Inlägg

Inlägg som Mnemozyne13 har skrivit i forumet
Av Mnemozyne13
Skrivet av Sarato:

Jag vet inte ens vad jag ska säga. Hur kan du påstå att alla andra fobier skulle vara påhittade förutom det scenario där folk inte vill sponsra en sociopatisk miljardär? Inser du inte själv hur verklighetsfrånvänt det låter?
Jag själv lider av klaustrofobi och kan bekräfta att det är en verklig åkomma.
Det är dessutom forskat på i många decennier och har flera uppbackade forskningar till skillnad från åderlåtning som du nämner.

Men de tidigare icke sociopatiska ägarna som i sin iver att tjäna pengar inte hade några problem att sälja verksamheten till sociopat (källa saknas) Musk hade ni inga problem att stöda? Det är förmodligen inte svårt att hitta exempel på värre företag som ni inte bryr sig i alls.

Har du det här med klustrofobin på papper, är det på riktigt eller något du enbart skriver? Hur kom dom fram till att du har klustrofobi?

Jag har inte sett någon av forskningen du nämner men jag har aldrig träffat någon fobisk person personligen däremot har jag träffat påmånga dyslektiker, glutetintoleranta personer m.m. så jag tycker det verkar rimligt att inte blindt lita forskningsresultat man inte har sett och förmodligen inte skulle förstå inom detta speciella område.

Fanatiker är väldigt säkra på vad som är rätt&fel och jag är ingen fanatiker så låt mig tvivla lite.

Vad har det förresten med saken att göra om Musk är miljadär eller inte?

Av Mnemozyne13
Skrivet av Sarato:

Så du menar att inga andra fobier finns på riktigt? Allt annat är bara på låtsas?

Menade exakt som jag skrev. Självklart skulle jag aldrig påstå något som går emot vad "experterna" säger eller sprida felaktig information men det är min uppfattning att Xofobi är betydligt mer utbrett och vanligt än alla andra fobier tillsammans, om dom nu existerar på riktigt. Skriver "om" därför att jag personligen aldrig bekräftat något sådant annat fall verkligen finns på riktigt.

Åderlåtning var en gång i tiden en bra metod enligt experterna och utan att veta vågar jag slå vad om att den första som var emot det blev häcklad av experterna och den stora massan. Utvecklingen harju inte gått framåt på den fronten.

Av Mnemozyne13

Xofobi kan va den första fobin som existerar på riktigt. Mycket irrationellt hat och känslor när någon nämner namnet som är svårt att förklara.

"Jag slutade använda Twitter från dag ett". Då hade dom väl inte ens hunnit med att ändra något? Tydligt fall av Xofobi.

Tycker Musk kvalificerar in sig på definitionen av hjälte.

Av Mnemozyne13

Kan ni inte vara lite mer transparanta med vad det handlar om egentligen så man slipper gissa? Jag hoppas problemet upphör i och med chefsbytet men det kanske ligger högre upp än så.

Att man "inte har mer att ge" påminner lite om när man ser folk skriva i sina CV,s att dom "brinner för sitt arbete". Låter bra om man vill göra en snygg exit och hålla sig väl med sin förra arbetsgivare.

Men lycka till, hoppas du hittar något du trivs bättre med.

Av Mnemozyne13

Förstår inte hur du har orkat. Inte heller varför man inte kan kompromissa och jag köper inte fullt ut förklaringarna som angetts. Men upp till bevis.. tiden får avgöra.

Emil, Ytterberg, Jacob.. vem är näst på tur? Det känns ju som att det hade varit trevligt om Sweclockers värderade sin personal lite mer. Dom är ju inte lika lätta att ersätta som lagerarbetarna på Kallhäll.

Av Mnemozyne13
Skrivet av Mocka:

Har ett underligt fel. När jag står stilla och rör kameran så är allt supermjukt och följsamt men så fort jag börjar röra på gubben åt något håll så får jag någon form av konstant micro stuttering som dessutom inte syns på MSI AB OSD frame time grafen. Så fort jag slutar röra på mig och bara rör kameran igen så är allt återigen mjukt och följsamt. Har V-sync och G-sync aktiverat.

Har haft det problemet för länge sedan men kommer inte ihåg hur man fixade det. Hjälper det om du sätter max_fps i klienten? Edit: alternativt cl_maxfps om max_ fps inte fungerar. Bah alla borde köra x-quake.

Du kan ju pröva slå av v/g sync och cappa FPS 4x din skärms Hz.

Av Mnemozyne13

Du har ingått ett avtal med Inet, jag förstår inte varför man krånglar till detta. Inet har som säljare skyldigheter och det har gått långt över tre veckor. Ny skärm eller pengarna tillbaka är väl det enda rimliga? Du har ju gjort det du ska och mycket mer.

Vad skärmen har för status just nu bör inte va ditt problem utan Inets. LG och Inet kan ju roa sig med detta fall så länge dom nu har lust med det men det är ju väldigt enkelt för Inet att få ett bra slut på detta för dig då dom bara behöver sköta sin del och uppfylla sina åtaganden eller tänker jag fel?

Av Mnemozyne13
Skrivet av yrfhar:

Någon som har en aning vad som driver dessa stollar och varför folk helt enkelt tror på dem fast man själv vet att de har fel om inget annat senare bevisar att de har rätt viket ännu inte har hänt? Inget som påverkar mitt liv men man blir nyfiken på mänskligheten.

Behov av att vara social alternativt att dessa "stollar" är genuint intresserade av ämnet kanske. Din världsbild är alltid rätt och andras är fel därför att den avviker från din och därför är det lämpligt att kalla dom för stollar?

En del gillar ju skräckfilmer men jag har aldrig hört talas om någon som gillar att skrämma andra även om det säkert finns någon.

Vet inte om folk tror på personen i fråga, det är väl troligare att dom helt enkelt ser att det skulle kunna va sant baserat på sin tidigare kunskap. Det är inte lätt att navigera i den här stolliga världen, man kan bara göra sitt bästa. Vi har säkert fel allihopa.

Av Mnemozyne13
Skrivet av Ragnvlad:

Inte så konstigt då att deras spelcommunities är likadana. I tex. Overwatch fylls ju chatten med diverse tillmälen mest hela tiden.

Ja även om klimatet är verbalt hårdare och det är barn inblandade så har dom inte brytt sig så värst mycket när andra blir utsatta och det hela möjliggörs av spelen dom har skapat och underhåller.

Men jag tar allt med en nypa salt, det finns tokiga kvinnor som hatar män på riktigt och som planerar hela sin vakna dag hur dom ska göra det jävligt för oss och dom organiserar sitt hat tillsammans. Förövrigt undrar jag hur många giftiga maskulina män det egentligen kan jobba med att rita orcer hos Blizzard och om "toxic masculinity" verkligen är problemet men jag tvivlar. Det är ju svårt att hitta ett företag som är mer PK än Blizzard idag men dom kommer säkerligen ta på sig sina halskedjor gå ner på knä och be om förlåtelse oavsett, det är modernt att va flagellant idag.

"De uppges ha öppet skämtat.." personligen tycker ja man kan skämta om exakt allt. Speciellt jobbiga saker därför att människor normalt hanterar stress och tradegi med komik. Man märker det ofta när någon är nervös eller pressad, då kan dom sitta och småskratta fast det inte alls är kul egentligen. Tradegi och kommedi går hand i hand. Men uppenbarligen har Blizzard problem som behöver lösas. Själv föreslår jag en tjej division och en kill division och att dom sen får betalt efter prestation dvs hur bra spelen säljer alternativt hur många rader kod dom skriver och hur bra koden är då det tydligen måste va samma lön för samma arbete.

Det här med "samma lön för samma arbete" är ju inte heller helt genomtänkt. Det är sommar nu och folk har semester, tänk på alla våra semestervikarier som ibland har nästan halva lönen fast dom utför exakt samma arbete.

Av Mnemozyne13

Jag tänker väl som så att DICE/Bethesda inte drog igång sin verksamhet i förhoppningen att bli uppköpta. Han menar på att det är en stor risk att starta nytt, blir det mindre risk för nystartade företag för att dom kanske blir uppköpta 18 år senare eller att det skapar incitament för att vilja starta en ny spelstudio? Jag köper inte det riktigt.

Pengar i överflöd är ju både bra och dåligt, hungriga vargar brukar va lite mer motiverade att jaga men det är säkert bekvämt att bli uppköpt. Då kan man skörda det man sått och bli av med risken om/när det väl händer.

Blir spelbolagen för stora riskerar dom att bli maktgalna, höjer priserna för att dom har oligopol på speldistribution eller blandar dom in politik så är väl inte det så bra eller tvingar oss att använda deras bloatade disributionsmjukvara. Det gör väl inget om man vill göra ett spel som dryper av politiska ideologier problemet är väl om spelföretaget är så stort att dom kan beordra hundratals designers hur dom ska utforma sina spel.

Det är väl förövrigt det som har varit tanken med konsolerna hela tiden, att säkra en del av marknaden och ha sin bit av kakan.

Av Mnemozyne13
Skrivet av Ecchi-BANZAII!!!:

För snart 20 år sedan hade jag den genialla idéen att ha något som va både flummigt och kul som namn...
Tyvär var ordet Banzai blockat, så det fick bli Banzaii!!!

Blivit att den hängt kvar helt enkelt.

Jag är mer intresserad av första delen i ditt namn, vart fick du det ifrån?

Av Mnemozyne13
Skrivet av mille74:

För den oinformerade (jag själv)...
Vad har finns det för nytta (spelmässigt) av ett grafikkort som kan spotta ur sig t.ex. 150fps när man har en skärm på 60hz? Eller om skärmen fixar 240hz, men grafikkortet "bara" mäktar med runt 100fps? Borde man inte eftersträva att kortets fps i tänkta spel matchar skärmens uppdateringsfrekvens?
Jag tycker det känns lite löjeväckande med dessa skärmar på flera hundra Hz när korten ibland kan ha svårt att fixa 100fps. Sen är väl människans synuppfattning begränsad till runt 100hz (tänk gamla glödlampor som blinkar pga växelspänning)?

Sen är det fullt möjligt att jag missuppfattat och blandat ihop saker som inte hör ihop.

Kort Youtube video som visar hur FPS kan påverka din ping. Blev snurrig av allt krångel med OBS så jag skrev fel mer än en gång men jag tror du förstår ändå. Fick en bra förklaring för länge sen varför det fungerar såhär av någon som har gjort en Quakeklient men jag kommer tyvärr inte ihåg vad han sa, det fanns däremot en bra förklaring. Någon annan på forumet kanske vet.

Vad det finns för nytta spelmässigt.. bland annat blir det ju lättare att bunnyjumpa. Kanske kommer upp i sv_maxspeed 450 istället för 425 i en NQ (inte QW) klient. Sen tror jag inte på den här undersökningen Nvidia har gjort för fem öre den verkar direkt oärlig. Att folk som är bättre sitter på bättre skärmar är väl inge konstigt, men det betyder ju inte att dom är bättre för att dom sitter på en bra skärm. Finns så många variabler att va bra på i spel, skärmen är ju ofta av minimal betydelse om man jämför med annat. Men det är ju i vilket fall som helst trevligare att sitta med en bra skärm, drömmer fortfarande mardrömmar på grund av första generationen 60Hz LCD skärmar.

Av Mnemozyne13
Skrivet av AplAy:

Hus blir klurigt då jag saknar kontantinsats på 15% (om jag köper "billigt" hus för 1 miljon). Då blir det bolån och lån till kontantinsats?

Vet inte om 1 miljon är direkt billigt, det är väl som ett GTX 1650 super, det finns ju självklart billigare och mindre hus som inte är belägna vid en sjö. Om du är flyttbar så finns det hus från 300tkr i Grängesberg. Nära till Spendrups och skulle hela vägnätet ut i Sverige slås ut har du gångavstånd till ölen. Går ju alltid att sälja och flytta till nå bättre när du har sparat ihop mer pengar. Hur som helst, rekommenderar att du börjar fundera på hus; du kommer nog inte ångra dig.

Av Mnemozyne13

Länk till en villa på Hemnet.

Här har du plats för ett sovrum, tre datorrum och en serverhall. Du kan omöjligtvis störa grannarna här och du behöver inte ens gå till affären. Det är så mycket mark så du kan odla både potatis och morötter och dom där jävla rådjuren är säkert in på tomten stup i ett så det är bara att ta fram bössan om du vill ha kött. Månadskostnaden är med största sannolikhet mycket lägre än det du betalar för din lägenhet.. dessutom amorterar du ju på lånet så du (sparar/lägger undan) lite pengar varje månad.

Av Mnemozyne13
Skrivet av AplAy:

jag kan löpa på löpband kl.23:00 eller senare

Det låter som att du behöver bli med hus, snarast möjligast. Det skulle nog bli en lättnad för dig med, inte helt fel att kunna dammsuga lite när man känner för det eller starta en tvättmaskin när andan faller på.

Av Mnemozyne13

Det är väl bara du som har en aning om hur mycket det låter, om du inte tar och mäter oljudet. Hur många dB går tvättmaskinen upp i? Körde du utan centrifug? Själv har man väl inte tagit så mycket hänsyn till grannarna som man borde alla gånger och borde ha blivit vräkt men.. skulle aldrig få för mig att starta en tvättmaskin 03:00 eller lukta på det misstänkta bajset oavsett om det innehåller Corona eller ej. (Tycker det ser ut som jord från en blomlåda). Köp en påse blomjord och ställ utanför grannens dörr.

Av Mnemozyne13
Skrivet av Kent:

Ganska naturligt att både säljaren och köparen känner sig lite frustrerade.

Kom gärna med lite input om hur vi bör felsöka istället för att anklaga/tjafsa

Jag ska rösta på dig som "årets moderator" nästa gång.

Av Mnemozyne13

Kan inte mycket om lödning men det kanske blir snyggare om du svetsar. Det håller definitivt bättre om man svetsar men det kan ju va overkill för det du ska göra. Om du ändå blir sugen så är det bara att låna/köpa en TIG svets och det fungerar bra med vanlig Argon som skyddsgas till mindre projekt. Helium eller heliumblandning om du vill lyxa till det men det använder man oftast till grövre saker för att få upp värmen fortare då kopparn oxiderar och blir osvetsbar om du tar för lång tid på dig. (det ska gå fort för att bli bra).

Åter igen, vill du lyxa till det ta tillsatsmaterial med en silverlegering då det flyter ut bättre, har lägre smältpunkt och är lättare att svetsa med men.. vilket kopparskrot som helst fungerar egentligen. Du kan ju klippa egna remsor men det är bra om materialet är rent. Vill du ha en snygg svets som håller bra ska materialet va rent. Fotpedal är nästan ett måste om det är känsligt. Får du för dig att svetsa så undvik att andas in svetsröken i onödan. Vilken ampere ska man köra på, ja det är bara att pröva sig fram själv vill jag få upp smältbadet på en sekund eller två men det beror ju på hur mycket material du har. Om du är ny är det rimligt att du ligger på en lägre ampere (även om det är lättare att svetsa på högre ampere) för att få mer kontroll. Folk är alltid så skakiga i kroppen i början.

Av Mnemozyne13

Alla dessa smygskatter slår konstant hårdast mot dom som tjänar minst (socialdemokratisk fördelningspolitik 2019). Hade inte haft några som helst problem med dessa beslut om våra politiker fick en lön på 21.000kr före skatt för då skulle dom märka av konsekvensen av sina missgärningar istället för att leva i sin skyddade lilla bubbla där handling och konsekvens inte existerar.
Sen är jag även osäker på om plastpåsar verkligen är ett problem i Sverige eller om det är ett globalt problem som vi inte ens bidrar till.

Skrivet av Mr.Borka:

Det är sånt här trams som påminner om varför riktlinjer för politiskt innehåll på Sweclockers borde vara ännu hårdare. Nivån är kroniskt låg.

Ja, kronan är svag. Men inte på grund av socialism, utan bland annat genom en just nu låg ränta som stimulerar konsumtion över investeringar. Du kan fortfarande lämna Sverige och du har fortfarande möjlighet att justera dina utgifter efter plånbok. Ja, faktiskt. Vi har vare sig emigrationshinder eller planekonomi i Sverige.

Mr.Borka Någon måste va bäst och någon måste vara sämst, det är väl bra om du är bättre än andra och kan föregå med gått exempel. Det här är ju ett ypperligt tillfälle för dig att förklara hur det egentligen ligger till.
Men det kanske är något för Swec att fundera på, om man inte borde ta och införa en intellektuell elit stämpel på vissa medlemmar och kanske ge dom ett eget forum där dom slipper mindre vetande folk. Alternativt göra så att
dessa personers poster grafiskt utmärker sig mot andras så det är enklare att gallra, för det här verkar va ett återkommande tema med jämna mellanrum.

Okej vi har en låg ränta som stimulerar konsumtion över investeringar. Har du något svar på varför vi har haft låg ränta under så lång tid när vi har befunnit oss i högkonjunktur? Traditionellt sett har vi ju använt den metoden i dåliga tider.

Att föreslå att någon ska flytta och lämna Sverige är inte ett seriöst förslag. Alla överger inte sitt land bara för att det blir dåligt ekonomiskt utan vill stanna kvar och göra landet bättre och bygga sig en framtid. Det betyder inte att man måste acceptera den ekonomiska politiken som drivs.

Anton 11 år: Min pappa flyttade till USA för att arbeta men mamma ville inte följa med.
Skolkuratorn: Jaha så han övergav er alltså.. varför då?
Anton 11 år: Mr.Borka sa att han kunde lämna Sverige och sluta klaga.

Av Mnemozyne13

Mitt fel jag var inte tydlig nog, det är cirka åtta stycken klistermärken som sitter på fönster samt två tre skyltar som sitter på fasaden.

Skrivet av Aphex:

När förvandlades klistermärkena till skyltar förresten?

Bra information tack, undrade just om dom använde någon speciell teknik för att få bort dom. (som att värma upp med hårtork eller liknande). Jag tror, att jag äger utrustningen. Säljaren av huset sa i alla fall att jag kunde sälja den på blocket om jag ville så då kanske dom har varit kunder i fem år då.

Skrivet av twk:

Mycket spekulationer. Några saker jag vet som kund hos Verisure:

Det finns, åtminstone, klistermärken, små skyltar med två skruvar eller spikar samt större skyltar med fyra skruvar eller spikar. Inget av dessa innebär någon "åverkan på fastigheten" att ta bort.

Klistermärkena som vi har hemma sätts på utsidan av fönstret och kan enkelt pillas bort.

På skyltarna och klistermärkena står att de tillhör Verisure.

Utrustning i huset kan både ägas av Verisure eller kunden. Hos oss äger Verisure utrustningen till dess att vi har varit betalande kunder i 5 år, därefter äger vi utrustningen.

Det innebär att Verisure inte alltid kommer och tar ner sensorer, kameror etc när ett antal sägs upp.

Skickades från m.sweclockers.com