Inlägg

Inlägg som Mr Kollersh har skrivit i forumet
Av Mr Kollersh
Skrivet av Viccestrom:

Jag sitter på en Logitech MX518 Optisk mus och den har börjat frysa! Tex när jag sitter och lirar cs så fryser musen men jag kan fortfarande röra mig med tangentbordet?
Jag har googlat och hittar inte någon lösning på det? Har testat att byta usb port, installerat om drivrutinerna, gjort rent musen från skit, kollat kontaker mm.
Är musen trasig eller har jag missat nåt?

Tacksam för svar!
Mvh

Problemet behöver inte vara så komplicerat som du kanske tror. Testa på olika material. Rengöra usb portar. Har du en annan mus kan du testa med den, funkar den bra så vet du att det är fel på musen.

Av Mr Kollersh

Jovars man är ju tvungen att försöka! Behöver ändå ett nytt nätagg till mitt nya chassi. Måste säga att det finns en del klyftiga och snygga bidrag. Bra jobbat SweC!

http://i.imgur.com/ivNFaWQ.jpg

Album

Av Mr Kollersh
Skrivet av kaput:

Det finns ju precis hur många teorier som helst om det här, men jag tror man klarar sig väldigt långt på bara ett armband man ansluter till det man jobbar med, eller att vara noga med att potentialutjämna innan man börjar pilla, genom att ta tag i chassit, nån okänslig del av moderkortet, eller vad man nu håller på med, eller om grejen ligger i en ESD-påse, hålla i den ett tag innan man plockar ur grejen. Det viktiga är egentligen inte att allt har nollpotential, utan att man själv, det man jobbar med, och det som det man jobbar med kan komma i kontakt med, har samma potential.

Jag vet inte hur stort problemet är i verkligheten, men det enda jag tycker en matta verkar vara bra för är att potentialutjämna mellan olika icke galvaniskt ihopkopplade delar av ett kretskort, som åtminstone i teorin kan ha olika potential. Jag kan dock ha fel på den här punkten.

I övrigt tror jag det ger mer att ha koll på och åtgärda faktorer och miljöparametrar man kan påverka, än att köpa en massa dyra ESD-mattor och sådant. Använd inte kläder i syntetmaterial, som snabbt kan bygga upp väldigt höga spänningar, bomull är bättre. Är det torrt i luften, vilket ytterligare brukar förvärra problemet kanske man ska vänta tills nästa dag. Har man torr hy kan man sno någon av tantens mirakulösa hudkrämer. Sitt på en trästol, inte kontorsstolen med syntettygöverdrag. Traska inte runt på golvmattan rummet, och så vidare.

Jag håller med dig fullständigt. Det måste väl betyda något åtminstone att jag har klarat mig så länge genom ren försiktighet? Nu bygger jag inte den här verkstaden bara för att få en arbetsplats heller, just nu är mitt rum fullt med kablar, chassin och tangentbord etc. så det kommer bli lite lättare att få tag på det man vill ha när det är lite ordning på sakerna.

Tack så mycket för tipsen!

Av Mr Kollersh
Skrivet av fourbyfour:

Jag körde på just den där, har inget att anmärka på. Och än funkar allt som är byggt på den felfritt, peppar peppar

Du kan ju alltid kontakta Kjell och se om den inte går att få tag på. Butiken i Kristianstad exempelvis har den fortfarande i lager enligt webbsidans saldo...

Jag skickar ett mail till dom och frågar... har man lite tur kanske dom till och med kan skicka hit ett exemplar

Av Mr Kollersh
Skrivet av mrqaffe:

Skaffa en vettig bänkmatta om du ska bygga en verkstad, hur stor ska den vara och vad menar du att det får kosta ?

Jag hittade en till på kjell, jag förstår inte hur jag har missat dom här. http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/natverk/...

Bänken är 60x120cm så den här blir ju extremt bra.

Kostnaden spelar ingen roll upp till max. 400kr så länge det passar.

---------

Har ni några andra tips på vad man ska ha i sin arbetsplats så skriv gärna!

Av Mr Kollersh
Skrivet av jakob55:

Jag kan säga att en gummimatta förvärrar situationen, den skapar mycket ESD laddninar så det skulle vara bättre att vara direkt på träbänken om det var så. Men kan du inte hitta någon ESD matta som kan passa dig då? Det är ju antagligen bättre att köpa en matta för några hundra än nya komponenter får tusenlappar. Annars kan du ju bara köra med ett ESD armband och vara på träbänken, funkar ju det med men chansen till skador är lite högre då kanske.

Tack så mycket för inlägget, att köra rakt på bänken är lite av en sista utväg då den är ganska sliten. Några hundralappar är absolut inte för mycket, men de jag har hittat för ca. 250kr är aningen små. :/

Skrivet av Hazardous:

http://www.esd-center.se/produkter/esd-skydd/

Verkar ha lite allt möjligt, vet dock inte om de säljer till privatpersoner.

Schysst sida, verkar intressant, jag kanske kan beställa genom farsans företag om det inte är för privatpersoner...

Skrivet av SoVeryIndie:

En ESD-matta kanske? Den ena kan du vika ihop dessutom.

http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/natverk/...

Jag vet inte hur jag har missat den där... Jag har letat i flera dagar efter något liknande, den borde fungera. Den kanske är för djup men det borde väl bara gå att klippa av om så vore?

Av Mr Kollersh

Antistat- arbetsplats

Hej Swec, jag har tänkt göra en liten "verkstad" där jag kan meka dator ostört.
Jag skäms lite för att säga det men förut har jag bara satt mig på golvet och öppnat upp grejerna.

Frågan är nu vad jag kan använda för att ställa mina grejer på när jag bygger. Jag letade efter "ESD-mattor" men det fanns ingenting som jag tyckte passa mig. Antingen var de för små eller för dyra.
Jag ska hållas på en träbänk i ett slags förråd.
Funkar det bra med en allmän gummimatta? Jag tänker att eftersom gummi är en isolator så kanske det funkar mot statisk elektricitet med?
Eller är det lugnt att köra på träbänken bara?

Har ni andra tips på vad jag ska tänka på när jag bygger min lilla verkstad så får ni gärna skriva på
Självklart har jag ESD-armband.
Tack.

Av Mr Kollersh
Skrivet av silfverzor:

tjena tjena!
har precis köpt ett 900d och ska köra extrema vattenkylningsloopar. jag undrar vilka fläktar man ska ta.
om man ska ta dess http://www.inet.se/produkt/5322111/corsair-air-series-sp120-quiet-edition-2-pack
eller dessa http://www.inet.se/produkt/5322229/corsair-air-series-sp120-high-performance-2-pack vill ha så bra kylning som möjligt

tack på förhand

Det beror väl lite på vad du är efter själv. Är det som du säger i tråden, "vill ha så bra kylning som möjligt" så tar du performance.
Vill du ha en tyst låda så tar du Quiet.

Av Mr Kollersh
Skrivet av Roger W:

Voodoo Omen var rätt stilrent på sin tid
http://www.slashgear.com/gallery/data_files/7/4/Voodoo_Omen_P...

Rätt omöjligt att få tag på numera dock gissar jag. (och det var nog rätt otympligt stort vill jag minnas?)

Kommande Silverstone FT05 tycker jag är rätt stilrent och kompakt annars.

Den där gillar jag starkt! Jag hittade ett annat chassi som också är hyggligt omöjligt att få tag på numera Lian Li PC-A10

http://www.hwupgrade.it/articoli/sistemi/1740/case_affiancati.jp...

Personligen gillar jag det silvriga mest

Av Mr Kollersh
Skrivet av Extremaz:

Just det inWin chassit är ett av mina favoriter, säker på att agget inte passar? Kanske kan köpa nytt nätagg? Jämföra det chassit och fractal design funkar inte riktigt, sök på swec, ganska säker på att just det chassit va med på första sidan för några månader sedan.

Det skulle hålla för 180mm, mitt är 200mm (Corsair AX1200i) tyvärr. Jag har ett 650W som kanske kan användas. Tack för inlägget!

Av Mr Kollersh

Stilrena Chassin

Long story short, jag är sugen på ett nytt chassi. Så, här sitter jag och surfar. Jag kommer över detta.
Det måste vara det snyggaste, mest stilrena chassit jag någonsin har sett. Till min besvikelse så är mitt nätaggregat för långt så jag kan inte använda det.
Jag har varit inne lite på Fractal Design Define R4 ett tag nu, och det ligger också på topplistan hos mig.

Men nu till ditt jobb... Visa vilka chassin du tycker är mest stilrena, jag är fruktansvärt sugen på nytt så alla förslag uppskattas!
Tack.

Av Mr Kollersh
Skrivet av friskybob:

Det första stycket var bra sagt men vadå ASUS? Rekommenderar du ASUS för att det funkar? Utgår du från att andra märken inte funkar? Helt meningslöst sagt om du inte jämför med något eller ens har någon specifik produkt att rekommendera.

TS: Om du redan är skitbra på FPS-spel och verkligen tar de seriöst så kan du köpa en 120Hz-skärm, ser ingen annan anledning. Högre upplösning och bättre färger är mycket roligare att ha för vanligt casual-spelande.

Det jag menar är att jag inte kan säga något om de andra märkena som diskuteras i den här tråden. då jag inte ägt något från dem. Men jag har själv en ASUS skärm och jag är väldigt nöjd med det inköpet.

Av Mr Kollersh
Skrivet av EyeNEye:

Du kan köpa från Amazon UK, inte USA. Även om du skulle få igenom ett köp, så tillkommer moms + tull.

Det du missar är att båda går hand i hand. Du köper inte ett R9 280, för att tro att du kan lira Crysis i 4K upplösning...Därför är det nödvändigt att påpeka att grafikkortet inte kommer klara det.

Jag förstår vad du menar, jag lovar det.

Men.

Om nu TS tror/vet att han klarar av det så är det väl hans problem? Jag kan uppskatta att folk upplyser en mindre kunnig om sånt, men det känns lite jobbigt att dra upp världens diskussion om det.
Så jag tycker vi lämnar det ämnet nu och återgår till det den här tråden ska handla om, skärmar!

Av Mr Kollersh
Skrivet av Isse00:

Ditt moderkort är verkligen inte idealiskt för CrossfireX med två R9 280X...

Om alla kunde sluta bry sig om vilket grafikkort som klarar vad eller vilket moderkort som är bäst så skulle det vara fantastiskt... Är ni inte här för att hjälpa någon hitta en skärm så behöver ni inte skriva någonting.

Jag kan i alla fall rekommendera ASUS, för jag har det själv och det funkar bra.

Av Mr Kollersh
Skrivet av Dejch:

Hej,

Tog igår bort en kontakt från listan, finns det någon chans att man kan hitta denna igen? Jag har aldrig gjort en backup tidigare heller, men icloud gör detta automatiskt står det, men det kanske inte hjälper alls?

Har du synkat telefonen tidigare kan du återställa till den punkten, skriva av numret sen återställa tillbaka.

Av Mr Kollersh
Skrivet av Arghuleh:

Berätta era upplevelser och roliga historier ni varit med om i spelet.

Jag tycker onlineskuggning och -hackning är en fräsch upplevelse. Man känner sig förföljd och blir lite paranoid det jag upplevt ett antal hackningsförsök och skuggningar.

Exempel från mig:
Blev hackad av en spelare vid en trevägskorsning och med marginalen på min sida lyckades jag hitta denne och stoppa installation vid 99%. Denne satt i en bil med avstängd motor och jag avlossade att antal skott mot förarsidan med en biljakt som följd. Efter att jag skadat bilen så pass vid ett sidotorg försökte förövaren fly till fots, det blev en del skottlossning till följd, både från mig och förövaren, men denne lyckades springa iväg överlevande till tågstationen ut på spåren. Jag följde efter till fots, med flera misslyckande försök att skjuta ihjäl villebrådet. Polishelikoptrar jagade oss över järnvägsbron som gick över en flod, vid slutet av bron hoppade förövaren ned i vattnet och simmade till en båt. Försökte få in skotträffar, insåg till slut när förövaren till slut gick ombord på båten att det var kört, stod till slut ensam på järnvägsbron med polisen efter mig.

Rolig idé! Hoppas folk har historier såhär tidigt.

Av Mr Kollersh
Skrivet av SCsina:

Hej. Under en lång tid har min dator luktat lite smått bränt efter att ha varit igång ett tag, men det kunde jag stå ut med. Dock för några dagar sedan har det börjat lukta väldigt bränt, tillräckligt mycket så jag behövt stänga av datorn efter max en halvtimme. Vad kommer lukten ifrån? Jag misstänker nätaggregatet men är inte helt säker.

Som killen innan mig sa så är det nog en massa damm som luktar. Rengörelse på ingång!

Av Mr Kollersh
Skrivet av binnen97:

Han syftade på att videon kommer inte stängas ner om du har en spellista

Jaha, tack så mycket.

Skrivet av jetten:

Med XBMC som videospelare på datorn kan du installera en XBMC-remote app på telefonen därifrån du kan kontrollera en hel del som att pausa videon. Är det någon annan funktion än pause som du är ute efter, t.ex. att hoppa till vissa ställen i videon eller att växla mellan olika videoklipp?

Att växla mellan klipp skulle vara fantastiskt. Det är nämligen en liten stream/radioprogram vi ska göra. Då ska vi visa olika klipp för folk. Går det bra med XBMC också?

En till funktion som skulle vara smutt som jag inte kommer ihåg om jag nämnde skulle va att man såg hur mycket tid det var kvar på klippet, eller någon slags tidslinje för klippet.

Tack.

Av Mr Kollersh
Skrivet av mattoys:

Det finns en playlist i VLC kan man inte välja repeat på den?

grejen är att jag vill ha kontrollrutan på första skärmen, så jag kan styra musen osv. utan att det syns på videon. så kan jag t.ex pausa mitt i filmen utan att någonting händer. ett plus vore också att jag kunde se hur lång tid det är kvar på videon på förstaskärmen.

Av Mr Kollersh

Video på en skärm och kontroll på en annan

Hej, jag håller på med ett projekt till skolan, och då behöver jag ett program som jag kan styra video till en annan skärm från min dator (Macbook).

Jag vill ha alla knappar (play, pause, stop etc.) på min skärm, och videon i fullscreen på den andra. Jag fick det typ att funka på VLC, men efter videon är slut så stängdes ned ner automatiskt, och det vill jag inte ha.

Alla förslag och tips uppskattas!