Inlägg

Inlägg som Ostbiten har skrivit i forumet
Av Ostbiten
Skrivet av Havrefras_:

Hmm, det är ju såklart lite lustigt att det gäller samma operatör. Men samtidigt, SÅ många olika operatörer finns det inte att det skulle kunna vara en omöjlighet. Särskilt udda är det ju att man verkar kunna trigga fram det också (eller så är det en efterkonstruktion). Spontant känns det för mig som att när jag varit ansluten till ett Wifi-nät och surfat, och wifit bryts (eller om jag kommer in på utländskt nät) så får jag oftast starta om telefonen. Får hålla koll på detta.

Mh, gör det!

Ska kolla lite varför det händer mig (om det fortsätter hända).

Av Ostbiten
Skrivet av Havrefras_:

Vi kan ju enkelt kolla om det kan vara så att det är operatörerna som spökar, jag har Comviiq, hur ser det ut för dig, Ostbiten?

Haha, jag har också Comviq!

Kanske ligger något i det då, då jag inte hade dessa problem för någon vecka sedan.

Av Ostbiten
Skrivet av tellus82:

Det kan faktiskt vara din leverantör som haft krångel, inte helt ovanligt & om dom har det brukar dom hålla väldigt tyst om den saken, ända tills dom inte längre kan... Är det då bara ett par timmar och på en viss mast är det ingen som bryr sig alls på tele bolagen.

Fast det låter ju jättekonstigt, då det fungerade efter jag tränat - vilket ligger typ 400 meter från skolan, om den inte skulle köra på en annan mast pga det lilla avståndet då... Men det fungerar ju nu hemma också utanför stan om jag avaktiverar Wifi så går det hur bra som helst att surfa nu.

Får se hur det blir imorgon, lite segt att bli utan internet från 8 på morgonen när man drar till skolan för att sedan få tillbaks det på kvällen efter man tränat...

Av Ostbiten
Skrivet av Havrefras_:

Märkte idag att jag lider av samma problem. För mig hjälpte dock en omstart av telefonen. Men det är som du säger, det är precis som om telefonen in förstår att det är OK att surfa på mobildata men ringa och smsa går bra. Mysko..

Mh, verkligen konstigt...

Händer samma sak imorgon så får jag kanske prova göra en ''hard reset''.

Av Ostbiten

Okej, nu behöver jag hjälp av er. Har stött på ett ''problem'' med min 830, vet inte om det är telefonen eller jag som inte fattar hur man gör.

Men när jag är hemma så använder jag alltid Wifi, sedan har jag åkt till skolan de senaste dagarna, och då har jag plötsligt inget nätverk genom mitt abonnemang så att säga, fastän det är aktiverat. Ser att jag har mottagning och att det står 4G men är ingen såndär pil som brukar peka upp åt vänster när man är ansluten typ. Är en hel dag i skolan, drar iväg till gymmet - har fortfarande inget nätverk. Sen efter jag gymmat klart (1,5 timme senare) så får jag plötsligt tillbaks mitt nätverk så jag kan surfa.

Detta är jättestörande, och det var inte såhär för typ 2 veckor sedan.

När detta händer provar jag allt ifrån att avaktivera Wifi, stänga av och på ''Data Connection'', på och av med flygplansläge flertal gånger , starta om telefonen - INGET gör så jag får tillbaks det....

Det går att ringa och smsa osv, har ju mottagning, är bara mitt internet som vägrar ansluta. Sen att det helt random kommer tillbaks efter ett flertal timmar är ju sjukt.

Av Ostbiten
Skrivet av holmberg:

Mjo men det är väl bara för att spela upp från telefonen? Jag vill kunna spela upp PÅ telefonen Från tex hårddisken som är kopplad till routern.

Testa Smart Player.

Av Ostbiten

Det kan ju ta en vecka eller två innan det når fram hit till Sverige. Har iallafall varit så tidigare.

Av Ostbiten

Vadå hur länge den håller? Den håller väl tills du tappar den på ett vis som gör att den går sönder.

Tror inte priset kommer bli lägre bara för att N6 kommer, tyvärr. Telefonen är redan billig.

Av Ostbiten

Duckys tangentbord har hög kvalité om du vill gå upp lite i över 1 000-kronors budgeten.

Av Ostbiten

Oj, mitt 780-ti får spö av ett 970 - även i 1440p...

Jävlar vad skogen såg bra ut osv xD

Av Ostbiten

Har gått från Android till Windows Phone nu, såhär ser min Lumia 830 ut för tillfället:

http://forums.windowscentral.com/attachments/windows-phone-8-1/8...

http://forums.windowscentral.com/attachments/windows-phone-8-1/8...

Av Ostbiten
Skrivet av tellus82:

https://www.youtube.com/watch?v=P3uxrQ1yycY

Kul & se lite tester men slutsatserna som dras är väl kanske inte dom klyftigaste man hört, hoppas fler gör lite tester och lite mer utförliga.

Tänkte att jag kan lägga upp lite bilder tagna med min 830, jag är ingen fotograf alls men jag gillar att knäppa nån bild då & då, en del är efterarbetade medans andra är direkt från kamera, håll till godo.

OneDrive

Mh, jag gillar inte direkt ''benchmarks'' i telefoner, tycker det viktiga är hur den ''verkligen'' presterar. Vill gärna se tester där de gör ''real-life'' tester som visar om det är någon skillnad på att öppna appar osv mellan t.ex. 830 och kraftigare telefoner som 930 & 1520.

BTW, så knakar min telefons baksida sönder just nu, såg att baksidan inte sitter riktigt runt kameran, det finns en glipa på ena sidan, och på andra sidan blir det ett ljud om man trycker eftersom den sidan hänger ovanpå kameran, och trycker man så gnider den typ emot kameran.

Ska nog höra med Misco där jag köpte den om man kan få en ny baksida, för såhär ska det ju inte vara. Har aldrig tappat telefonen eller något sådant, så har ingen skada på telefonen. Annars får jag väl köpa en ny baksida själv från Ebay.

Av Ostbiten
Skrivet av NukeHenk:

Nån som har koll på ifall det finns någon bra musikspelare till win phone? Gärna nåt liknande poweramp till android fast till win phone då

Kan inte annat än att varmt rekommendera ModernMusic: http://www.reddit.com/r/windowsphone/comments/2dwpd7/modernmusic_a_fast_and_fully_featured_music/

Av Ostbiten
Skrivet av tellus82:

Annars har ni flip case varianten

http://www.amazon.co.uk/Nokia-Wireless-Charging-Shell-Lumia-O... (1 kvar nu, finns andra färger)

Mjo, men har aldrig gillat dessa...

Lika med vanliga hardcases och allt, vill ha min mobil så som den är från fabrik utan att plasta in skiten

Av Ostbiten
Skrivet av MrPhilicorda:

Inte så dyrt att köpa ett nytt. Kanske värt ett försök och då kan du dessutom byta färg ifall det är någon annan du är sugen på.

http://www.ebay.com/itm/Genuine-Nokia-Lumia-830-White-Battery...

Ett tag sedan fanns skalen i alla fyra färger, men just nu verkar det bara finnas vit och svart.

Mjo, har sett det från Wcentral. Dock som du skrev så finns inte orange i lager nu.

Av Ostbiten
Skrivet av KiXeR:

Är du säker på att baksidan sitter i ordentligt? Det verkar vara många som har problem med att sätta dit baksidan ordentligt, jag hör inget på min telefon.

Asså först när jag fick hem telefonen hade jag inget SIM-kort, så satt ju i batteriet och satt dit bakluckan, tyckte inte att den satt riktigt tight vid kameran. Sedan fick jag hem mitt SIM-kort, så tog ju av skiten igen, sen nu har jag ju satt dit det igen. Men blev typ sämre nu, så vet inte om 'piggarna' blev utslitna av att ta av och på skiten två gånger? ^^

Av Ostbiten

Håller helt med föregående, då jag även gick från en Nexus 4 - som hade sunkig batteritid.

En helt vanlig dag av min Nexus 4 hade gett mig runt 20-25% batteri kvar nu, medan min 830 ligger på 62% nu.

Min baksida är jag dock lite orolig över, då den nu har börjat knakat och ha sig... Typ när jag tar upp telefonen ur fickan kan det komma ett knak, eller om jag sitter och trycker under kameran/sidan av kameran knakar det hela tiden typ...

Kanske får lov att köpa en ny baksida, för detta är väl inget man får nytt av återförsäljaren?

Av Ostbiten

Det där är spam, fick ett sådant jag till min Nexus 4 förut. Flertal som fått sådana om man googlar på det. Klicka inte på länken och radera det bara.

Av Ostbiten
Skrivet av Telepati:

Ännu en lur som kommit efter MS regi, 930 innan, som verkar vara ovanligt strulig. 3 av 3 här i tråden. Vad säger det?

Gott att man höll sig kall!

Fast denna har ju absolut inte de problem som 930:in har, detta är inte direkt ett stort problem.

Till och med min Nexus kunna man se lite ljus tränga mellan på vissa ställen mellan skärm och ram i mörker.

Denna telefon verkar inte alls ha många fel.

Av Ostbiten
Skrivet av MrPhilicorda:

Om jag har räknat rätt är vi 3 personer på denna tråd som har en 830, och i och med att det också är ljusläckage på min under de kapacitiva knapparna, betyder det att 3 av 3 lurar har samma "problem". Undrar om det inte bara är en följd av en medveten produktionsteknisk kompromiss. Säkert enklare & billigare tillverkning om man får ha lite spelrum mellan delarna. Själv stör jag mig inte det minsta på det, syns ändå bara då det är mörkt.

Angående skalet så tycker jag mitt sitter perfekt, inget knak eller flex.

Mh, bra analys, haha. Sant. Asså stör mig inte så jättemycket på att skalat flexar, men man kommer antagligen köpa nytt när det blir slitet, så då kanske man får ett bättre. För det borde väl vara skalets fel och inte själva telefonens tycker man.