Inlägg

Inlägg som Slappizz har skrivit i forumet
Av Slappizz
Nytt bud: 400 kr Om det inte är för sent så budar jag 400 kr, kan hämta i em/kväll.
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Slappizz

Jag bjuder 1400:- och kan hämta.

Av Slappizz

Jag hade också problem med mina Aqara sensorer med Conbee och Phoscon. Jag antar att grejerna är relativt nya annars kan Aqara sensorerna bli lite struliga när batteriet börjar ta slut. Notera också att batteristatusen inte alltid går att lita på, jag har haft sensorer som rapporterat 100% i över ett år ända tills de slutar fungera.

Jag har inte haft några problem sedan jag gick över till zigbee2mqtt, jag vet inte om det är ett alternativ för dig. Med zigbee2mqtt är det dessutom lätt ändra t.ex. antal decimaler temperaturen rapporteras med och kalibrera sensorerna.

Av Slappizz

Jag är ganska säker på att du kan låta client kringå pihole genom att skapa en grupp under Group management -> Groups, deaktivera gruppen (disable) och sedan under Group management -> Clients lägga till IP/macadress till den gruppen.

I mitt snabba test så kom reklamen tillbaka för den använaren jag la till i den deaktiverade gruppen, mer än så testade jag inte...

Av Slappizz

Ett litet urval...

Lets Game It Out
Alternativ gaming, kille som försöker hitta buggar och utnytja spelmekaniken på roliga sätt!

Jimmy Broadbent
Bästa kanalen för, enligt honom själv "medioker", simracing.

Stand-up Math - Matt Parker
Roliga mattefilmer. Samma stil som Tom Scott, Computerphile mfl.

Steve Mould
Som Stand-up Math fast mer fokus på fysik.

I like to make stuff
Man som bygger allt möjligt, framförallt snickerier i hemmet.

David Kringlund
Trevlig kanal med David som gör drinkar.

Robin Hedström - Grönare gräsmatta
Avslappnad kanal med tips om hur du får en grönare gräsmatta.

Code Bullet
Extremt rolig kanal med kille som skriver egna AI's för att spela spel. Fokus ligger på fel som blir i utveckligsprocessen. Tyvärr så är uppladdningarna få. Men är man ny så har man mycket roligt i biblioteket att titta på.

Av Slappizz

Jag är osäker, jag håller med TS om att det inte är tydligt om det går att använda bara dockan d.v.s. utan att använda dess laddningsfunktion.

Av Slappizz

Ska erkänna att jag inte läst alla inlägg, men jag skulle rekommendera att gå in på SBAB och räkna på vad du/ni får låna med era förutsättningar om ni skulle behöva/vilja flytta lånet. Där kan man t.ex. se hur stor skillnad det gör om du skulle låna pengar av din mamma för att täcka en del.
Jag tror du kommer få det bästa svaret på frågan "Hur räknar bankerna vid bostadslån?" om du frågar bankerna...

Av Slappizz

För den som vill ha fler alternativ hur man "skyddar sig" kan surfa in på r/Electromagnetics 😉

Av Slappizz

500:- och upphämtning för gtx 770 bjudet.
mvh Stefan

Av Slappizz
Skrivet av MarkoV:

Fint! Vad tycker du om de?
Har ett par P5 Wireless och ska precis beställa ett par P9 Signature!

Jag tycker dem låter riktigt bra, välbalanserade och separerar instrumenten på ett sätt som mina gamla Shure 840 inte klarade av. Vet inte om jag skulle kalla mig jättekräsen men jag vet i alla fall vad jag gillar. Jag tycker de är var mycket roligare än P5, P9 har jag inte provlyssna, men jag kan inte tänka mig annat än att du kommer bli nöjd! 😊

Skickades från m.sweclockers.com

Av Slappizz

Inte världens roligaste bild, men jag tror att budskapet går fram

https://c8.staticflickr.com/6/5803/30599450791_0f53afe415.jpg

Av Slappizz
Skrivet av Rattnalle:

När jag hade den tvålen brukade jag blöta ner den en stund innan jag skulle ha den, typ när jag klev in i duschen. Då funkade den ok.

Skickades från m.sweclockers.com

Efter lite övning och ditt tips så ger den ett bra och trevligt lödder! Efter ett par veckor börjar jag även att lära mig att använda säkerhetshyveln också. Klart värt inlärningsperioden, gillar den mycket bättre än en vanlig flerbladshyvel. 😊

Av Slappizz

Blev inspirerad av denna tråd och köpte mig ett startkit! Bara provat en gång än så länge, gick hyfsat bra men hade dock lite problem med att få till ett bra skum. Men jag är tydligen inte ensam när det gäller den tvålen.

https://c6.staticflickr.com/6/5692/29645791573_009d7c60d6_b.jpg

Av Slappizz

Jag är lite intresserad av Asus moderkortet om du inte behöver det längre, alternativt även cpun.

Av Slappizz

Om du råkar ha plex media server på din servern så finns den funkionaliteten inbyggt i plex, kanske kräver plexpass dock?

Av Slappizz

Vilket märke har du på din NAS?
Till exempel Synology har egna appar för uppspelning, gissar på att andra tillverkar också har det.

Av Slappizz

Själv kör jag en openVPN server på en raspberry pi i patchskåpet, för att komma åt t.ex. NASen när jag inte är hemma. Kanske inte det optimala om man ska ladda ner ful-saker

Lite mer on-topic. För några år sedan körde jag anonine i drygt ett år vilket fungerade bra då i alla fall.

Av Slappizz

Utan att ha provat dem själv än så kan du kolla efter B&W P7 wireless som de precis släppte. De finns i alla fall listade på HiFi klubben men jag har inte haft tid att kolla om de har fått in dem i butik för provlyssning än.
Jag var nära att köpa ett par vanliga P7 för några veckor sedan innan jag hörde att det skulle komma ett par wireless. Jag har stora förhoppningar på dem!

Edit: Missade att du vill ha ett par med basstation. Då skulle jag kika på tidigare nämda Sennheiser 185 eller 195.

Av Slappizz

@Casgar: Testa det här uttrycket för dina första två rader.
=IF(AND(A1>B1;A1<C1);"FORMEL1";IF(AND(A1>C1;A1<D1);"FORMEL2";"FALSE"))

Om ingen av dina uttryck blir uppfylda så skrivs FALSE ut, om du vill lägga till en formel till så byter du ut "FALSE" mot en ny if-sats, till exemplel: IF(test<test2;true;false). För att lägga till ytterliggare fler så lägger du till de utrycken på "false" platsen i if-satsen.

Hoppas att det hjälper.

Av Slappizz

En fråga till alla er som beställt Titan X(P), ni behöver absolut inte försvara att ni köpt dem efter att ha läst några tidiga kommenterar i tråden. Jag förstår precis, jag skulle också gjort det om jag hade pengar och tid över till att spela

Jag funderar på om alla ni som köpt det har gjort det i huvudsak till spel eller om några av er pysslar med tunga beräkningar eller motsvarande, med tanke på att (som jag har förstått det) Titan X är i förstahand tänkt som ett beräkningskort.