Inlägg

Inlägg som microblaze har skrivit i forumet
Av microblaze
Skrivet av Görtjo:

...men tyvärr satt en av processorfläktarna ivägen för en av uttagen..

Om det inte går att flytta på fläkten några mm så ta bort den fläkten som är i vägen (förutsatt att det sitter två fläktar på cpukylaren)

Av microblaze

i7 4930K. Brukar ligga på runt 50% cpu-last i BF1, det verkar inte behövas någon bättre burk..

Av microblaze

Det var intressant att läsa om ugglor mfl. synfält..

Att perpektivet förändras en smula om man flyttar huvudet bara en aning må så vara. Men jag tycker ändå inte att det är 3D utan snarare en perspektivjusterad 2D. Den enögde skulle behöva vara i konstant rörelse framför teven.

Av microblaze

Det behövs två ögon för 3D-seende

Av microblaze

Gnisslar det annorlunda när du svänger hö/vä? kan vara hjullager.
annorlunda vid bromsning?

Av microblaze

Skärmen kanske inte klarar av 120 Hz? Databladet hos Viewsonic anger ingen uppdateringsfrekvens. 1680x1050 anges som max upplösning.
Du kör den väl på DVI-DL kabeln och inte via VGA-kontakten?

Av microblaze
Skrivet av TimmyQ:

För er som vill slippa hänga ut en suspekt AC slang ifall hyresvärden kan bli gnällig så rekomenderar jag att köra ut värmen via spisfläkten, funkar kanon då jag har centralfläkt på taket som suger ut allt
Bild

Du riskerar att trycka luften in till grannarna (beroende på hur rördragningen ser ut).

Av microblaze

En del äldre mobiler har antennuttag. Till exempel SonyEricsson K750i från 2005.

Av microblaze
Av microblaze

@hollowman71: Har ni startat om datorn? Ibland när drivrutinen eller något krachar så lyser det vitt tills man bootar om.

Av microblaze

Man kan skriva små assemblerprogram i "debug". Man behöver inte ens en editor. Det fungerar i alla fall om man kör XP. Nyare windows verkar sakna debug. Det blir förmodligen ett .COM, max 64kB .EXE går nog också att skapa men är lite krångligare.

Av microblaze

7700K är en cpu som har kan ha tendens att gå varm. Stäng av allt som har med överklockning att göra om det är aktivt, kör inte "auto oc" eller vad det kan kallas.

Av microblaze
Skrivet av Alpha77:

Den där märkningen känns verkligen konstig, varför inte märka en klocka man kan simma med som 1 meter.

IP klassning innebär en standariserad test. Tyvärr ingår ett mått av bedömning av huruvida mängd inträngande vatten är ok eller inte för produkten ifråga. En normal konsumentprodukt klassad som IP 67 eller 68 är inte avsedd att användas under vatten och därmed blir bedömningen därefter. En produkt avsedd att användas under vatten skulle nog ges en klassning liknande IP 69K där K betyder att tillverkaren har i tillägg till standarden specificerat vad som gäller i form av test och bedömningskriterier. Dock är det nog så att IP-klassning inte är avsett för produkter som är tänkta att användas under vatten. IP-klass betyder viss tålighet mot vatten, inte att den kan användas under vatten.

När det gäller TS fråga så får TS fråga sig hur mycket eget initiativ denne tog i sambanmed det fortvariga undervattensbruket av telefonen och själv bedöma hur mycket ansvar TS har.

Av microblaze
Skrivet av jorreb:

@microblaze: Hur kan jag öka luftflödet förutom att ta bort en del utav chassit. Provade ta bort en del nu och den gick ner och stabiliserade sig på runt 37 grader celcius.

Ja det är inte lätt att ge annat än generella råd. Om du har plats för flera fläktar i chassit så är en bra regel att front och sida trycker in luft, bak och topp suger ut luft. Försök tänka ut hur luften ska flöda igenom lådan. I bland så hindrar hårddiskar, plåtar, kablage, grafikkort mm flödet.

Din bild verkar vara obelastad cpu med tanke på temps, så din Vcore går nog upp under last. Om du sänker Vcore lär du behöva sänka frekvensmult också annars lär den krascha/blåskärm. Prova Standard/defaultinställning först, mild överklock sedan..
Kolla så att Vcore inte går över 1.30V vid 100% last med Intel burn test eller prime95 (1.35 brukar sägas vara en övre gräns, men när du ökar över en viss punkt så blir det mest bara värme och inte så mycket extra i uppnådd frekvens), autoöverklock brukar dra upp lite väl mycket.

Om du med vettig Vcore ändå tycker att din temp är för hög under max belastning så prova göra om pastaappliceringen, och bara ta lite lite pasta (kolla nån youtube-instruktion). Med olämpligt applicerad pasta kan man råka ut för luftfickor som leder värme väldigt dåligt. Lagom mängd pasta är något mellan riskorn och ärta, mitt på.

Delid är ett lite väl drastiskt råd, avrådes. Men det kan ju vara kul att prova på om man är beredd på att cpu går hädan under "förädlingsprocessen".

Av microblaze

Jag skulle säga att 90 är ok på en 3770k, i alla fall som överklockad. Men inte gärna över 90.
Bättre luftflöde i lådan kan göra underverk för temp.
Det kan vara så att du har lagt på för mycket pasta om du smetat ut över hela..

Av microblaze

I början av tråden så var det någon som skrev i negativa ordalag om Kandidatexamen jfrt högskoleing. När jag pluggade i början-mitten av 90-talet (ja det är länge sedan) så var
högskoleingenjör en tvåårig utbildning, kandidat tre år, magister 4, civ.ing 4.5. I dag kanske det har förändrats? Personligen så håller jag (Teknologie) Kandidat som "finare" än Högskoleingenjör.
Så sätt inte likhetstecken mellan högskoleing och kandidat!

Av microblaze
Skrivet av Kurre1974:

@Barak: OK, så om jag förstår dig rätt. Blåsa ut den gamla HDD (formatera den) så vi endast har en windowsinstallation, reinstallera de spelen på HDDn som skall ligga där.
Då bootar från SSD m Win 10, steam, origin mm ligger där men har flera bibliotek på både SSDn och HDDn?

Ni måste inte formatera HDD, men om ni vill använda precis all kapacitet för lagring så är formatering en bra metod att rensa den. Var bara uppmärksam på att det verkligen är rätt disk som formateras.

Av microblaze

AKG K712 med Modmic4, luftiga och sköna, kan ha dem på timmar i sträck.
AKG K141 monitor, (600ohm, köpt i slutet av 80 talet), bra bas, lättdriven.

Av microblaze

Det kan vara så att din slot med ip-adress är upptagen av din gamla router. IP-lånet måste förfalla innan den nya routern kan tilldelas den enda ip-adressen. Låt den nya sitta ansluten ett dygn eller i vart fall ett antal timmar..

Du kan testa med att konfigurera din nya router till att ha samma mac-adress som den gamla ("mac-spoofing"), då bör den nya tilldelas samma gamla ip-adress direkt..

När det gäller den skakiga anslutningen, så har jag haft ett liknande problem. Det var strömadaptern till fiberomvandlaren som var defekt och inte klarade av att leverera rätt spänning under belastning. När jag mätte på strömadaptern obelastad, så höll den rätt spänning..

Av microblaze

googla först på 1060 3GB vs 6GB innan du bestämmer dig.