Inlägg

Inlägg som webbson har skrivit i forumet
Av webbson

Tack för alla svar. Då bytar jag bara mina grafikkort och är nöjd med nuvarande setup av kylningen

Av webbson
Skrivet av MrShizzle:

Risken är att det eventuellt blir för dåligt luftflöde ut från lådan. Du kan inte sätta en extra fläkt i toppen?

Jo det är en möjlighet, kanske räcker att öppna upp båda täcklocken för fläktplatserna i toppen och hoppas att övertryck samt att varm luft stiger löser det.

Av webbson

Flytta om kylningen.

Hej!

Ska byta grafikkort i min burk från 2x 7970 referens till ett 1070 Strix. Funderar på att göra om kylningen vid CPUn samtidigt.

Chassit jag har är ett Define R3 med hårddiskburarna borttagna.

Här är min idé (före/efter):

http://i.imgur.com/h4euXEH.png

Kort sagt är det jag hade tänkt mig att ta bort fläkten från CPU-kylaren och bygga en tunnel som fästs mellan CPU-kylaren och den bakre fläkten.

En sak som jag oroar mig lite över är att jag går ifrån grafikkorten med utblås och samtidigt bara har fläkten som går genom CPU-kylaren som utblås så kanske det blir varmare vid CPUn.

Vad tror ni?

Av webbson

Jag har en server hemma med 4x WD red 1tb i raid5 för bilder och dokument. Sedan kör jag nattligen en sync från den till en burk på jobbet med ett par 1tb diskar i raid1. Syncen gör jag via FTPS med hjälp av Allway Sync.

Av webbson

Hemma kör jag 10.13.37.0/24, tycker den är lite rolig.

Av webbson

Jag uppgradera min burk till Win 10 från Win 8.1 via gratisuppdateringen. Bytade senare moderkort och cpu (från Intel i7 930 till AMD FX8350) och har inte behövt göra någon ominstallation. Allt rullar på som det ska och det har nu gått snart ett år.

Edit: Har sedan det bytet även bytat SSD via en kloning av den gamla.

Av webbson

Jag kör med en billig Andersson subwoofer. Sedan har jag monterat buttkickers i soffan istället. Get grym känsla!

Av webbson

Du kan ju fortfarande köpa komponenter begagnat och bygga ihop själv. Då kommer du garanterat få mer prestanda för pengarna.

Av webbson
Skrivet av Erisplay:

Okej, ser man tydligt på en router ifall den är dedikerad eller ej?

Det är väll i princip att den inte har wlan/wifi bara.

Skrivet av suhrim:

Vad jag vet stödjer inga av deras AC modeller ZHO. Finns en massa trådar om det på deras forum men ingen bra info.

Ah okej. Hade bara för mig det eftersom jag hittade det i inställningarna. Läste runder lite och tydligen behövs inte ZHO direkt med moderna telefoner och så. Det är ju mest när man går mellan accesspunkterna man kan bli drabbad.

Av webbson
Skrivet av Erisplay:

Hm, vad menas med en dedikerad router. Och förlåt om det är något helt självklart är som sagt okunnig inom detta område 😔

Det jag menar med en dedikerad router är en som inte har wlan och massa annat lull-lull som vanliga konsument-routers har

Av webbson

Hade jag varit dig hade jag tagit en dedikerad router samt 2 APs.

Jag själv kör på en Ubiquiti EdgeRouter X och en Unifi AP AC PRO vilket ger grymt flyt i nätverket.

Kör du på två (eller fler) AP AC PRO finns det stöd för Zero-Handoff vilket betyder att enheterna ska kunna hoppa mellan dem utan att det anslutningen bryts.

Av webbson
Skrivet av Alpha77:

2 Gbit internet släpptes i Japan 2013 väldigt begränsat antar jag, så det finns altså i Sverige nu ?

1Gbit/s = 128MB/s
2Gbit/s = 256MB/s

Känns nästan onödigt snabbt, men finns säkert någon som har använding för det
Känns lite som lagring måste ikapp innan detta blir standard.
När SSD på 10TB+ och 2000MB/s eller nya memristor minnen blir standard.. så kanske.

Finns och finns Han betalade för att dra in en andra lina till sig. Men han är nöjd med att kunna utnyttja all den bandbredden.

Av webbson

Tycker med att det borde sjunka i pris. För mig i Öresundskrafts stadsnät hade det kostat ca 900kr/mån. Medans min polare på Limhamn ger 200kr/mån för Gbit. Det är tillochmed så han köpt 2 Gbit linor in hos sig.

Av webbson
Skrivet av zarkov:

Tack, det låter precis som det jag letat efter. Jag har både en Linux-server och ett par Raspberries att leka med men när jag väl konfat upp varje maskin som jag vill ha dem drar jag mig för att installera något mer eftersom det ofta krävs några försök för att få till det. Om jag tar min RPi3 och börjar lägga alla nya program i containers så borde de alltså inte påverka varandra om jag inte är nöjd med en eller annan installation.

Aa det är riktigt smidigt. Kör själv Docker på min Linux server. Har skapat ett docker-compose recept som gör att jag kan få upp hela min hemside miljö med ett snabbt kommando. Jag bara checkar ut min kod från git och säger åt den att starta upp. Då sätter docker up containers för nginx, php, Ghost, unifi controller.

Av webbson

Det är helt korrekt förutsatt att du kör Docker via linux. Kör du Docker på Windows utgår den från en Linux image i Virtualbox som sedan Docker containersen installeras på.

Av webbson

Testat på 2 anslutningar. Båda via Öresundskrafts stadsnät.

ISP1: Helsingborgs stad, 100/100Mbit, 34ms
ISP2: Ownit, 100/100Mbit, 26ms.

Av webbson
Skrivet av terrakowski:

Riktigt svårt att veta vad som krävs! Hemma sitter jag själv på en ASUS RT-AC66U och den funkar toppen för tunga torrent etc. Problemet på företaget är att dessa streams inte klarar att routras runt. Routerns användning går upp i 100% och riktigt konstiga problem uppstår.

Det lutar mot att det blir Ubnt iaf för AP. Hur är gränssnittet för Edgerouter X? Vad gör du själv på din utrustning?

Aa det är ju det. Satt tidigare på en Asus RT-N56U som jag haft i 5år. Sedan kände jag för att uppdatera Wifi't och då blev det en Ubnt AP eftersom vi är nöjda med dem på jobbet. Sen är jag inte använde wifi't i Asusen längre tänkte jag att jag lika gärna kunde uppgradera till en router utan wifi i och då föll valet på Edgeroutern, bra pris och funkar fantastiskt bra.

Gränssnittet för Edgerouter är riktigt trevligt och vill man kan man mixtra oändligt med inställningar via CLI. Håller själv på att konfa min för att använda 2 publika IPn. Kör lite webservrar och tankar en del med Newsgroups. När jag maxar min 100/100 lina funkar allt bra ändå och jag kan spela utan att få galen ms i Rocket League

Av webbson

Edgerouter X är trevlig, kör själv en sån hemma. Men kan inte tala för om den är rätt för ett företag. Då skulle jag nog vilja sätta rejälare grejjer.

Vad gäller wifi kör jag Ubiquiti Networks UniFi AP AC PRO hemma och denna är riktigt grym. Ett par sådana med Zero hand-off på så borde ni få upp ett riktigt bra wifi.

Av webbson

Hade samma problem ett tag med min jobbeburk helt plötsligt. Satt även med Bitdefender då.

Av webbson

Hej.

Vad händer egentligen med https://www.dustin.se/product/5010889454/unifi-ap-ac-pro
När jag beställde var beräknad leverans satt till 14/2. Nu har den flyttats fram två gånger och är 16/3.