Inlägg

Inlägg som ElonB har skrivit i forumet
Av ElonB

Huawei har redan ~70%+ av alla 4g master i Sverige, de har fullständigt slaktat Ericcson på marknaden. Misstänker mer att det handlar om att ge en hand till Ericcson än något ur säkerhetsperspektiv.

Av ElonB

Folk glömmer också att i princip alla AAA-spel kör med motion captioning (ansikte/rörelser), enklast att ha skådespelare som vet vad de gör för att slippa x antal timmar i post processing för att städa upp röstskådespelares rörelser.

Av ElonB

Kört för Sverige då runt 80% av alla 3/4g master idag är Huawei. I princip har de slaktat Ericsson på hemmaplan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ElonB

Bär alltid ett par tusen i kontant på mig för säkerhetsskull. Sist fungerade det bra när jag åkte upp till fjällen och mastercards system var nere. Betalade tankningen åt fyra bilar med vänner. Hade vart mindre kul att sitta på macken i fem timmar och vänta.

Av ElonB

Har haft en hel del att göra med Huawei inom routrar, brandväggar och servrar. Bör ej underskatta dem då de har en R&D avdelning på ~80 000 personer samt direktstöd av staten.

Av ElonB
Skrivet av circedge:

Men... alla Skywalkers e ju dödödidöda... Eller är det tänkt att Rey ska bli nån slags light-side mentor för Ben/Kylo? Reboota hela skiten.

Gilla också Solo av nån orsak. Alla sa att det är blaj men den är nog den enda av de nya filmerna som haft en uns av Star Wars känsla. Och snubbens Han var subtilt ganska Han-lik faktiskt.

edit: och typ... vem e det de ska slåss emot? Snoke e död. 'Imperiet' e bara en massa fjanttroopers med inkompetenta ledare.

Trailern avslutar ju med Palpatines skrattande röst, och Disney själva har ju nämnt att det funnits planer på att återuppliva honom så kan ta en vild gissning vad som gäller (i deras försvar har det vart en drös med kejsarkloner i böckerna över åren).

Av ElonB

Har den en auto feeder på scannern? Scannade just in 120 sidor manuellt och fick precis reda på att det måste göras om.

Som den förmodligen mest enskild hatade it-produkter bör swec guida oss genom dessa med ett par tester.

Av ElonB

"In a true Digital Single Market, European consumers should have the right to buy and play video games of their choice regardless of where they live in the EU."

Lycka till att få Tyskarna att tillåta spel med Nazist tema eller Belgien spel med loot boxes. Likaså försök att spela datorspel på ett internet cafe i Grekland.

Av ElonB

Man får väll hoppas att tänkta filter inte missbrukas av de i makten för att hålla bort oönskat material från nätet så som i Kina. Försök att ladda upp en bild på Nalle Puh på QQ, helt omöjligt.

Av ElonB

Vi köper in vega 56/64 för $520 och $640, så priserna är fortfarande relativt höga.

Av ElonB

Köpte in 480st vega64 åt en kund förra veckan, á $610 i denna kvantitet. Var för AI-forskning där de prioriterade fp16 beräkningar. Extremt svårt att hitta vega i större antal, dessa fick komma in från distributör i Afrika då EU/Asien är i princip slutsålt. Google la order på HBM-minne från Samsung till sina nya deep learning chips, så AMD får vänta tills den ordern är klar om ett par månader innan de kan leverera i normal ordning igen. GPUn däremot har de inga problem med, men utan ram så är det svårt att sälja korten.

Av ElonB

@ronnylov:

Yup, 6100-serien avsaknar AES acceleration helt, därav vi heller inte använder den. Men måste firmware flasha varenda server med 6100-serien i för att köra 6200. Lagomt omständigt när man har ett par tusen.

https://preview.ibb.co/eiTkvb/20171002_180410.jpg

Ett gäng 6276:or på jobbet.

Av ElonB

@ronnylov:

Japp, krävs biosuppdatering för 61xx -> 62xx, samt du måste minst ha 2st 61xx:or i för att göra det. Har ett par tusen 6200 på jobbet, så relativt van med denna process.

Av ElonB

Drygt 30k som gäller för 300m för färdig fiber, dvs gräv, fylning, slang, fiber, blåsning. Precis blivit klar med att dra 64km själv för en datorhall. 100 hushåll längst med vägen som fick betala en engångskostnad på 12000 kr var, för fiber + 1gbit gratis fiber (0 kr/m). Även vi hade hushåll som låg utanför projektområdet, men svårt att rättfärdiga en kostnad på 300k för en fastighet.

Fick både mordhot och tårar av folk, "men jag har betalat skatt i 50 år, ni kan inte göra så här".

Av ElonB

Förmodar att de förbjuder *unix system när de inser att deras trojaner inte funkar där?

Av ElonB

@spikeBOLL:

Ingen som har kickstartat i EU har fått mail om leverans, endast USA. Förmodar att de gjort som förra gången och skickar ut geografiskt batchvis.

Av ElonB

Ingen som sitter och myser på en oneplus x invite?

Av ElonB

Har någon en invite över så hör gärna av er.

Av ElonB

@Agile:

Enligt deras PR-avdelning så prioriteras early adopters av one modellen med invites utöver vanliga kön för oss dödliga. Förmodar att en eller två här inne var med från början?

Av ElonB

Om någon har en invite över till oneplus two så skulle jag vara evigt tacksam om en PM.