Inlägg

Inlägg som webbson har skrivit i forumet
Av webbson

Jag hade försökt mig på en nollställning av bios först och främst, därefter en uppgradering till senaste bios versionen.

Av webbson

Makaroner eller ris helt klart, aldrig hört om potatis till det

Av webbson

Du borde ju kunna validera din domän i certbot med DNS-01 challenge istället för HTTP-01 challenge. Då har du inget krav på att domänen ska peka på servern i fråga just då.
Läs mer här.

Av webbson

Man kan skapa nya kort för varje köp i Klarna appen om du har Klarna kortet. Använder det själv.
Finns under Shopping och sedan Single use cards.
Skärmbild

Av webbson
Skrivet av Niksam:

Har det räckt att byta nätaggregat vid dessa tillfällen eller har smällarna förstört något annat på köpet?

För mig har det gjort det ja. Ena gången slog det ut en 10cm gnista bak från nätaggregatet när jag var där bak och kopplade in, då höll man på att dö kan jag lova.

Av webbson
Skrivet av Karaff:

Tänker om det är så att ditt nätaggregat legat exakt på dödens gräns och din dimmer alstrade en störning som triggade det sista.

This! Har själv haft två nättagg smälla för mig p.g.a ålder. Då var de 5 år i ena fallet och 8 år i andra. Båda gångerna hände det efter att jag flyttat datorerna dessutom.

Av webbson

Jag skulle säga Mutant Year Zero som nu dessutom är gratis till den 22:a, jag skaffade det häromdagen och det försvann några timmar snabbt.

Av webbson
Skrivet av Alling:

Verkar ju lira som det ska. Bra jobbat!

Är det för övrigt en slump att jag behövde logga in igen på min surfplatta (iOS) nu på morgonen, eller vet ni varför?

Skrivet av Mocka:

It's alive!
Jag fick också logga in igen på en dator (ska testa en annan ikväll).

Eftersom de flyttat/bytat servrar så finns inte era sessioner kvar vilket gör att ni måste logga in igen skulle jag gissa.

Av webbson

Jag laddar min ibland med min vanliga telefon laddare. Bara 5V 2A men gör inget att det tar tid när man bara lägger den över natten.

Av webbson
Skrivet av Ninave:

Det finns inga kontakter på det grafikkortet och det är samma resultat när jaganvänder moderkortets skärmutag och kör utan grafikkort.

Skickades från m.sweclockers.com

Mig veterligen så finns inte 1070 utan strömkontakter då PCIe porten inte kan leverera så mycket ström som ett sånt kort kräver.

Av webbson

Är det till en hemsida skulle jag säga att ni får anställa någon som kan vad den gör som får fixa det, i de flesta fall finns det inget man bara kan slänga in och så fungerar det.

Av webbson

I princip alla smartphones jag har varit med om kan användas på bara wifi om man så vill, oavsett operatörslås eller ej.

En fabriksåterställd iPhone kan dock behöva aktiveras med ett sim kort i, men kan sedan användas utan sim kort med endast wifi.

Av webbson
Skrivet av Shimonu:

@webbson Då kanske du jobbar med projekt som inte är tillräckligt avancerade helt enkelt. Sen är det ju inte bara man läser matte för att progammera. Man läser ju matten för att klara rollen som ingenjör vilket är enormt mycket bredare.

Visst man kanske har nytta av sånt om man ska programmera avancerade styrsystem som ska ta massa olika variabler i beaktning som t.ex flöde, historik osv. Har man däremote som mål att arbeta med t.ex webbutveckling eller liknande där man (oftast) inte behöver sådan kunskap är det direkt överflödigt och onödigt att läsa sådant tycker jag. I min erfarenhet som webbutvecklare är det 1.5-2 år extra som jag hellre hade lagt på arbetslivserfarenhet.

Av webbson
Skrivet av Shimonu:

Om du tror enda anledningen att lära sig matte är att kunna lösa tal och räkna så tanker du lite begränsat.

Till en viss del måste man nog vara bra på matte, men den nivån som är på högskola/universitet är helt onödig. Den mattekurs från högskolan som jag haft nytta av var om statistik, de övriga med analys i en variabel och allt vad de hette var totalt orelevanta.

Såg man till min klass var det ingen av de som var duktiga på matte som stack ut som programmerare, det var snarare de som var medel i mattekurserna som sken som bra programmerare. De som var väldigt begåvade på matte klarade knappt att programmera.

Av webbson

Tycker absolut du ska gå en utbildning där du lär dig programmera.

Gick själv högskoleingenjör i Datateknik och tycker inte det har gett mig något som hjälpt mig i arbetslivet som programmerare.

Nu i efterhand skulle jag hellre tagit en YH eller liknande utbildning istället, varit klar snabbare och ut i arbetslivet. Möjligt att det gjort lite skillnad i slutändan i lön, men det hade det nog varit värt för att slippa all onödig matte som inte har med yrket att göra alls.

Av webbson

Sänkt priset till 5000kr.

Av webbson

HP DL380 G6 rackserver

Ska nu sälja min server som jag haft till VMWare och unraid, men inte är i behov av längre.
Perfekt om man vill labba eller leka lite hemma med servrar och virtualisering.

HP DL380 G6
2U 19"
2x Intel X5660 6 core, 2.8GHz (12 cores/24 threads totalt)
60GB DDR3 ECC memory (384GB max i servern)
Dubbla 750w redundanta PSUer.
4x1GB nätverk
8x2.5" Hot swap HDD vaggor (4x 1TB WD Red, 2x 120GB SSD sitter i)
HP H220 / LSI SAS 9205-8i PCIe SAS HBA

Kan även skicka med en HP DL320 G5 vid intresse, denna har jag bara startat en gång men inte använt själv, denna åker till skroten annars då den bara tar plats.
1U 19"
Dual core Xeon.
6GB DDR2 ECC
2x1GB nätverk
1x 1TB Seagate Barracuda, plats för en till 3.5" disk.

Prisidé: 6000kr
Av förklarliga skäl skickas inte servern.
Kan dock leverera den med bil inom Nordvästra Skåne om du inte har bil.

Läs hela annonsen här

Av webbson

Jag har bytat CPU/moderkort 2 ggr utan ominstallation av Windows, inga problem. Då gick jag dessutom från Intel -> AMD -> Intel.

Av webbson

Vad jag har förstått tas sajten ner då varje natt för backup av databaserna, konstigt dock att alla andra sajter kan göra sånt utan att gå ner

Av webbson

Generellt sätt är väll bara de här "kylarna" en gimmick. Har för mig jag läst tester där de till och med kan ge högre temperaturer.