Inlägg

Inlägg som huganho har skrivit i forumet
Av huganho
Skrivet av Swedish Berserk:

Goda nyheter detta. Kan vara något för smartphones och surfplattor bland annat.

Kan nog vara något för det mesta som kräver batteri. För saker som behöver bytas sällan, så som brandvarnare och fjärrkontroller så kommer man slippa bry sig om batteribyte alls, och med saker som laptops, surfplattor och smartphones är det guld värt, då man kommer kunna använda dessa minst en vecka i sträck med WIFI påslaget.

Av huganho
Skrivet av IceDread:

Glas är ju trögflytande materia så för evigt är inte en möjlighet.

Fast det står ju "praktiskt taget". Säg 1 miljon år. Går vi bakåt så långt så var detta på Lucys tid. Detta är innebörden av "praktiskt taget".

Av huganho
Skrivet av Vatten:

Hoppas Samsung tillverkar datorn med en matt skärm. Mjuk bild utan reflektioner is the shit.

Eftersom SS9 redan har matt skärm ser jag inte varför man skulle ändra på detta bara för att man ökar upplösningen...

Av huganho
Skrivet av Eronki:

Hoppas det, både stationära och bärbara. Undrar vad den kommer kosta med, får inte bli för dyr.

Jag ser ingen omöjllighet att priserna kommer sjunka ner mot 20 kr per "applikation, vilket är ett helt okej pris, även för en entusiast som ofta byter fläkt och processor.

Av huganho
Skrivet av Red Beaver:

Hur tänkte du där? Köper man en dator och sen uppgraderar denne har du ju fortfarande kvar de gamla delarna.

Dra av 15 papp för de gamla delarna då. Då hamnar du ju ändå på 35k .

Av huganho

Då det ska komma (har kommit) 13,3-skärmar med 1920*1080 så tror jag inte 1600*900 skulle vara så fasansfullt svår att läsa på. Man tillverkar ju inte datorer som ska vara omöjliga att läsa på.

Dessutom kan du, som nämnts tidiagre, ändra DPI på texten så att den blir större - ända upp till 50% större faktistk.

Av huganho
Skrivet av flukke:

Såg att du fråga samma sak på Minhembio också, antar att jag får svara på det då

Jo batteriet måste vara placerat centrerat i botten för att uppnå jämvikt, (kan inte fästas i taket).
Då var min tanke att sätta stereon högt upp, men då hade lådan varit tvungen att vara minst 100mm djupare än den är nu eftersom slutsteget inte hade fått plats i botten annars. Stereon bygger inte lika mycket på djupet som slutsteget gör därav placeringen i botten.

http://i40.tinypic.com/3178b5h.jpg

Om du kollar närmare på denna bilder ser du att slutsteget tar upp väldigt stor del av lådan på djupet. För att det skall vara total jämvikt på systemet kunde jag inte placera det på något annat sätt än såhär och behålla de befintliga måtten.

(Notera att stereon inte är monterad på bilden, men det är bara 1.5 cm mellan baken på stereon och batteriet, precis nog för att kablarna skall få rum utan att vikas)

Angående festivaler så bidrar en tidig inryckning (27e juli) och ett sommarjobb till att festivalerna uteblir för min del

Men den åker med på diverse fester och händelser i Göteborgsområdet, perfekt att ha på altanen eller på andra ställen där det är jobbigt att dra upp ljudsystem.

Denna är jag nästan säker på att jag har stått på. Gick förbi den och då kom det en tjej som ryckte upp mig på den och började dansa! Gick ner ganska snabbt dock.

Av huganho
Skrivet av Pontooz:

Håller med.. så att GTX 680 är inte en del av ett monstersystem? Senaste generationen grafikkort... nej men det finns bättre. Ironin flödar!

Innan vi får se spel med UE4 så lär det ha kommit ännu en genereation grafikkort. Och pratar vi senaste spelen med en ny spelmotor så brukar det ju krävas relativt nya saker.

Av huganho

Jag tror Sweclockers är fel sida att fråga om man vill ha en rättvis bild av vilka som är störst av AMD och Intel. Bara för att Intel ligger före AMD rent prestandamässigt så är det många som tycker att deras produkter är skit, men på den breda marknaden för konsumentelektronik så är AMD bra mycket större och ofta mer prisvärda än vad de är för entusiasterna.

Av huganho
Skrivet av Morkul:

Är det bara jag som får Diablo vibbar?

Horn, lava, snyggt som bara den.

Nä, du är nog inte den enda.

Av huganho
Skrivet av SolidReactor:

Denna Development Walkthrough är kul att se efter "trailern"
http://www.youtube.com/watch?v=MOvfn1p92_8

Denna var ju mycket bättre!

Av huganho
Skrivet av Yoshman:

Naturligtvis kommer denna kosta >10000, det är ju en ultrabook som kan göras om till pekplatta. Anta att den hamnar på 12000, d.v.s det dubbla mot Transformer Prime. Om transformer prime är värd 6000 är denna definitivt värd 12000.

Du kommer kunna köra program som är designade för "riktiga" datorer på denna jämfört med Android applikationer som aldrig riktigt varit tänkt att köras med tangetbord och pekplatta. Metro-apparna kommer däremot fungera klockrent när nu använder denna som pekplatta. CPU-prestanda på Ivy Bridge är 5-10 gånger bättre än Tegra 3 (gissningsvis närmare 5 då det nog blir rätt låg klockfrekvens på denna). Och även om denna använder sig av HD4000 så kommer GPU prestanda vara högre än Tegra 3.

Då denna kommer köra x86 versionen av Win8 så är det fullt möjligt att köra andra OS på plattan. Inget som svensson kanske kommer utnyttja, men för de som hänger på dessa forum kan det ju vara riktigt intressant. Men det är inte helt meningslöst ens för svensson, då det kommer vara fullt möjligt att uppgradera denna enhet till win9 i framtiden om man så vill.

Om det bara blir en skillnad på 1:2 i pris så är det lite som att kunna välja mellan Skoda Fabia och Mercedes AMG C63 där Mercedes:en endast var dubbelt så dyr. Rätt självklart val för min del i alla fall

Precis, detta är nog även en lagom prisklass att lägga sig på. Vanliga ultrabooks kostar lite under 10 000, bättre lite över. Sen har vi Sony Vaio Z som landar bortåt (eller till och med över, beroende på konfiguration) 20 papp, något som gör att de flesta funderar en gång extra över innan de drar fram plånboken och ropar "Shut up and take my money!". 3-4 gånger så dyrt är nog inget jag skulle vilja betala.

Av huganho
Skrivet av anon99339:

Varför envisas med mekanisk hårddisk, om än en hybrid. Detta utesluter ett köp för min del. Onödigt att stoppa in sådant skräp i en annars så bra produkt.

Skickades från m.sweclockers.com

Lägre konsumentpris kanske? De ville väl inte göra en dator som kostar bortåt 20 papp, inte så många som köper sådana ändå. Steget för de tidigare Transformeranvändarna blir mindre, är ju redan någon i tråden som äger en sådan men funderar på att byta upp sig.

Av huganho
Skrivet av Celcius:

Pickups är inte direkt kända för att ha styva chassin.

Exakt. För er som tycker att bilen ser lite fladdrig ut, kolla denna video med Mythbusters som kör en pickup med fyrkantiga hjul (=skakigt). Nog tycker jag allt att bilen är lite "flimsy" i verkligheten också.

http://dsc.discovery.com/videos/mythbusters-square-wheels-ang...

Av huganho
Skrivet av Eldarion:

Finns det möjlighet att välja till Kepler i de nya Zeenboksen så är valet som det ser ut nu, ganska givet, för min del.

Än så länge ser det tunt ut med kelper i ultrabooks, tyvärr. Jag tror vi får vänta till nästa generations ultrabooks innan vi ser diskreta grafikkort som någon standard, även om det finns ett ytterst fåtal som ska släppas med det, men dessa är exklusiva som Belzebuub.

Av huganho
Skrivet av DJHogi:

Det såg väldigt billigt ut måste jag säga. Söker man på prisjakt på "Samsung 900x3c" (alltså utan "np") så är det betydligt dyrare datorn man får träff på men de verkar ändå vara samma...

Det där ser ut som att de översatt det amerikanska dollarpriset för datorn rakt av på Webhallen. Skatter och dylikt bör tillkomma, som saknas i många delstater i USA, och därmed bör priset hamna på vad andra källor skrivit. Om inte, så är detta min nya dator!

Av huganho

Först lät det som en bra idé, men efter lite tänkande så känns det som om att det kommer bli otroligt svårt för Bethesda att lyckas med detta, även om möjligheten finns.

Av huganho

Det beror ju ganska mycket på vad den packar och vilken storlek det är (13,15,17 tum?) . Dessutom har Macbooks sjuka andrahandspriser i förhållande till PC, så även om den är den billigast konfigurerade 13-tummaren så är det inga direkta ockerpriser han bjuder.

Tips: Gå in här och skriv in dina specs så får du se ett ungefärligt andrahandspris: http://www.mac2sell.net/

Av huganho
Skrivet av Sepemulle:

Men Ivybridge till bärbara datorer kommer väl inte för ens sommaren?

Nej, det är bara vissa processormodeller till bärbara som kommer till sommaren, så som de till Ultrabooks!

Av huganho

Asus zenbook! Alternativt vänta på nya macbook air