Inlägg

Inlägg som Pake har skrivit i forumet
Av Pake

Tänk även på att det kan vara en del begränsningar i bandbredd om du ska köra många hårddiskar över USB. Beroende på bärbar så kanske det inte finns så många USB-kontrollers att sprida ut diskarna över. Bryr du dig om prestandan eller bara för att leka?

Av Pake

Du kommer förmodligen inte ha tillräckligt med SATA-kontakter på ett moderkort som kommer från en bärbar.
Har inte heller hört talas om raid-kort för just bärbara. Tror tyvärr det är en dålig idé att bygga en NAS av en gammal bärbar.

Av Pake
Skrivet av anon300311:

@mrqaffe: Den är på 1000V

Så frågan är, duger denna UPS till mig?

Jag kollade upp gällande grendosor mfl. för åskskydd och då gäller det att man har jordade uttag enligt APC:
https://download.schneider-electric.com/files?p_File_Name=SRG...

Står: Installation
1. Koppla endast in överspänningsskyddet till ett jordat uttag.

MEn sen har APC svarat såhär

All of our surge units use a multi-layer approach to protect against power events, with a combination of MOV's, thermal fuses and capacitors. Units that have a ground wire, however, have an additional layer of protection by trying to shunt excess energy off to the ground. This is why you'll see surge equipment with a low "joule" rating (which makes a unit seem like it has weak surge suppression), but a low let-through voltage rating (which is the actual excess voltage that's passed through to equipment).

Du måste ha koll på enheterna, V (Volt) och W (Watt). Du vill inte skicka in 1000V i din dator, det skulle den inte må bra av.

Av Pake

Varför tror ni att man skipper bygglov när man placerar de på havsbotten? Kommer säkert ändå krävas bygglov för det. Du får nog inte placera saker ut sker hur som helst på en havsbotten.

Frågan är hur våra havsvatten skulle må om man placerade ut all världens datacenter där. En hel del havsliv skulle säkert inte gilla det men andra frodas av att simma runt och gömma sig där när det väl är på plats och står orört. Skulle vara intressant att räkna på värmeförändringen i vattnet pga datacenter på havsbotten.

Av Pake

Firefox 80.0.1 (64-bit)
Allt blev mindre med den nya designen, bilder, text, m.m. Känns som man behöver förstora upp till 110% för att det ska bli jämförbart med nuvarande designen.

Av Pake

Om du känner någon med en 3D- skrivare tar det inte många minuter att tillverka en liten böjd förstärkning du kan lägga på insidan av böjen och sedan tejpa fast det.

Av Pake

Med mesh så pratar en AP med med nästa AP via WiFi och har du otur så får signalen hoppa flera gånger innan den når AP:n som är kopplade med kabel. Varje hopp ökar fördröjningen på signalen. Så om personen spelar är det något att undvika.

Av Pake

Undvik mesh om han har trådat till alla rum. Bättre att köra tråd till accesspunkterna (AP). Mesh blir aldrig bättre än kabel direkt till AP.

Skaffa en switch med PoE så kan kan driva AP direkt från nätverkskabel utan att koppla in extra ström.

Bor han så pass stort så skaffa bättre utrustning än billiga. Håller längre och blir förmodligen billigare i slutet. Om han/du är lite intresserade av nätverk så titta på Unifi grejer. Lite dyrare än Asus m.m. men stabilare.

Av Pake

Det säger inte mig något men slutsteget är ett Rockford Fosgate Punch 401S 1200W. Högtalarna är mer anonyma, står bara Omega på dem (tror jag). Söker man på slutsteget verkar det inte ha varit något av det dyrare slaget och har även några år på nacken, säkert 15+.

Jag är absolut ingen audiofil och bilen är inte direkt optimal för perfekt ljud. Däremot är det skönt att dämpa vindljudet med musiken.

Av Pake

Ny 1-DIN bilstereo

Jag har idag en gammal Parrot Asteroid Classic bilstereo och den har strulat lite de senaste åren. Vet inte om det är mjukvaran som är seg eller något annat som trilskas. Oavsett så är det dags att skaffa en ny. Det finns ett slutsteg i bilen så då borde väl själva stereons effekt inte ha någon betydelse? Det finns endast två högtalare i bilen och de är kopplade till slutsteget. Eftersom det är så lite utrymme bakom stereon så vill jag helt ha en stereo med kort chassi. Kommer nog enbart spela musik via bluetooth från en iPhone. Storlek 1-DIN. Ingen CD. I övrigt har jag inte så mycket mer krav. Radio har alltid varit svajigt så misstänker att det är något som strular med antennen och inte sugen på att felsöka den biten eftersom man idag lätt spelar radio även via app i telefonen.

Har ni något tips på vad jag ska leta efter?

Av Pake
Skrivet av Tobias_T230:

Bor i villa och har tänkt dra nätverkskabel utomhus till några punkter. Ca 200 meter kabel och 4-5 platser.

Tänkte du dra 200m kabel mellan två platser? Tror inte vanliga TP-kablar klarar det avståndet. Kan ha ändrats med tidigare låg det på runt 100m. Du får kanske titta på fiber för att klara det eller trådlös länk.

Av Pake
Skrivet av Soir:

Vet inte hur er preferens är, men jag hade nog hellre hoppat av en bro än att arbeta via RDP, även om det mesta är för att knacka kod.

Ska ni använda servern för att ni behöver mer resurser än vad ni enskilt har så kanske det är värt att istället endast använda den för att bygga/kompilera, och så skriver ni fortfarande på era vanliga datorer? Ni kan då använda en gitrep för att samla koden och kompilera från. gitea/gitlab funkar utmärkt som selfhosted.

Varför då? Jag använder RDP dagligen i jobbet och programmerar i Visual Studio. Har i stort sett aldrig problem. Visst kan det ibland bli laggigt om nätverket skulle krångla men aldrig annars. Så lite väl drastiskt att hoppa från en bro pga det.

Av Pake

Lite överdrivet formulerat med lyckad kickstarter. De fick mycket kritik för dålig kvalitet på produkten. De hade valt att inte kontrollera sista versionen innan den gick i produktion så det fanns mycket felaktigheter på den. De valde också att inte ta hand om de trasiga produkterna utan bad användarna själv att fixa det. Enda kompensationen var rabatt på nästa köp. Vem vill köpa mer från ett företag som behandlar en så? Dessutom skickades produkterna från Asien och de valde att inte föranmäla utskicken till tullen så man åkte på postens administrationsavgifter. Jag har varit med i kanske 40 Kickstarter och det här var den enda som agerade på det här sättet.

Av Pake

@BlasteRs: Nu fungerar den.

Av Pake
Skrivet av Allexz:

För att först släcka eventuell förvirring på varför jag postar detta så är det inte en impersonation, utan jag har blivit en del av laget på Gellyberry Studios. Jag kommer att arbeta primärt med community, kommunikation, webb och lite annat smått och gott

Dold text

Idag är det stora nyheter på g!

Vi har öppnat en ny sida Beta-signup som tar dig till en sign up för den kommande beta fasen!

Det är ett nervöst stadie för oss alla och inom kort så kommer en beta-build släppas med en sprillans ny tutorial som har skapats med hjälp av tidigare feedback från communityt samt interna analyser.

Mycket hårt arbete och många timmar ligger till grunden för denna milestone och vi arbetar just nu på slipa till tutorialen för att göra starten i spelet lättare för den ännu oinvigde.

Viktigt att tänka på att spelet fortfarande är i ett tidigt stadie och att det inte på något vis är en färdig produkt, utan en testfas. Vi hoppas på och önskar att du vill vara en del av beta-testet och kan tänka dig att ha mycket roligt och på samma gång fylla i en handfull buggrapporter, feedback, kritik och förslag på förbättringar!

Ett mail skickas ut med instruktioner till dig som lämnar din kråka på formuläret nedan inom en snar framtid
Beta-signup

https://i.imgur.com/CZbeTlo.png

Länken fungerar inte (för mig).

Av Pake
Skrivet av johanandersson:

Det är i princip bara korruption, hiskeliga summor också.
Till exempel får du betala CopySwede 3000 kronor för denna Samsung https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5057277.

Prislista: https://www.copyswede.se/elektronikbranschen/produkter-och-er...

Tänk om alla intresse organisationer som anser sig själva allmännyttiga kunde begära pengar för helt slumpmässiga saker. Det blir som om restaurangbranschens riksorganisation skulle kräva bilförsäljare på 10% av försäljningspriset för att personer inte hade valt att åka lika mycket om de inte kunde stanna och köpa mat. Det är bara korruption, jag kan inte tänka mig att jag känner någon som ens vet hur man faktiskt privatkopierar i praktiken nu för tiden, samtidigt som "ersättningsbeloppen" blir allt högre. Från att ha varit några öre per CD när personer hade brännare till att vara tusentals kronor för enheter man inte kan privatkopiera med.

Det där är inte sant. Det finns maxgränser för hur mycket man betalar per produkt. Varför tror du det är 3000kr?

Av Pake

Alltid skoj med uppdateringar, måste dock säga att jag gillade den gamla stilen på UI. Den nya känns för modern/sci-fi. De gamla färgerna passade mycket mer ihop med stilen i spelet (enligt mitt tycke).

Av Pake

Är CPU:n i server #1 6-kärnig med HT?

Av Pake

Kolla med https://windirstat.net/ så kan du lätt hitta vad som tar upp utrymmet på hårddisken.

Av Pake

Hur hänger det ner, vilken sida?

Det ska ju skruvas fast mot chassit.