Inlägg

Inlägg som Fredrik Eriksson har skrivit i forumet
Av Fredrik Eriksson
Skrivet av Lagers:

Har du så du kan välja Boxers Fiber-TV i ditt fibernät?

När man kör tv genom Fiber så är det "i princip" att det streamas till dig och då måste du ha något som omvandlar det till en bild. Tror inte det finns några tv som klarar detta så en box från Boxer är nödvändig. Och du kan ju köpa en Boxer box beg. men du måste ju ändå prenumerera på kanalerna och då brukar man ju få hyra/låna/få en box om man tecknar sig.

Så boxen kopplas in med en nätverkskabel och ut kommer HDMI.

Edit: Och du måste teckna ett Fiber-tv avtal också om du kan det i din bostad.

Det kan vara möjligt, ja. Men formuleringen på Boxers hemsida verkar det inte vara helt klart om man faktiskt behöver IPTV eller fiber-tv avtal:

Citat:

För TV via antenn eller IPTV via Boxers fiber
Du behöver ett TV-paket via antenn eller IPTV via Boxers fiber. Om du har TV via antenn behöver du även bredband på minst 10 Mbit/s. Din TV behöver ha en HDMI-ingång.

Om du ska kunna titta i senaste bildformaten behöver din TV ha stöd för 4K och HDR samt bredband på minst 25 Mbit/s.

Det sista har ju TVn inte stöd för, varken 4K eller HDR.

Detta är till min farbror, han pratade med kundtjänst och de erbjöd honom detta, men vi ville kolla först om det gick att göra det via bara TVn då han redan har internet och antenn direkt in i TVn. Plus då spara de 1095kr (vilket var vad kundtjänst-snubben sa, men på hemsidan står det 500kr) för att köpa en sådan box.

Tack!

Skrivet av Lorault:

Deras "egen utrustning" val betyder bara om du vill se TV från dator eller surfplatta via Boxer Play https://play.boxer.se/. Du får en inloggning dit bara. Men det går även köra chromecast eller airplay 2 till din TV vad jag vet. Jag hade Boxer tidigare men sa upp det. Kör istället Telia Play via Apple TV.

Ah, okej, så är det säkert. Tackar

Av Fredrik Eriksson

Behövs en Boxer TV Hub?

Hej,

har länge haft antenn-TV med ett Boxer Flex abonnemang, dags att uppgradera lite och vill ha HD kanaler (de fungerar tydligen INTE på antenn-TV), på Boxers hemsida står det att de kanalerna kräver fiber (det har jag, åtminstone fiber-internet på 100/100 Mbit/s) samt antingen en Boxer TV Hub alternativt "Egen utrustning".

Det är oklart vad "egen utrustning" innebär, men jag har en smart-TV (Panasonic TX-L55ET5Y) och vad jag läst om deras TV Hub verkar den inte fungera särskilt olikt från en smart-TV.

Kan jag få in deras fiberTV direkt in i TVn eller är jag tvungen att "hyr-köpa" deras TV Hub? I så fall, hur?

Tack för hjälpen!

Av Fredrik Eriksson

Alternativ till CM Storm Inferno mus?

Hej,

min gamla CM Storm Inferno mus håller på att ta sina sista andetag. Har länge haft problem med dubbelklick och har öppnat och böjt till fjädrarna från och till, men det är klart att det är nu dags att byta ut den.

Är lagom kräsen när det gäller möss. Men något i stil med två tumknappar, en extra vänsterknapp och en extra högerknapp (precis som CM Storm Inferno med andra ord), inget emot fler knappar men de räcker gott och väl.
DPI och sånt är jag inte superinsatt på, spelar inte särskilt mycket online (förutom coop) så har inga specifika krav på det.
När det gäller utseende, ju mindre rymdskepp desto bättre, form får gärna vara mer eller mindre likadant som CM Storm Inferno.

Har hittat en som set någorlunda likadan ut och har knapparna jag är ute efter "SteelSeries Rival 500", men den är lite på den dyra sidan. Budget ligger runt 800 kr, såklart gärna mindre.

Tack.

Av Fredrik Eriksson
Skrivet av grizzly666:

*Massa bra information*

Hej igen,

Har nu använt en FLIRC i dryga månaden, fungerar väl över förväntan (med tanke på hur andra universal-kontrollenheter fungerar) så den är helt perfekt för min användning, programmeringen av knappar var hur enkel som helst och har öppnat en hel del dörrar för special-kommandon.

Tack så hemskt mycket för hjälpen, det var verkligen precis vad jag behövde!

Av Fredrik Eriksson
Skrivet av grizzly666:

Jepp V2 är senaste förutom streamcom edition (löst kretskort som passar i streamcom chassin) och raspberry pi case som båda kom ut efter V2 men använder sig av samma chip/IR mottagare och om inte helt lika ganska lika Firmware.
Det finns även FW uppdateringar att ladda ner om du ej har senaste redan installerat och dom kommer då o då så inte omöjligt att den du får har gammal FW.
https://flirc.tv/downloads

Har ej gjort det på många år så kommer ej ihåg hur men har för mig det var enkelt både att göra och förstå hur man ska göra o det gick på nån min.

Japp, ska nog gå att lösa. Jag ska verkligen RTFM, så länge de dokumenterat funktionerna väl så borde det inte vara några större problem

Tack igen!

Av Fredrik Eriksson
Skrivet av grizzly666:

Klipper in ett tidigare inlägg från mig om fjärr till dator/flircMCE/osv.
Kortfattat flirc funkar förbannat bra (jag har den första dom gjorde och dom ska ha blivit lite bättre sen dess).

Det var ett rejält lass information! Tror jag införskaffar mig en FLIRC då, antar att V2 är den senaste, en sådan och en förlängningssladd, så blir det säkert jättebra.

Tack så hemskt mycket för hjälpen, är, som sagt, väldigt fäst vid min Packard Bell-kontroll (10+ år gamla! Sjukt att den fortfarande fungerar, trots daglig användning), så det här är toppen!

Av Fredrik Eriksson
Skrivet av twk:

Ja, har en äldre version av flirc hemma och den fungerar med alla ir-kontroller och alla datorer. Den tar emot ir-signaler och gör om den till "tangentbordskommandon". Allt lagras lokalt på flircen och det innebär att du kan koppla den till en annan dator och det funkar lika bra att styra med kontrollen.

För att programmera flirc för du följande: sätt den i datorn, ladda ner och starta programmet. Välj tex "Play" i appen, rikta sedan kontrollen mot flirc och tryck på den info du vill ska vara play. Nu har du programmerat in Play-knappen. Gör detsamma för stopp, volym upp, osv osv. När du är klar med alla knappar på kontrollen så är det bara att köra!

Låter bra. Hur är det med störningar när man ställer in knappar? IR är ju, i stort sett, "värme", så störningar vid inställning kan kanske förekomma, eller?

Tack för hjälpen hittills

Av Fredrik Eriksson
Skrivet av Lord_Moridin:

Hittade denna på ebay. Priset bör hamna runt 360-370 kr.

https://www.ebay.com/itm/Set-MCE-IR-Fernbedienung-mit-USB-Emp...

Hittade den innan med, är lite ängslig emot Ebay och dessutom utomlands men det är definitivt ett bra alternativ, tack så mycket

Skrivet av twk:

Alternativet är att köpa en flirc. Det är en universell ir-mottagare som du enkelt programmerar för att passa din kontroll. Du laddar kopplar in den i datorn, laddar ner en programvara och sedan följer du instruktionerna. Tar typ 5 min. Det finns säkert guider på Youtube om du vill se hur den fungerar.

https://www.webhallen.com/se/product/271837-FLIRC-V2-Universa...

Åh fan, finns det? Coolt, är det garanterat att det fungerar, tex. är det som det står möjligt att koppla vilken IR-fjärrkontroll som helst? I och med att den kostar lika mycket som en "ny" fjärrkontroll på Ebay så vill jag gärna vara säker. I så fall är det ett sjukt bra alternativ, det här med programmerbara knappar skulle vara toppen, men låter nästan för bra för att vara sant

Av Fredrik Eriksson

Hjälp att hitta specifik mottagare till fjärrkontroll.

Hej,

det är så att jag sitter på en gammal RC6-fjärrkontroll och mottagaren är trasig. Den är från Packard Bell och är över 10 år gammal.
Jag är ute efter en ny mottagare, fjärrkontrollen fungerar perfekt, men utan mottagaren är den lite värdelös.

Så jag undrar, är det någon som vet var jag kan få tag i en mottagare eller kanske det är någon här som har en? Om det är så kan jag även köpa ett helt paket, är ganska fäst till den så vill gärna att den ska fungera.

Som jag förstår det är det en Packard Bell MCE remote (RC1534520/00G).

Tack
/Fredrik

Bild:

http://img0121.psstatic.com/182306538_packard-bell-mce-media-cen...

Av Fredrik Eriksson
Skrivet av Ferrat:

@FESilencer:
Bästa är nog att googla och se om du hittar någon som har använt den med exakt samma förutsättningar, rent spekulativt skulle jag säga att den fungerar men iom att jag inte själv har en så inget jag kan garantera.

Edit: en snabb googling och kolla tillverkarens hemsida säger att det ska funka med 99% säkerhet.

Tack, letade också upp Pulse Eight's hemsida nu, och det står ju att det ska fungera med Sony-produkter, det stod något om Bravialink, vilket Sony kallar sitt CEC. Då får det bli ett köp på det, tackar så mycket för hjälpen

Av Fredrik Eriksson
Skrivet av Ferrat:

@FESilencer:
Enligt texten stödjer den ju XBMC (KODI)

Ja, jag såg det, men det är ändå bättre att fråga. Jag kan inte tänka mig att det fungerar felfritt direkt nämligen, så ett definitivt 'ja' är att föredra, att den fungerar med både Windows 10, kodi och min tv.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fredrik Eriksson

Styra kodi (fd. Xbmc) via CEC

Hej,

Jag har nyss köpt en ny tv och jag läste om Cec och tyckte det lät intressant.
Jag undrar därmed om min tv stödjer detta, det är en Sony bravia KDL40W705C.
Eftersom Nvidias grafikkort inte stöder Cec utan en adapter hittade jag denna: https://www.proshop.se/Skaerm-TV-kabel-VGA-HDMI-osv/USB-CEC-A...

Och min enkla fråga, kommer det fungera att styra kodi med tv-fjärrkontrollen via denna adaptern?

Edit: kom på att tvn kan styra mitt ps3, åtminstone Home-knappen, som fungerar som ps-knappen på kontrollern. Så antar att min tv stödjer detta då ps3 är bara anslutet via hdmi

Av Fredrik Eriksson
Skrivet av Deemlin:

Detta har säkert redan svarats på men jag är för lat för att kolla igenom tråden...

Om man vill ha spelet på Steam, måste man isåfall köpa det där, eller kan man aktivera CD-keys från andra sidor i Steam också? Och hur är det med fysiska kopior, går de att aktivera i Steam?

Skickades från m.sweclockers.com

För att få det i steam måste du köpa från steam direkt. Fysiska kopior går ej att aktivera i steam.

Av Fredrik Eriksson
Skrivet av PsykOs:

Frågar igen då ingen svarat än..

Till er som spelat det innan, finns det röstchat och hur funkar den isf i online delen, hade vart gött om det var som i DayZ typ att man hör och kan prata med dom som är i närheten?

Tacksam för svar!

Förmodligen, i ps3-versionen fanns det i alla fall. Fast det var inte som i DayZ, mer en sorts global chatt där alla hörde alla, gick som tur var att muta störiga mic-flåsare. (Eller barn...)

Av Fredrik Eriksson
Skrivet av Stefflo:

Jag har förbokat på Diskshop men än så länge har jag inte fått någon info om att de skickat spelet.
Kanske inte gör så mycket då jag ändå är bortrest dagen det kommer men blir svårt att börja spela kl01:00 om jag varit hemma.

Jag köpte från Cdon, inte heller dem har någon som helst bekräftelse eller nys om de skickat det än eller inte. Återstår att se vad som händer...

Av Fredrik Eriksson
Skrivet av K4pt3n:

Har dom en liknande Steam, Origin, Uplay klient?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag tror det, i och med att video-funktionen kommer i PC-versionen kommer väl det och deras egna "Instagram"-funktion hamna där också, samt spelarnas Crew, men jag kan inte säga exakt nu, jag antar att det är likt Steam, och de andra, mer eller mindre...

Av Fredrik Eriksson
Skrivet av K4pt3n:

Vad jag har förstått så om man köper GTA V från en annan återförsäljare än Steam så går det inte att koppla spelet till Steam-biblioteket? Vart hamnar spelet då isåfall? Origin/Uplay?

Skickades från m.sweclockers.com

Det hamnar på Rockstars egna plattform, Social Club. Och nej, det verkar inte som att det går att koppla till Steam-kontot.

Av Fredrik Eriksson
Skrivet av TobbeG92:

När brukar man kunna pre-loada på steam?

Jag läste någonstans att det är den 7:e April som gäller, alltså idag. Personligen så köpte jag "skivan" från CDON, så jag är inte helt säker men åtminstone är det denna veckan.

Av Fredrik Eriksson

Det kommer ta hus i helvete om inte porten är, nära nog, perfekt.

Av Fredrik Eriksson
Skrivet av ItsLea:

Hoppas kan man alltid! har du kollat in den nya DLC:n till GTA? jag har ju tyvärr inte tillräckligt med pengar ännu för monstertrucken bara 400k..blir att nöta idag, vägrar köpa sharkcards.

Förövrigt, hur klarar du att spela ensam i free roam? det är det som är det roliga enligt mig. Ett tips är att bara slänga på passive mode och om någon börjar jaga dig och du har en bil med liten bakruta så dödar dom dig inte så lätt så då är det bara att spreja tillbaka och döda dem

Om du vill lira någon gång så är jag ganska ofta på PSN med både vänner och ensam, PSN: Fleebsw

Oftast så kör jag inte bara runt, jag brukar sitta och gå in på massa "Quick Contact Mission" och tjäna pengar (vägrar också köpa pengar, lite dåligt att de ens finns), själva problemet är inte att folk dödar mig det är mer att folk är så otrevliga, jag brukar köra förbi och tuta lite och se om de vill race:a lite, men då tar de oftast fram sticky bombs så jag har tröttnat. Jag kanske skickar iväg en liten vänförfrågan, mitt PSN är "FESilencer". Hoppas bara du inte är en sådan som bara kör Rooftop Rumble om och om igen...

Jag provade Monstertrucken i singleplayer, jag tyckte det var roligt i 5 min eller så, kanske roligare i Online. Jag har dock inte heller råd med den...