Inlägg

Inlägg som Reggaemouse har skrivit i forumet
Av Reggaemouse

Gick förbi några får som undrade vad jag höll på med.

Av Reggaemouse

Doktor Aprikos

Först och främst så måste jag erkänna att jag är lite full,

men...

Det här är större än rommariket, första världskriget, andra världskriget, kalla kriget, månlandningen, den första blodtransfusionen, allt som någonsin hänt, allt som någonsin kommer hända, allt som någonsin kunde tänkas hända av någon eller någon i nutid, dåtid eller framtid.

Det här är den absoluta kulmen av alla tänkbara universum i alla tänkbara tider, tidslinjer och dimensioner.

Vi står på den ultimata frontlinjen av existensen själv och fullständigt dominerar essensen av vad alla människor före oss någonsin kallat gudomligt.

Aldrig i mitt liv har mitt huvud varit så nära på att bokstavligen sprängas av spänning!!!

Sen måste man ju betala räkningarna också...

Av Reggaemouse

@Axel95:

Som jag skrev i första inlägget, cpu-prestanda är första prio, spelande sekundär.

Av Reggaemouse

Allround-dator, budget ca 15k

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8380840/dr-snuggles-special

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8380840/dr-snuggles-special

Hallå, hejsan, hej hej, tjena mors - morsning - allesammans, hur mår ni där ute i stugorna? Det är dags att bygga en ny maskin som framför allt kommer användas till musikproduktion (ableton) samt lite spelande. Kundvagnen ovan är vad jag hittills kommit fram till, men jag skulle uppskatta era synpunkter och idéer hemskt mycket.

Något jag själv grubblat över en del är om jag skulle satsa på ett x99-bygge istället, eftersom cpu-prestanda egentligen är högsta prioritet. Dock har jag inget riktigt koncept över hur mycket kräm det är i en skylake i7a. Som referens har jag bara min underklockade ivy bridge i5a på 1,7GHz som ger upp direkt när jag försöker skapa musik. Någon som har något insiktsfullt att säga om det hela?

All konstruktiv input uppskattas, tusen tack på förhand.

Av Reggaemouse
Skrivet av Konabu:

Själv lyssnar jag väldigt mycket på God is an Astronaut - väldigt skön musik!

God is an Astronaut hittade jag helt slumpmässigt för bara nån vecka sen, hade aldrig hört dom förut. Har lyssnat på deras nya album några gånger och måste säga att jag gillar det! dom har fått till element med den där ambient-känslan som på något sätt påminner mig om Ishq. Skivan jag länkade här är förövrigt en av mina favoriter, och jag rekommenderar alla som gillar ambient att lyssna på den och se vad ni tycker.

Av Reggaemouse

Musik ligger även mig varmt om hjärtat och jag lyssnar en hel del på allt möjligt, och jag tycker ambient / elektronisk musik kan vara riktigt sjysst. Har lyssnat igenom några slumpmässiga låtar från listan och måste säga det låter lovande. Åtminstone dom låtar jag hunnit lyssna på har en del ambient/chill element som påminner om annan musik jag gillar och en och annan låt känner jag t.o.m. igen sedan tidigare. ska definitivt lyssna igenom listan över längre tid och se om jag kan hitta några guldkorn. tack för att du delade med dig!

Såg även på din spotify-profil att du har lyssnat på Air. Det är en stark indikator att du är legitim när det kommer till musik^^

Av Reggaemouse

1337 g4m3r-hörnaN hos "farsaN"? ^^

Mer seriöst har ovanstående en poäng med sin kritik, men på grund av skumtomtarna blir det 5p!

Av Reggaemouse

Alltid trevligt med en prestandamaskin i minimalt format! Hur fungerar det hela värme- och ljudmässigt?

Hur som helst ser det väldigt fint ut, 5p.

Av Reggaemouse

Chassimannen slår till igen.

Av Reggaemouse

Riktigt Nice reportage faktiskt. Ser smidigt och proffsigt ut när han står framför bilarna och folket i bakgrunden och snackar, börjar bli riktig klass på sweclockers. ^^

Skickades från m.sweclockers.com

Av Reggaemouse

Nice med podcast!

Av Reggaemouse
Skrivet av bjonss13:

Kan inte förstå varför min upplösning ändras hela tiden,

jag sätter den på 5760x1080 sen ställer jag in infattningskompensationen klickar på okej o vipps så ändras upplösningen till 5888x1080
liite irreterande! nån som vet nått trix?

Leta fram saxen och Klipp bort ca 2 centimeter av skärmen så försvinner de oönskade "extra"-pixlarna, och upplösningen blir 5760x1080!

Av Reggaemouse
Skrivet av BiZQan:

Tjenixen!

Tror datorn kommer passa dig bra för dina behov. Jobbar som konsult för Fujitsu och tycker att deras produkter fungerar bra, men att de har en relativt plastig finish.

Tycker 4 GB RAM är relativt begränsande dock, om du skall hålla på med redigering, skulle rekommendera dig att köpa till 2 eller 4 GB extra.

Sitter själv med en Lifebook highmobility variant och den fungerar klockrent.

Jo jag hade tänkt skruva in 8GB ram, och kanske även en ssd i framtiden. Just modellen i fråga har ju "exclusive aluminum cover" så den borde väl vara en aning mindre plastig än de värsta, men lite plast är ingen dealbreaker när datorn är så pass billig.

Vet du dock om den är rejäl och stabil? Jag har sökt mig till 13"-are just för att större laptops i samma prisklass ofta känns väldigt rangliga, så det vill jag ju förstås undvika.

Av Reggaemouse

Fujitsu Lifebook UH552 - Någon med erfarenhet?

Hej.

Tänkte skaffa en laptop till studier och lite musikinspelning/redigering.

Har sållat ut alternativen och kommit fram till den här datorn.

Ivy bridge i5:a, och 4GB ram känns fräschare än någon motsvarande (möjligtvis) billigare sandy bridge variant, och prestandan borde väl räcka till?

Annars är det enda frågetecknet som återstår: Någon som har erfarenhet av byggkvalitén/känslan av just den datorn eller Fujitsu Lifebooks i allmänhet?

Av Reggaemouse

Fint galleri. Jag gillar verkligen chassit, inte så där överdrivet ofta man ser den vita h2:an men den är verkligen schysst. Zenbboken är inte dålig den heller.

Också cola på det, klockren 5a!

Av Reggaemouse

Bara att börja leta bakom friggebodar och i havet efter plastbitar och trägrejer.

Av Reggaemouse

Schysst med 650 för under 1500!

Av Reggaemouse

Corsairs AX-serie är semi-passiva - fläkten används inte alls förens vid 50% last. Annars ska ju be quiet's nätagg vara tysta. 500-600 watt borde vara rimligt.

Av Reggaemouse
Skrivet av Gustav-P:

Klart att vi (jag) orkar läsa igenom din post,...

Hej och tack för utförligt svar.

För att klargöra lite angående vidare funderingar:

Jag har i allmänhet ganska bra koll på vilka komponenter som är bra till vad, var och hur oljud uppstår och hur man får till ett tyst bygge på olika vis osv. Bakgrunden till att jag snöat in just på chassi-idén jag nämnde är att jag vill komma relativt billigt undan. Inte för att var dumsnål, utan för att när jag väl kommer uppgradera datorn blir det till en mac-laptop av något slag - därför känns varianter som att byta cpu osv överflödigt. Budgeten till en mac finns dock inte i dagsläget men min nuvarande dators ljudnivå är helt enkelt ohållbar.

Med detta sagt ska jag tillägga att en tornkylare till cpu och ett gäng effektiva och tysta fläktar har jag räknat med. Samt huvudanledningen till att jag vill byta chassi direkt är att mitt nuvarande chassi har aningen ont om fläktplatser (1x 120mm fram, 1x 120mm bak) samt att det är en modell med fönster i sidopanelen - vilket utgör hinder för min ljuddämpningsidé. Glömmas ska inte heller den estetiska delen, jag har ju inget emot att flytta in systemet i ett nytt, snyggt chassi.

Baserat på detta kom jag fram till att ett nytt chassi och lite egen ljuddämpning (som jag för övrigt har hemma) borde vara den mest priseffektiva lösningen. Jag vill alltså så gott det går undvika att uppgradera komponenterna eftersom jag har som avsikt att i en relativt snar framtid helt göra mig av med den stationära datorn.

Angående att dämpa platsen där datorn står så har jag funderat en hel del kring detta och tänkt bygga någon form av "box" med dörr som jag kan stänga igen medan jag spelar in och ha öppen för luftflöde när jag inte gör det. Detta om inte varianten med att stänga av fläktarna helt för en liten stund med hjälp av fläktkontroller kunde vara ett lika väl fungerande alternativ. Varianten med fläktkontroller känns också mer attraktiv då jag i framtiden inte kommer ha något behov av en anordning för att få tyst på en stationär burk när jag använder en mac-laptop.

Hoppas detta inlägg klarlägger litet grann varför jag är inne på just den idé jag beskrivit och kan föra diskussionen framåt. Jag är alltså ute efter kommentarer om min specifika idé kommer fungera eller om någon direkt känner att de har en bättre idé, snarare än information i allmänhet om ljuddämpning osv.

Varmt tacksam för visat intresse och svar
Mvh Reggaemouse

Av Reggaemouse

Funderingar kring Corsair Carbide 300R. Ljuddämpning, fläktkontroller.

Hej Sweclockers.

Jag sitter idag på ett gammalt sockel 775 system jag byggde för nästan 5 år sedan. Jag använder primärt datorn till musikskapande och har en tid suttit och pillat i Ableton, men nu har jag skaffat en ordentlig mikrofon och tanken är att spela in akustisk gitarr. Problemet är då att tid och damm förvandlat datorn till en orkansimulator - ljusmässigt sett. Jag bor i ett litet rum på ca 8 m² vilket gör att datorn oundvikligt hamnar närmre mikrofonen än man kunnat önska och berikar inspelningarna med ett högt brummande/brusande ljud i bakgrunden. Så nu behöver alltså åtgärder vidtas för att få tyst på datorn.

Då prestandan faktiskt räcker till för ändamålet har jag börjat fundera kring att flytta över det befintliga systemet till ett nytt chassi med bättre förutsättningar, och som rubriken antyder har jag landat vid Corsair Carbide 300R. Då jag inte vill spendera multum på ett exklusivt chassi med relativt ineffektiv ljuddämpning och en massa extrafunktioner och utrymme jag inte behöver har jag börjat spekulera kring möjligheterna att själv "modda" in ljuddämpning. Det jag tänker mig är att använda 2 st 140mm fläktar som insug i fronten av chassit och en 120mm utblås bak, och sätta någon form av vibrationsdämpade platta (typ bitumenplattor från biltema), samt någon form av "skumgummi" (något i stil med vad som vanligtvis används i ljuddämpade chassin) på sidopanelerna och i taket av chassit. Delarna som ska in mer specifikt:
Moderkort: Gigabyte GA-X38-DQ6 http://www.gigabyte.se/products/product-page.aspx?pid=2665#ov
CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 2,4GHz (stock, aldrig klockad), tänkte även köpa en Cooler Master Hyper 212 EVO till den.
GPU: Gainward 8800GT, denna variant: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=256148
PSU: Någon 630W av okänt märke.
Samt en hårddisk.

Jag undrar nu vad alla ni har för åsikter om detta. Kommer lådan bli för varm? Behöver jag mer ventilation/fler fläktar? Någon med erfarenhet om att själv ljuddämpa chassin som kan ge något bra tips?

Om detta nu är ett fungerande koncept torde ju lådan bli avsevärt tystare, men fallet kan mycket väl bli att datorn ändå avger tillräckligt med ljud för att komma med på inspelningarna. Vid fundering kring detta problem styrdes mina tankar till en fläktkontroller - som jag inte har någon erfarenhet av. Kan jag med hjälp av en sådan (typ http://www.inet.se/produkt/6909653/nzxt-sentry-mesh-5-25-flak...) stänga av fläktarna helt, eller i alla fall köra dom så tyst som möjligt en liten stund just medan jag spelar in? Och vad har det för inverkan på övriga komponenter om luftflödet helt stryps under en kortare period?

Om någon orkat läsa igenom hela detta inlägg är jag mycket tacksam för kommentarer åsikter och tips kring mina funderingar, tack!
Mvh Reggaemouse