Inlägg

Inlägg som HElephant har skrivit i forumet
Av HElephant

Detta tillsammans med Asrock Q1900DC-ITX kanske får bli min nästa router

Av HElephant
Skrivet av WDac:

problemet är väl att man ska få tag på en iLO licens som funkar också
Sen är det bara HP som har (eller heter iLO) IBM har samma funktion men heter något annat, som också kräver licens.
Har man tur att det finns en aktiv iLO licens på servern när man får/köper en beg. så får man tänka sig för den inte hittar ut på nätet å uppdaterar Licens status å låser iLOn.

Jag köpte mina DL-serie av gen. G3-servrar på auktion för ett tag sedan. Jag har inga problem med licensnycklar. IBM:s svar på iLO heter IMM (Integrated Management Module).

Skrivet av Tozzi:

iLO behöver ingen licens vad jag vet, har funkat fint på alla servrar jag fått hem, däremot brukar det vara ett förgenererat lösenord som är viktigt att ha, brukar sitta med en lapp i servern med dess uppgifter på.

Lösenordet för iLO kan man nollställa om det så skulle behövas. Finns en jumper på de servrar jag har.

Skrivet av WDac:

å jo, iLO är Licens belagt av HP, du har flyt att företaget fortfarande betalar licensen på maskinerna du har fått/köpt, om dina maskiner har internet access
Min iLO licens på min G4 blev blockad inom 7dagar efter att den fått internet access. vilket jag grämde mig över att inte blocka i Routern i efterhand.. så nu vill min iLO ha ny Licens eller att jag ska ringa HP Supporten för att köpa ny eller lösa ev Licens problem. men jag kan inte ringa dem, då det inte är jag som äger licensen företaget slutat betala för eller inaktiverat då dem inte äger maskinen längre.

har googlat lite på om det går att köra "iLO Licens Generator/Crack" men det är allt jag har kollat upp för att låsa upp min iLO för "advnaced access"

Otur, haha.

Av HElephant

Jag har en Nexus 5 och är supernöjd! Billig är den också! Morsan har en Nexus 4 och den är väl bra, fast känns lite slöare än 5:an.

Av HElephant

Chromecast alla gånger i veckan. Rätt så idiotsäkert också ifall okunnige far eller mor får för sig att han vill se på YouTube eller dylikt.

Av HElephant
Skrivet av nimren:

intressant, reggade mig för en gratis månad nu för att testa.

Har du en domän så är Zoho Mail gratis för upp till 10 användare och du kan få 15 till ifall du värvar andra att använda Zoho. Jag värvar gärna dig och får plats för fler konton! Skicka mig din E-postadress via PM.

Av HElephant

Riktigt kul ju!

Av HElephant
Skrivet av Mizcak:

Den ser ut att vara komplett ja. Denna kan du justera utspänningen på.

Ta en titt på databladet, så ser du på förstasidan en "typical application": http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm2596.pdf
Titta även på sid. 9 för information om hur kortet bör designas för bästa funktion.

På sid. 30-31 finns exempellayout. Trevligt med tillverkare som lägger med sådant i databladet

Tack så mycket!

Av HElephant
Skrivet av Mizcak:

Bra att du börjar bygga elektronik!

Jag måste dock inflika att detta är en väldigt ineffektiv laddare.
Utan att ändra designen på kortet kan du ersätta den linjära regulatorn mot en switchad drop-in modul.

Låt oss säga att du drar 1A från USB-uttaget (5W).
Du kommer då att dra 1A från din spänningskälla (plus vad LED'en drar, samt lite förluster i regulatorn).
Effektförlusten i regulatorn är vid 9V in ca 4W ((9-5)*1=4). Dvs. nästan hälften av vad du matar in försvinner i form av värme i regulatorn.

Instämmer. Dessutom så vill han nog ha en kylfläns för VRM:en ifall han ska fortsätta den för det blir en del värme för en sådan liten pryl.

Skrivet av Mizcak:

LM2596 ser ut att kunna fungera, men då måste du ha lite kringkomponenter. Spolen bör du nog köpa, att linda sådana själv rekommenderar jag inte (personlig åsikt).

Farnell kanske inte är den billigaste distributören, men de har ett brett utbud och en hemsida som fungerar.. ..vilket Elfa lyckades klanta sig med för ett tag sedan..

Har själv en VRM för att mata ström till USB-enheter, men den är som du redan vet, ineffektiv. Har därför kikat på andra lösningar i ett bra tag. Jag sökte efter LM2596 på eBay och fick fram färdiga kretskort. Är det allt som behövs vad som gäller kringkomponenter? http://www.ebay.com/itm/171271509285

Av HElephant

Vi kör ett lir klockan 20:00 i kväll - om mindre än 1 timme alltså. Vi möts inne på Mumble-servern!

Av HElephant

[Battlefield 4] Spelare sökes!

Hej SweClockare!

Jag, tillsammans med ett gäng andra spelglada grabbar som tidigare spelat Battlefield 3 söker nu spelare till Battlefield 4! Målet är att alltid kunna ha någon att spela med då man känner sig sugen samt att det i många fall är både roligare och går bättre då man spelar tillsammans genom VoIP! Vi spelar alla spellägen och prioriterar lagarbete. Förutom Battlefield 4 så spelar vi givetvis andra spel - gäller bara att fråga på IRC:n eller Hangouten ifall någon vill vara med och spela! Vi använder oss av Google Hangouts och IRC för att hitta spelkamrater och att föra övrigt teknik- och spelrelaterat småprat. Vi använder Mumble för in-game-prat. Serverdetaljer finner ni nedan.

Google+ / Google Hangouts
Gå med i Google+-gruppen så lägger jag till dig i vår Hangout!
https://plus.google.com/communities/103355151868753519343

IRC (tack till NullFluid för hosting!)
Server: irc.sloope.se
Port: 6667, eller 6697 för SSL
Kanal: #SCGC
Kommandon:

Följande kommandon kräver att du är ansluten till servern...

· Anslut till kanalen:
/join #SCGC

· Registrera ditt nickname så att ingen annan tar det:
/MSG NICKSERV REGISTER dittlösenord

Dold text

Mumble
Server: mumble.sloope.se
Port: 64738, med andra ord standardporten
Väldigt viktigt!:

· Gör Audio Wizarden för tusan!
· För att kunna prata och gå med i underordnade kanaler måste du registrera dig. Klicka på Self>Register.
· Se till att spara ditt certifikat på ett säkert ställe. Detta är bundet till ditt nickname som du registrerat dig med.

Dold text

Och slutligen...
Battelog ID: PHElephant

Jag hoppas att detta låter intressant för dig. Jag kommer antagligen att uppdatera denna tråd allteftersom. Ifall ni har några frågor så är det fritt fram att fråga!

Av HElephant
Skrivet av Kasken:

Har spenderat x timmar på jobbet denna vecka med att söka runt på prisjakt, läsa omdömen och recensioner.
Som jag fått ihop det nu så står det mellan Samsung Galaxy Ace 3 GT-S7275 och Motorola Moto G 8GB

Jag skulle utan tvekan ha valt Motorola Moto G om jag hade kollat efter en lur i den prisklassen. Jag har börjat bojkotta Samsung så gott det går, för enligt mig så är de påväg (eller åtminstone försöker) att bli Apple #2.

Skrivet av netbuddy:

Min röst faller på Motorola G. Då nu Google äger Motorola, så kommer den uppdateras med senaste Android, dessutom utan bloatware. Även, som du säger, så är den mycket bättre i hårdvara Skärmen är bättre, även kameran. 8Gb räcker långt för normal användning, du kan ladda ner hyfsat många appar och spel. Om du vill använda den som musikspelare så räcker det dock inte så långt.

Kort sagt, om du vill ha en bra, snabb och "ren" smartphone, köp Motorola G.

Motorola ägs inte av Google, längre. Tycker däremot, som jag skrev ovan, att Moto G:n är det självklara valet.

Skrivet av Josafo:

Fördelarna med WP är i billigare segmentet eftersom WP flyter betydligt bättre på svagare hårdvara jämfört med Android, som snabbt blir trögt och hackigt på samma hårdvara. Därför har WP ofta varit ett bättre val i mobiler under 2000kr.. Moto G har ändrat på det och nu finns det en bra presterande och billig Android. Men Lumia 520 går för under tusenlappen och är mycket mobil för pengarna om man vill ha det billigaste.

Andra fördelar med WP är ofta bättre kamera i prisklassen, och gratis navigering med offline-kartor.

Jag vet inte ifall du vet vad en av de största nyheterna är med Android 4.4 (KitKat), men det är i alla fall att kunna köras med ännu med flyt på telefoner med sämre presterande hårdvara. Hårdvarukraven sänktes. Vad jag vet så har Moto G fått uppdateringen med KitKat, och jag ser den luren som det självklara valet.

Skrivet av Systix:

Med tanke på just det du skriver tycker jag att du verkar vara den perfekta WP användaren. Vill man ha 350 000 spel och andra märkliga appar så är Android bra... Är du inte intresserad av sådant skulle jag säga att WP är det bättre alternativet.

Jag har haft en Ace 2 och sämre telefon får man leta efter... Otroligt laggig i telefonboken och i samtal.

Däremot så kan det sluta med att TS gärna gör mer än det har specifierat ovan. Jag hade inga stora krav på lur då jag köpte min första smartphone, men jag började använda mycket mer applikationer än vad jag hade väntat mig. Dessutom så får du Android att låta som en lekstuga där du menar på att om man vill ha alla möjliga spel och konstiga appar, så är det det bästa valet. Jag skulle mer säga att Android har ett brett sortiment och att det finns någonting för alla.

Gällande Ace 2 så kan jag hålla med. Jag har lagt vantarna på en sådan då jag skulle hjälpa en bekant. Det var nog den värsta telefon jag någonsin använt. Det var så mycket skräp (bloat) installerat out of the box så att man blev deprimerad. Samsungs TouchWiz ser desutom (enligt mig) ut som ett tivoli. Skarmen var dessutom katastrofal. Lågupplöst och liten.

Skrivet av GizmoTheGreen:

Röstar också Moto G, precis beställt min.

om TS vill börja smått har jag två zte blade till övers, kan lägga in android 4.3.1 funkar rätt skapligt, 200 kr för en av dom. dock ingen laddare men ett headset kan jag fixa.

dock armv6 så vissa moderna appar typ chrome funkar inte.

TS sa att begagnat inte finns på kartan.

För övrigt så hade jag en Samsung Galaxy S2 med 4"-skärm tidigare. Det var en stor skärm då jag började använda den, tyckte jag. Nu har jag en Nexus 5 och jag tycker att 5" är alldeles lagom för min del. Man vänjer sig vid större skärmar.

Av HElephant
Skrivet av hunden:

Har samma erfarenhet av säljare på eBay, de är väldigt noggranna med att behålla sitt goda betyg så saker som varit trasiga eller felleveranser har skickats igen utan större bevisbörda, har enbart behövt skicka ett foto en gång. eBay har väldigt hårda krav på säljarna för att de ska få märket "top rated seller" så säljarna gör nästan vad som helst för att inte förlora det, att enbart ha ett case öppet mot sig (oavsett om det är ett problem eller ej) av en köpare gör kontot begränsat.

Förklarar varför de bad mig så väldans om att stänga caset jag öppnade för att jag inte fått en småsak. Hehe.

Av HElephant
Skrivet av ZaInT:

...om ändå alla säljare kunde vara lika reko. Grattis, eller vad man ska säga ^^

Jo precis, speciellt på eBay. Hans sätt att arbeta på förklarar nog de 99,9% positiva feedbacks han har fått. Jag är glatt överraskad!

Av HElephant

Har varit i kontakt med eBay-säljaren nu! Han verkar väldigt trevlig. Han skickar ett nytt kort på måndag. Då jag verifierat att det fungerar felfritt så ska jag skicka tillbaka det defekta. Jag betalar för frakten och får sedan en refund då han mottagit paketet. Blir ingen reparation för min del!

Av HElephant

Sådär, nu har jag uppdaterat bilderna i OP!

Av HElephant
Skrivet av Kristerj:

Bra att du tipsar om hur man kan laga trasiga datorkomponenter
Gillar själv att försöka laga själv..

Men ett varningens finger kanske kan vara bra, som du själv skriver så gillar inte alls elektrolytkondingar backströmmar.
Frågan är då varför det blir backströmmar? Tänker bara på att om han försöker laga det själv och brinner igen, så att det inte tar med sig andra komponenter i datorn.

Annars bra tips

Hoppas jag har ett gammalt moderkort med två PCI-e platser. Kan testa på dessa i så fall.

Av HElephant
Skrivet av Blackbane78:

Kondingen är en elektolyt dvs riktningskänslig.
Dessa brinner om det går backström genom dem, händer på jobbet ständigt.
Du borde kunna hitta en ersättningskomponent hos elfa.

http://dmohankumar.files.wordpress.com/2011/09/smd-capacitor-...

476 pF verkar det som då

Stort tack! Ska kika närmare på det här ifall försäljaren inte vill skicka ett nytt kort.

... eller så försöker jag laga det trasiga även om jag får ett nytt, bara för att.

Av HElephant
Skrivet av ZaInT:

Är det en diod vid texten RT22? Den ser bränd ut också. Och benen till den där EXT LED ser antingen lite brända ut eller så är de bara ful-lödade.
Hoppas att du får det löst med säljaren men det känns som att det skulle kunna vara en kinakopia ändå :/

Saken vid RT22 verkar vara en transistor. Kan vara den dåliga bildkvaliten som får saker att se lite konstiga ut. Jag slänger upp bilder från systemkameran om en liten stund!

Jo, jag hoppas på att få ett nytt (fungerande) kort...

Av HElephant
Skrivet av anon228747:

EDIT: Du har inte kopplat floppyström där det står ext-led? ser väldigt likt ut.

Nej!

Skrivet av w1per:

Har förekommit piratkopior på vissa LSI-kort, värt att kolla upp.

Kikade runt lite snabbt men hittade ingenting om mitt kort i toppresultaten. :/

Av HElephant
Skrivet av anon228747:

Så länge du inte mosat ner den i en port där den inte hör hemma så kan jag inte tänka mig något annat än att du fått ett måndagsex. Kolla runt lödpunkterna på kortet och se i fall det runnit ut över någon närliggande bana eller liknande, vore skoj att se vad det beror på :).

Körde ner kortet i en PCI-e 16x-port, inget konstigt så vitt jag vet. Satt även och glodde på lödpunkterna i sisådär 5 minuter och kunde inte hitta någonting som såg underligt ut. Kanske bara en kass kondensator?

Skulle kunna ta kort på kortet med en systemkamera om någon här har lust att kika på det (säg till i så fall!). Ovanstående bilder är tagna med min Nexus 5...