Inlägg

Inlägg som Wastafari har skrivit i forumet
Av Wastafari

Back on topic: Köpte en platta på tradera, 7", wifi, svenka menyer, kamera, 2x USB, I-netsladd ingång, m.m. för 900, iof inget namn på den = chinaskit? men den fungerar ännsålänge

Av Wastafari

ser helt okey ut, bra bygge, men tycker det va lite för "enkelt" och saknades lite bilder, men du får en stark 4:a då jag gillar dessa typer av byggen

Av Wastafari
Skrivet av Godo:

Haha barnprogram. Dags att ta av sig nattmössan och sätta på sig dumstruten?

Då sätter jag också på mig dumstruten, Verkar inte vara något vettigt i det spelet Man fattar ingenting av vad de säger så man kan ju knappast hänga med något vidare i storyn. Om de inte dubbar om det eller textar, men man behöver fortfarande lyssna på massa tecknade anime personer som snackar.

Jag skippar

Av Wastafari
Skrivet av hurrai:

så jävla många damm hål!
but does it blend?

blir enkelt att sätta fast prylar då haha, kan skruva fast vad som helst, vart som helst

Av Wastafari
Skrivet av Kilroy:

Lägre strömförbrukning och bättre luftgenomströmning?

AJA, DET MÄRKER VI NÄR JAG SATT IHOP DEN ^^ BLIR JU INGEN EXTRA KOSTNAD DÅ JAG HAR DEN HEMMA IAF
sry, caps och pallar inte skriva om xD

Av Wastafari
Skrivet av Manneh:

Oj, jag har 10 min promenad till Västerås Centrum Men 63 kvadrat hade jag mått godare i

det gör man absolut ditt crib är snyggt men lite för litet jag och sambon skall kanske flytta till en trea i sommar, då blir det gått om plats med det kostar betydligt mer i hyra, Bor sjukt billigt här där vi bor nu. Vatten och värme ingår men inte el som hamnar på några 100-lappar/månad.

Av Wastafari
Skrivet av Manneh:

4300 riksdaler Då ingår el, värme och vatten, hyresfritt under sommaren

lite i ocerkill? då jag har 63 kvadrat för 3900 (och nej det är inte ute i skogen, 20 min promenad till växjö centrum) iof, äre inte hyresfritt på somrarna. x)

Av Wastafari
Skrivet av Kilroy:

Duger inte det integrerade då?

kanske, men om det finns bättre hemma varför inte ta det?

Av Wastafari
Skrivet av Roger W:

Dum fråga, men behöver du ett externt grafikkort egentligen? ... och om du nu ska ha ett externt, borde det inte finnas ett modernare/bättre än GF210? (jag trodde du ägde ett redan av nån anledning)

jag äger reda ett sånt graffekort, därför jag tar det ^^ behöver nog inget bättre för ändamålet

Av Wastafari
Skrivet av Roger W:

G210 verkar bara dra typ 30W eller nått sånt vid belastning om jag läser rätt. Ska inte vara några problem!

Okey ^^ gött, då hoppas vi att det räcker för min setup

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1373440/2012-01-16

Vad tror ni? har redan 6 mekaniska och en SSD, ska ha kvar en mekanisk i chassit jag ahr nu och resten i den burken 5 Mekanisk + SSD = perfa!

Av Wastafari
Skrivet av EW200:

Kanske är en dum fråga men varför kan du inte hosta CS servers om du byter chassi?
Går ju att få till en rätt grym liten dator. Iofs är jag amatör så jag vet inte mycket om att sätta upp spelservers.

Jag har ett lian li pc-q8b bygge & den håller rätt fina temperaturer vid spelande även fast det bara är 2 chassifläktar & h40 cpukylare.

Jag har en känsla att det kan bli för varmt då den måste arbeta lite hårdare, är bara en fläkt i det chassit och får någ inte plats med bättre kylning men kan tänka mig att modda dit en fläkt på sidan också.

Av Wastafari

Tower eller mITX till server?

Hejsan, jag har en server hemma med 6 diskar + 1 SSD och känner att ett tower är lite väl stort för ändamålet, men är det värt att byta till ett HTPC chassi?

Hur det ser ut nu: http://www.sweclockers.com/galleri/8667-hemmaserver
Hur det ser ut med HTPC: http://www.inet.se/produkt/6900347/fractal-design-array-r2-300w-svart

Om jag byter chassi kan jag inte hosta CS servrar och den lär inte ligga på samma temp som nu, ca 30 grader efter två veckor igång med TS server och CS server m.m. Men oandra sidan används den inte så mkt som jag tänkt och kan inte ha den som HTPC till tv:n med towerformat.

Vad tycker ni?

Av Wastafari
Skrivet av Roger W:

Inbyggt grafikkort på moderkortet? Då ska det absolut inte vara några problem!
Agget är väl enligt SFX-standard, så det går att byta... Men agget som sitter i har ju ganska vettiga kontakter som passar bygget, vilket ett utbytesagg sannolikt inte kommer ha. (Ganska ont om såna agg med mycket watt också)

nej, ett externt grafikkort https://www.inet.se/produkt/5409294/kfa2-geforce-g210-1024mbb Står rek, nätstyrka 300W borde jag ha ett bättre nätagg?

Av Wastafari
Skrivet av '[WP@:

Wolverine;10069794']jag är lycklig ägare till detta chassit och kan varmt rekomendera det. Helt underbar kvalitet och snyggt som F**

Väcker liv i tråden kan man ha ett annat nätagg i det? eller hur mycket pallar 300w med? 6st 3,5 diskar + 1 SSD + moderkort med AMD x2 3,3 Ghz + 1MB grafikkort klarar den av det tror dU?

Av Wastafari
Skrivet av scienta:

Det är ju rent självklart, men jag pratar enbart om telefon-ljudet nu.

Jag menar att telefonljudet skilljer sig beroende på vad för hörlurar och headset man har, och även hur bra täckningen är,.

Jo, det förstås. Får nog hålla med dig där faktiskt! Men tills en sådan universal kontakt skapats så får jag även föredra 3.5mm.

men om man nu vill ha sina dyra creative lurar till telefonen måste man köpa till en massa förgreningar och skit då? är det inte bättre att alla har 3,5 ingång så alla produkter och prylar har samma ljudingång/utgång.. vore inte det smidigare?

Av Wastafari
Skrivet av jOnÄTÄn:

Det är mindre och på en telefon är mindre mer bra. Oftast.

håller inte med 3,5 är ju guld värt, då man kan ha headset när man städar och inear när man sitter på bussen. För övrig måste jag påpeka att ljudet inte alltid handlar om vilken telefon man har utan vilka hörlurar. Tex HTC desire HD med Dolby mobile activerat och Creative lurar är oslagbara med bas återvinningen. Aldrig haft bättre ljud, slår lätt min laptops kvalle ^^

Av Wastafari
Skrivet av Manneh:

Tack Ja det är inte allt för svårt att fixa till, det är lite pill med att få allting att passa ihop men det är ju en del av det roliga Glöm inte att rösta!*

*Endast om du tänkt ge 5p, annars kommer skogsmulle!

haha, klart du får en femma

Av Wastafari

love it! , en 4 för tanken, möjlig 5:a när den är klar

Av Wastafari
Skrivet av Manneh:

Sebastian Nilsson har gjort interfacet, det är en helt vanlig hemsida så jag kan komma åt den både utanför hemmet med telen, och innanför väggarna med vilken enhet som helst (enda kravet är så klart internet-anslutning och webläsare). Sidan anpassar sig även för telefoner. Länk: http://sebastiannilsson.com/open-source/eventghost-web-gui

GALET!! Köpte nyss en tablet från tradera, ser likadan ut som din, funderar starkt på att göra något liknande nu! , så enormt häftigt. har dock en lya på 63 kvadrat så blir många mottagare/sändare för att styra lamporna

Av Wastafari

Hemmaserver

Har 6 externa hårddiskar hemma varav flera av dom inte fungerar som de ska eller inte fungerar alls. Bestämmde mig när andra disken la av helt att köpa en billig stationär och slänga in en stor mängd diskar. Reslutatet blev en hemmaserver och knytpunkt i lägenheten.

Har inte följt upp bygget och uppdateringarna till fullo, men har en del bilder och kommer förklara mer an vad de visar. Hoppas ni blir glada över detta galleri och röstar högt ni kan även kika på mitt andra galleri som är på min datorhörna.

PALLA!! >.< , tryckte inte på spara, utan publicera direkt, ALL text försvann... återkommer när jag lugnat ner mig och är redo att skriva en ny uppsats..... FML

Hemmaserver