Inlägg

Inlägg som Danieleet har skrivit i forumet
Av Danieleet
Skrivet av Nima2001:

Hur aktiveras rabatten?

Var inloggad om du inte är det, kan vara det som spökar. Under priset ska det stå "spara 100kr" markerat i grönt.
Gör det inte det så gäller inte rabatten.

Av Danieleet

Känner man att man behöver lite mer lagringsutrymme i sin PS5 men inte behöver allt för mycket så går det att få 500GB för 394 kronor just nu via Amazon.

https://www.amazon.se/Crucial-Plus-PCIe-Intern-spel-SSD/dp/B0...

Den kostar 494 kronor men man får 100 kr rabatt vid checkout.

Av Danieleet
Skrivet av shugge:

Om du läser artikeln så står det 40–144 Hz 🙂

Detta är väl dock bara intervallet som Freesync stödjs i? inte Hur lågt själva panelen kan gå i Hz.

Av Danieleet

Finns det något incitament alls för att köpa denna produkt för typ 2000 mer kronor än vad man kan få en normal ps5 för? 175 GB mer lagring och en mer slim design, that's it? Dessutom så måste man köpa vertikalt stativ själv, där det ingår i normala ps5.

Av Danieleet
Skrivet av BasseBaba:

Dom verkar ha ändrat i år, det är rage lite överallt på Internet.
Det verkar vara 30% på planer högre än den man har.

Finns det något sätt att köpa sig billigare PS-Plus? Tittar man i tråden för turkiet-vpn så verkar det rejält svårt, samt att priserna verkar höjda.

Och att köpa ett fysiskt kort med en kod, det verkar dom tagit bort? Ser iaf inte det hos dom svenska ÅF längre?

Du ska kunna förlänga ditt esssntialabonnemang för typ ~620 kronor (vilket fram tills nyligen var ordinarie pris) istället för det nya ordinarie priset på 760 om du antingen har ett utgånget abonnemang eller bara en kort period kvar av ditt nuvarande årsabonnemang. Fråga mig inte om definitionen av kort period kvar för jag har ingen aning om det är en månad eller en vecka

Av Danieleet
Skrivet av Estanjoni:

Nepp. Varit så länge. 4080 har mindre vram men presterar generellt sett bättre, är en generation nyare och kostar 14 000 som lägst. 4070 ti runt 10 000. Skulle säga att den är prissatt ganska bra faktiskt.

Av Danieleet
Skrivet av RobinK:

Finns inga alternativ än bara kontrollen.

Ah jag läste fel. Trodde du skrev handkontrollen.
Efter lite snabbt googlande så verkar den enligt en del gamla inlägg i alla fall inte fungera överallt samt att den "aktiverades" så att den skulle fungera i US och UK ett tag efter lanseringen. Kan det vara så att den inte ens är aktiverade inom Sverige/EU?

Av Danieleet
Skrivet av RobinK:

Någon som vet hur man aktiverar mikrofonen till fjärrkontrollen?

Det ska väl bara vara att klicka på PS-knappen på handkontrollen, klicka på mikrofonsymbolen och ändra till att ljudet ska tas in från handkontrollen?

Av Danieleet
Skrivet av Chess_Norris:

Ah synd, men det är nog så det fungerar. Om man inte har ett abonnemang, kan man då köpa flera och "stacka" dom eller är det enbart ett abonnemang som man får köpa när dom har rea?

Tror inte du har valet att "lägga till" fler än 1 perioder åt gången. Eventuellt att du skulle kunna ha typ 3 flikar öppna i slutfasen av att genomföra köpet där du har alla flikar med reapriset och sedan försöker slutföra köpen då haha.

Av Danieleet
Skrivet av Mindfighter:

Absolut inte, lika lite fluga som internet var när det kom på bred front. Men det man kan fundera över är vilka konkurrenter som kan tänkas vilja ha en bit av kakan, microsoft har börjat med egna AI-kretsar o.s.v. så givet det kan man ändå fundera lite över värderingen. Apple lär också arbeta på saken och de har en och annan dollar att kasta på "problemet" o.s.v.

Absolut, tur man kan äga alla dessa bolag på börsen om man vill 😉

Men Nvidia ligger ju i framkant.
En viktig anledning är uppköpet av Mellanox.

https://open.spotify.com/episode/0ax1sBKJ1ombOYGwWl0hEq?si=go...

"The acquisition will unite two of the world’s leading companies in high performance computing (HPC). Together, NVIDIA’s computing platform and Mellanox’s interconnects power over 250 of the world’s TOP500 supercomputers and have as customers every major cloud service provider and computer maker.

The data and compute intensity of modern workloads in AI, scientific computing and data analytics is growing exponentially and has put enormous performance demands on hyperscale and enterprise datacenters. While computing demand is surging, CPU performance advances are slowing as Moore’s law has ended. This has led to the adoption of accelerated computing with NVIDIA GPUs and Mellanox’s intelligent networking solutions.

Datacenters in the future will be architected as giant compute engines with tens of thousands of compute nodes, designed holistically with their interconnects for optimal performance.

An early innovator in high-performance interconnect technology, Mellanox pioneered the InfiniBand interconnect technology, which along with its high-speed Ethernet products is now used in over half of the world’s fastest supercomputers and in many leading hyperscale datacenters.

With Mellanox, NVIDIA will optimize datacenter-scale workloads across the entire computing, networking and storage stack to achieve higher performance, greater utilization and lower operating cost for customers.

https://nvidianews.nvidia.com/news/nvidia-to-acquire-mellanox...

Av Danieleet
Skrivet av Chess_Norris:

Det har inte dykt upp någon rea på PS Plus extra än? Kan bara se att 30% rabatten på PS store gäller om man uppgraderar till Premium. Har ett PS Plus extra abonnemang som går ut nästa år och det hade varit bra om man kunde köpa ett eller två abonnemang till och lägga till dom över det befintliga.

Man blir mig veterligen inte berättigad kampanjpris när man har ett abonnemang med lång tid kvar. Det brukar gå att förlänga till kampanjpris cirka en vecka eller så innan ens årsabonnemang går ut.

Av Danieleet
Skrivet av cyklonen:

Men det var inte det jag skrev. Min poäng var att så länge det ger ett nettoplus att även sälja grafikkort så kommer de att göra det. Beräkningskorten för "vanliga" datorer är så pass nära grafikkort i teknik att man nog får grafikkortsmöjligheten nästan "gratis" sett till utvecklingskostnad. Det enda som det kan tänkas falla på är kapacitet i kretstillverkning.

Det jag menar också egentligen, att så länge dom måste välja vad dom ska prioritera så kommer dom såklart att prioritera det som genererar mest intäkter på både kort och lång sikt. I detta fall datacenter. Och det är ju en nackdel för oss konsumenter. Men självklart så kommer även grafikkort för oss konsumenter produceras, men man ska nog inte förvänta sig att kunna få ett xx80 grafikkort för ungefär samma summa i dagens penningvärde som man kunde för 3-5 år sedan.

Sen är det ju faktiskt inte heller samma arkitektur på H100 som på 40xx-serien.

Här snackar Acquired podcast om marginaler osv inom datacenter. https://open.spotify.com/episode/0ax1sBKJ1ombOYGwWl0hEq?si=mT...

Av Danieleet
Skrivet av fossegrim:

Är det någon som har hittat ett bra erbjudande på tvättmaskin och/eller torktumlare? Känns som jag letat överallt utan lycka än så länge. Kanske kommer närmare fredag förhoppningsvis. Power hade ju en del bra erbjudanden när de öppnade men tror inte något matchat det vilket jag hoppades på.

Nu kan jag inte så mycket om tvättmaskiner och torktumlare men LG har en del reor.

https://www.lg.com/se/tvattmaskiner

Av Danieleet
Skrivet av Ahlen:

Det är så surt, hade 150st med ett snitt gav på 55, sålde på 298. Köpte tillbaka 15st på 128 dollar..
Planen var att skyffla en större mängd pengar om/när Nvidia slog i 100dollars gränsen, tyvärr träffades aldrig den innan den stack så blev aldrig av att jag köpte.. x) Det är vad det är.

Blev lite orolig där ett tag när deras P/E-tal var typ 300. Men när de fortsatt har krossat förväntningarna senaste kvartalen och P/E-talet kommit ner en hel del så har jag blivit övertygad om att det är en fullt rimlig värdering just nu. Till och med undervärderad om man ser några år framåt.
När konsumenters grafikkort sålde slut under mining fasen och coronan så var det ju en helt annan grej, AI och begäret efter de bästa chippen (Nvidias) tror jag inte är någon tillfällig fluga liksom. Men det får framtiden utvisa 🙂

Av Danieleet
Skrivet av kotz:

Vinsterna är fortfarande rekord. Lika så priserna.

Greedflation.
https://www.economist.com/leaders/2023/07/06/greedflation-is-...

Det handlar ju dock om vad de korten som tillverkas till datacenter är kapabla till att göra, när det gäller AI osv. Ingen vill halka efter. Då sätter marknaden priset eller i alla fall typ bara accepterar Nvidias pris. Inget rimligt börsföretag hade valt att hålla priserna nere när de vet att de kan öka priserna hur mycket som helst och att det kommer fortsätta köpas hur mycket som helst av deras produkt även efter prisökningarna.

Av Danieleet
Skrivet av Ahlen:

Vet att man ska vara nöjd ändå men är ändå bitter att jag bara köpte tillbaka 10% av mitt innehav. 😅

<Uppladdad bildlänk>

Är typ i samma sits som dig. Sålde 40 st aktier för 39 USD styck i slutet av 2018. Nu har jag typ en 1/10 köpta för typ halva dagens kurs men ångrar mig grovt att jag sålde för 5 år sedan. Kommer inte sälja de jag har kvar idag trots den enorma ökningen i börsvärde som skett senaste året 🙂

Av Danieleet
Skrivet av cyklonen:

Eftersom det till stor del är samma teknik, hårdvara, får man det "på köpet". Så länge man kan tjäna extra på grafikkort jämfört med att inte göra såna, så kommer de att göra det.

"Problemet" är bara att företag och länder är beredda att betala långt mycket mer än vad vi normala konsumenter är för att få tag på grafikkorten de har behov av. Rekommenderar lyssning av podden Acquired där det finns typ 3-4 avsnitt om Nvidia och deras olika faser i företaget. I många fall kan företagen i princip fråga Nvidia vad de ska betala, Nvidia kommer på någon absurd summa och företagen accepterar priserna.

Det spelar liksom inte så stor roll vad vi konsumenter tycker när det uppenbar köps ändå, och när marginalen de har på försäljning till datacenter är så pass hög.

https://www.tomshardware.com/news/nvidia-makes-1000-profit-on...

Av Danieleet
Skrivet av SotarnAnton:

Tror vi att LG kommer lägga till Benify erbjudandet igen? Fan också att jag inte köpte en 77" Oled för 21700kr när jag hade chansen....

Med tanke på att 77B3 kostar 23 000 och att rabattkoden inte var ämnad att fungera då 77C3 redan var nedsatt, så nej. Däremot inte omöjligt att priset går ner till 20-23k kommande månader om du har is i magen. Du kan köpa den för 23 750 via Netonnet men då måste du köpa presentkort via benify med 5% rabatt.

Skrivet av latsson:

Med tanke på att de försökt fixa buggen 2 gånger men någon smart har hittat loophole varje gång kanske du får försöka hitta ett nytt loophole
Jag har iallfall fått mail att de skickat min nu. (Jag dock betala 22,099 inkl kameran)

Det vill jag minnas var priset som icke medlem. Hade du loggat in så hade du fått ner det ca 400 till men det var ju fortfarande en bra deal. 🙂

Av Danieleet
Skrivet av D3str0yer:

Fick precis reda på att min order från LG har skickats! Dock ingen spårningslänk...Men det dyker väl upp snart.

Skrivet av Dino2k:

"Vi vill informera dig om att vi skickat din order. Din order är på väg."

LG Oled 77" C3 för 21662kr 😀

Kul att ha kunna hjälpt till med era deals 🥳

Skrivet av last_grimm:

Congratulations!!

I understand this is was an error on LG's website & this price is no longer valid, correct

Yes. You were able to add a C3 to your cart and then had a web cam offer for 10 SEK in the cart. Once you added the web cam it was possible to add a 15% discount code that also applied to the C3 which was already down to 25 485. They fixed it now though.

Av Danieleet
Skrivet av SotarnAnton:

Min rabatt försvann när jag gick till kassan, måste man ha ett benify konto eller hur fungerar det?

Skrivet av sher!kan:

Nej du behöver inte ha benify för det, bara du använder koden. Jag köpte dock TVn i fredags eller lördags på det sättet så inte testat nu igen.

edit: Testade nu och koden verkar inte fungera nu..?

Stämmer, fungerar dessvärre inte längre.