Inlägg

Inlägg som Lexius har skrivit i forumet
Av Lexius
Skrivet av Legacy_wow_jon:

Ingen kommer köpa detta nu när Classic kommer haha

Skickades från m.sweclockers.com

Det är ett horde vs alliance expansion tror lätt att många kommer spela det . Det är ett world pvp expansion så alla riktiga spelare från tbc/wotlk och vannila kommer nog gilla temat

Av Lexius

Spelade vannila när det kom ut det var en riktigt bra upplevelse för att det var första gången man upplevde ett mmo . Men folk kommer märka hur efterblivet vannila egentligen va mycket i spelet va inte logiskt överhuvudtaget . Så hoppas dem släpper tbc/wotlk servrar nästa år .

Av Lexius

Gött har 3 euro nu ska sälja några pubg lådor så man kan ge bort nåt presentkort som julklapp

Av Lexius

Jag är en av 3% en som hade 7/10 rätt gpu knowledge master race! Men bra test var det!

Av Lexius

Dem kanske har märkt att lika många inte är korkade nog för att köpa deras överprisatta produkt .

Av Lexius
Skrivet av Trinitypcw:

Fick 7/10 rätt, verkar som dom grå cellerna funkar än

Fick 7/10 jag med fast fatta inte än av frågorna så förtjänar 8/10 haha

Av Lexius

Sweclockers det är inte tillåtet att diskutera piratkopiering sen gör dem trådar om piratkopiering.......

Av Lexius

Cryetk bankrupt och nu detta.

Nästa nyhet blir att bioware konkar allt EA rör förstörs

Av Lexius
Skrivet av Paddanx:

@Lexius Tror problemet med din fråga här är att du antar att alla lagrar allt i huvuddatorn. Därför blir det lite missvisande resultat när folk drar med sin NAS. Normalt idag är flera datorer och en NAS eller liknande lagring. Det blir färre och färre som har bara en dator för lagring av allt.

Om vi bara ska titta på "huvuddatorn" som du säger i frågan dock, har jag 250GB System SSD + 2TB SSD spel, + 1 TB SSD arbetsdisk + 400GB slask SSD. Jag har mao inte ens "lagring" egentligen i huvuddatorn, utan det är typ 3,5TB "arbets/spel" utrymme. Finns inte en enda HDD för bara lagring.

Du skrev dock har du extern disk så räkna med, och jag har en 5TB sådan för mindre viktig backup, typ kloner av systemet och spelen. Sånt som inte är viktigt nog att har 3+ versioner och backuper på, men ändå bra att ha. Så jag räknade med den.

Jag tror personligen att folk idag får mer och mer SSD och mindre "lagring" på en dator, då det är svårare att komma åt allt. Med laptop osv så vill man också ha mer flexibel lagring.

Ja då har du 8.5 GB ja frågan är vad folk har i sin speldator .

Av Lexius

Tog nästan 2 år innan dem patcha latency lagget age of empire 2 hd hade jag va en av dem som köpte det . Lita aldrig på Microsoft dem släpper en produkt sen struntar dem i den

Av Lexius
Skrivet av anon159643:

Undersökningen har några brister för att dra bra slutsatser.
1. Den säger inget om vad svenskar har, däremot ett urval av personer som hänger på sweclockers och röstar i denna tråd.

Tråden intresserar dessutom enbart en lite grupp användare, speciellt nu när behovet/statusen på att ha megastora film och musiksamlingar har gått ner. De som köper stora hårddiskar är såklart fortfarande folk som lagrar musik, filmer på dem, men skaran har minskas. Det var ju inte många år sedan folk pratade om semesterfilmer när de pratade om behov för större hårddiskar, idag är det ingen som misstänkliggör storanvändarna så.
Så kortfattad, stora hårddiskar intresserar mest kreativa datoranvändare som skapar data och såklart de mer extrema när det gäller filmsamlingar..

2. Att prata om maindator riktar sig främst till svennsos som inte ens har en nas hemma. Vad man har på maindatorn är irrelevant och för prousers så är "deras maindator" inte detsamma som deras bästa dator på något avseende, utan maindatorn är mer en terminal.
I vilket fall flera som har en nas med många TB då röstat vad de har i sin maindator.

Jag ser frågan hur mycket lagringsutrymme man har i sin maindator lite som frågan som hur mycket pengar har ni i eran plånbok, där vissa kan stoltsera med att de har flera hundra tusen. Där detta kan betyda 2 saker, de har extremt mycket pengar eller att de ej hänger med i teknikutvecklingen och använder betalkort av olika slag.
För skaran som har behov av mer än 2TB lagringsutrymme i sin maindator nu när 10GBit ethernet finns i konsumentpriser är inte stor. Den största andelen av de som har mer beror inte på att de har ett så extremt system, utan snarare är nog orsaken att de kör med budgetsaker.

Copysweden är ute och seglar i det blå, vem tusan privatkopierar idag? Varför ens skulle man privatkopiera? När man laddar hem musik i spotify och sparar det lokalt så borde de få betalt av spotify, samma gäller netflex osv.
Musik och film som "fysisk media" håller på att försvinna.

Jo okej fortfarande intressant va sweclockare har för lagringsutrymme . Det med svensonns som inte ens har en nas hemma fattar jag inte, du säger det som att alla borde ha en nas . Det är inte exakt en norm att ha en nas.

Av Lexius

Lika sorglig nyhet som när Mark zuckerberg köpte upp och förstörde Oculus

Av Lexius

wow intressanta resultat för tillfället har lika många 1 tb som 10-80tb men genomsnitt har folk runt 4TB vilket visar att svenskar har väldigt mycket utrymme . Utrymme är ju ändå riktigt billigt trots copyswede. Köpte min WD Blue 1TB för 490 kr vilket jag tycker är riktigt billigt

Av Lexius
Skrivet av MarcusHuddinge:

256GB SSD + 1TB HDD i laptopen
500GB SSD + 240GB SSD + 6TB HDD i desktopen
Och 3TB extern HDD som jag har till både laptop och desktop

Vad tycker du jag ska rösta på?

bara va du har i desktoppen så gissar på att du ska rösta 4 eller mer

Av Lexius
Skrivet av lambdan:

5 TB (varav 1 TB är SSD) totalt i min burk, sedan ~16 TB i Plex servern.

Då har vi lika mycket 5TB räcker perfekt till entusiasten som spelar in mycket .

Av Lexius
Skrivet av anon159643:

Alldeles för låga röstalternativ, en 4TB hårddisk kostar idag strax under 2000kr.

Sedan utrymme har i datorn kan tolkas, jag har en mängd av datorer, runt 10st. (ingen sämre än i7 och 16GB, 500G ssd) Men alla dessa har inte över 4TB lagringsutrymme i sig. Och jag har ingen megastor server som har mycket utan det är utspritt i en enda röra.

Men om jag skulle gissa så har jag nog runt 10 till 15TB SSD och sedan kanske runt 40TB HDD. Där säkerligen över hälften av mina HDD inte ens är inkopplade utan ligger i ett skåp som backuper, men även original som ej används längre.

Så runt 50TB lagringsutrymme har jag nog, självklart är inget av detta musik, filmer eller annat som på något sätt går till de som Copysweden ger pengar till. Inget är heller piratkopierat, även om licensregler kan vara såna att man kanske ej får göra backup som jag gjorde. (orka sätta sig in i varenda EULA, som ändå inte gäller)

Bra kritik jag la till ett nytt val 20 till 80TB för dem som har riktigt överdriven kapacitet ^^

Av Lexius
Skrivet av Killmaster:

37 TB har jag i min burk.

wow overkill va har du 37TB till?

Av Lexius
Skrivet av freron:

Skulle gissa på tolv tb om man räknar min filserver som står för den mesta av lagringen.

Skickades från m.sweclockers.com

damm rösta gärna!!

Av Lexius

Undersökning hur många terabyte har ni i datorn ?

Tjena Sweclockare köpte precis min fjärde hårddisk i datorn och spekulerade hur mycket minne jag har jämfört med andra . Men istället för att spekulera tänkte jag ta reda på fakta därför undrar jag hur mycket utrymme folk har i sin dator . Är det 1tb 2 eller 3? Vi får se !
(Själv har jag över 5 TB sammanlagt)
OBS frågan gäller bara va ni har i eran main dator och inte andra enheter . Om ni har en extern hårddisk kopplad räknas det med .

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Lexius
Skrivet av Majsbollen:

Hej!

Undra bara ifall en Ryzen 5 1600 klarar ett Gtx 1070?
Kommer att spela på 1440p!
Tack På Förhand!

// MVH
Majsboll

Majsbol finns två anledningar till att du borde vänta för det första GTX 1070Ti och för det andra black friday
men för att svara på din fråga byggde en dator till en polare med exakt dem komponenterna och det funkar utmärkt