Inlägg

Inlägg som wranzzon har skrivit i forumet
Av wranzzon

Byta drev på radiostyrd bil.

Tjena

Tänkte mig på att försöka byta motor på en radiostyrd bil, men drevet som sitter på den nya motorn är för stor, så jag tänkte se om jag kunde ta drevet från original-motorn och sätta på den nya motorn. Då till frågan, hur gör man för att lyckas få bort drevet från själva pinnen på motorn? Det känns som att det finns någon speciell teknik man ska använda. Och vad för fästmedel ska man använda när man limmar tillbaka drevet på den nya? Loctite? https://1drv.ms/u/s!AlanozL3drB-gtZP7f9xLU5JymAbQw?e=rBQa5t

Av wranzzon
Skrivet av Pamudas:

Vad gör skruvmejseln värd 1100kr jämfört med t.ex. biltemas spärrskruvmejsel för 350kr?

Du kan ju se själv

https://youtu.be/2K5Gqp1cEcM

Av wranzzon

Vet någon vänlig själ hur man hittar elbilar som faktiskt är i lager? Går man in på blocket så är i princip alla bilar beställningsbilar. Helt omöjligt att faksikt veta vilka handlare som faktiskt har bilar inne och vilka som inte har det

Av wranzzon
Skrivet av anon910:

Marknaden har en tendens att överdriva i både upp och nedgång, och man blir lika förvånad varje gång, och det enda man kan trösta sig med är att ingen kan förutse börsens rörelser, ingen.

Och jorden går inte under denna gång heller, det vänder igen......så småningom

Famous last words

Edit:

Av wranzzon

Ubiquiti Networks UniFi Security Gateway

200 + frakt

vet dock ej om det här räknas som högsta bud då nån har lagt ett bud på usg+ switchen. TS får gärna återkoppla

Av wranzzon
Skrivet av krullbroder:

Hej.
stötte på denna tråden nu när jag håller på med samma sak, nämligen att ersätta min telia router med en ubiquiti edge router x
min setup är precis som tidigara har skrivit en edge router x som på eth 0 har Wan och vill ha iptv på eth 1 resten av ethernet portarna vill jag ha till vanligt lan.
har testat detta men det går verkligne inte att komma längre än till att jag ska spara inställningarna efter att ha satt pvid på resp ethernet port. routern står o laddar en stund sedan blir jag blockerad och kan inta komma åt routern på något sätt, endast genom attt fabriksåterställa den och börja om. vart någon stans har jag gjort fel?
jag får och felmeddelande: Error: can not have a firewall configured on switch-port

Tacksam för hjälp

/ k

Har du hittat nån lösning på ditt problem, eller hur gick det?

Av wranzzon

Jag instämmer med alla de som rekommenderar garmin 245. Har den själv och är supernöjd med den. Tycker appen är svinbra. Snabb och smidig

Av wranzzon

Tack för svar. Den verkar inte skickas med fler moduler än den jag har då dom endast listar drivrutiner för det kort jag nämnde i första inlägget. Jag hittar heller inget om nån whitelist tyvärr. Och jag glömde skriva att jag har en hp envy x360 model 15-cp0004no

Av wranzzon

Byta bluetooth/wifi-modul

Tjena

Då jag har ett stort problem med att ha mina trådlösa hörlurar ihopkopplade till datorn skulle jag vilja byta ut bluetooth-enheten.
Jag har testat att installera om drivrutinerna, samt formatera om datorn, så jag anser att detta är nästa steg.
Det jag behöver hjälp av er med är att ta reda på vad för enhet som jag kan byta till. Det verkar finnas en uppsjö, och vissa är inte kompatibla med min CPU osv, AMD Ryzen 5. Kan ni snälla hjälpa mig att ge mig tips på någon som passar min CPU. Jag har nu en Realtek RTL8822BE. Så här står det på den, om det har någon betydelse: https://1drv.ms/u/s!AlanozL3drB-grx_U0M-pQ3yKePjSQ?e=LxBIA1

Tack på förhand

Av wranzzon

Det brukar finnas på Tradera om du vill komma undan lite billigare.

Av wranzzon

Jag minns när jag var liten att vår katt kunde vara borta 1-2 veckor i stöten nån gång vartannat år så där. Sen kom hon tillbaka och betedde sig som om inget hade hänt. Vi var flera gånger övertygade om att hon hade dött, men icke.

Av wranzzon

Stort tack för alla svar och all input. Kan hålla med om att jag skulle lagt till ett tredje alternativ.

Av wranzzon

Är "knalla kanten" ett vedertaget uttryck?

Min kollega sa till mig en dag att jag skulle "knalla kanten", vilket fick mig att tro att jag skulle helt sonika gå i kanten, men det var tydligen fel enligt han. För enligt samma person betyder" knalla kanten" att man ska ta det försiktigt/lugnt. Jag har inte hört detta uttryck förut, jag hittar heller inget på nätet som styrker hans åsikt, därför vänder jag mig till er.

Är "knalla kanten" ett vedertaget uttryck?

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av wranzzon

Kan du inte köpa en usg3 och switch med lösa accesspunkter då? Då kan du ju bara byta ut enheter allt eftersom?

Av wranzzon
Skrivet av mbryngelsson:

Yes, det var något av det första jag provade.

Kolla om du har gjort allt i denna guide https://youtu.be/w1hFHDV_UjM

Av wranzzon
Skrivet av mbryngelsson:

Hej, kör två AC Pro plus en cloud key hemma sen länge, och den ena AP:n kör Wireless uplink (har cat3 i väggarna...). Det funkar fint.
Skulle hjälpa en polare att köra typ samma upplägg, men får inte hans ena AP att köra wireless uplink. Det finns radiosignal dit har jag konstaterat, och har enablat Wireless uplink via hans cloud key, men det funkar ej. Det funkar ju hemma hos mig men fattar inte vad jag gjort för fel hos honom. All firmware är uppdaterad, både cloud key samt AP. Drar jag en kabel till den i trapphuset funkar den ju fint. Har låtit den stå flera dar men den säger bara no connection typ.
Nån som har nån idé var jag ska kolla?

Har du testat att reseta den och börjat om helt från början?

Av wranzzon
Skrivet av mobe06:

Ja men det finns någon som äger/driftar nätet?

Ja, det ska vara zitius. Säger det dig nåt?

Av wranzzon
Skrivet av mobe06:

Är det open universe nät?

Nej, tror det klassas som öppen fiber, det är in till deras villa.

Av wranzzon

Hur använda Wireshark?

Tjena

Jag skulle vilja veta vilket VLAN som Telia använder sig av för att skicka TV till mina föräldrar, de är tydligen inte 845 eller 243 som annars brukar vara någon form av standard. Måste jag köpa denna pryl som man ser i den här guiden? https://greatscottgadgets.com/throwingstar/
https://www.youtube.com/watch?v=OPSfqB2BU60

Om inte, vilken guide ska jag använda mig av, verkar finnas tusen olika att använda sig av? Borde man inte kunna använda en dator med 2 nätverksuttag? Fiberkonverterare -> Nätverksport 1 och sen ut i nätverksport 2 och vidare till TV-boxen?

Av wranzzon
Skrivet av Leffe_B:

Det jag inte förstår är varför de inte kan stödja trådad koppling av Xbox One kontrollen till android? Just latensen är irriterande. Jag fick bättre resultat av att fulhacka så att kontrollen var ansluten till konsolen istället, då försvann androids sega input.

En annan konstig grej är varför det funkar så mkt bättre att streama till pc med win10? Flyter mkt bättre.

Till sist, streamingen var bättre på 4g än wifi. Väldigt konstigt tycker jag

Det går visst. Jag kör på detta sätt. En vanlig xbox elit controller v1 kopplad med kabel (Micro usb till usb c) till mobilen, bara ruta och köra.