Inlägg

Inlägg som Oliviawilde har skrivit i forumet
Av Oliviawilde

Mmhmm.... Den var riktigt snygg. Då blir det bara att vänta på att andra gör som Eizo så att priserna skulle kunna gå ner lite.

Förhoppningsvis borde ju även Dell var nära något liknande med tanke på deras senaste XPS13-dators skärm!

Eller ja, man kan ju alltid hoppas!

Av Oliviawilde

Usch, vet inte om jag ska skratta eller gråta... Det här är ju urlöjligt...

Av Oliviawilde

@str8forthakill: Ja, tradigt... Tackar för all hjälp! Ska försöka få tag på en kabel så att jag kan faktiskt kan testa det i en annan dator. Men det kommer dröj någon dag.

Av Oliviawilde
Skrivet av Laine:

Det låter absolut som en signalstörning och inte ett elektriskt fel i mina öron. Dåliga lödningar/defekta komponenter brukar ofta ha ett konstant tjut eller förhöjt brustak, oljudet i inspelniningen verkar vandra.

Hoppas du får det löst på ett smidigt sätt, lustigt att det fungerade felfritt förut.

Hmm. Frågan är dock var det kommer ifrån...

Av Oliviawilde

@scimanyD: Ugggh, det där såg smärtsamt ut... Vet inte om jag vill pilla så pass. Finns väl en risk för att garantin inte gäller då? Men kort sagt så har jag inte provat det och isåfall måste man väl dessutom beställa hem sådana.

Av Oliviawilde
Skrivet av str8forthakill:

@Oliviawilde:
Du råkar inte ha tillgång något annat nätagg eller dator att testa kortet med? Låter definitivt som att det har att göra med strömförsörjningen till kortet.

Jo, testar i en annan dator. Återkommer om ett tag!

Edit: Det gick inget vidare... De andra datorerna i hushållet är gamla och saknar kablar för extern strömförsörjning till ljudkortet...

Av Oliviawilde

@str8forthakill: Ja. Bor i villa.

Av Oliviawilde

Här är oljudet. När något spelas låter det mer som brus i bakgrunden (bara i höger). När låten/ljudet pausas kommer ett annat följande oljud som pågår i ca 20 sekunder. Sen tystnar det helt!

Oljud

@Str8forthakill: @Vangen: @Laine:

Av Oliviawilde
Skrivet av Laine:

Insidan av en dator är långt ifrån en optimal miljö för så känsliga saker som ljudkort, det är väldigt vanligt med störningar, särskilt på ADC/mikrofondelen. EMI-skölden på ditt ljudkort ligger inte mot något?

Oftast handlar det om ojordade uttag, sämre nätdelar eller något annat som stör i datorn. Hur elen är dragen i huset man bor kan ofta vara avgörande.

Inget ligger mot ljudkortet.

Som jag nämnt tidigare så har det här problemet uppstått utan några ändringar i datorn. Datorn har stått på precis samma ställe som alltid och det har varken skett hårdvaruändringar eller mjukvaruändringar så som drivrutiner (förrän problemet uppstod).

Det jag vill ha sagt är alltså att ljudkortet har fungerat under ett par veckors tid UTAN problem!

Jag ska försöka spela in ljudet. Återkommer strax!

Av Oliviawilde

@str8forthakill: Ska testa ladda ur nätagget. Kortet är ensamt inkopplat i nätagget...

Om jag får gissa själv så tror jag reläet för headphone till övriga källor är defekt. För om jag förstått det rätt så är det det som klickar när man byter källa.

Tack för hjälpen, återkommer strax

Av Oliviawilde

@str8forthakill: Hmm, lyssnade på ljudfilen från länken i ditt svar. Det låter inte riktigt som det gör hos mig. Däremot så stämmer det mesta överens med det han upplever.

Det märkliga är att detta har uppstått utan någon hårdvaruändring eller mjukvaruändring. Helt plötsligt en dag fanns det här oljudet i höger hörlur...

Av Oliviawilde

Oljud i Asus Xonar Essence STX

Hallåhallå Asus! Införskaffade mig ett Xonar Essence STX för någon månad sen. Lite problem vid installationen men tillslut fungerade allt som det skulle. Häromdagen började dock ett oljud höras i höger hörlur från mina lurar (se signatur). Ljudet kan nästintill beskrivas som ett surrande/brusande ljud som ej påverkas av volymändringar i Windows. Det är, mer eller mindre, ett konstant oljud. Det märkliga är att det dyker bara upp när en ljudfil spelas i Windows. Om ljudfilen pausas eller tar slut pågår surrandet ett par sekunder efteråt.

Det är bara i 6,3mm uttaget för hörlurar som detta oljud kan höras. Mina högtalare (2.1) sitter i RCA-uttagen och lider inte av oljudet. Mikrofonutgången har inte heller det här problemet, men lider visserligen av ett annat oljud (har jag fått höra) när GPUn belastas.

Så det jag har provat är att ominstallera drivrutiner (8.1.8.1822) för Windows 8.1 (och provat andra: UNi Xonar drivers). Detta gav ingen effekt. Provade att sätta ljudkortet i alla andra PCI-e och PCI-slots. Upprepade då även driversproceduren. Har såklart provat andra lurar men det har inte fungerat. Front panel har jag inte kunnat testa då chassits uttag är trasigt. Jag har också pillat med kontrollpanelen som installeras med drivrutinerna och inget som jag kryssat i eller ändrat har givit någon effekt.

Jag har även googlat runt lite i hopp om att hitta någon med liknande problem men det tycks det inte finnas... Så det får mig att tro att ljudkortet har på något sätt gått sönder (eller bara just hörlursutgången?). Sen antar jag att det knastrande ljudet själva kortet ger ifrån sig vid uppstart och ändring av källa, är normalt.

Tror jag har fått med allt! Hoppas du/ni kan hjälpa mig.

Mvh

Av Oliviawilde

Som ovan redan nämnt: HyperX Cloud (II)

Av Oliviawilde

Har också en Modmic 4.0 och hade precis samma problem som du: låg volym och maxad boost --> jättemycket brus. Läste runt lite på diverse sajter och blev rekommenderad inköp av ett litet externt usbljudkort, likt Xonar U3. För mig löste det det mesta. Volymen blev bättre och jag behövde inte lika mycket boost. Men sen dess har jag uppgraderat ännu en gång till ett Xonar STX..

Skrivet av Cane-force:

Hej!

Har sedan ett tag tillbaka försökt få bukt på den otroligt undermåliga kvalitén på mikrofon-ingången som är kopplat till mitt Asus X99-Deluxe. Tänkte från början att det skulle vara skönt att slippa köpa ett extra ljudkort eftersom moderkortet har "exklusiva" japanska kondensatorer, vilket gör att man kan spara in lite pengar på ett extra ljudkort. Hörlurs/Högtalarkvaliten tycker jag är perfekt för mina standarder, men mic'en... herregud man kan inte göra sig förstådd även om man maxar volymen och boostar fullt ut. Så jag tänkte att det kanske dags att köpa ny mic (hade Zahlman Mic sedan innan) och uppgraderade till den prisade Modmic 4.0. Är fortfarande lika uselt.

Därför tänkte jag köpa ett slimmat, litet USB-ljudkort för en så billig peng som möjligt. Notera att jag vill helst inte köpa ett internt, för jag vill spara mina PCI-platser till framtida grafikkort/ssd samt behålla luftflödet i lådan som jag är så nöjd med nu. Jag tänker att allt måste var bättre än det jag har nu, men jag vill liksom inte dra en nitlott "igen".

Till frågan, har ni några erfarenheter av USB-ljukort riktat till bra/överkomlig mikrofonkvalitet?

Lite Exempel på produkter jag hittat:
Kjell Co. Ljudkort http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/datorkom...
ASUS Xonar U3 http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/datorkom...
TerraTec Aureon Dual USB http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=304048

Notera att jag helt struntar i Hörlurskvaliten då, är det bättre då med ljudkort som inte har en ihopbakad hörlurs/mic ingång exempelvis?

Tack för svar!

Av Oliviawilde

Har själv spanat lite de senaste månaderna efter ett 780. Jag skulle vilja påstå att de flesta jag har sett har velat ha runt 2000-2300 kr. Ofta har anledningen till det "höga" priset varit just för referenskylaren. Somliga tycker (inklusive jag) att utseendet är det som gör kortet värdefullt.

Av Oliviawilde

För de som hittar hit i efterhand så köpte jag ett Asus Xonar Essence STX ljudkort. Kortet understödjer Stereohögtalare, klarar driva de mest svårdrivna lurarna och har en line in/mic-ingång (6,3mm) för modmic med adapter som medföljer ljudkortet.

Rekommenderas starkt!

Av Oliviawilde

Allt-i-ett-lösning (ljudkort/ljudgränssnitt) för lurar, mic & monitorer.

Tjohejsan!

Letar efter en lösning för min nuvarande setup: Ett par Beyerdynamic T90, Modmic 4.0 och ett par monitorer av märket Argon. Det jag letar efter är ett kraftfullt ljudkort/ljudgränssnitt/DAC eller motsvarande, som orkar driva tidigare nämnd hårdvara (Speciellt lurarna) men som även har anslutningsmöjligheter för mikrofon (3,5mm) och monitorer (6,3mm höger & vänster). Finns det någon här som har en liknande setup och som kan rekommendera en lösning?

Budget ligger på ca 3000 kr.

Tack på förhand!

Av Oliviawilde

Tack för svaren! Vi har uppdaterat BIOS-versionen till den senaste (2015 någon gång) utan framgång. Den förra versionen var från 2013 vilket, om den vore från 2010, hade förklarat varför minnena inte fungerade. Men som det ser ut kom moderkortet efter minnena och stöd fanns för dem redan då enligt den svåråtkomliga tabellen på ASUS hemsida.

Om vi får tillgång till att testa minnena i en annan dator ska vi definitivt göra det. Sannolikt kommer de fungera då eftersom min andra kompis minnen som vi provade inte heller fungerade i datorn. Alltså, ett par minnen som vi visste fungerade (med samma specs) fungerade inte tillsammans med detta moderkortet.

XMP har vi också kollat!

Ska vidarebefordra tipset om att cleara CMOS, eventuellt "återställa" BIOS för att se om det ger någon effekt.

Fruktansvärt irriterande att det på pappret ska fungera men nej, det skulle ju vara alldeles för enkelt...

Av Oliviawilde

Nya RAM-minnen fungerar inte (Märkligt)

Tjenare! Skriver åt min kompis som har problem med sin stationära dator. Det är nämligen så att han, liksom andra, har hoppat på GTA V-tåget och för det måste man ju ha en dator som faktiskt klarar av spelet. För ett par veckor sedan köpte han ett moderkort, CPU och grafikkort för att förbereda sig inför lanseringen.

Spola fram ett par veckor till lanseringen insåg han att RAM-minnet som han flyttade (2x2 GB XMS 3 Corsair) till det nya moderkortet var alldeles för lite för att hantera spelet. Därför letade han upp ett par minnen på minst 8 GB (2x4 GB av Crucial) som han kunde byta ut de gamla med. Sagt och gjort kom minnena på posten och skulle kopplas in i datorn. Före köpet kontrollerades, såklart, kompatibiliteten mellan moderkort och minnen.

Minnena sattes i, datorn sattes på. Och nu kommer det kluriga: Skärmen förblev svart, mus & tangentbord fungerade inte. Kort sagt, Datorn kom inte ens in i BIOS. Happ, då har han inte lyckats sätta i dem ordentligt tänkte jag. Han vände och vred och tillslut satt de som de skulle. Men samma problem. Skärmen förblev svart. Grafikkortet snurrade till en början men slutade efter ett par sekunder. Efter ett antal försök där han först testade bara den ena stickan och sen den andra separat, sa han att det luktade bränt (Lite som en smällare). Jahapp, då har minnena och eventuellt moderkortet pajats eller?

Han satte i de gamla och datorn startade utan problem. Okej, så det är fel på minnena? Han åkte och bytte de hos Inet. Kom hem och fick samma fel. Åkte dit igen och fick byta till ett par liknande men av märket Corsair. kom hem och ytterligare en gång var det samma problem

Jag och min kompis åkte ut till honom med våra minnen och testade. Återigen, samma problem. Och här är vi i nuläget. Endast de gamla minnena fungerar men inga nya.

Specifikationer på datorn:
Moderkort: ASUS H81M-C m-ATX
Processor: Intel Core i3 4150 3,5 GHz
Grafikkort: MSI GTX960

Första minnena: Crucial BallistiX Sports 2x4 GB http://www.inet.se/produkt/5315300/corsair-8gb-2x4gb-cl9-1600mhz-vengeance-lp-rod#/specs
Andra: Corsair Vengeance LP 2x4 GB http://www.inet.se/produkt/5308830/crucial-8gb-2x4gb-cl9-1600mhz-ballistix-sport

Minnena som fungerar: Corsair XMS3 2x2 GB http://www.inet.se/produkt/5304315/corsair-4gb-2x2gb-cl9-1333mhz-xms3

Tack på förhand!

Edit: Vi testade två olika minnen tillsammans. Ett av dem som fungerar och ett som inte fungerar. Vi kom in i BIOS och kan se det gamla men inte det nya minnet...

Edit 2: BIOS uppdaterat till senaste versionen (2015 någon gång) utan framgång. Minnena bör fungera i en annan dator. Återställning av BIOS återstår.

Av Oliviawilde

Köpte nyligen ett par Beyerdynamics T90. Passade mig bättre eftersom de är öppna och inte semi-öppna som DT880. Risken med icke-öppna lurar är att man har svårigheter med att höra sig själv om man sitter på skype eller liknande. Detta resulterar i sin tur att man nästintill skriker i mikrofonen och alla lagkamrater blir döva. Men det är väl en smaksak antar jag!

Tipset jag kan ge dig är att kolla mer på typen av hörlur innan du kollar på djupare specifikationer