Inlägg

Inlägg som Pake har skrivit i forumet
Av Pake
Skrivet av Östfelt:

Jag har förhoppningsvis knipit en av dem, har iallafall fått bekräftelse på mejlen.

Av Pake
Skrivet av criscris:

https://www.webhallen.com/se/product/343595-Corsair-Vengeance...

29 st kl 15:45
27 st kl 15:47
26 st kl 15:49
25 st kl 15:51
24 st kl 15:52

Är det något speciellt med de minnena med tanke på priset? 3990kr för 32GB.

Av Pake
Skrivet av anon257891:

Produkt: Cmore Standard
Länk: https://settings.cmore.se/account
Kategori: Övrigt
Ordinarie pris: 139kr/mån
Pris: 19kr/mån (2 månader)
Gäller tom. 22 dec -21

Om du har aktivt abonnemang:
Gå in och säg upp, så erbjuds du rabatten "innan du lämnar oss"
(Så slipper du hålla koll på värdekoden som de spammat alla (antar jag) vilande konton om)
Vilande konto?
Då har du säkert fått en värdekod i på din spam-mail.

Man kan får 50% i 6 månader via Ica: https://www.ica.se/erbjudanden/partnererbjudanden/c-more/

50 % rabatt på C More
C More Bas - ange koden STAMMIS50BAV21
C More Standard -ange koden STAMMIS50STAV21
C More Plus - ange koden STAMMIS50PLUV21
C More Premium Plus- ange koden STAMMIS20PPV21

"Köp/Boka här"-knappen går till en sida som inte finns men om man loggar in på C More och går till Mitt konto, Aktivt paket / Hantera. Så kan man klistra in koden och får rabatten.

Av Pake

Nu verkar de vara slut även hos Jimms.

Av Pake

Är minnena från Finland "nakna" moduler? Har de inklädda modulerna någon funktion (kylning) eller är det bara för att se häftigt ut?

Av Pake
Skrivet av anon315148:

Tänkte uppdatera tråden då jag precis blev klar med digitaliseringen. Började igår kväll och det har inte tagit mer tid än speltiden i sig. Elgato Video Capture var extremt enkel att komma igång med. Bara att hämta programvaran och drivrutiner från deras hemsida, koppla ihop videofångaren med VHS-spelaren och vips så är man igång. Allt sparas automatiskt i MP4-format.

Dyr men så värt det för min del. Ska höra om någon släkting behöver digitalisera nått innan jag säljer den vidare.

Så ja, jag rekommenderar den starkt.

Hur pass bra VHS-spelare hur du? Vi har tänkt att göra det med föräldrarnas gamla VHS-band men sist jag tittade på det var det ganska dålig bild. Vet inte om det beror på VHS-spelaren eller att banden blivit dåliga. Vi hade en bättre VHS-spelare tidigare men ingen aning var den tagit vägen.

För längesen tipsade andra om att köpa gammal proffs-spelare på ebay men nu med dyrare frakt och garanterad tull/postnord-avgift så blir det nog ganska dyrt.

Av Pake

Plåten på nätverkskortet ska ju inte få plats i hålet i chassit, det ska gå lite utanför på insidan.

Av Pake

Visa gärna nätverkskortet mot chassit. Det är omöjligt att avgöra hur pass mycket större det är och om något inte är kompatibelt.

Av Pake

Kanske även visa nätverkskortet, både för sig själv och mot chassit. Blir svårt att gissa.

Av Pake
Skrivet av Webhallen:

10.000 XP

/Patrik

Ok, tack. Känner mig väldigt diskriminerad. Det bästa jag fått är 1 ägg, 1 diamant och 3 grillade kycklingar som vardera ger 5000 XP. Tyckte det var bra tills jag fick se era resultat Man är alltid nöjd tills man får reda på att andra fått bättre

Av Pake

Vad är/ger Nanda? Verkar inte ha den av ca 240 drops.

https://i.imgur.com/hchw8Ca.png

Av Pake
Skrivet av kdk_warhead:

Kabeln fungerar bra för mig. Ger 2.2 eller 2.3 Gbps på mitt gamla moderkort enligt Quest 2 programvara. Lite styv kanske. Konstigt att den är så billig.

Det är ju fel pris på den. Väljer du kortare längd så blir den dyrare. Tydligen missat i valutakonvertering eller satt decimalen ett steg fel. Det är många varor som varit felaktiga prissatte hos svenska Amazon.

Av Pake
Skrivet av kaptengrek:

Verkar vara lite spridda skurar kring detta. Poängterar att det var era tankar eller erfarenhet jag initialt var ute efter inte vad som är juridiskt rätt även om det också kan vara intressant. Jag blev så väldigt chockad när han berättade om att betala för det ur egen ficka att det fick mig att tänka på om det kanske var jag som hade en skev syn av hur det bör vara.

Personligen så sitter det i ryggmärgen att alltid ta hand om de saker så långt som möjligt och i så stor mån som möjligt men det skulle aldrig någonsin falla mig i att själv betala för att någon annans saker går sönder genom olycka eller tillfällig oaktsamhet, om man t.ex. skulle tappa mobil, laptop eller surfplatta.

Har exempelvis när jag var yngre blivit beordrad att jobba övertid under en tidsperiod till den grad att jag krockade med företagsbilen p.g.a sömnbrist. Fanns inte någon som helst tanke från min sida om att jag skulle betala en självrisk.

Skulle du tycka att det var lika självklart ifall du tog servicebilen och körde på semester och krockade?
Allt beror på, när, var, hur, varför, hur gammal?
Din kompis berättar att telefonen är sönder och får betala, du blir väldigt chockad men vet absolut ändå inga detaljer?

Att betala fullt pris för en tre år gammal mobil som gick sönder i en arbetsolycka låter helt fel.
Låter han sina barn leka med den en dag nya mobilen och de tappar den i golvet så självklart ska han betala.

Av Pake
Skrivet av Pake:

Någon av er som använder skärmdelningen i Quest 2 så att de andra kan följa med i spelet på en TV? Min bror köpte ett Quest 2 till sina barn men skärmdelning/screen casting fungerar inget vidare. Ibland fungerar det utmärkt för att helt plötsligt inte kunna hitta några enheter att casta till.
Vi har aktiverat P2P (Point to Point) i WiFi, kör Unifis produkter, delat upp ett 2.4GHz och ett 5GHz nätverk. Alla inblandade enheter kör antingen med kabel eller på 5GHz-nätverket.

Tips på andra saker vi ska kolla upp?

Hittade ett råd om att skapa ett nytt WiFi för enbart Questen. Jag har satt upp nätverket åt dem och det fungerade just nu. De ska fortsätta testa. Någon skrev att man även skulle inaktivera IP6 men det har vi inte gjort än.

Av Pake

Någon av er som använder skärmdelningen i Quest 2 så att de andra kan följa med i spelet på en TV? Min bror köpte ett Quest 2 till sina barn men skärmdelning/screen casting fungerar inget vidare. Ibland fungerar det utmärkt för att helt plötsligt inte kunna hitta några enheter att casta till.
Vi har aktiverat P2P (Point to Point) i WiFi, kör Unifis produkter, delat upp ett 2.4GHz och ett 5GHz nätverk. Alla inblandade enheter kör antingen med kabel eller på 5GHz-nätverket.

Tips på andra saker vi ska kolla upp?

Av Pake
Skrivet av the_weird:

Och det ligger fortfarande nere.
Vi har portat hela vår organisation till Google nu istället, tar hellre övervakning än fsdata.
Dom är i full "damage control mode" nu och raderar facebook kommentarer, ljuger för sina kunder, försöker släta över problemet via IDG (där vd:n mer eller mindre säger rakt ut att kraschen berodde på eftersatt underhåll).

Miss hosting och fsdata är samma bolag så båda är nog vettigt att styra undan.

Tror nog det är vettigt att separera mail och webbhotell så man inte låser upp sig mot en enda leverantör som blir svår att lämna om något skiter sig.

Jag har ingen koll på hur man sätter upp Exchange men ska det verkligen ta 5 dagar att sätta upp och läsa in backup? De påstår att de återställer 5000 konto per timme. De har verkligen inte varit öppna i beskeden i sin driftstörning. Någonstans måste man veta om det tar 1 dag eller 5 dagar att återställe. Har man ingen uppfattning om det så sysslar man med fel saker. De hade inte alls lyckats återställa alla kunder till kl 17-18 igår kväll. Förstår inte hur man kan sysselsätta 15 personer på det här.

Av Pake

En liten varning för fsdata, de har precis haft en gigantisk krasch för alla kunders epost där den legat nere i över 3 dagar. De påstår att det är på väg upp men fungerar fortfarande inte för mig. Tycker det är allvarligt när en leverantör tar så lång tid på sig att få igång tjänsterna igen. Har man ingen beredskapsplan för eventuella krascher?

https://status.fsdata.se/2020/11/30/driftstorning-e-post-61/

Av Pake
Skrivet av Molotov:

Har sett recensioner på Youtube.
Det negativa har väll varit kontrollerna och att den inte är nå billigare än Valve index men kan man få det för halva index priset så är det säkert värt, då kan man komplettera vid senare tillfälle med index kontroller.

Är det bara jag som tycker att allt med VR har blivit så rörigt? Dyker upp nya modeller hela tiden men man vet inte om de är bättre eller ej. Vissa är trådlösa andra kräver video-kabel och kanske USB-kabel till datorn. Finns det någon bra sida som uppdateras med alla nya och där det är enkelt att jämföra?
Vad har de för 10-15 000kr som är så mycket bättre än de andra för 4000-5000kr?

Kan man bara köpa Index hos Steam? Såg inte de hos Prisjakt bland de andra VR-headseten.

Av Pake

Försökte söka i tråden men hittade inte mycket om HTC Vive Cosmos Elite som de har lite rea på nu. Vad jag förstått är det ett nytt headset där de insåg att den förra versionen hade dålig tracking och att man därför förpackar den med de gamla handkontrollerna och Lighthouse.

Av Pake

Innan kunde man tydligen utnyttja prisgarantin i 30 dagar. Nu har de ändrat så att det bara gäller precis när man köper varan.