Inlägg

Inlägg som Snövit har skrivit i forumet
Av Snövit

@RoiRoy:
Legit och legit...
Jag har två licenser därifrån. En som är ett par veckor gammal, och en som är strax över året. Båda fungerar finfint!
(jag kan inte garantera till 100% att din ev. Köpta licens kommer fungera)

Av Snövit

Jag har fått tag i en köpare som fixat ett gäng flaskor till mig! Tack till er alla som har kastat ett öga på era butikshyllor.
Dock har jag inte fått svar från Hemberga ännu. Någon annan som kanske har fått det och fått en komplett lista? Jag låter annonsen ligga kvar några dagar ifall någon lyckas få tag i en lista och postar den.
Tack allihopa!

Av Snövit
Skrivet av Hassel fd Jompenleet:

Köpte några på Ica Maxi i torsdags efter att jag läst detta inlägg..
Jag kände att jag MÅSTE tacka dig för detta tips!
Kommer aldrig mer köpa snuskmust <3

Det var så lite så

Av Snövit

@Bloodstainer:
Jag har snackat med läsk & dryckesansvarig i 8 olika livsmedelsbutiker i mitt närområde.

@TrueType:
Jag har kollat med dem oxå. Besök på lokal butik och snackat med personal, och även ringt deras kundservice.

Av Snövit

För er som undrar så är Grebbestad Bryggeri ett lokalt och ganska så litet bryggeri. De gör primärt starköl som går att få tag på Systemet, medan deras jul-, & påskmust brukar bara finnas i trakterna runt Grebbestad-Uddevalla-Strömstad. Förutom dessa ställena så är den ganska svår att få tag i. En del utvalda butiker köper in något parti varje år, resten brukar gå till lite "finare" restauranger om jag har förstått allt rätt.

Jag har kontaktat deras distributör Hemberga Dryckesgrossist ytterligare en gång, för att försöka få loss en lista på alla livsmedelsbutiker, restauranger & övrig handel som de har sålt den till. Jag har inte fått denna listan vid tidigare förfrågningar, men jag kanske har lite mer tur nu. Om jag får listan så kommer jag posta den här, så att ni oxå får ta del av den.

Av Snövit
Skrivet av Dezpite:

Den skönheten finns i alla icabutiker här (Uddevalla). Men blir det inte väldigt dyr frakt då det väger en hel del?

Det förvånar mig inte, eftersom det var där jag hittade den först (Pluggade på NBG Dingle för många årsedan). Det blir nog billigare att frakta ner ett par flaskor än att jag köper tågbiljetter för att själv åka och hämta

Av Snövit

Uppskattar verkligen att ni tar en titt i butikerna åt mig
Eftersom detta är en köpes annons så skulle jag uppskatta att det inte blir någon debatt om vilken som är godast etc. Smaken är som röven, den är klöven!

Av Snövit

Enligt Hemberga Dryckesgrossist, som är den enda distributören för Grebbestad Julmust så är Ica Supermarket Möllevången, Malmö den enda butiken i Skåne som köpt in den.
Enligt Hemberga så är det inte någon i Blekinge som har köpt den heller.

Kontakten jag har haft med deras kundservice menar att de inte får/kan/vill ge ut fullständiga ilstor. Utan jag har fått fråga områdesvis om vilka det är som köper in den. Jag vet inte om det bara är just den person som jag har haft kontakt med som strular till allt, eller om det är så de har det.
För den som vill ta kontakt med Hemberga så är deras epost här nedan.

E-post
order@hemberga.se

E-post
Av Snövit

@Litenskit:
Tyvärr gör de inte detta. De vill inte skicka till "min" ICA butik heller. Trotts att dessa två butiker använder samma dryckes distributörer så vill inte min butik (Eller 8st andra i närområdet) ta in den bara för mig.

Av Snövit

Julmust!

Ja, du läste rätt. Jag vill köpa julmust!
Men inte vilken som helst, utan det gäller Grebbestads Julmust. Efter att ha varit i kontakt med både bryggeriet och distributören av denna utsökta dryck så har jag fått en lista över alla butiker inom 30 mil som köpt in den… Den listan fick kunde lika gärna agera visitkort till den enda butiken inom 30 mil som köpte in drycken. Då jag saknar körkort så återstår bara kollektivtrafiken för min del. Dock så kommer detta ta mig över 3 timmar (effektiv restid) och över 150 kr för bara en resa, Sedan ska jag hem igen!
Jag har redan kollat andra alternativ att införskaffa julmusten. Ingen butik tar emot “specialbeställningar” och varken bryggeriet eller distributören kan ordna ett par flaskor till mig.

Så det jag undrar är om någon vänlig själ i eller runt Bohuslän vill köpa Grebbestad julmust och skicka till mig
Jag kommer självklart betala för både musten, frakt och emballage.

Det jag hade tänkt mig är 12-14 flaskor, emballage av typ bubbelplast från Jula för en 50-lapp eller vad det kan kosta och frakt med billigaste alternativ.
Har du någon annan idé så är jag idel öra.
Det jag kräver av dig är att du ska finnas i marknadstråden, alt. Att jag vet vem du är.
Självklart kommer du även bli kompenserad på något vis för din tid.
Detaljer angående betalningssätt, kompensation och tillvägagångssätt är något vi kan diskutera i PM.

Är du villig att hjälpa en törstig själ? Hör av dig!

Läs hela annonsen här

Av Snövit

@Zy77en
Lättaste stället skulle jag kunna tänka mig vara skolor vid terminsavslut. Snacka med en vaktmästare och se om de ska byta ut datorerna eller har något förråd som är överfullt och ska tömmas. Annars får du nog leta på Blocket/Tradera efter efter något billigt. Säljgrupper på Facebook i närheten? Finns vissa som skänker bort "gammalt skräp" där du kan hitta.

Av Snövit

Det låter som om det skulle vara disken som inte riktigt vill hänga med längre. Taskiga hårddiskar är precis som riktigt duktiga ninjor. Man vet aldrig vad de ska göra förrän det är försent

Dock så skulle jag allra först skruva upp luckan till hårddisken och se så att den sitter som den ska och inte hoppat ut ur kontakterna lite. Det är ju inte helt omöjligt att säljaren har tappat datorn från låg höjd som fått hårddisken att glida ur läget och inte fått igång den igen.

Av Snövit

@AntiSocial Jag ställer mig på kö om @fredde89 mot förmodan hoppar den!

Av Snövit
Av Snövit

Lugnt!
Jag tror det, dock är jag själv novis när det kommer till Linux. Googla snabbt på nätverlskortets namn och Mint och se vad som dyker upp det bästa är nog att fråga om du kan lämna tillbaka det om det inte fungerar som det ska. vet inte riktigt deras returpolicy

Av Snövit

@philipborg:

Kan hända att jag har ett par sådana hemma som ligger och skräpar. Ge mig någon timme så ska jag kolla det

Av Snövit

Majoriteten av de billiga "skräp" usb-wifi korten brukar ha stöd för Linux utan att behöva göra något extra. Dock brukar stabiliteten och hastigheten inte vara så bra med dessa, men denna ska nog fungera för dig, Asus PCE-n15

Av Snövit

@mallesoft:
Shit vad dyrt! :s
Frostar du av kyl & frys ofta? Behövs det ens?
Vi bor i en lika stor lägenhet med mängder av skit som drar el. Har fortfarande halogenlampor (väntar på att dem ska brinna slut), en frys som Frostar igen varannan vecka! Datorer och tv-apparater som går i princip dygnet runt, golv och bordsfläktar i varenda vrå, elektriska verktyg som används ett par timmar om dagen etc.
Jag lyckades snacka till mig (i mina ögon) en bra deal. Fast pris på 50 öre/kWh utan andra "dolda", administrativa eller faktura avgifter. Har ett 5-års kontrakt som jag kan bryta när jag vill med en månad uppsägningstid.

Jag minns inte riktigt hur det är, men jag har för mig att om det bara är du som använder din egna el (inte bor i en delad villa och använder samma eluppkoppling? Som grannen) så har du all rätt att välja vad du vill. Hyresvärden kan enbart då ge rekommendationer om elbolag.
Kolla även ditt hyreskontrakt så det inte står något om Vimmerbyenergi där. Det finns ju hyresvärdar som är riktiga rötägg. Även om dem är en stor aktör på marknaden.

Av Snövit

@enoch85:
Ok. Men den image filen är inte tillgänglig iaf.

Av Snövit

@Piederman:
Tack så mycket!