Inlägg

Inlägg som fiskebulle har skrivit i forumet
Av fiskebulle
Skrivet av Marticus:

varför är du så grinig? droppa attityden tack. varför ska du ha ett dedikerat grafikkort till en internet-dator? om du inte ska spela, så är väll storleken och priset allt som spelar roll?

Ett annat alternativ?
http://www.inet.se/produkt/1972697/intel-compute-stick-32gb-w...

Tycker du att jag har en attityd? Jag håller inte med, pallar man inte lite raka puckar på ett forum så kanske det är bättre att logga ut en sväng, kanske läsa någon slags självhjälpsbok för att bygga lite självförtroende.

Den där stickan verkar ju iofs sjukt ball, men klarar den att strömma i HD utan att det blir powerpoint av det hela?

Av fiskebulle
Skrivet av LemonIllusion:

Vad som helst med en Ivy Brigde (eller senare) Core i3 (eller bättre), SSD och 4 GB (eller mer) RAM. dGPU är inte nödvändigt eftersom HD4000 och starkare är så pass bra.

Det stämmer nog det du säger, anledningen till att jag drog exemplet med pentium+750 var mest för att illustrera hur lite man får för pengarna i en NUC.

Av fiskebulle

Jag tänker så här, köper man t.ex. Inets NUC-paket med 8gb ram och en 250gb ssd så ligger den på drygt 5300kr, för en liknande summa kan man få ett mATX-system med en pentium-propp+GTX750. Så om man inte vill tejpa fast datorn bakom skärmen så är det inte ekonomiskt försvarbart att köpa en NUC. Innerst inne så vill jag bygga ett AMD-system, mest för att jag aldrig gjort det innan och man pratar ju alltid om hur jävla prisvärt det ska vara, så vad för AMD-cpu+mobo ska man köpa?

Av fiskebulle

Alltså, trådstarten kanske var lite luddig, men de flesta verkar ju helt enkelt att ha struntat i att läsa den. Oh well. NUC-en går ju fetbort då brist på utrymme(egentligen en nucs enda styrka är ju att den är liten) inte är en faktor. Dessutom så kostar en i5-nuc med 8gb ram+ssd drygt 5000kr. Måste ju gå att plocka ihop ett roligare paket för dom pengarna.

Av fiskebulle
Skrivet av Cooling23:

Jag hade köpt MacBook. De är fina och enkla att använda. Finns olika modeller att välja på. Kolla Apple hemsida.

Skickades från m.sweclockers.com

Laptops finns redan i hushållet och ogillas av ca. 50% av användarna då "dom är så jävla små" - Dessutom så är dom för dyra.

Av fiskebulle

Vilken är den bästa mamma/pappa-datorn just nu!

Jag tror dom flesta förstår vad jag menar när jag skriver mamma/pappa-dator, men bäst att förklara mitt tänkesätt ändå!

En dator åt mina föräldrar är en billig dator, där man utan problem kan betala räkningar, skicka mail osv., men den ska även kunnna streama något youtube-klipp och lite netflix. Sedan ska den ju även kunna tolereras att användas (läs ordnas med) av mig eller min rimligt jämngamla syster när man är på besök i hemtrakterna.

Så vart är det bäst att lägga stålarna? AMD med lite extra kräm i den integrerade grafiken, eller ska man gå på en pentium och köpa någon low-end GPU eller kanske räcker det med en i3 och integrerad grafik från intel?

Av fiskebulle

Jag gillar också mumble. Superenkelt att administrera, lätt program och bra kvalité på ljudet.

Av fiskebulle
Skrivet av Broken-arrow:

Ser inget fel alls, dom tar premium pris för premium produkt precis som nivida eller gör även dom fel att sälja titan lika dyrt?

Absolut, det är inte priset på produkten som jag inte gillar. Det som gör mig deppig är att man hypar och hypar för att sedan leverera en bunt rebrands och enbart en modell av den nya arkitekturen. Jag antar att det till slut kommer att smitta av sig på deras blivande flaggskeppsmodeller och även de modeller under, men det gör ju i princip hela 300-serien fullkomligt ointressant oooooch så börjar hypen för 400-serien och vid det laget så kommer säkert Nvidia hunnit släppa en ny arkitektur med fler spännande kort i samtliga prisklasser med antingen överlägsen prestanda eller effekt. Så, tappar AMD fler marknadsdelar och sagan fortsätter tills vi glömmer att AMD ens finns.

Av fiskebulle

Jag blir så depp när jag läser nyheter som handlar om AMD, kan dom någonsin göra rätt?

Av fiskebulle
Skrivet av stay true:

26 år. Lirar med polare typ varje kväll/dag. Rank: Pendlar just nu mellan MGE - DMG och söker fler folk att lira med för att slippa ryssen!

http://steamcommunity.com/id/stay_true

Har inget internet värt namnet i några veckor, men addar dig ändå. Är i samma sits rank-mässigt, nickar fiskebulle på steam också.

Av fiskebulle

GTX 980 with reference cooler

I'm looking to get a hold of a regular GTX980 with a reference cooler to fit into a sff-build, I've checked most partner websites but they just keep referring me to regular retailers that don't have the item in stock.

How should I go about acquiring one of these cards?

Av fiskebulle

Hur går det att installera 10'an utan att tömma systemet på programmet osv.?

Av fiskebulle

Går det att få några dimensioner på enheten? : )

Edit: Såg att fanns fler bilder!

Av fiskebulle
Skrivet av Johanboyboy:

Någon som är sugen på att lira? Gött snack letar jag efter, det ska vara seriöst, men behöver inte vara alltför seriöst.

Är 24 bast och är Gold Nova Master.

http://steamcommunity.com/id/pokerjohan

La till dig på, nickar fishtank

Av fiskebulle
Skrivet av Broken-arrow:

mm men är ju ingen kostnad för företaget i fråga att ta det på RMA, för intel stod för hela notan alla moderkort skulle tillbaks till asien igen.

Men var det inget vidare företag så, kan det säkert vara som du skriver

Någon som har ett förslag på vilket moderkort man kan köpa som inte har det här problemet samt är kompatibelt med en 2500k?

Skickades från m.sweclockers.com

Av fiskebulle
Skrivet av Broken-arrow:

Så fixat lite fräsch info

http://www.sweclockers.com/nyhet/13427-intel-tva-sata-portar-...

Var ju ett bra tag sen och hoppas på att ingen skulle sitta på ett icke gen 3 moderkort, men sett över åren att flertalet verkar ha missat detta tyvärr.

Verkar som 6Gbit portarna ska vara lugnt. Testa bara att köra windows på hdd och se om det blir bättre.

Vi prövar det. Hela systemet är köpt hos PCpunkten i Linköping, och det var väl kanske sämsta möjliga alternativ då de gått i konkurs en drös med gånger och numera inte finns kvar... Men men, vi gör ju alla misstag. Tror knappast de skulle haft några problem med att sälja ett moderkort som de vet är kass.

Av fiskebulle

Alright, hur bör jag gå tillväga för att ta reda exakt på var felet sitter?

Av fiskebulle
Skrivet av Broken-arrow:

Kommer inte håg hur just den ocz funka (om den hörde till den sämre/bättre ssderna), men låter som du installerat windows när hdd låg i (blir just detta problem med "Reboot and Select proper Boot Device or Insert Boot Media in selected Boot device a press a key").

Sen funderar jag på om moderkortet är gen 3 och inte den gamla sorten. den har problem med sata portarna efter ett tag, om det inte är gen 3.

Hur OS'et installerades första gången vet jag inte, men den senaste installationen var utan HDD ikopplad. Ska pröva med en annan SATA-port.

Av fiskebulle

Fel på HDD som påverkar hela datorn

Hejsan Swec! Jag var hemma hos en polare och hjälpte han att försöka komma på vad som är fel på hans dator.

Förloppet: På torsdagen fungerade allt som vanligt
Fredag eftermiddag så går det extremt långsamt att starta datorn, men det fungerar väl igång.
Lördag så tar det typ 30 minuter att komma in i windows och det går i princip inte att göra något utan att systemet fryser ihop.

I mitt huvud lät det som något vajsing med SSD'n. Vi testar att starta datorn med enbart SSD ikopplad och får medellandet att vi ska "Reboot and Select proper Boot Device or Insert Boot Media in selected Boot device a press a key". Känns ju lite strange iom att boot-ordern i BIOS är satt i rätt ordning och att OS sitter på den enda disk som är ikopplad.

Det sista vi gjorde var att uppdatera firmware på SSD (OCZ Agility 3) och installera om windows7 utan att ha HDD ikopplad. Väl ominstallerat försökte vi koppla i HDD och datorn går tillbaka till att bli seg som sirap att starta upp. HDD dyker upp i BIOS och även i utforskaren, men det går inte att ta sig in på den.

Spec på datorn:
Corsair KAB ATX Corsair Carbide
Asus P8z68-V LX, Z68
Intel Core i5-2500K Box 3, 3GHZ
Corsair Classic DDR3 4GB PC3-12 (x2)
Corsair Power Supply 750W TX
Western Digital HD Caviar G/2TB
Samsung DVDRW 22X Black SATA Bu
Ms 1x HomePrem 7 SP1 64-bit OEM
OCZ SSD 120GB SATA 3 AGILITY 3
Zotac GTX560Ti 1GB PICE-E
Xigmatek Gaia SD1283

Av fiskebulle
Skrivet av YGLeXz:

Wow! Vilken skillnad i bildkvalité! Sjukt bra produktion.

Känns som att Jonas sitter hemma i vardagsrummet!