Inlägg

Inlägg som Birkus har skrivit i forumet
Av Birkus
Skrivet av Valteros:

Psu och fläktar 250 kr + frakt

Skrivet av Choppe:

300 kr+frakt för nätaggregatet

Klubbar då även nätagget kl 10:00 imorgon preliminärt!

Av Birkus
Skrivet av plyxan:

700kr+ frakt gtx 1060

Skrivet av Emtek:

800+frakt 1060

Klubbar GTX 1060 imorgon klockan 10:00 preliminärt

Av Birkus

GTX 1060 3GB, HX 650W Bronze, 3 st. 120 mm

Gigabyte GTX 1060 3GB

Specs

Inköpt här på marknaden för några månader sen till ett projekt som sket sig. Förra ägaren hade haft det i över 3 år (sen 2016 vill jag minnas) så kvittot valde jag att slänga!

Startbud: 700 kr. Kan skickas i originalkartong eller hämtas/mötas i Malmö.

Corsair HX 650W 80+ Bronze

Kablar som medföljer:

1 st. 24 pin
1 st. 2x4 pin EPS
1 st. 2x(6+2 pin) PCI-E power
2 st. 3x SATA-power
1 st. 4x SATA-power*
1st. 4x molex + 1x floppy disk power

Fick inte alla originalkablar då detta också är köpt begagnat. Vad jag kan utläsa från manualen så saknas det alltså 1 st. 2x(6+2 pin) PCI-E, 1st. 4x molex + floppy samt en 3x SATA-power.

* Det redogörs inte för någon 4x SATA-power i manualen. Vet ej var den kommer ifrån, har inte testkört just den kabeln heller, dock står det TX/HX Series på den så den bör väl vara kompatibel? Värt att tänka på i alla fall då nätagg kan vara lite kinkiga med vilka kablar som passar.

Jag har själv använt både en 3x SATA-power och PCI-E powerkabeln, och de funkade utan problem. Så allt förutom 4x-satakabeln ser ut att vara original.

Bud från 200 kr, kan skickas i Seasonickartong eller hämtas/mötas i Malmö.

3 st. NZXT FN V2 (120 mm)

Specs

Följde med chassi inköpt 2016, men mest legat i garderoben.

Startbud: 50 kr för hela högen. Kan skickas eller hämtas/mötas i Malmö.

Läs hela annonsen här

Av Birkus
Skrivet av Kes1:

Taget! Beställt nu så tusen tack! Hoppas inte 3080 kutar iväg i pris! Om inte annat lär 2080 gå ner en aning? Min gamla dator gick sönder när jag skulle blåsa rent den med kompressor. Misstänker att moderkortet rök. Kan det möjligtvis finnas någon risk med att sätta i grafikkortet från den burken(970 kortet som nämnts tidigare)?

Det går bra! Bara gört'

Av Birkus

@Kes1:

Vad RAM är gjort av

Av Birkus

@Kes1:

Det är ingen större skillnad. Lite högre frekvens på ena, men också sämre timings. Poängen med att köpa ett kit är att det är testat i konfigurationen (antalet moduler + minnesprofilen) som det säljs i. Däremot säkert samma kisel under huven, så ska du pilla själv så spelar det inte så stor roll vilket du väljer ^

Av Birkus

@Kes1:

Tycker det ser bra ut på det stora hela. Undrar lite varför du beställer både monteringsverktyg och montering?

Kan också vara idé att ta ett kit på 64 GB istället för 2x32GB. Mindre risk att XMP strular

Av Birkus

@Kes1:

Du ska inte mosa in det, då kan något gå fel - Det är viktigt att du släpper kortet från hög höjd, gärna från toppen av ett 4-våningshus så att det får tillräckligt med rörelseenergi för att tränga ner i botten på PCIE-slotten.

Skämt åsido låter det som en utmärkt idé.

Som uppföljning på min första kommentar tänkte jag även rekommendera att titta på det här chassit + kylaren istället:

https://komponentkoll.se/bild/qmaqe.png

Av Birkus
Skrivet av Kes1:

Hejsan!
Min kunskapsbank inom datorer är lite klent. Lyckades ha sönder min gamla dator(rtx 970 etc)
Men har beställt ny dator och funderar på om jag glömt något? Tänkte ev på ytterligare en 140mm fläkt till uppe i chassit? Behöver dessa fläktar andra prylar för att fungera? Tänker RGB på dem.

Undrar också om kylning för processorn är good enough?

Har nog fortfarande tid på mig att ändra eftersom webhallen verkar ta extremt god tid på sig.

Här är beställningen.
https://i.ibb.co/LPy2LQw/Screenshot-20200816-190835-Gmail.jpg
Ps. Webhallen config är för halva priset egentligen så tyckte det var värt när jag inte är super bekväm med att bygga egen dator för detta pris.

Syftet med datorn är att kombinera gaming och streaming och inte behöva oroa mig för uppgraderingar inom den snaraste tiden. Och känner till att 3000 serien är på g men beslutat mig för att inte vänta eftersom jag inte har någon dator idag. Alla tips osv är uppskattat!
Tack!

Nästa generation Nvidiakort avtäcks om 9 dagar. Då ska toppkortet vara först ut. Eftersom du är inställd på ett 2080ti kan den lanseringen vara precis vad du är ute efter. Du kan köra integrerad grafik i en vecka

Sen kostar chassit väldigt mycket för vad det smakar. Så om det inte är just utseendet som lockar finns det långt bättre alternativ.

Det kan också vara väl värt att titta på en bättre CPU-kylare än den där för 10900K. NH-D15 eller någon 240-360mm AIO.

Av Birkus

@finanshajen:

Ja, det kan nog vara ett säkrare kort

Av Birkus
Skrivet av finanshajen:

Jag äger idag ett par Sennheiser TW som erbjuder den bästa ljudkvalitén som jag har haft nöjet att få uppleva. Dom är dock mestadels till för när jag är på språng, när jag åker buss och så. Nu söker jag ett par nya hörlurar som passar bra i hemmet, när man vill höra episk musik till hög volym utan att störa grannar. Jag kikar på följande: Sennheiser RS-195, och enligt följande länk https://wirelessheadphones.com/sennheiser-rs-195-review så ska ljudkvalitén vara 9.5/10.

Har ni några bättre alternativ, eller har ni några kommentarer angående RS-195?

Enda önskemål jag har är att dom är trådlösa och inte kostar enorma summor. 4k för RS-195 är för mig OK.

Nu vet jag inte hur mycket som skiljer mellan RS 185 och 195... men jag äger de förstnämnda och kan säga att det inte var något vidare köp.

Jag hoppades att det skulle gå att få okej ljudkvalitet om man var redo att betala lite extra, men med facit i hand så låter de så illa att jag ändå inte lyssnar på musik i dem. Tar mycket hellre på mig ATH-M50x som jag kör utomhus med mobilen.

Så jag höjer ett varningens finger ^^

Av Birkus

Tycker Jonas får ge sig och erkänna det första toppklasschassit. Ser ju skitbra ut! Typ en enda nackdel - som dessutom försvinner på modellen med stålpanel

Av Birkus

Skärm, Tebord, 2.1-Högtalare

Ska krängas lite kringutrustning från mamsens kasserade stationära!

Acer V223HQ

Specs

OBS! Endast VGA-input (Kabel inkluderad, med DVI-adapter)

Gammal, välanvänd. Bud från 15 SEK, preliminärt klubbslag 24 timmar efter första bud. Skickas ej.

Philips SPA1302

Specs

Gamla, välanvända. Bud från 15 SEK, preliminärt klubbslag 24 timmar efter första bud. Skickas ej.

Cyborg V5 Tangentbord

Välanvänt, rätt så smutsigt. Gjorde ett försök att ta isär och rengöra men saknade rätt insexnyckel. Bud från 0 SEK, preliminärt klubbslag 24 timmar efter första bud. Skickas ej.

Allt finns att hämta i centrala Malmö. PM undanbedes

Läs hela annonsen här

Av Birkus
Skrivet av RobotKeso:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/14011801https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/14011801

Jag blir lite yr av alla olika namnet på komponenterna, tycker det är rörigt som tusan. Alla dessa ska funka ihop också. Anledningen till Nätagget inte är utbytt då det står att många andra har för få 12V pinns eller liknande.

Har inte lagt till några fläktar till chassit än

Gnäller den på att det inte finns 8+4 EPS? Inget problem med 8pin sålänge du inte kör flytande helium. C650 har fem år mer garanti, semipassiv drift och är flera hundra kr billigare. Ta det istället

Av Birkus
Skrivet av RobotKeso:

Kit är alltid bättre än köpa på separata? Vill ha 2x32 för att sedan köpa till 2x32 i framtiden.

Ja, just eftersom de är testade i den konfigurationen och därför har större chans att kunna rulla i utannonserad hastighet. Det du la till i det uppdaterade bygget ser ut som ett skapligt val

Skrivet av RobotKeso:

Är be quiet/noctua bättre än såna vattenblock? Känns som att vattenblock är mer jobb och fler saker som kan gå snett?

Luftkylare är rätt prisvärda. Sen ger bra vattenkylning bättre ljudnivå/prestanda under belastning men det kostar också lite mer. Hade inte oroat mig alltför mycket för att något skulle gå snett. Köper man från rätt tillverkare så får man garanti som täcker skadade delar vid eventuell läcka också, T.ex. NZXT erbjuder 6 års garanti. Tror Corsair har ungefär samma.

Citat:

Vill ha ett chassi som har bra luftflöde utseende spelar ingen större roll.

Meshify C är bra om man lägger till en extra fläkt i fronten som jag föreslog!

Ser ganska bra ut, sånär som på ett par grejer.

1. Kylaren är gjord för threadripperplattformen, och passar inte AM4. Ta den jag länkade istället.

2. Större delen av MSI X570-lineup har skräpdålig VRM. De rättade dock till det med tomahawken i efterhand, den jag rekommenderade tidigare. Kör på den istället

Av Birkus
Skrivet av medbor:

Helt klart bättre att köra 2x32 än 4x16. Både pga bättre (potentiell) hastighet men också ifall man senare vill uppgradera, väldigt få kit som stödjer XMP med 4 stickor

Hur menar du nu? Kittet jag länkade har stöd för xmp. Jag tvekar också på att en singelsticka som är speccad till 3KHz C16 skulle prestera bättre än detta kit i 2x32. Sen finns det i princip inga färdiga 2x32 kit som har någon bättre profil, så jag ser inte heller varför de skulle fungera bättre. Du har dock en poäng med uppgraderingsmöjligheten.

Av Birkus

https://www.inet.se/kundvagn/visa/14011501

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/14011501

Folk verkar ha missat att det ligger 2 RA-minnen valda... Med det sagt är det fortfarande bättre att ta ett kit som är testat för att köras tillsammans. Och lite snabbare därtill.

DRP4 är en bra kylare men efter några års egen erfarenhet är jag fruktansvärt trött på monteringsanordningen. Förespråkar därför noctua istället.

Annars bättre chassi (luftflöde), mycket bättre mobo, bättre nätagg, billigare SSD. En tusing dyrare totalt men fortfarande inom budget!

Av Birkus

Feldagspanelen kanske? Krävs dock att avsnittet släpps på en annan veckodag...

Av Birkus
Skrivet av f_sjoberg:

Jag får väl vika mig och köra Intel trots allt. Va dock sjukt sugen på att testa AMD. När det kommer till hdd så har du säkerligen rätt. Problemet med grafikkort och 3070 som jag förmodligen skulle sikta på så kommer det ju inte ut förens okt-nov. TÅLAMOD..... Kanske kan hitta ett begagnat grafikkort fram tills dess.

Kan ju också plocka en 3300X + nått fett x570 + 2070 super och byta CPU till zen 3 när det kommer och behålla graffet istället. Vettefan om det blir bättre men då får du i alla en amd-plattform.

X570 tomahawk går för en riktig attraktiv prislapp hos de flesta återförsäljare sen alldeles nyligen...

Av Birkus
Skrivet av f_sjoberg:

I dagsläget ingen skärm. Men lutar mot en vanlig 24" 144hz.
Jag är all in FPS cs, cod, battlegrounds, battlefield osv.
Kör en hel del tung filöverföring. Därför kändes PCIe4 värt de extra pengarna.

Frågan är om det är värt att gå på zen2-bygge bara för pcie 4.0. Jagar du FPS och har skapligt med pengar är det blåa laget fortfarande bättre. Finns dock ingen anledning att sikta högre än 10600K för det ändamålet.

Förslag: https://www.inet.se/kundvagn/visa/14005770

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/14005770

Förmodar att du menar en med 1920x1080 pixelmatris? Känns som en väldigt tråkig nivå att lägga sig på 2020. Bra QHD-skärmar för FPS har funnits i fem år och kostar inte särskilt mycket mer (Exempel). Får kanske dra ner på detaljnivån i spel för att kompensera, men högre upplösning har man nytta av i allt annat också (arbetsyta, netflix, youtube osv)

Vilket chassi som lämpar sig är högst individuellt. Jag har bara plockat något som jag vet presterar bra, men föredrar du utseendet på D7C så är inte det ett dåligt val heller. Dock får det inte plats en 280-rad i taket på den lådan

Sen kommer det nya bättre grafikkort om ett par månader också, så vore dumt att lägga allt för mycket på det i dagsläget. 5700XT är lagom högt att gå innan kostnad/prestanda skenar iväg. Om du däremot kan ha lite is i magen och t.o.m. köra integrerad grafik till oktober-november så kommer det löna sig ordentligt i det långa loppet