Inlägg

Inlägg som Kolsvart Katt har skrivit i forumet
Av Kolsvart Katt

Såg Alcest och Junius och Katatonia (bra finner jag dem i den ordningen) i Limerick igår kväll. Rätt litet ställe men väldigt bra layout med balkong. Neige hade Junius-tröja, det var väl lite sympatiskt. Fotade lite med min Industar "this is not a low-light lens" 69. Beamish på tapp till och med.

Av Kolsvart Katt

Nämenvafan? Född 88 och död nu? Törs man fråga vad tusan som hände?

Söt som attan oavsett. Väldigt, väldigt tråkigt :/ Kan verkligen förstå om din världsbild ändrats.

Av Kolsvart Katt

Ja nu känns det som jul:

http://farm9.staticflickr.com/8205/8268286094_50eafbaf26_b.jpg

Det var i går morse. För ikväll varnas för översvämningar. Just nu piskar regnet mot fönstren i ojämn takt. (Det blåser aldrig åt ett håll här - alltid åt alla håll samtidigt) . Värre än Skåne is my guess.

Av Kolsvart Katt

För det första antar jag att vi bara talar laptops här då det ter sig något jobbigt för armen att hålla den framsträckt över skrivbordet hela tiden.
För det andra förstår jag ändå inte riktigt i vilken ställning det ska kännas vidare ergonomiskt att peka på skärmen samtidigt som man använder tangentbordet ens med en bärbar dator. För det tredje blev väl 97% av alla laptopskärmar glossy för nåra år sedan och en glossy pekskärm låter som en enda stor fettfläck? De är matta istället, är de?

Surfplattor känns givna för pekskärm dock. För stationära med Win 8 borde det numera finnas externa trackpads som funkar lika bra som Magic Trackpad till OS X? http://www.zdnet.com/logitechs-new-touch-enabled-pointer-devi...

För laptops, tja..

Av Kolsvart Katt

Det låter lite otroligt att en frisör skulle porta någon utan speciell orsak. Du får helt enkelt sätta dig på en båt till Tavemünde.

Av Kolsvart Katt

Aha. Då saknas bara 4320 antar jag.
Blir 8300 eller 6300 för mitt 780g m-atx.

Av Kolsvart Katt

http://farm9.staticflickr.com/8050/8131406447_97eccf8d7b_c.jpg

.

Jag lär hitta nåt annat ställe att ha bildera än Flickr. Eller ligger hemligheten i storleken på bilderna man laddar upp? Ty deras mindre varianter blir överskärpta och 'blackbox'vyn (dynamisk storlek) blir alltid märkbart suddigare, och lite suddigare än ens original.

Av Kolsvart Katt

Får du tag i Win på skiva kan du använda det med Parallells eller Bootcamp.

Wine ..tja. Fanns Winebottler också. Saken är den att du antagligen behöver slita ditt hår för varenda applikation som ska köras, men teoretiskt kan det gå.

Oavsett vad du gör i programvaruväg är ju chansen rätt liten att du 'fuckar upp något'. Förutsatt att du kan återställa OSet (och partitionskartan) om nåt går fel, med installationsskivor (eller snarare rätt Apple ID).

Av Kolsvart Katt

Gulligt. Blir nog en FX6300 för att ersätta min Phenom II X3 710.

Eller kanske http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A78LM_LX/#CPUS - "FX 8300"? 95W också. FX-4320 med, men vill nog ha sex kärnor iaf. (Handbrake, veckning, fotobearbetning (kanske).

Av Kolsvart Katt
Skrivet av HerrNi|sson:

Det är det väl visst? Dom får lära sig att göra bättre grejer!

Employees: AMD - 11,705 (2012)
Intel - 100,100 (2011)

Total assets: Intel - US$ 71.12 billion (2011)
AMD - US$ 4.954 billion (2011)

Och väldigt annorlunda har det väl aldrig varit. Det är en ganska ojämn situation och den kommer fortsätta vara ojämn.

Av Kolsvart Katt
Skrivet av Alpha77:

Det där var ju lite random svar också.. Sony systemet går att bygga ut väldigt mycket, finns Zeiss linser med autofocus som inte finns till Canon eller Nikon till exempel. lägg sedan till att äldre Minolta linser går att använda.. + tredje parts Sigma och Tamron så finns det massvis med optik att välja på.. sammt en ny full frame kamera är på gång.

Jepp. Mest SLT (nyare Sonysystemkameror) som kan ha problem med Sigma HSM-objektiv, vilket kan lösas av att skicka in objektivet till Sigma, ev. för en mindre kostnad.

Håller med om det övriga också: det finns en hel del objektiv att välja på, inkl. ett par riktigt bra autofokuserande Zeiss-objektiv. Inte riktigt lika många som Canikon ändå, men har de hittat på nån motsvarighet till focus peaking än..? När man väl vant sig vid roter- och vinkelbar LCD samt focus peaking vill man inte gärna vara utan de tingen.

Av Kolsvart Katt

Riktigt häftigt! Jag är usel på el så detta ter sig lite halvmagiskt

Hade en A3000 för länge sen, gillade den men spelen såg ju en hel snyggare ut med AGA.

Av Kolsvart Katt

Jag drar mig till minnes två (18-åriga) thailändska medborgare som tidigare i år i Sthlm fanns skyldiga till våldtäkt av barn (11-åring, som de gav gonorré) samt narkotikasmuggling. De dömdes av tingsrätten till skyddstillsyn, 100 000 i böter, samt att gå Relationer och Samlevnadsprogrammet 'för att inte återfalla i brott'. Det stod inget i SvD eller DN om det vad jag såg.

Mtp rimligheten där misstänker jag att det svenska rättsystemet kommer göra vad det kan för att få Warg utlämnad.

Av Kolsvart Katt

Hmm, de spegellösa med utbytbara objektiv kan väl normalt använda fler sorters objektiv tack vare annorlunda distans till sensorn gentemot dSLRer. "Anpassa allt till vad du vill" är nog en sanning med modifikation, såvida man inte räknar adaptrar med glas (som man helst inte använder eftersom ett extra element normalt inte är att rekommendera).

Sonys NEXar kan dock använda "vad du vill" vad jag sett, även om vissa adaptrar är lite större så har jag inte sprungit på några med glas än. M42, M39, Leica M, Olympus OM, Canon FD, (Canon EF), Minolta MD (inkl. Rokkors), Konica Hexanon, Contax etc.
Ja, en NEX är en gammal analog SLRs antites ungefär, men de har focus peaking som gör manuell fokus så ruggigt mycket mindre tidskrävande, samt vridbar LCD som är ungefär lika praktiskt när man vant sig vid det.

Satsar du på en dSLR så tror jag M42 funkar med de flesta kameramärken, inkl. Canikon, med en minimal adapter och där finns ju en hel drös kul grejer. Super Takumars, Zeiss aus Jena, Jupiter, Helios, Volna, Fujinon. Jag kör med 'dum' adapter till min A77, dvs ingen elektronik, mest för att Sony har focus peaking som sagt.

Av Kolsvart Katt

Några fler intryck från telen? Har en 3720 nu så Symbian är jag van vid. Skulle gärna prova WP men inte riktigt läge för det nu innan 8 och 8-kompatibla enheter.
Gillar nuvarande telen förutom de gånger då man känner sig nödgad att ta kort av nåt och dSLRen inte är med, då är den lite hemsk. Har ingen liten bra kompakt heller, så känner mig lite lockad trots att recensenter tävlas om att komma på kreativa nedsättande kommentarer om Belle och i synnerhet den inkluderade webbläsaren

Av Kolsvart Katt

Nån millimeter extra ev. för att de ej limmat och lött fast saker och ting? Spekulation kanske men en del av spekulationerna till varför Apple limmat fast skärm och batteri var för att på något vis spara plats. Man kan iaf återvinna den här då, även om det kanske inte gör nåt annat så är det för mig helt värt det. Skulle inte köpa en platta som ej går att återvinna om det finns alternativ. För 199GBP för 16GB-varianten så tycker jag denna verkar riktigt schysst : ) Lite filmer, musik, prova läsa på, men mest olika applikationer för GPSen.

Av Kolsvart Katt
Skrivet av AndreaX:

med det namnet väntade man sig ju nästan att det skulle vara en del av vinsten som gick till välgörande.

Färgen? Tänker du på iPods?

Jag tänkte mer på hur många spansktalande människor det finns i världen.

Av Kolsvart Katt

Det skulle behövts lite tryck och övertygelse i leveranserna. Det känns som att Elmor flera gånger innan frågat sig själv hur fånigt detta kunde tänkas bli.

Av Kolsvart Katt
Skrivet av Debug:

Varför har så många människor problem med att använda code-taggar?

Ungefär så och "denna problem", inget frågetecken och ingen begynnande versal. Vi närmar oss piratspråket här på forumen.

Av Kolsvart Katt

Kinesiska lyktor bland träden och opraktiska kläder samt mascara, hmm. Huvudrörelser ser fortfarande inte naturliga ut när datorer gör dom (utan motion capture antar jag).

Hur heter det 'ett demo' förresten? 'Ett demonstrationsexemplar' kan jag tänka mig..det låter dock lite underligt. 'En demo' som i 'en demonstration' är väl lite mer vedertaget.

Edit. Visst Jesper, jag håller med om att vi kan tolka mänskliga rörelser och former bra, därav är nån någorlunda mänsklig figur i demon bra indikator på hårdvarans (samt modelerarens och animatörernas förmågor). Hon kunde dock vara vettigt klädd och ha mer alldagliga mänskliga fysiska attribut - men den primära 'gamer'målgruppen kanske ev. föredrar en orealistisk älva framför en friskt trind figur i helly hansen-jacka.