Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som webbson har skrivit i forumet
Av webbson

Ska du köra en dator i molnet borde du kolla in https://shadow.tech/en-SE/shadowpro/offers

Även Microsoft har tjänster för att köra i molnet; https://www.microsoft.com/sv-se/windows-365/business/configur... eller om man vill sätta upp en maskin själv via Azure. Det blir dock snabbt dyrt.

Av webbson

Hyffsat enkelt.

Unifi Dream Machine PRO
Unifi US-16-150W POE Switch (driver lite andra switchar, övervakningskameraror, APs och RPis.
2x Unifi UAP AC Pro
2x USW Flex Mini (fler ska kopplas in).

Sladdar dragna i krypgrund och på vind för att nå alla rum + garage.

Av webbson

Idiotiskt. Kommer köra min 13 Mini så länge det går. Alldeles perfekt storlek på telefon.

Av webbson

Om bara min dumma domänanslutna dator velat installera uppdateringar direkt så....

Av webbson

Personligen tycker jag att det är kasst med folk som är dedikerat backend eller frontend inom webutveckling. Upplever ofta att de inte har någon förståelse över vad den andra behöver och det går massa tid för att kommunicera fram vad som behövs. Smidigare med en som kan båda då och kan göra det snabbare i slutändan.

Vad som är värre är dock de som ger sig in i branschen utan genuint intresse, som bara gått en utbildning för att det finns jobb där. Dessa blir oftast inte långvariga, man behöver ett personligt driv och intresse av teknikerna för att bli bra.

Av webbson

Jag blockar dessa nummer en efter en. Orkar inte ens svara. Får 1-2 samtal om dagen.

Av webbson

Den hänger på väggen

https://i.imgur.com/UEsByUd.jpg

Av webbson

Mycket bra, kul att Ff börjat leda vägen. Jag kör numera LibreWolf för mitt privata surfande, det är en fork av Ff med ännu mer skydd i. Rekommenderar även listan här för lite mer in depth om hur olika browsers skyddar: https://privacytests.org/

Av webbson

Väldigt nöjd att jag köpt XM4 när jag ser hur dessa ser ut...

Av webbson
Skrivet av Xyborg:

Då borde du ju faktiskt stödja det här lagförslaget när du läst vad det innebär. För du har väl läst vad det innebär innan du kastar ur dig oneliners? Lagen hindrar just företag så som Twitter, Facebook m.fl. att använda sig utav Shadowbanning då de
1. Måste meddela den bannade personen, ink. information rörande exakt varför dem blev bannade
2. Måste ge bannade personer en möjlighet att överklaga beslutet.

Det här blir alltså betydligt mer rättsäkert än tidigare för gemene man, och skyddar därmed yttrandefriheten.

Om det är så är den delen bra. Men, det känns som de försöker skohorna in allt för mycket i en och samma lag. Och då blir det pannkaka.

Av webbson
Skrivet av Ozzed:

Ja för att kräka ur sig hot hat och lögner på sociala plattformar har ju verkligen med yttrandefrihet att göra :/

Som man känner sig själv känner man andra, eller?

Skrivet av Mr.Borka:

Förklara gärna hur. Har sett några liknande kommentarer i tråden, men utan några motiveringar.

Problemet ligger i att vad som defineras som olagligt. Det är en flytande definition, och med en regim som börjar bli rädda för att förlora makten kommer åsikter som är emot regimen klassas som olagliga.

Vi ser redan idag hur många nätjättar tillämtar shadowbanning osv efter sin egen politiska agenda. När politiker från olika länder kommer trycka på om att klassificera olika yttringar som olagliga kommer det snabbt gå mot att man inte kan utrycka någon åsikt online som inte passar deras världsbild.

Styr man diskursen är folket lättare att styra. Den som har makten bestämmer vad som är sant och allt annat kan klassas som misinformation eller konspirationsteorier.

Av webbson

Början på slutet på yttrandefriheten. Mer auktoritära tider väntar.

Av webbson

Laptop: 16
Server: 6

That's all

Av webbson

Min lösning blev att skicka över mail-hanteringen till Cloudflare med deras nya email routing tjänst. På så sätt kan jag styra mailen lätt till olika mottagare på olika tjänster.

För att komma runt problemet med att skicka mail kör jag ett gratis Sendgrid konto, det klarar av 100 mail om dagen.
Inne i Gmail kan jag sedan konfigurera så jag skickar via denna SMTP när jag använder min egen domän.

Genom att aktivera testdomänen i Gsuite kan jag i lugn och ro migrera email address för email address genom att sätta upp regler i Cloudflare för att skicka vidare user@yourdomain.com till user@yourdomain.com.test-google-a.com

Av webbson

Haft Apples lurar sen de kom till iPhone 8. Sedan var det Huawei Mate 10 Pro och sen Oneplus 7T. Nu är jag tillbaka på en iPhone 13 mini, uppskattar verkligen den mindre formfaktorn.

Allting bara fungerar i Apple också, betydligt mer strul med android. Sen är jag nöjd att jag lämnar nu ändå när Google jiddrar med Google apps/Gsuite osv och jag blir av med allt i min google profil där.

Av webbson

Yes det suger. Har ca 10 familje epostadresser på min domän. Börjar med att slå på deras testdomän YOUR-DOMAIN.test-google-a.com så alla användare får adresser där.

Sedan pekar jag om mail till Cloudflares Email Routing och pekar deras mail till den temporära test-mailen.
Därefter kommer jag sätta upp nya gmail adresser för alla och migrera över deras mail i lugn och ro samt peka om Cloudflare till att skicka till den nya adressen.

Det som är tråkigast är allt som köpts via Play store osv. Men vad jag förstått bör det finnas kvar som en ren google inloggning utan mail sen. Så det kanske löser sig helt.

Av webbson

Formuler Z8 för IPTV och Youtube. Chromecast Ultra för det mesta annat.

Av webbson

Efter att ha härjat med gamingmöss under ca 20 år så kändes både mx master 2 och 3 för tunga för mig på jobb och åkte efter någon dag vidare till någon annan. De var alldeles för tunga för min smak. Kör nu med en MX Vertical på jobb istället vilket fungerar väldigt bra för mig.

Av webbson

Jag tycker det ser ut som att datorn tror att den körs i dual-screen läge. Det förklarar att ikonerna är borta och alla är fönsterna på den primära skärmen, som datorn tror är inkopplad. Cortana/sök ser även ut att vara i sekundärskärms läget på startmenyn, medans den i felsäkert läge visas så som den görs på primära skärmen.

Testa köra Win+P för att ändra skärmuppsättning.

Av webbson

Podcasterna God Ton och Sista Måltiden.