Inlägg

Inlägg som albin98 har skrivit i forumet
Av albin98
Skrivet av wixia:

1 600 kr för fritt resande i 30 dagar? Låter ju osannolikt billigt.

I östra Europa tyckte jag absolut att Prag och Budapest var trevligast. Alla städer erbjuder ju dock sevärdheter men vi festade som sagt mest i öst. De allra bästa sevärdheterna fanns ju dock i väst. Vatikanstaten, Eiffeltornet etc. kanske känns lite turistigt att åka till men det är helt klart balla saker att se. Sådana saker är ju världskända av en anledning

1600 stämmer ^^ tycker personligen att effieltornet känns lite för typiskt, ja ville se något specielt, ja vill uppleva inte se strandad saker som är så pass typiska

Av albin98
Skrivet av wixia:

Jag tågluffade en månad i Europa för 5 år sen. Det kostade ganska exakt 18 000 kr, inklusive InterRail-kortet som då kostade 4 700 kr (fritt åkande i 30 dagar), antar att det är lite dyrare idag. Vi bodde alltid så billigt vi kunde, alltså mellan 6 och 10 euro per natt på olika hostels. I de lite finare städerna (Rom, Paris, London etc.) kostade det upp emot 20 euro per natt. Vissa nätter såg vi till att åka tåg för att spara ytterligare pengar. Samtidigt åt vi alltid gott och festade en hel del i östra Europa där det är förhållandevis billigt.

Vi delade upp tiden mellan öst och väst, två veckor i varje, mer fest i öst och mer sevärdheter i väst. Utöver det hade vi ingen bestämd rutt, vi åkte var vi ville, när vi ville. Om jag inte minns fel åkte vi så här: Köpenhamn -> Berlin -> Prag -> Bratislava -> Budapest -> Ljubljana -> Zagreb -> Split -> Ancona -> Rom -> Milano -> Paris -> London -> Antwerpen -> Amsterdam.

kostar i år enbart ca 1600 så det är lite billigare nu, vi hade till större delen tänkt att åka Tjeckien-Ungern-Serbien-Kroatien typ ^^ vilket land var det mest sevärda du åkte till ?

tillägg: det är till större delen öst Europa vi vill se då ja har rötter där ^^

Av albin98

tågluffa genom europa

hej där, jag och en vän har som tanke att tågluffa genom olika städer i Europa under sommaren. vad skulle ni rekommendera att vi åker ? hur mycket kan man klara av att leva på per dag ? vad borde man se uppför? nån med några erfarenheter ? ja är 17 och mina kompis kommer att vara 18 under tidig sommar. dela gärna med er av egna erfarenheter !

Av albin98
Skrivet av Cloudstone:

Du verkar vara en människa som mår bättre av konstnärliga och estetiska saker snarare än det konkreta och logiska. Det är absolut inget fel i det. Mycket är tyvärr vårt samhälle som sätter enormt mycket fokus på naturvetenskapliga ämnen och värdesätter det högre än det konstnärliga. Starkt av dig att skriva detta online, du har redan gjort ett steg som krävs för att må bättre och det är att identifiera att du behöver hjälp, och det är fan inget att skämmas över eller må dåligt över. Läkarna finns där för att hjälpa, glöm aldrig det. De är på din sida. Sök professionell hjälp, och ditt liv kommer att förbättras avsevärt. Du är bara 16 vårar, oroa dig inte, du är tidigt på det jämfört med en del andra jag känner.

...Och underskatta aldrig fysisk träning. Det är magi. Din kropp är gjord för att arbeta! När den inte gör det så förmultnar den på ett sätt. Så fort den får arbeta fysiskt så dras din attention bort ifrån det psykiska och in på det fysiska. Det är det bästa sättet att "fly", genom att göra något självskapande istället för självdestruktivt som droger eller att skära sig själv. Dessutom så utsöndras endorfiner och dopaminer och allt vad det finns, kroppens egna inbyggda sätt att få dig att må bra. Så om du inte gör någon fysik aktivitet så kan jag _starkt_ rekommendera det.

är inte så mycket av en sport människa precis det enda fritids aktiviteten ja har är ung vänster :S men visst nån mer hobby kan ja nog behöva vet dock bara inte vad :/

Av albin98
Skrivet av Eldarion:

Tjena! Jag har tyvärr otroligt dåligt med idéer om var du kan vända dig. Jag ville mest påpeka att jag tycker det är starkt att du ändå når ut, det är som inget att skämmas för alls, vi har alla olika förutsättningar och behov - du bör dock överväga att prata om hur du mår med någon vuxen du litar på, tänkte på "mindre problem med depression".. Själv gick jag ut gymnasiet utan slutbetyg, och då har jag ändå inga problem på pappret, så bra jobbat att hålla alla ämnen utom matte i schack! Hoppas fler med kompetens och kunnighet kan skriva i denna tråd och komma med råd och förslag. Ha det!

Ja är tacksam för ditt svar, det betyde en del faktiskt

Skickades från m.sweclockers.com

Av albin98

Behöver ja ta hjälp?

Hej där är en grabb på 16 år som har lite svårt med det mesta i livet, ja har väldigt svårt att ta åt mig info och att kunna lyssna på exempelvis lektioner eller när ja pratar med vänner eller dylikt, ja har också någon typ av skriv dyslexi som har gjort att började att få hjälp redan på lågstadiet och mellanstadiet , har och haft hjälp i matte också sedan lågstadiet och mellanstadiet, när ja började högstadiet hade inte min gamla skol sagt nåt till skolan ja började på när ja gick i högstadiet om mina svårigheter, men det märkte dom sen ändå och körde samma stil där som på lågstadiet. Ja har även en genetiks hörselsjukdom som har utvecklats på senare tid, Enda sedan ja vart liten har ja också haft ett stort problem med stress och min impulsivitet.
Ja sover dessutom något oerhört dåligt då min tinnitus håller mig vaken (ska till audiologen om detta nån gång nästa vecka)
Ja har dessutom ett mindre problem med depression (men det är inte nåt ja pratar om med någon)
Ja läser nu samhäll på gymniset och svårt att hänga med på lektionerna sätter hellre mig själv och läser och gör det ja ska medans ja går in i musikens underbara värld. Alla ämnen går bra förutom ett och det är matte
Vart bör ja vända mig om hjälp? Hur bör ja gå till väga ?

Skickades från m.sweclockers.com

Av albin98

riktigt jävla fräna bilder måste ja säga !

Av albin98

16 kärnor ? vad för typ av program kan ens använda det ? detta blev ja väldigt nyfiken på !

Av albin98

bitfenix shinobi, kolla mitt galleri !

Av albin98
Skrivet av carlen:

Hej!

Ingen behov av o be om ursäkt för stavningsfel på sweclockers! Detta är inte flashback

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s172281781&o=lokal_rank...

SD-slot är nog nödvändigt om man som du - vill ha mycket film på den.
Kolla igenom denna lista o läs lite recensioner! När du hittat en intressant så sök ännu mer tester och läs gärna i forum (tex swedroid) o se vad användarna tycker.

Den som Ethnic tipsade om har jag. Jag köpte 32gb och installerade cyanogenmod. Mycket nöjd med den fortfarande! Aldrig känt behov av mer minne.
Köpte en USB OTG kabel (kan alltså koppla in usb minne) vilket är skönt på längre resor om man vill ha många filmer i hög kvalité.

jag är tacksam för ditt svar och ska kolla lite på swedroid
man kan ju annars alltid streama film

Av albin98
Skrivet av Ethnic:

Jag personligen hade köpt http://www.netonnet.se/art/dator/surfplattor/android/7-9a4tum... om jag skulle köpa en nu. Bra byggkvalité + snabba uppdateringen och helt ok hårdvara!

mvh ethnic

EDIT: Det där med filmer och musik så tycker jag du ska ta en koll på vilken mjukvara det är som krävs för att streama både film och musik via nätverket, så slipper du att fylla upp din surfplatta / minneskort.

nexus 7 mot nexus 10 då ? http://cdon.se/hemelektronik/google/google-nexus-10-wifi-10-1...

Av albin98

viilka surfplatta bör jag köpa ?

hej där ! jag söker en billig surf platta för ca 3500 kr. jag vill helst ha en Android (har redan en ipad 2 här men ja vill ha en som är min egna) jag undrar också om det finns med sd-slot(är det nödvändigt ?) på någon speciell surf platta så man kan spara rätt så mycket musik och filmer på. jag har ingen som helst användning av en surfplatta med 4g/3g då den endast kommer att användas här hemma.

vad skulle ni ha valt ? ber på förväg om ursäkt för min dåliga grammatik och språkanvändning.
mvh albin98

Av albin98

du kanske har slut på surf mängd eller råkat stänga av internet.

Av albin98

finns jätte många såna här trådar som den här. finns en gemensam tråd för alla där man kan fråga. mvh Albin

Av albin98

det finns fortfarande hopp! facebook kommer låta OVR jobba kvar från sitt nuvarande kontor. jag har fortfarande mitt hopp kvar för OVR.

Immersive gaming will be the first, and Oculus already has big plans here that won't be changing and we hope to accelerate. The Rift is highly anticipated by the gaming community, and there's a lot of interest from developers in building for this platform. We're going to focus on helping Oculus build out their product and develop partnerships to support more games. Oculus will continue operating independently within Facebook to achieve this.

But this is just the start. After games, we're going to make Oculus a platform for many other experiences. Imagine enjoying a court side seat at a game, studying in a classroom of students and teachers all over the world or consulting with a doctor face-to-face -- just by putting on goggles in your home.

Albin.s

Av albin98

jag vet inte riktigt om jag kan hjälpa dig med detta men andra kan nog hjälpa dig om du berättar mer om ditt problem så som specs på din pc, operativsystem med mer. du kan också höra av dig till valves support. Har du alla drivrutiner uppdaterade ? steam/cs:go uppdaterat ? mvh Albin.

Av albin98

Sammanfattning: Amd ger nvidia en örfil och ett finger i vädret.

Skickades från m.sweclockers.com

Av albin98
Skrivet av Lexius:

Sluta ställa och svara på den här frågan när konsolerna inte ens kommit ut . Hatar när folk spekulerar vilt på det dom tror är fakta . Vi får se prestandatesterna kom ihåg att xbox one kommer nog va bättre optimerad än ps4 men vi får se va amd mantle och dx 11.2 kan göra för skillnad . När riktiga tester har kommit då får du svar på din fråga va inte dum och köp nåt release .

För idag handlar det inte om att få ut en färdig produkt utan det handlar om vem som är snabbast och vem som kan tjäna mest pengar . Hoppas du fick svar på din fråga robin ha tålamod och gör inget dumt du kommer få se mycket klagande vid release veckan folk kommer säga hoppas dom fixar det och det....

men vem är det som spekulerar vilt om man får fråga ?

Av albin98
Skrivet av CruiZin:

"Oväntat nog beskrivs detta i ett exempel där NSA kartlägger svenskar som besöker ett extremistiskt diskussionsforum."

Vilket?

sweclockers givetvis

Av albin98

så jävla snygg är den !