Inlägg

Inlägg som Oliviawilde har skrivit i forumet
Av Oliviawilde

Är det ingen som reagerat på att stål- och titanboett nästan fördubblar priset? Jag bestämde mig för att prova "designa" min egen och landade på en prislapp på 10 795 och 9 595 riksdaler respektive, visserligen med armband i läder. Hur är detta försvarbart?

För att inte tala om iPhone 11 prissättningen. Den kostar ju mer än min S9+ när den precis hade släppts. Say what?

Av Oliviawilde

Jag är fast i samma process. Det är för mig omöjligt att varken genomföra eller ens förstå deras "steg för steg"-process som jag antar slutar med att man får det spel som ursprungligen utlovades. För min del tog det ett tag att inse att man först måste logga in på sidan som det länkas till i mailet tillsammans med koden. Trycker man "claim" innan man loggat in så går det inte att komma vidare då det krävs någon form av VIP-konto(?). Hursomhelst, efter en del felsökande kom jag ändå vidare där jag möttes av krav på fakturanummer, bilder på kartong, skostorlek, osv. Efter det kom steget som fullkomligt satte stopp för all verksamhet. I drop down-listan skulle jag välja modell på moderkortet men tyvärr gick inte det eftersom det inte ens finns med där. Tidigare version "... MAXIMUS HERO V..." fanns men inte "...VI..." vilket såklart gjorde att serienumret inte fungerade. Woho!

Allt som allt, väl spenderade timmar på något som går ut idag enligt Inet, speciellt när moderkortet levererades igår (gott om tid).

Och ja, jag är extremt bitter eftersom jag spenderat orimligt mycket tid på detta...

Av Oliviawilde

Jag har för mig att man med bara en chromecast inkopplad ska kunna starta tv:n genom "Turn my TV on". Men det kan vara så att det bara fungerar om det är Google Assistant man använder samt att TV:n stödjer påslagning från HDMI (glömt vad det heter).

Av Oliviawilde

Tror inte du behöver kvitto vid garantiärenden som går direkt till Corsair. Det enda du behöver är
serienumret för ditt nätagg.

Av Oliviawilde
Skrivet av Lasergurka:

Menar du att knappen skulle sitta invändigt eller utvändigt på PSUn? Men ska kolla upp det, tack för tipset!

Den sitter isåfall invändigt, dvs. bredvid anslutningarna!

Av Oliviawilde

@Lasergurka: Vet inte hur HX-serien ser ut men det kan vara så att den har en self-test knapp. Om så är fallet, ta ut PSU:n först och kontrollera om den fungerar när du trycker på knappen. Gör inte som jag och ta loss allt annat först.

Detta är dock inte samma problem som jag hade, då jag var osäker vare sig det var PSU eller moderkort. Problemet du upplever verkar dock peka på PSU:n. Men knappen gör det enkelt att kontrollera om PSU:n avlidit fullständigt.

Av Oliviawilde
Skrivet av Corsair Johan:

Hejsan,

Har du kvar original-kablarna? Börja isåfall att prova med dom. Har du möjlighet så prova även med ett annat nätaggregat. Är det nätaggregatet som är felande så löser vi ett nytt på garantin.

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan

@Corsair Johan och @kronwalled: Uppdatering: Demonterade hela datorn. Upptäckte efter att ha tagit ut PSU:n SIST att den har en "Self-test"-knapp. Detta hade jag absolut ingen aning om och om jag hade vetat detta hade jag självklart tagit ut PSU:n först och på så sätt sluppit ta loss CPU-kylaren och rädda CPU:n pga överflöd av kylpasta (Jag saknar uppenbarligen hjärnceller). Hursomhelst, med "Self-test"-knappen har jag nu kommit fram till att PSU:n är trasig.

Mvh,
Person utan hjärna

Av Oliviawilde
Skrivet av Corsair Johan:

Hejsan,

Har du kvar original-kablarna? Börja isåfall att prova med dom. Har du möjlighet så prova även med ett annat nätaggregat. Är det nätaggregatet som är felande så löser vi ett nytt på garantin.

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan

Hej Johan! Original-kablarna finns kvar. Jag kan undersöka om det gör någon skillnad men om jag ska vara helt ärlig så tror jag inte det. Ett sånt fel skulle upptäckas av att det inte går att starta datorn överhuvudtaget. Det lär ju vara ett fel som har att göra med värme, dvs. någon komponent i antingen PSU:n eller på moderkortet når en temperatur som gör att datorn kortsluts. Detta sker väl knappast för kablar, eftersom de blir "varma" direkt.

Detta är kanske en fråga ni inte kan/får svara på men: har ni haft någon med ett sådant här problem tidigare där felet visat sig vara PSU:n?

P.S Jag vill även tillägga att det ursprungliga som skrevs om att datorn lever i ca 15 min är felaktigt. Det är snarare runt 30 min varje gång. Efter en krasch tar det 5-10 min innan den kan startas upp på nytt!

Av Oliviawilde

@kronwalled: Yes! Vet inte vad som är värst att behöva byta, moderkort eller PSU... Anyway, jag undersöker och inväntar fler svar. Tack för hjälpen!

Av Oliviawilde

Fel på PSU:n? Corsair AX860i

Hallåhallå! Häromdagen uppstod ett problem med min kära dator. Den ville tydligen inte leva längre och begick självmord...

Det som hände var att strömmen gick som om någon drog kontakten eller slog strömbrytaren. Därefter försökte den dock direkt starta om. Med mindre framgång startade den i en sekund, stängde av sig, startade ytterligare en gång, osv... Detta upprepade den tills jag faktiskt drog kontakten. Efter att ha låtit datorn ladda ur kunde jag sedan koppla i den och starta den igen som vanligt. Uppskattad levnadstid var då ca 15 min och sen upprepades ovanstående.

Så jag ville kolla om det var någon här som varit med om detta tidigare. PSU:n verkar ju vara boven i det hela. Jag har inte gjort några större felsökningar förutom att prova på ett annat grenuttag. Nätagget känns inte varmt. Datorn är inte belastad när den släcks. Jag har Cablemods kablar, kan det vara fel på dem? Nätagget är ca 6 månader gammalt.

PSU: Corsair AX860i
Kablar: Cablemods sleevade kablar för alla komponenter.

Tack på förhand!

Av Oliviawilde

Någon som vet något om MSI GTX 1080 Z? (Alltså inte X)

Av Oliviawilde

@Zvikte Märkligt att lagerstatusen inte uppdaterats...

Av Oliviawilde
Skrivet av AnonymousConduct:

Pris för allt?

Ge mig ett bud!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Oliviawilde
Skrivet av walste:

Pris för Xonar?

Skrivet av octopec:

Ja, pris för Xonar?

600 hade jag tänkt mig

Av Oliviawilde
Skrivet av Solaris:

Jag vet faktiskt inte, har ingen aning vad du har för prisbild i tankarna. Har du manual, anti-stat och låda kvar till mobot?

Yes. ~2500 kr kan jag tycka är rimligt för CPU, moderkort, RAM, kylare.

Av Oliviawilde
Skrivet av Solaris:

Jag är intresserad av mobo, cpu, ram och kylare.

Hur mycket kan du tänka dig betala?

Skrivet av Hassel fd Jompenleet:

kan ta chassit för en överkomlig summa pengar

Vad är en överkomlig summa för dig?

Skrivet av Samvardet:

Hur mycket ska du ha för gpu?
Skickades från m.sweclockers.com

1300-1500, någonstans där tror jag är rimligt.

Av Oliviawilde

Intressekoll; dator/komponenter

Hallåhallå! Det är dags för nybygge och därför letar jag nu efter någon som kan tänka sig adoptera min kära gamla dator eller någon som är i behov av datororgan, dvs. grafikkort, processorkylare osv. Detta är mer eller mindre en intressekoll eftersom att nybygget ligger en månad framåt i tiden, men om det skulle visa sig vara stort intresse antingen för datorn eller delarna inuti så kan jag tänka mig sälja redan nu.

Så, vad sitter i datorn då?
Moderkort: MSI Z68A-GD65
Processor: Intel i7-2600K@3,4GHz, fyra kärnor, hyperthreading osv.
RAM: Kingston HyperX 2x8GB 1866 MHz CL11
Grafikkort: MSI Geforce GTX 780 (Referenskylare)
PSU: Corsair HX 1050W, 80 Plus silver
Processorkylare: Corsair H80i vattenkylning + två corsair SP120mm-fläktar med blå LED
Lagring: Behåller jag gärna själv.
Ljudkort: ASUS Xonar Essence STX
Chassi: In-Win H-Frame (version 1), Komplett limited "1337" edition no. 15/50.

Tror det var det hela. Hör av er om ni har några frågor!

OBS! På bilderna sitter inte ljudkortet i och det är medföljande fläktar till H80i som är monterade.

Läs hela annonsen här

Av Oliviawilde
Av Oliviawilde

Hurra för att tjäna pengar på andras bekostnad... no, but seriously...

Av Oliviawilde