Inlägg

Inlägg som anon193054 har skrivit i forumet
Av anon193054

Ser tre stora målgrupper för detta.

1. Rika pensionärer som precis lärt sig iPhone.
2. Influencers som bara ändå använder sociala medier och mail. Någon annan ”jobbar” på sin laptop åt dem.
3. Svinrika som vill att deras kontor ska se nice ut.

Okej, lite skämt, men har även jag svårt att förstå hur denna ska ersätta en vanlig laptop. Om du inte kan anteckna samtidigt som du använder Zoom/Teams/Skype så är den ju värdelös för hälften av kontorsarbetarna.

Exempel 2 är taget ur verkligheten från ett tidigare jobb

Tillsammans verkar kittet riktigt nice, men med alla tillägg så är det tom dyrt för Apple. Men vill-ha-faktorn är stor så om man har råd – Go for it.

Av anon193054

Svårt alltså. Efter lite "challenge accepted" så håller jag med inläggen ovan. Försökte, men det går inte inte ihop riktigt.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/13571425

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/13571425

Av anon193054

Härligt! Ska bli kul att spela igen

Av anon193054
Skrivet av joforsell:

Okej! Tack snälla för all hjälp. Läste på något amerikanskt SFF-forum att det är relativt vanligt att köpa custom length kablar till nätagget för att få bättre plats. Är sådant svårt att hitta här i Sverige? Är det dyrt?

Kan svara på detta också när jag ändå är igång.
Använder pslatecustoms. Går på ca en tusenlapp med frakt. Om du ska köra en vattenkylare och kunna stänga sidopanelen i ett Dan Case så är det nästan ett måste dock.

Av anon193054
Skrivet av joforsell:

Dubbla small hats är definitivt det snyggaste alternativet om man ska ha mer utrymme. Blir dock rätt saftig prislapp när Ghosten i sig redan ligger högt i pris.
Låter som väldigt schyssta temperaturer, behöver du verkligen klocka ner den? Eller du kanske går för lite tystare bygge?

Har inte hunnit läsa på supermycket om Hackintosh än, men det verkar som om fler och fler löser stabila Ryzentosh med OpenCore? Vad jag förstått det är det krångligare att köra AMD dock. Vet du om det skiljer mycket i hur svårt det är att lösa på AMD/Intel? Datorn kommer ju huvudsakligen körad i Windows med MacOS för lite hobbykodande i Xcode.
Vilken Intelprocessor motsvarar R3600 om man skulle byta till den banan?

Absolut, det blir rätt saftigt om man lägger ihop det.
Använder burken till produktion mestadels så lägre temps och lägre ljudnivå var högsta prio. Den varvar upp lite vid rendering men inget farligt, annars snurrar den på bra. Jag skulle säkert kunna klocka upp den lite. Asus AI Suite tyckte den skulle gå i 5Ghz, men det tackade jag nej till

Det är ett tag sen jag höll på med Hackintosh. Har en som rullar på AMD nu, den verkar funka fortfarande med dual boot. Installerade någon custom kernel via en guide på Tonymac. Men, det var ännu mer meck än vad jag var van vid. När jag kört Intel och Pascal-kort förr så gick det väldigt smärtfritt. Jag hade dock inte rekommenderat dig till att göra jobb via Hackintosh. En dag bestämmer sig boot-loadern för att balla ur, eller någon uppdatering görs i bakgrunden och så börjar felsökningen. Om det mest är hobbykodande för att det är kul så go for it.

Hade väl spontant sagt Intel 9400 som motsvarande (65w). Den kanske dock är lite klenare i spel, osäker. Färre trådar dock.

Av anon193054
Skrivet av joforsell:

@dix_xib: Okej, det låter ju inte så bra... Har kollat på Louqe också, men är inget fan av hur det ser ut med top hat om jag ska vara helt ärlig. Det lär fortfarande dröja ett tag tills jag köper hem något (läs: antagligen inte förrän 2021) så jag håller ögonen på FormD T1 som känns väldigt lovande. Kommer troligen köra på ett 5700XT Red Devil istället också, för att kunna dual boota MacOS, så att kunna modifiera för plats för 2> slot GPU är perfekt.

Då låter det som att du ska köra Intel också (iaf just nu). Men saker kan ju hända tills dess

Jag kör även ett Louqe med tophats i botten och toppen. Small dock.
Mycket bättre kylförmåga än Dan Case, och ser i mitt tycke snyggt ut. Men håller med att det ställer till estetiken lite om man använder en tophat för vattenkylning exempelvis.

Kör 4st fläktar och en Alpenföhn Black Ridge i detta. En 9900k (nedklockad) ligger på ca 50 grader i load/rendering.

https://imgur.com/kDaE4tL.jpg

Av anon193054
Skrivet av joforsell:

Wow, det där såg ut som överkurs för mig men ruggigt inspirerande! Hade du rekommenderat chassit utan modifikationer? Jag har inte tänkt att klocka något, men det kan ju ändras.

Är blower något ovanligt bland grafikkorten? Hur/var ser jag vilken variant det är? Hittade ingenting bland specifikationerna.

Sorry, helt missat att svara. Jag hade inte rekommenderat det för för high-end-hårdvara. Var gränsen går där är väl svår, men en liknande setup (Ryzen 2700) och ett grafikkort som blåser ut luft funkar. Utan min specialmod så blev chassit stekhett precis ovanför utblåset på grafikkortet, det gick inte vidröra panelen utan att behöva ta bort handen snabbt.

Hade nog hellre valt ett Louqe. Lite mer plats för kylning och möjligt att ändra sig i efterhand med top hats.

Av anon193054

Tror det är lite fel publik här om du vill maxa priserna på NES-spelen.
Jag kan bjuda 1500 för ett RC Pro Am. Men, du får nog det dubbla om du säljer till en butik

Av anon193054

Plöjer FF VII Remake. Gillar det starkt efter typ 12 timmar

Av anon193054
Skrivet av vaegen:

Finns spelet i fysiska butiker redan alltså?

Fick mitt igår

https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/91872558_63340...

Av anon193054

Jag mår bra! Inte blivit sjuk (ännu) och har inte påverkats ekonomiskt (ännu).

Insåg en sak idag. Jag har varit hyfsat orolig och ängslig emellanåt. Är egenföretagare så fick tidiga indikationer om att nu stryps allt, men så blev det inte. Så mycket stress, men... har börjat karantänträna (eller vad man ska kalla det) stenhårt varannan dag, så mår väl bättre fysiskt än på mycket länge.

Sen är det ju som för de flesta andra att det finns riskgrupper i familjen, så det oroar såklart, men mycket videosamtal sker så det känns väl också som relationerna är bättre än någonsin.

Jag försöker ringa varje dag om jag inte själv blir uppringd, och om ett syskon ringer så kopplar jag in flera i videosamtalet. Det var lite stelt i början men nu känns det som vi hänger mer än nånsin. De flesta bor i Jönköping medan jag drog till Stockholm för 10 år sedan.

Av anon193054
Skrivet av Lagerlöf:

Hej Swec!

En kollega till mig undrade om jag har, eller känner någon som har, en 3D-skrivare. (Mitt yrke har ingenting med COVID-19 att göra, men kollegan är utanför arbetet)

Det finns ett behov av att printa visirhållare om jag förstod det rätt.

Har vi några i Västerås (eller nära Västmanland) som har en 3D-skrivare och skulle vara intresserade av att kanske hjälpa till? I så fall kan jag försöka få tag i mer information om vad det exakt är som behövs och hur görbart det är att genomföra.

Kan bidra med pengar om de behöver köpa in material osv. Skicka PM
Edit: Fattar inte om det har med Covid19 att göra eller ej Nåväl. Om det gör det så kvarstår erbjudandet. Annars går jag och lägger mig

Av anon193054

Dropbox för företaget, iCloud privat (gjorde misstaget att köra iPhoto/Mac i typ 15 år så jag orkar inte byta, kund för livet...).

Av anon193054

Jag spelade Crysis för första gången för typ 4 år sedan. Tyckte det var riktigt bra. Kan tillägga att jag moddade sönder det så det såg supermodernt ut, men rent spelmekaniskt är det fortfarande grymt tycker jag.

Av anon193054
Skrivet av blunden:

Har du testat att installera firmware-uppdateringen som länkas nedan (klicka på "Show all donwloads")?

https://support.logi.com/hc/en-us/articles/360024696774-Downl...

Jag testade visserligen inte innan jag installerade den men lyckas inte återskapa det med någon av testsidorna. Min har batchnummer 1932 under luckan på själva musen.

Snyggt! Tack, får testa det Har den där G-hub installerat, känns ju som den borde skicka ut uppdateringen om inte annat.

Av anon193054

Jag har problem med min. Köpte den i december men har inte orkat lämna in den nu i dessa tider. Ruskigt dåligt för en så dyr produkt. Märks inte alls i spel men om man jobbar i After Effects så är det ganska jobbigt att hela tiden dubbelklicka istället för enkelklicka

Av anon193054

Alpenföhn Black Ridge är ett alternativ också för kylare, men se till så att det passar ditt moderkort. Har ett Strix-kort i mitt Louqe-bygge som har en stor kylfläns i vägen.

Av anon193054
Skrivet av joforsell:

Okej. Hur ska man tänka med luftflödet i en A4, har du någon erfarenhet av den?

Är ganska säker, ja. A4 säger sig rymma en GPU med 295x144x45 och kortet jag valt ligger på 257x127x41. Har dock läst lite om att just detta kortet ska väsnas en del, så det kanske blir aktuellt att lägga någon hundralapp till för att få ett tystare.

Kör ett själv, det blir väldigt begränsat luftflöde.
Jag har dock "fulat" mitt bygge. Den står på en hylla på sidan så jag ser endast grafikkortssidan av datorn. Har som kyllösning valt en 645LT från Asatek och skruvat bord sidpanelen helt på CPU-sidan. I ett av fästena till sidopanelen så har jag fäst ännu en 92mm fläkt för att blåsa luft på moderkortet. Innan den var på plats så blev hela chassit väldigt varmt. Som GPU har jag en blower-variant så att luft sugs ut ur chassit.

Temps är okej, CPUn går upp i typ 50 grader under load (en oklockad Ryzen 2700) men GPU slår i 83 grader. Det låter dock inte så farligt som man kan tro.

Edit: Du kan se i galleriet i signaturen om du vill ha lite bilder

Av anon193054

Kul med nytt bygge!

Jag hade adderat en 92 mm fläkt (lågprofil). Det finns en fläktplats under moderkortet.
Är du säker på att grafikkortet passar?

Av anon193054

Av ren nyfikenhet, vad är skillnaden på att köra mesh eller flera accesspunkter? Installerade Google WiFi hos mina föräldrar. Huset har nätverksportar på allavåningar i villan. Är det att jag använder dem som accesspunkter givet att de är kopplade med kabel eller är det mesh?

Sorry för OT: Iaf, just deras Google WiFi-lösning fungerar väldigt bra och jag har mer eller mindre upphört agera IT-support en gång i månaden sedan det installerades.