Inlägg

Inlägg som Ostbiten har skrivit i forumet
Av Ostbiten
Skrivet av diddedraker:

Jag imponeras av ditt tålamod
Ska skicka in 830n idag, så får jag troligtvis en ny nästa vecka. Kalas.

Okej, så de ansåg att det är fel om det lyser igenom sådär?

Vet inte om man kanske borde byta iallafall, för man ser ju det på min lur med... Vet inte om jag orkar vara utan telefon dock.

Förresten, hur är era baksidor, själva skalet? Tycker min inte sitter så bra, runt kameran står det liksom ut mer på undersidan av kameran, och om man trycker så är det liksom mjukt så den går in mot mobilen. På högersida är det även så att jag kan trycka lite och den rör sig kanske en halv millimeter där med.

Av Ostbiten
Skrivet av MrPhilicorda:

Har själv en Nokia DT-900 laddare och den funkar bra även om laddtiden blir märkbart längre. Men så länge det är enligt Qi-standard så ska det ju funka, oberoende vilken laddare man har.

Okej, gött. Då kör jag på dom där!

Aldrig provat trådlös-laddning, fastän jag haft möjligheten med min Nexus. Tyckte det var en smart lösning i bilen också, så slipper jag sätta i både USB-sladd för laddning och 3,5 mm varje gång jag åker bil.

Av Ostbiten

Vill ha en trådlös-laddare för hemmet för att slippa koppla sladd varje gång man ska ladda, och även en telefonhållare för bilen måste jag ha.

Vad tror ni om dessa två tillbehör, de borde väl fungera med denna telefon?

http://www.ebay.com/itm/271596651267

http://www.ebay.com/itm/Qi-Enabled-Wireless-Charger-Charging-Pad-Holder-for-iPhone-4-5-6-Samsung-LG-HTC-/171493074931?pt=US_Cell_Phone_PDA_Chargers&hash=item27edc8a7f3

Av Ostbiten

Jag stötte på denna ''Modernmusic'' musikspelare på Reddit innan jag köpte telefonen, vilken jag nu använder. Då jag hade som krav från Android att kunna göra en spellista på PC:n och sedan lägga in denna på telefonen för att spela upp den.

Måste säga att denna musikspelare är riktigt bra! Beror väl lite på vad man har för behov osv, men verkar vara endel som blivit nöjda med den.

Du hittar den här: http://www.reddit.com/r/windowsphone/comments/2dwpd7/modernmusic_a_fast_and_fully_featured_music/

Sedan måste jag ju säga att Mixradio fan är underbar service ändå! Inte hunnit testat så mycket än, men mitt första intryck är mycket positivt. Iallafall om man bara vill spela någon ''slumpmässig'' musik och inte direkt känner för någon speciell, eller sin egna musiksamling.

Av Ostbiten
Skrivet av diddedraker:

Ok, så man ska inte se det som ett fel? Stör mig lite på det och det känns inte som att det är by design:
http://i.imgur.com/36Pt6pa.jpg

Det är en liten springa mellan ramen och skärmen och det är bara där nere det är. Kanske är för petig men kan inte damm och smuts leta sig in och skapa problem?
Får maila och fråga Katshing och se vad de säger.

Edit:
I motljus så syns det såklart inte, men räcker med att jag sitter hemma och tittar på tv för att se det.
I övrigt är det en grym telefon.

Du kanske har större springa än vad jag har, jag försökte ta en bild på mitt med min Nexus-telefon, men lyckas inte ens få min på bild.

Hör med dom, så får du veta om du kanske kan lämna tillbaks den för detta fel.

Jag stör mig inget då min glipa verkar vara riktigt liten, men håller man telefonen i rätt riktning och i mörker så kan jag se att det kommer genom lite ljus där.

Av Ostbiten

Jag har märkt att vid den lägsta möjliga ljusstyrkan inställd, så sker det ett lätt ''flimmer'' i bilden, men just bara på vit bakgrund. Någon mer som har sett detta?

Men så fort jag har på automatiskljusstyrka eller medium eller high så finner jag inte detta fenomen.

Här är iallafall den första bilden jag tog med telefonen när jag fick den, allt på auto. Gillar kameran bara på de 5 bilder jag tagit än så länge, jämfört med min skräpiga kamera på Nexusen! Ska bli mer foton och gå in på lite manuella inställningar sedan för att lära sig.

http://i60.tinypic.com/1437m8.jpg

Av Ostbiten
Skrivet av diddedraker:

Verkar ha fått samma problem. Antar att det bara är att skicka tillbaka?
Varför har de så dålig kontroll på Nokia? Hade problem med 930 innan jag gav upp den med.

Dock gillar jag denna mycket bättre än 930n, vet inte varför, säkert värme + tyngd. Så den ska iaf få en chans till.

http://i.imgur.com/Yi8PcW5.jpg

Fast du har väl bara så att det lyser igenom från hårdvaruknapparna mellan skärmen och ramen? Det där kan jag även se på min, är tre ställen precis som på din. Men ingen lös skärm eller så. Så jag ser inte ett sådant jättestort problem med detta. Är väl när det är mörkt rum inne som man kan se det tydligare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ostbiten
Skrivet av MrPhilicorda:

Wohoo! Min vita 830 åkte ju tibax pga. skärmen som lossnat. Fick precis besked att jag kan hämta en ny imorgon och det blir den gröna denna gång, precis som jag önskade.

Roligt att höra att det löste sig, och att det gick hyfsat snabbt ändå!

Grön hade varit mitt andrahandsval, men blev en orange för mig.

Av Ostbiten

Pushbullet?

Av Ostbiten

Beyerdynamic DT770 Pro 80 Ohm - anses väl vara ganska ''basiga''. Extremt sköna lurar att ha på sig under en längre period förövrigt!

Rekommenderas!

Av Ostbiten

Hämtade ut min telefon i lördags, och har hållt på och pillat med den sedan dess. Måste bara säga att jag redan är frälst i både telefonen och operativsystemet!

Den har allt jag behöver i app-väg och älskar verkligen live-tiles!

Det enda jag undrar är över multitaskingen som jag inte förstår riktigt, för om jag t.ex. har en app öppen, sedan går jag till startskärmen eller en annan app - sedan när jag går tillbaks igen till den jag redan öppna, och startar den från hemskärmen så laddar den liksom om appen, och ibland står det även ''resuming'' med svartskärm innan man tar sig tillbaks. Men håller jag in tillbaka pilen så jag får upp multitasking-menyn och går därifrån, så startar det normalt?

Går väl leva med, men tycker det känns konstigt att den inte kan börja där man var i appen, som i Android.

Av Ostbiten

En bild på hunden ståendes i lite löv.

http://i60.tinypic.com/1437m8.jpg

Av Ostbiten

Längtar tills min kommer!

Hur är skärmen på den? Då det faktiskt är lite ''lägre'' PPI mot många andra telefoner?

Av Ostbiten
Skrivet av fozec87:

Fick hem in Nokia Lumia 830 idag, INGA problem just nu, inga glapp med skärmen eller att den sitter löst, dock en budget telefon i mina ögon. Skalet bakom (som förövrigt går att byta) trodde jag gick sönder när jag tog av dig och satte på det igen, men det funkar.
Telefonen i sig om jag ska jämnföra 930 mot 830, så tycker jag rent prestanda, så märker man ingen skillnad.. Lika rapp och smidig som 930.
Det som många tycker är sjukt viktigt är batteritid, och med handen på hjärtat så märker man skillnaden på denna lur och 930.
Först och främst så blir det inte varm som 930 blev, tyvärr. Den drar då inte alls lika mycket batteri, så från all installation tills att jag slutade pilla på den (då menar jag överdrivet användande) så hade jag tappat ca 15-20%, full ljusstyrka etc. Telefonen var då under hårdbelastning. Så jag tror denna telefon kommer hålla om man bryr sig om batteritiden, vilket sög i 930 enligt mig...

Tack för den infon, låter bra förutom skalet då och att du inte kände någon kvalitétskänsla.

Av Ostbiten

Galet med dessa jättar alltså.

Mycket intressant ämne förövrigt, håller på med ett examensarbete om just varumärken och deras värden.

Av Ostbiten

Beställde precis denna efter att ha läst såpass mycket positivt om den, fastän jag tycker den har lite klen SoC.

Får se om jag kommer trivas med övergången från Android till WP. Kommer ha kvar min Nexus 4 ett tag och se utifall man ångrar sig.

Kan komma med ett litet omdöme senare. Hoppas min telefon inte har en lös skärm bara.

Av Ostbiten
Skrivet av tellus82:

Vore tråkigt om det inte dyker upp någon 1030 eller liknande snart, skulle inte tacka nej till en 930 fast med sd kort stöd, bättre batteri/strömförbrukning & glance, möjligen något lite mer rundade kanter på metallen... 830 ser rätt go ut förutom just SoC'n som känns lite snål men det är ju en billig lur så någonstans måste det dras in lite. En 830 med 930'ns SoC, kamera & en bättre skärm kanske?

Tror detta är vad alla WP-användare verkar drömma om i princip. 930 var så perfekt tills jag såg att den inte hade ett SD-kortstöd, vilket är dealbreaker för mig. Även att den verkar ha kvalitétsproblem.

Som jag ser det, så verkar 830 duga för de som inte spelar en massa spel på telefonen, är väl mest då det saknas kraft.

Blir nog att köpa en 830 för mig då jag aldrig spelar spel på telefonen, orkar inte vänta längre tror jag. Sedan får man väl uppgradera till en 1030 om det skulle komma senare kanske.

Av Ostbiten
Skrivet av MrPhilicorda:

Finns ju Windows Phone appen till Windows 8 iaf, men tror den bara synkar bilder från luren till datorn. Å andra sidan har jag en musiksamling ca. 11 GB som jag synkar manuellt. Har jag fått ny musik på datorn sorterar jag bara datorns musikmapp enligt datum och då ser jag ju vilka album som tillkommit senast. Sedan är det bara att drag & drop till luren med den vanliga filhanteraren .

Inte helt automatisk synkning men inte så svårt eller tidskrävande.

Okej, det lät ju inte allt för jobbigt att göra på detta viset egentligen - inte tänkt på det.

Hur är det med musikspelare på WP då? Stöder de FLAC? Går det att lägga in musikspellista från datorn till telefonen så det fungerar, brukar göra detta på Android. Spara ner en spellista i M3U eller vad det heter, lägga in denna fil i telefonen - så slipper man sitta och pilla på telefonen med spellistor.

Av Ostbiten

Någon?

Skrivet av Ostbiten:

Hej! Nu är det så att jag funderar att gå över från Android till WP för att testa om det är något för mig, nu när jag blivit lite äldre och inte längre ''fipplar'' med launchers, utseende osv på min telefon.

Det jag undrar över nu är, finns det något sätt att enkelt synkronisera musiken från min PC till min WP-telefon?

Undrar detta, då jag på min nuvarande Android har en sådan skön app som jag kan starta - så kollar den genom min musik-mapp på datorn om det kommit något nytt - och automatiskt lägger in det nya på telefonen trådlöst. Finns det något motsvarande till WP eller något enkelt sätt att synka lokalt lagrade filer? Då jag varken använder Spotify eller dylikt, väger det ganska stort att slippa själv koppla in telefonen varje gång jag skaffat några få nya låtar som jag vill ha min musiksamling i telefonen.

Av Ostbiten

Skaffa Bahnhof!