Inlägg

Inlägg som Daavido har skrivit i forumet
Av Daavido

Den här tråden är som gjord för mig ^^ Det går att streama 720p-1080p filmer från en server men 360-1080p vill inte funka :/
Även jag har Telia 30 (28mbit / 5 mbit).

Av Daavido

Lite mer info om hårdvaran du använde skulle nog vara bra. Dator/komponenter, hdmi sladd, TV? Har du prövat en annan HDMI kabel?

Rör sig inte om exakt samma problem men jag har märkt att med HP laptopen som jag fått av plugget så kan det bli en del "rörelse" problem om man inte stänger av original skärmen medans man ser på film på en annan skärm. Fråga mig inte varför.. Men om du använder en laptop kan du ju ta och pröva det.

Av Daavido
Skrivet av saindrenan:

Har också haft problem med "AppleMobileD..." förut. Gå in i msconfig och inaktivera automatisk uppstart av programmet (om den nu ligger som det).
Vad menar du med att Prime95 inte kör på Core#1? För mig ser det iaf ut som att den gör det

Skrivet av deadich:

Prime kördes visst på alla kärnor, men en verkade ju mkt segare än de andra eftersom att den var kvar på test1 när de andra var på test 4. vettefan hur det funkar egentligen.

Skrivet av lorgix:

Den fick konkurrera med Apples skräp, därmed blev det inte mkt gjort. Prime95 kör sina worker threads på låg prio som standard.

Här används en gammal version av Prime95 btw.

Det är nog så som Lorgix säger. Körde om Prime95 nu när problemet var löst och alla kärnor "testades"

Tack för alla svar

Av Daavido
Skrivet av hACmAn:

Tror att du har skit (ike önskvärda program) i datorn. Skapa en ny användare och testa att logg in på den och se om det är samma sak där.

Bra idé, men dock inga resultat. Kört fortfarande på 25% med en ny användare.
Men det förklarar ändå inte varför Prime95 inte vill använda CPU #1.

Skrivet av FubbHead:

Kan vara MSIE eller liknande som kör i bakgrunden. Kan också vara .net-optimieraren, den tar ett tag, så låt den köra ett bra tag.

I vilket fall så är det nog en systemprocess av något slag, har för de inte syns i processlistan. Testa och välja "visa systemtider" (nåt i den stilen) i menyn, så skall det synas i prestandamätaren, med röd färg.

Eller så är det nåt skit som lyckats nästla sig in i systemet som sagt.

Om du menar "Visa processer för alla användare". Så tack ska du ha

Apple har svikit mig.. Jag som ändå gillar apple ^^

http://i.imgur.com/E0oYUCI.png

Nu värkar allt köras som de ska. Tack alla för att ni hjälpte till!
Undrar dock fortfarande varför Prime95 inte fortsatte med CPU #1.. Har inte använt programmet förut så det kanske bara är så de funkar..?

Av Daavido

Prövade även nyss programmet Prime95, har aldrig använt det. Men när jag kör det så fortsätter den att göra stress testen på alla kärnor förutom #1. Kan det då vara något fel på den?

http://i.imgur.com/fYVbxIF.png

Skrivet av KillerX:

Tja

Gå till processer fliken i aktivitetshanteraren och klicka sen på cpu och kolla vilken process det är som drar så mycket.

MVH KillerX

Är inget som händer där.

http://i.imgur.com/9R0M4PS.png

Av Daavido

i5 2500K går inte under 25%

Hej sweclockers medlemmar, skulle vara väldigt tacksam för lite support.

Problemet jag har är att varje gång jag startar datorn och efter att alla program har startats så går aldrig CPUn under 25% i processoranvändning. Och hur jag en gör så vill hamnar processoranvändningen inte under 25% trots att jag stänger av alla backgrundsprogram. Och trots att jag endast har Aktivitetshanteraren öppen så ändras "Historik för processoranvändning" otroligt mycket utan att jag vet varför.

Jag vet inte så mycket om saken, men eftersom det finns 4 kärnor och det är 25%. Kan det vara så att en kärna är trasig? Finns det ett sätt att kolla om detta stämmer? Eller har du en annan teori om varför det inte går under 25%?

Uppskattar all support jag kan få
CPUn kör på stock speed, och jag har inte ändrat något. Jag har bytt CPU kylare till en Cooler master 212 EVO för ett tag sedan.

Mvh,
David

http://i.imgur.com/s9rodrk.png

http://i.imgur.com/Tqpgcuo.png

Av Daavido

Enligt inet så står det så här: "Samsung tillåter mellan fem till tio defekta pixlar beronde på modell och storlek."

Så det låter som om Samsung har en väldigt dålig pixelgaranti. Finns nog inte så mycket att göra om webhallen inte vill ta emot den och om pixel garantin inte gäller.

Av Daavido

Även jag har problem med TG799vn v2.. fick hem den för ca 2 dagar sedan och tänkte ta och pröva den eftersom den hade Annex M då mitt nuvarande modem från Cisco bara kör Annex A. Det värkar funka fint för trådlösa enheter, men när jag använder port 1-2 (De jag har prövat) så får jag upp till 35% packet loss till modemet. funkade igår att dra ut kabeln och pröva en ny port på modemt, men det är inget jag vill göra 3-5 gånger om dagen.
Har nu kopplat in Cisco igen och det funkar fint med samma kabel.. Det är nog bara att kasta den, kanske ska ta kontakt med Telias support först och kolla vad de har att säga.
Antar att Telia aldrig lär sig, för ett par år sedan fick man en Zyxel router och den var lika dålig den..

http://i.imgur.com/HGlvJt0.png

Av Daavido

Så här gör du, gå till "Kontrollpanelen\Utseende och anpassning\Anpassning\Skrivbordsbakgrund" och använd den här funktionen:

http://i.imgur.com/ma2p3jz.png

Av Daavido
Skrivet av stn1337:

Steam? Hur tänkte du nu? Steam lever ju för fan på reklam och att sälja andra företags spel.

Jag tror att han menar att nu när Windows får dålig publicitet så kanske flera användare går över/tar en titt på Linux. Gabe Newell gillar Linux.

Av Daavido

Har följt den här tråden man har aldrig postat något om min "progress". Försöker just nu få upp lite cash till en DFS. Kommer nog ta lite tid nu när whips har gått ner så mycket i pris.

http://i.imgur.com/sZYayu7.png

Av Daavido

Raspberry Pi & .exe

Hej sweclockare, jag funderar att köpa en Raspberry pi för att köra ett .Net baserat program som jag själv har skapat i VB/C# eller C++ och jag undrar om det är möjligt att köra det med en Raspberry pi på något sätt?

Jag har sökt runt lite och hittat att man kan ladda ner "Mono" för att köra filer som är gjorde med VB och C#. Är det någon som har använt det? Finns det ett bättre program? Går det att köra .Net program med ett gränssnitt?

Om det är någon som vet om detta går/inte går så skulle jag vara väldigt tacksam

Tack för hjälpen

Mvh,
David

Av Daavido

Om du inte får svaret här så har Linksys en Live chat. De var trevliga när jag prövade att kontakta dem

http://support.linksys.com/en-eu/support/linksys

Av Daavido
Skrivet av Saxn:

Vafan är 2007 old school?

RS har uppdaterats mycket under de senaste åren och RS3 kommer snart ut. Men många gillar inte uppdateringarna som har kommit. De senaste uppdateringen var Eoc (evolution of combat) då vapen har abilities, och du kan köpa så kallade "spins" för att få XP och pengar i spelet. Så länge du är villig att betala kan du bli 99 i alla skills utan att ens spela.

Eftersom så många slutade spela spelet så var det några som gjorde en namnlista på att få tillbaka allt som det var förut. Jagex sa då att om en halv million betalda användare säger ja, så kommer de fixa servrar till Runescape versionen som var år 2007 (Old school) för alla betalda medlemmar uten extra kostad/skaffa anti bot system och folk som jobbar på spelet osv..

Det slutade med att de fick in ca 460K betalda medlemmar som ville ha det så de hostar nu versionen gratis för betalda användare. Och på den här versionen så gör jagex polls innan de uppdaterar något. om de inte får över 75% ja, så uppdaterar det inte. Old school runescape är helt enkelt en version av runescape 2007 där utan alla uppdateringar som gör spelet lättare och det är användarna som bestämmer vad som ska uppdateras

Av Daavido
Skrivet av hersses:

*Är det bara downloading som gäller eller går det att streama tex filmklipp?

Vet inte så mycket om alla andra frågor, men i VLC så kan du streama film genom FTP genom att gå till: Media->Öppna Nätverksström;
Och använda dig av: ftp://USER:PASS@IP eller DOMÄN/downloads/Film.avi

Av Daavido
Skrivet av LinusNeuman:

det tydligen enkelt ska gå att hacka sig in och ändra på vilka spel man äger i en liten fil på sin dator, så kan man undra vad de tänker med på Ubisoft, lagrar de lösenord lika klantigt?

Även Origin fungerade på samma sätt förut. Det var mycket mer jobb än att bara ändra i en fil, men i det hela så ändrade den bara lokalt vilka spel som man ägde och cd keyn kunde då vara "FUCK EA" men man kunde fortfarande ladda ner spelen precis som ett vanligt spel.

Av Daavido
Skrivet av Goteborgan:

Man kan väl inte spela på classic om man nu inte har slutat spela på classic och gick över till det nyare rs?

Förstår inte riktigt frågan.. Men du börjar om.. alla med member kan köra det men du kommer börja från noll.

Av Daavido
Skrivet av Nidala:

När det snackades om en äldre version av runescape som skulle komma upp trodde jag att det var detta

http://www.busybuzzblogging.com/wp-content/uploads/2010/06/Ru...

Men så var det ju tydligen inte, visste inte ens att det fanns något senare än 2007 3d'n

Det är många som säger det.. Men Jagex har haft det tillgängligt jag vet inte hur länge nu..

http://www.runescape.com/classicapplet/playclassic.ws

Finns inget intresse längre bara, Men där är länken om du vill lira Dock så måste man vara member precis som på rs 2007

Av Daavido
Skrivet av bobcat031:

Måste man ladda ner alla tweaks och göra om alla inställningar man gjort på nytt då?

Ja, det måste du.

Edit: Oops, såg inte att du hade fått svar ^^

Av Daavido
Skrivet av janptr:

Min son har 4S jailbreakad (5.x) men har ej vågat ta steget till iOS 6.x. Han har en vän som gjort det och verkar som ej alla Cydia apps funkar lika bra. Någon som har information om detta?
Mvh Janptr

Vilken jailbreak använde han? Troligen Absinthe.

Då ska det nog inte vara några problem. Men vad är det som inte funkar? Crashar saker, får han ett felmeddelande i cydia, vilka appar/tweaks är det som inte funkar lika bra?