Inlägg

Inlägg som Xarion har skrivit i forumet
Av Xarion

Jag kör med appen från MS store. Web versionen stöder inte dts så jag kör med appen och har inga problem med att det minimerar.

Av Xarion

Annonsen är avslutad

Av Xarion
Skrivet av Knotvillage:

Färdigbyggda är ju oftast att kasta pengar i sjön. Dom flesta här rekommenderar nog att hålla sig så långt ifrån dom som det går. Letar man NUC eller enklare HTPC är det en annan sak.

Ofta är ju inte alla. Allt i den datorn är ju "of the shelf" delar. så de e samma som att köpa delar för sig

Av Xarion
Skrivet av Scarabeo:

Väldigt överprisad känns det som?

https://komponentkoll.se/bild/LhXYH.png

Hur tänker du nu? Den du föreslog var knappt 3k lägre i pris. Dessutom måste man tänka att med en plock lista med så många olika ställen samt inkludera Amazon i grytan kan ge huvudvärk skulle nåt gå sönder. Bättre o ha allt samlat på ett ställe som inet till exempel och i sverige. 3k som jag lätt hade lagt för den sakens skull.

Av Xarion

Köp typ en sån här och lägg resten på en bra skärm

https://www.inet.se/produkt/1512043/taurus-gaming-elite-rtx-3...

Av Xarion

Ja det verkar stämma. Jag kan inte heller hitta på ekwb sida om att 1070 ska vara kompatibelt. Titan verkar dock funka utöver 1080ti

Av Xarion
Skrivet av mrnez:

Om det är till någon hjälp är det samma vattenblock från EK för 1060, 1070/Ti och 1080. Kanske underlättar letandet. Om du inte redan hade koll på det dvs

Ja jo. Googlat lite men enda jag kan hitta nya är bykski. Men kände inte för att pynta 2k för det. Så jag hoppades på att någon här hade ett i garderoben :). Men tack för infon

Av Xarion

1070 Strix vattenblock

Söker ett vattenblock till Strix 1070. Vill få ner temps och volymen på hela datorn. Nytt eller beg spelar ingen roll bara det är i bra skick och komplett.

Läs hela annonsen här

Av Xarion

Dom har ju tagit bort dungeon finder i Wrath Classic. Den expansionen var ju den mest populära. Jag spelar TBC just nu. Helt klart roligare än moderna WoW. QoL ändringar är inte alltid till fördel.

En stor grej spelare tyckte var sämre med moderna wow var hur annonymt spelet hade blivit iom dungeon finder. Spelare kör ju PuGs på alla raids, nåt som var inte så vanligt i original releaser.

Får se hur Dragonflight är. De har ju gått tillbaka till mer traditionellt talent system. Men vet inte om det räcker. Lore och story måste sitta också

Av Xarion

Synd bara att det inte gäller Sverige. Billigare varianten av 3080 skulle ju ligga på 8800ish om det låg på 12% över riktpris. Men butikerna måste tryckt fel på räkaren. 12% av 8000 är 12000...

Av Xarion

Gutt att alla prishöjningar gick till nåt vettigt....

Av Xarion

Vad har du för hårdvara idag?

Om du ska välja ett nytt grafikkort för både nuvarande spel och kommande skulle jag rekommendera att först komma fram till vilka spel du vill spela. Sedan sök på grafikkortet på YT. Finns massor av benchmark videor. Sedan är det plånboken som bestämmer. Du kommer inte bli "gladare" av ett 3080ti om du ändå har 200fps i LoL med ett 3060ti eller liknande. Dåligt optimerade spel kommer nog ändå inte spela så stor roll i valet av kort. Ta DayZ till exempel. Även med ett 3090 så blir det hack i prestandan. Men spel som Pubg är ju väldigt mycket bättre nu än vad de var 2-3år sen.

Eller betala dubbla för ett 3080ti. 4080 kommer inte vara "billigare" än 3080ti. Snarare 15k är nog att räkna med minimum.

https://www.proshop.se/Grafikkort/ASUS-GeForce-RTX-3070-Ti-TU...

är ju ett ok köp idag.

Av Xarion

Om det inte behöver vara nytt så har ju 1080Ti kort börjat komma ner till 5k beg.

Av Xarion

Om det inte behöver vara nytt så har ju 1080Ti kort börjat komma ner till 5k beg.

Av Xarion
Av Xarion
Skrivet av Nissling:

Grymt! Hade också gärna köpt en GPU som kör 4x SLI internt, men jag får tillbaks ca 3k (som väntat) så det är bara att drömma vidare

Nja. Sitter på ett 3080 nu så de får duga. Men ska få en liten till sommarn så det passar bra med lite extra klirr 😄

Av Xarion

Ser ut som den där skalpade founders 4090 kommer bli min i år. cirka 34k tillbaka

Av Xarion

Hade gärna sett att etanol blev mer vanligt. Fanns ett förslag om att införa en konverteringspremie. Men det var 8år sen man la fram det. Antar man har skatten o MP att tacka för det utdragna beslutet. Förstår inte varför man inte satsar på E100 om det nu att Sverige ska vara så långt i framkant med utsläpp. Hade konverterat direkt om man nu fick det. Helbilstramset sätter ju alla käppar i det.

Har två bilar en Honda CRZ hybrid och en FC Rx7. Två motsatser. Men båda kan köra på E85. Ena får jag konvertera själv. Den andra inte. Ena kostar skatt och den andra inte.... Vilken av dom släpper ut lika mycket avgas som 5-6 bilar?

Av Xarion

Nu har jag testat med både Corsair sleeved kablar. Samt ett helt nytt nätagg. Men ingen ändring. Ända gången jag kommer in till boot är om jag tar bort en pcie ur en av portarna. Men då är det IGPU som postar. Det känns inte heller som gpu kretsen blir varm så antingen så saknas det någonting på vägen från första pcie porten eller så var kretsen i sig DOA. Har gjort en RMA ansökan. Så jag får väl leta på begagnat marknaden lite så länge. Tack för alla tipsen i felsökningen.

Av Xarion
Skrivet av zulbat:

Det strix 3080 jag hade förut krävde dock att alla 3 strömkontakterna var anslutna för att starta även på lågenergi(quiet)bios (pc speakern pep), så tror inte 2 st kontakter skall räcka.

Har du testat med multimeter att pcie kablarna har samma strömledning kontakt för kontakt? Men kablarna kan även vara tunnare så de inte klarar effekten från ditt grafikkort, hoppas de nya pcie löser problemet men om du testade att växla mellan pcie kontakterna när du testade med 3070't är jag inte hoppfull.
En pcie splitter kabel hade varit bra för att säkerställa fel dock.

Hoppas returen går snabbt.

Mm. Jag har beställt hem Corsairs Type 4 kit sleeved kit. Där ingår 4 nya separata pcie 8 pins. Ska som skrivet köpa hem ett nytt 2021 modell 850x nätagg också på hemvägen. Sen har jag nog felsökt så gott jag kan. Jag har ett z590 moderkort men den sitter i ett miniatx och kortet är nästan lika stort