Inlägg

Inlägg som IRONBERG har skrivit i forumet
Av IRONBERG

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c8/2012_S...

Lyckas inte hitta nåt som slår den. V60 är nära men kvalitén är inte i närheten. Så jag kör vidare så länge jag bara kan.

Av IRONBERG
Skrivet av Eken:

@IRONBERG Hej! finns psun kvar? Är intresserad

Den finns kvar än. 🙂

Av IRONBERG

Sänkt pris

Av IRONBERG
Skrivet av SourceCreations:

1500kr för flera års gammal psu???

6 års garanti kvar. Nypriset är det dubbla.

Av IRONBERG

köptes 2017-05-18 på inet. 10 års garanti från evga. Kvitto finns självklart också.
Alla kablar finns.

Av IRONBERG

Evga supernova T2 850W

Som rubriken lyder har jag ett nätaggregat till salu. Budstart 1500 inklusive eventuell frakt.

Topptestat agg av flera välkända källor.
Körs passivt väldigt högt upp.
Jag själv kan inte höra det ens om jag sätter örat emot.

Läs hela annonsen här

Av IRONBERG

shish kebab? Lammkött? Ingen annan? 😜😁👌❤️❤️❤️

Ceylan ä bäst på ön. Den kebaben ska förtäras med beasås!

Av IRONBERG
Skrivet av Jumpcut:

Jag undrar vilken lag?

#18838399

Av IRONBERG
Skrivet av bardbard:

Jobbigt för ex. Apple, Google och Facebook.
De lever på att kartlägga våra liv.

Skulle tro de vet mer om mitt privatliv än mig själv faktiskt xD

Tragiskt egentligen hur det har blivit....

Jo men då har du gett samtycke till det i enlighet till GDPR i annat fall slutar det så här.

https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.713358/amerikanska-konkurre...

Av IRONBERG
Skrivet av Dr.Mabuse:

Enligt vilken lagtext skulle det vara då?

Kul att ni frågar!

Om vi ska gå på lagar som gäller i Sverige så har vi
Personuppgiftslagen (1998:204)

1 § Syftet med denna lag är att skydda människor mot att deras personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter.

Regeringsformen 2 kap. 3, 12 §§

2 § Ingen får av det allmänna tvingas att ge till känna sin åskådning i politiskt, religiöst, kulturellt eller annat sådant hänseende. Inte heller får någon av det allmänna tvingas att delta i sammankomst för opinionsbildning eller i demonstration eller annan meningsyttring eller att tillhöra politisk sammanslutning, trossamfund eller annan sammanslutning för åskådning som avses i första meningen. Lag (2010:1408).

3 § Ingen svensk medborgare får utan samtycke antecknas i ett allmänt register enbart på grund av sin politiska åskådning. Lag (2010:1408).

12 § I de fall då behandling av personuppgifter bara är tillåten när den registrerade har lämnat sitt samtycke enligt 10, 15 eller 34 § har den registrerade rätt att när som helst återkalla ett lämnat samtycke. Ytterligare personuppgifter om den registrerade får därefter inte behandlas.

Europakonventionen artikel 8

Olaga förföljelse 4 kap. 4 b § i brottsbalken

Dataskyddsförordningen (The General Data Protection Regulation) är till att skydda enskildas grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter.

Företag får ju inte ens spara vad du gör på en hemsida om du inte godkänner detta. (cookies) Tvivlar på att den här snubben har godkänt Nintendo att spara och behandla hans datauppgifter eller andra uppgifter.

Nu vet vi inte hur mycket som stämmer i denna nyhet men jag finner det högst oroande när företag väljer att spara uppgifter utan tillåtelse. Finns exempel på både företag och myndigheter som fått böta för att de har lagrat personuppgifter. Allt från Säpo till H&M.

Av IRONBERG
Skrivet av anon190955:

Jag förstår inte riktigt vad folk reagerar på här? Om det nu är uppgifterna på vart man bor, jobbar och olika tider så kan nog de flesta sociala appar vi har på telefonen generera ut en sån lista utan bekymmer och gör det garanterat eftersom det är med den informationen de får in sina pengar. Eller är det att han inte får sitta ifred och göra moddar så man kan köra piratkopierade spel? Att de då knackar på och vänligt förklarar lagarna utan att göra något annat och t om vill anställa snubben, vart ligger skandalen där? Det är väl ingen nyhet eller konstigheter att företag vill skydda sina intressen? Eller missar jag något uppenbart här?

Att skydda sin vara är bra att göra. Att kartlägga någons privatliv är olagligt.

Av IRONBERG

Och bara sådär får jag lust att modda mitt switch och sedan bränna den på bål under sektliknande förhållanden.

Av IRONBERG

Nintendo sålde 725000 switch i oktober. Icke att förglömma att det faktiskt finns tre aktiva aktörer det gör ju uppenbarligen inte konsumenterna iaf. 😅

Av IRONBERG

Traxxas är väldans vanlig i Norden. Av förklarliga skäl. Hög kvalité .lätt att få reservdelar till. Stabila bilar. Rustler är lättkörd och man kan uppgradera om man så vill. finns i olika prisklasser. Slash är min favorit. Både är offroad och tål att köras på sämre banor och man kan få bilarna såpass robusta så man kan köra i både hagel och snörusk. Riktigt kul hur som helst 😁

Av IRONBERG

Måste vara ett h-e för quantec att göra pc spel då? Ska passa hårdvara som kanske är mer än fem år gammal samtidigt som det ska se bad ass ut med rtx 3090? Vilket struntprat.....

Av IRONBERG
Skrivet av Laxpudding:

Kort svar: nej. Detta har aldrig varit ett problem. 40 Gbps är exakt rätt för 4K/120 med 10 bitar RGB/4:4:4. Går igenom här: #18613599

Man lär sig något nytt nästan jämt 😉 Får tacka att du står ut med all rättning som du förutspådde!

Av IRONBERG

Har för jag skrivit det förr men x serien har ju inte stöd för fulla bandbredden av HDMI 2.1 gör inte det RGB 4:4:4 en omöjlighet i 120 Hz? Har för mig nån tv expert tjomme nämnde detta vid recension..

Av IRONBERG

Nackdelar med cx: lägre bandbredd på HDMI än tidigare modell. Inbränningar som nämnts ovan. Ljusstyrkan är svagare än c9. ABL auto Bright level skapar skumma blåaktiga effekter när det är mycket vitt. Fortfarande en grym guldklass tv men jag tycker c9 verkar snäppet bättre.

Av IRONBERG

En bärbar arbetsdator. En speldator och en server. Så tre då 🙂

Av IRONBERG

Fantastiskt för konkurrensen! EU kommer verkligen gilla detta! 😜