Inlägg

Inlägg som olivetty har skrivit i forumet
Av olivetty

Älskar alla kommentarer här. Finns nog en del människor som tänker på detta. Synd att det bara är tech-savvy people som verkar fatta vad detta är egentligen. Konstigt med tanke på hur mycket det snackas om det!

Av olivetty

Detta kommer bli nästa telefon! Av alla dem själ som nämnts i både artikel och tråd. Att folk säger "säkert bygd av barn, men så länge den är billig och bra så vem bryr sig" visar på att vi dels behöver sådana här företag men också utbildning till människor, speciellt här i väst, som inte verkar riktigt hänga med resten av världen. Så kallade INCELs i sina dungeons är dem som bidrar till det genom att köpa spiontelefoner för att det är billigt. Har aldrig förstått familjer som lägger pengar på massa skit (som massa olika "underhållnings" abonnemang) men sen väljer att köpa Dennis Korv till ungarnas kalas eller elektronik som byggs under så avskyvärda förhållanden att den fantasilösa västerlänningen inte har en chans att föreställa sig. Let alone känna in att leva så dag ut och dag in. Bättre (empatisk/Allmän)Utbildning och Fairphones till folket!

Av olivetty
Skrivet av Mindfighter:

Utmaningen är nog mest att det inte är "ett lite högre pris" utan ett rejält högre pris. Det är som diskussionen runt schysst (som i arbetsförhållanden och med miljötänk) tillverkade kläder, hörde att en T-shirt skulle kosta cirka 500kr då jämfört med vad de kostar idag på H&M m.fl. och problemet är att inte tillräckligt många är villiga att betala vad det kostar.

Fast det där är ju inte sant alls. Jag skulle starta klädbolag med en polare från skolan och vi hittade ekologiskt bomull och fabriker med fack och höga löner i Portugal där vi räknade ut att vi kunde sälja just en T-shirt för runt 299 som absolut billigast. Det är inte så farligt för en tröja tycker jag. Bolaget blev inte av p.g.a att partnern ville satsa på annat bolag istället men möjligheten finns där. Kan tänka mig att en jätte som H&M som köper in så pass mycket hade kunnat få ner den där prislappen till iaf 200 kr vilket är ju hur billigt som helst för den typ av vara man får då: En tröja som håller mycket längre, inte blir missformad efter några tvättar, hållbart bomullet och människorna som gjort den har fått bra betalt och är med i facket. Inte nog med det så är det också all Made in EU som stöttar vår region i en tid när både USA och Kina kör på som locket medan EU kanske går lite väl segt, speciellt i tillverkning av halvledare osv.

Så nej, det är ren och skär jävla girighet som får denna jätten att svälla i magen. Och tröga konsumenter som inte fattar ett skit.

Av olivetty

Vilken guldtråd detta är! Sjukt många bra tips. Ska skriva upp dem på min önskelista! Jag sitter på Metro boken men har aldrig börjat läsa den av någon anledning. Ska ta den och kolla in direkt!

Av olivetty

Haha, Jensen är en jäkla legend alltså. Han kommer inte få jobba kvar länge efter Nvidias minst sagt skakiga 2018. Jag är bara glad att någon försöker konkurrera med Nvidia!

Av olivetty

Låter era nätagg alltså? Min fläkt går aldrig igång, trodde första veckan att det var sönder tills alla reddit inlägg lugnade mina nerver. Trevligt att se Seasonic köra vidare, har bara hört bra grejer om deras nätagg. Stod mellan dem och corsair då Inet bara hade dem två i 1300w modellen! Gillade tanken på att det var multi-rail, vilket gjorde att jag valde corsair!

Av olivetty

Hmm, konstig move - men finns säkert en anledning eller? Jag tror lätt på att AMD kan komma att bli en spelare på GPU banan igen, eller hoppas på det iaf!

Av olivetty

Finns det anledning att köra Sync grejer om man sitter på 2080Ti i SLI? Det puttar ju ut maxfps för min 144hz skärm ändå väl eller har jag missförstått tekniken?

Skickades från m.sweclockers.com

Av olivetty

Jag tar två! kul att att det kommer men för en hobby som gaming är det lite väl köttig i pris. Kunde lagt sig under 30k iaf!

Skickades från m.sweclockers.com

Av olivetty

Det är väl klart dem gör. Finns det någon marknad som Amazon inte vill kontrollera? På tal om latenser, sitter med en Nv Shield Också och det laggar faktiskt en del, även om jag bara kör från min egen dator. Bitraten är för låg för att uppskattas på en 4K tv. GeForce Now har jag ingen kommetar om, inte kört något därifrån!

Skickades från m.sweclockers.com

Av olivetty

Gillar det alltså det skulle vart lite billigare bara

Skickades från m.sweclockers.com

Av olivetty

Bara kör på AMD! Så kul att det sker något på GPU fronten!! P.g.a mitt yrke måste jag köra med NVidia grejer men hoppas på att det ändras fram över så det finns valmöjligheter för oss alla!

Skickades från m.sweclockers.com

Av olivetty

Tycker det ser intressant ut med designen på luftflödet men annars ser det ganska fult ut eller? Kanske bara är en smaksak men 200$ för den känns konstigt! Luftflöde for the win dock, kör själv ett 011-Dynamic

Skickades från m.sweclockers.com

Av olivetty

Precid byggt min första AMD basersde system och det är ju inte lika stabilt och snabbinstallerat som Intel. Men jag hade förutspått att det skulle bli en del kinks men tror det också beror på Windows! Ser bra ut med Ryzen alltså

Skickades från m.sweclockers.com

Av olivetty

Tycker det vart ganska tråkiga nyheter i år, speciellt på komponent-fronten. Men alla försöker säkert återhämta sig från höstens politiska tumult (speciellt i USA) som påverkat markanden och peoducenterna! Tack för er coverage!

Skickades från m.sweclockers.com

Av olivetty
Skrivet av daddypro:

Måste bara säga att Vi svensson eller små folket i denna värld e ju totalt genomblåsta.

E det bara jag som fattat va som håller på hända i denna värld.

Usa e en stormakt som har ett stort mål med lite udda små förgreningar av del mål.

5 saker som faktiskt kan ligga något i det

Tex.
1.Stormakt som beslutade för längesen att det ska vara en stormakt i världen = USA
2.Natur resurser olja osv skall ju ägas av usa i slutändan vilket innebär att ovanstående påstående blir mer korrekt, oljan tryter i usa då invaderar vi något land som har det. bara hitta på nån lam historia folket går ju att lura.
3.Massan som ger kraft "folket" e ju så lättlurade så där får vi inga problem eftersom folket har tummen i baken
4.Nätet kan folket skapa hinder så därför måste usa rensa och helst försöker dom att ta över nätet. vilket dom mer eller mindre gjort redan eftersom dom kan få insyn i allt numera bara kalla det för terror misstanke så e väl problemet löst där med
5. Vapen hmm klurigt men USA e landet med mest atom vapen osv så vill något land också ha det men då kallas det för terror handling och blir ett djävla rabalder och usa vill få invadera där med. samt USA har under alla år varit inblandat i nästan alla revolutioner som ägts rum på denna planet på ett eller annat sätt.

Att då USA stänger ner megaupload eller annan sajt för det bryter mot en regel som ej införts ännu,
Att följa regelverket e ju en av USA´s grundpelare i olika utsagor att man följer lagen. vilket i detta fall har spårat ur helt.

Jag är ingen direkt USA lover om man säger så men äpplet faller ju inte långt bort från trädet detta ovanstående påstående jag gjort e ju bara lite grovt om USA, Tror att fler skulle fatta lite mer om hur saker och ting funkar i världen om man faktiskt börjar kolla upp saker om gemensamme nämnare.

Och om man nu låt säga Usa vinner makten över nätet i slutändan oj oj oj va många som skulle ryka i denna värld tänk er själva ha makten över internet
kunna filtrera bort alla som kan skada eller vara i vägen för ditt lands huvud mål.

vet jag kan vara lite luddig dyslexi miffo men vi borde inte bli förvånade över va som händer då och då vilket faktiskt många blir som tex över detta med megaupload. Att megaupload tjänar storkovan e ju inget nytt och en bra resurs Usa vill lägga vantar på me kanske rent av kan höja deras standard ett litet snäpp.

Att det som Anonymous gör e ju fel att lägga ut personliga info på nätet osv varför samlar dom inte kraft gemensamt med folket och säger ifrån på skarpen me en värdlsig uppror eller dylikt det ger nog mer effekt än lite ddos attacker eller va dom nu gör.

Synd e att Vi Folket inte tillsammans kan ge dom stora på nöten ordentligt så att dom kanske får upp ögonen att utan oss e dom ingenting.

hoppas och önskar att det fria nätet får bestå tyvär så blir den mer och mer kontrollerad så att säga den e fri numera e ju att ljuga men hoppas kan man ju alltid.
best regards
Håkan

Måste börja säga, bra skriven text!

För det andra, det finns många människor som vill stå upp mot USA, men det är ingen som orkar få tummen ur röven. Dessutom kan vi se det från ett annat perspektiv. Säg att 5000 människor samlas på Sergels Torg och demonstrerar mot det som händer i världen just nu. Vad händer sen? Vem kollar? Vem svarar på frågorna? Enda sättet att förändra världen idag är tyvärr med våld. Jag vill inte vara personen som säger det för USA älskande svenskar (hela makt-Sverige helt enkelt) kanske läser detta och ser mig som terrorist, men någon skulle fanimej sprängt hela senaten i USA i luften asså. Få bort alla jävla gamlingar som ringer med sina Nokia 3310 fortfarande och använder iPad för att endast läsa tidningen (fast dom fortfarande får den i papper).

I am sorry to say, but that's the truth right there.

Jag hoppas innerligen att något händer som sätter stopp för USAs frammarsch...kanske hela EU går emot dom? Vem vet...känns dock som vi är käpprätt på väg åt helt jävla fel håll sedan 9/11 2001 om ni frågar mig. USA behövde en vändning i folks tycke o tänke, och det fick dem med uppfinnandet av "terrorister". Helt jävla sjukt att massan är så jävla lättlurad. Synd om dem som fan. Riktigt jävla synd.

Av olivetty
Skrivet av Xerial:

Jag har samma kort och kan vittna om att huruvida din TV är avstängd eller inte spelar ingen roll. Mitt kort idlar på 29 grader. Testade nu att aktivera den andra displayen i nvidias kontrollpanel utan att sätta på TV:n. Min idle ligger nu på 45, alltså trots att TV:n är av.

Kan du ha uppat drivisarna eller något? Jag sätter mina stålar på att idletempen går ner om du avaktiverar din andra display.

Vad gäller klocken kan jag säga att jag satt i samma båt som du även där. Kortet nådde inte högre än 875, fastän jag maxat gpucoren. För att lösa det moddade jag maxvcoren i kortets bios och nu går det stabilt med klocken i signatur @ 1.163. Det är inte på något sätt stopp men jag är nöjd så här.

Jag kör med senaste Beta drivisarna från nvidia. bättre FPS i hard reset och bf3/mw3 har jag märkt. Hur mycket förkortar du livslängden på ditt kort genom att höja den till 1.163 och vad ligger temp på i load? Vad använder du för att clocka grafikkortet? GPU Tweak?

Dessutom undrar jag, vad kör du med för PSU? Jag kan inte hitta något för under 800 kr med 8 pins PCIexpress kontakt/er. Kör just nu på en 6 pin direkt in i graffekortet och sen en 6 pin i ena kontakten på konvertern och en 2 pin i den andra 6 pin ingången på konvertern (som ju har två 6 pin kontakter --> en 8 pin) (vilken PSU har 3 st 6 pins PCIexpress sladdar??? :S ) Det funkar men det känns som om jag inte kan klocka mera just på grund av begränsningen i strömtillförsel till kortet? Det saknas ju 4 pin kontakter i ena kontakten på kovernter....

Usch, massa kontakter och pin, hoppas ni förstår!

Skrivet av Karate Taco:

Avaktivera den andra displayen helt i windows kontrollpanel för skärmupplösning. Välj "visa endast skrivbord på 1/2".

Jag avaktiverade TVn i Nvidias kontrollpanel och gick ner 7 grader direkt. Va konstigt, varför har Nvidia valt att göra såhär?

Av olivetty
Skrivet av Karate Taco:

2: Kör du flera monitorer? Isåfall klockar kortet inte ned sig, endast om du disablar andra monitorn. Vet inte varför nVidia valt att göra så, men så är det.

Jag har inte fler än en monitor. Den andra DVI porten används av TVn som mest är avstängd. Men det är inte det som är orsaken, då det klockat ner sig förut med samma konfiguration. TVn och PC monitorn har alltid varit inkopplade samtidigt, men det var inte förrän någon gång denna veckan som kortet slutade klocka ner sig av sig självt.

Av olivetty

"Added new compatibility option allowing using protected kernel mode low-level access to hardware instead of user mode one. This option can also be used to bypass Punkbuster related stability issues"

Verkar som det är en inställning du kan välja beroende på vilken/vilka "issues" du har och hur programmet ska "nå/prata med" grafikkortet. Jag vet att Kernel mode oftast används i avancerade lägen när det kommer till datorer. Har ingen aning dock vad det gör, förstår inte riktigt den första meningen. Alltså undrar jag egentligen också det!

Av olivetty

Problem med GTX 570 DC II - ÖK

Hejsan!

Vill först bara hälsa mig själv välkommen till ett underbart forum som gett mig många svar även om jag inte varit medlem tidigare!

Jag har stabilt överklockat mitt ASUS GTX 570 DC II som nu ligger @ 880 core, 940 mem och 1784 shader som allt ligger på 1.09 volt (vilket är väldigt högt enligt mig för en sådan clock). Jag använder ASUS GPU Tweak från Asus egna hemsida

Nu till mina frågor;

1. Finns det något jag kan göra för att minska volten?

2. Av någon anledning valde mitt grafikkort eller GPUTweak att sluta "nerklocka" mitt grafikkort i idle läge. Innan funka det perfekt, nu ligger det och trycker max hela tiden av någon anledning vilket lätt till temperaturer runt 50C i idle läge. I load ligger kortet på inte mer än 62-63 grader, vilket inte är högt för kraftig load (oftast spel i 3D) men 50C i idle med ett kort som ska vara 30% kallare och med två stora fläktar på det, känns inte alls acceptabelt.

Kortet har tidigare (med samma klock) legat på 33-35C i idle!

Har ni några tips? Ska jag skippa GPU Tweak och köra Smart Doctor eller göra min OC på något annat vis?

Tack för alla svar!

Sammanfattning för lata människor:
1. Finns något jag kan göra för att bibehålla klocken men sänka volten? Tips o tricks?
2. Min GPU vill inte automatiskt nerklocka när det är idle, fast det gjort det tidigare (har inte ändrat något i inställningar eller uppdaterat något osv osv osv)

PUSS!