Inlägg

Inlägg som Laccy har skrivit i forumet
Av Laccy

Stänger av min tredjeskärm då den inte alltid används och lampan är väldigt irriterande. De andra två står på då jag laddar både min och min systers mobil via en av dem ochpå den andra kommer jag knappt åt knapparna utan att krångla + att de är ganska diskreta och inte syns från min säng. Högtalarna stänger jag av då den lampan också är ganska irriterande gul.

Av Laccy
Skrivet av superdupernemo:

http://i.imgur.com/wleIV5I.jpg

Spontanköpte ett litet Konica paket jag såg på en loppis!

200mm 3.3 - Väldigt fint skick, knappt använd verkar det som.
35mm 2.8 - Lite mer sliten, har nog fått några smällar.

Får ta och beställa en adapter nu bara. Väskan som medföljde passar perfekt till min ljudutrustning så någon hundralapp var det nog värt.

Antagligen samma tillverkare som till ett av mina objektiv, ser exakt likadant ut!

När jag ändå är här, är det någon som vet hur man får av adaptern från objektivet? Fattningen är Pentax K. Kan vara jag som är en idiot men jag tror inte det...

Av Laccy

@FlashTec: Tack!

Det kan vara slatter också. Om du går till en sjukgymnast kan du kolla det också och det finns stöd som hjälper mot knäont, vet ej om det är just slatter det hjälper mot. (Kan inte så mycket om det). Den kompis som jag skrev om i mitt inlägg har det också. Enda positiva med att sitta i rullstol är att han slipper det.

Av Laccy
Skrivet av Wizty:

Jo jag vill själv vara ut och göra något men finner inte något roligt, eftersom jag bara har 2 att vara med så blir det mycket sittande vid datorn, det är inget jag vill utan mer nånting jag är tvungen till att göra, eller asså.. Det är mer som min sysselsättning för jag inte finner något annat att göra!

Det där känner jag mig igen i, exakt.
Om du vill ut men tycker att det är tråkigt att bara gå kan du ta hitta något roligt som du kan göra under tiden, typ fotografi.

Angående dina smärtor kan jag nog tycka att du bör söka upp en bra sjukgymnast eller liknande. Bor du i Stockholm har jag några att rekommendera.

Är själv också 14 (15 om en vecka) och är väldigt stel i kroppen, vissa muskler runt höften är så pass korta att jag får ont av det. Sökte upp en sjukgymnast och det blev bättre ganska snabbt. Det är dock tillbaka nu därför att jag var lite sjuk under en period.

Du vill inte hamna i den position en av mina jämnåriga kompisar sitter i just nu, han sitter i rullstol med skitont och skitkänslig rygg och har även full räckvidd och långt ifrån full styrka i armarna. Han går på en del medicinering, väldigt mycket tid med läkare och sjukgymnaster och han är också väldigt trött nästan hela tiden. (Delvis på grund av smärtstillande medicin). Varför hände detta? Ingen vet mycket mer än att han svimmade hemma och slog i ryggen/nacken/huvudet på ett väldigt oturligt sätt. Ingen såg vad som hände. Han gick från att vara en pingisspelare med mycket energi till att vara sängliggande i flera månader till att knappt orka vara med i skolan, med rullstol. Han har alltså inte haft det så roligt de senaste 5 månaderna. I övrigt mår han bra, snackar med honom just nu via skype.
Det jag vill säga med detta är att om du har ont så bör du kolla upp detta, du vill inte att det blir värre.

Skillnaden mellan dig och mig är att jag spelar fotboll 3-6 (ibland tom 7) gånger i veckan.

Jag får ursäkta om det blir rörigt, är för trött för att skriva det mer strukturerat.

Av Laccy

Du kan kolla på Samsungs modeller också, typ NX30.

Av Laccy
Skrivet av MaxieTheHatter:

finns mixers i den här storleken http://www.thomann.de/se/behringer_xenyx_802.htm som är drygt 20cm breda.
Ingen idé att hoppa in på en 18 kanals mixer.... som jag gjorde

Hade tänkt gå på en xenyx qx1202, men efter att den gick upp (jag har för mig att priset på alla behringers mixrar ökade) gick jag och köpte mig en kamera, som kostade mer än vad ljudsakerna gjorde. Fråga mig inte varför...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Laccy

Typ http://www.thomann.de/se/the_tbone_ssm6.htm + http://www.thomann.de/se/millenium_ma2050_tischmikrofonarm.ht...
är vad jag vill ha själv. Borde fungera till det mesta.

http://www.thomann.de/se/millenium_ds_100.htm kan du kolla på också.

(Jag skulle skaffa mig en mixer men det är för att jag tycker att det är roligt. Och jag har har varken råd eller knappt plats heller... XD)

Av Laccy

Sitter alldeles för ofta i mörker och då behöver jag bakgrundsbelysning då jag inte är 100% träffsäker alla gånger. Behöver dock inget "superfancy" med många färger, mitt Eclipse 2 och Sidewinder X4 (som jag för övrigt borde ta och använda en stund nu) duger gott för mig.

Av Laccy
Skrivet av ronnylov:

Jag tyckte kamera B gav bäst bild i samtliga scener och att scen 1 var snyggare än de andra två.

Scen 1:
Kamera A: För soft bild på något sätt. Saknar bett och skärpa.
Kamera B: Lagom exponering, fin skärpa, naturliga färger
Kamera C: För mörkt exponerat, för mycket rött tror jag (ansiktet ser inte naturligt ut) och något dålig skärpa
Kamera D: Bilden ser överskärpt ut men samtidigt detaljlös. För mörkt exponerad och samtidigt för mycket kontrast. Färgbalansen ser bra ut.

Scen 2:
Kamera A: Denna ser hemsk ut... Här har något totalförstört bilden. För mycket kontrast men samtidigt detaljlös på något sätt.
Kamera B: Även denna har för mycket kontrast och verkar överskärpt på något sätt men den har fina färger och bra detaljrikedom.
Kamera C: Också något för hög kontrast och överskärpt men dessutom onaturliga färger, kanske för hög färgmättnad eller något? Framförallt är den för mörkt exponerad.
Kamera D: Som kamera C fast ännu värre när det gäller överskärpning.

Scen 3:
Kamera A: Ganska OK faktiskt bortsett från att bilden är för mörk, särskilt i håret. Kanske har det med belysningen att göra?
Kamera B: Detaljrik bild men känns något överskärpt och lite för mycket kontrast vilket gör håret för mörkt. Annars gillar jag denna, bättre än A på grund av mera detaljrik bild.
Kamera C: Bilden saknar detaljer, har något övermättade färger och för hög kontrast. Sämre än både A och B tycker jag.
Kamera D: Usch... Det är något med väggen i fönstret med denna kameran. Antagligen har denna ett större skärpedjup som gör att väggens detaljer syns. Ser ut som att man först har brusreducerat, sedan lagt på konstgjord skärpa vilket ger fula konturer och så har man dragit upp färgmättnaden. Bilden ser hård och onaturlig ut och för mörkt exponerad. Gillar inte färgen i ansiktet heller.

Totalt sett gillar jag Kamera B i scen 1 bäst. Det är så det ska se ut enligt mig. Scen 2 och Scen 3 verkar vara "förstörda" på något sätt. Kamera D är en mobiltelefon?

kan jag kopiera detta svar? Tänkte nästan exakt i samma banor.

Av Laccy

Som tonåring sover jag alldeles för lite. Men det är svårt att hinna med 8+ timmar sömn när man kommer hem runt nio efter träning. Sen ska man äta, helst stretcha lite, duscha, kanske göra lite läxor och gärna en liten stund framför datorn vilket gör det svårt att gå och lägga sig tidigare än 11... Det blir ofta närmare eller efter 12. Går man upp runt 7:30 för att gå till skolan blir det svårt. Att jag ofta är piggare på kvällen än resten av dagen hjälper inte direkt heller, men jag är oftast "trött" nästan hela tiden ändå.

Har också problemet att jag nästan inte kan sova mer än typ 8h, vaknar av mig själv hela tiden. Kan bero på att jag ofta går och lägger mig så pass sent även på helger, får ta och se om jag kan fixa till min sömn nu under sommaren.

Varken mitt huvud eller kropp fungerar på topp just nu, beror nog delvis på sömn men även en rad andra faktorer.

Av Laccy
Skrivet av Miska:

@Nisse-Tuta

Var hittar man gamla gluggar till en Minolta Dynax 500si ?
Det är en analog SLR i FF format (35mm).
Jag funderar på att försöka fotografera något som jag sett i böcker från 70-80-talet och återuppliva det hela lite.

jag kan rekommendera att gå till Hötorgets loppmarknad på söndagar eftersom du bor i Stockholm. Det finns massor av gamla objektiv till vettiga priser. Du får se om du hittar något där till din kamera.

Kan också rekommendera detta till andra stockholmare!

Av Laccy

Logitech z323 (som jag har) och z523 kan jag rekommendera. Om du har plats kan du också kolla på Edifiers 2.0-system.

Jag skulle själv ha köpt Edifier R980T 2.0 eller Edifier R1280T om jag hade plats.

jag kan säga att z323 kan spela extremt högt utan någon större minskning i ljudkvalitet och basen är inte heller dum. Väldigt bekvämt att kunna ändra nivån på den.

Av Laccy
Skrivet av DavidtheDoom:

@Excitedsmile: Kommer med nästa update

@Bl0m1:

Need more LEDs!

Undra om man inte kan fixa blinkande leds istället. Kanske en mod som ger fler redstonefärger, typ bluestone, och moonstone... Wait, det är ju pokémon?

Pokémon a la Minecraftmod?
Vi kommer bli rika ju!

Pixelmon?

Av Laccy

Beror väl på vad du har nu?

Av Laccy
Skrivet av glemmy:

Ja kör på den billigaste du hittar.
Dock måste jag fråga, vilken NX har du?
På vissa modeller krävs lite modifikation för att det ska fungera (en pigg i kamerahuset måste vara nedtryckt, annars vill kameran inte fota. På en del modeller kan man ställa om i menyerna, på andra modeller går inte det).

NX30, man måste alltså ha objektiv på. Jag är ganska säker på att det inte finns i menyerna. Jag läste också det där någonstans men jag kommer inte ihåg hur det löstes... Får ta och kolla upp det.

EDIT: Kollade precis och jag vet vilken sak det är som behöver tryckas ned.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Laccy

Vad vill du ha för diskarna?

Av Laccy

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1008748 är det som rekommenderas oftast.

Av Laccy
Skrivet av philipborg:

280/280x är det man bör tag i en sådan här situation om man ska snåla in lite på grafikkortet. 280/280x har god beräkningskraft för OpenCL acceleration, det är därför dem var så populära i mining rigs.

Det har du nog faktiskt rätt i. Och de är ju faktiskt bland de mest prisvärda korten som finns idag, åtminstone enligt mig!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Laccy
Skrivet av rrbrrt:

Vad är det för decks ni torskar mot? Om det ofta är samma så kan man ju försöka bygga några nya lekar för att se om man klarar sig bättre.

Lite allting. Jag har dock lyckats med ett helt okej Priest-deck som fungerar hyfsat bra. Har också ett Warlock-deck som fungerar ibland, det är dock ganska slumpmässigt gjort, skapade det när jag hade som quest att spela ut en massa low-dropkort. Sedan dess har det fått några små förändringar och fungerar så länge fighten inte pågår för länge.

Men jag har lite större problem med mina äldre deck; Rouge (mitt första deck någonsin men nu lite modifierat), Priest (även det gammalt) samt Warlock vilket är lite nyare.
Tror att jag skall ta och bygga om dessa decks helt då de nästan börjar blir lite föråldrade...

Av Laccy

Tror på något av AMD:s mid-end kort så som R7 260x/270x, möjligen 280. Resten överlåter jag till de andra som har mer erfarenhet!

Tror dock att en 5820K, 16gb ram, 250gb ssd och lite större hårddisk är det som behövs!