Inlägg

Inlägg som Crazy har skrivit i forumet
Av Crazy
Skrivet av LemonIllusion:

Här är relevanta länkar för dig då:
Recovery: https://twrp.me/samsung/samsunggalaxynote3qualcomm.html (Americas, Europe & Korea (SM-N9005/hltexx)... ska du ha)
Odin: https://dl.sammobile.com/Odin3-v3.13.1.zip
Download mode: "With the device powered off, hold Volume Down + Home + Power." från LOS wiki
Recovery mode: "With the device powered off, hold Volume Up + Home + Power. When the blue text appears, release the buttons."

EDIT: Fråga här i tråden om något är oklart.

EDIT 2: Kryssa ur Auto reboot när du flashar recovery. Vissa samsungar (ex S4) skriver tillbaka stockrecoveryn vid vanlig boot, så om det även gäller för din telefon måste du boota direkt till TWRP när du flashat för att inte bli av med det direkt.

EDIT 3: Välj ett ROM som fortfarande får uppdateringar. AOSP-baserade LineageOS brukar vara stabilt när enheten stöds officiellt (vilket din gör) och särskilt på en så populär SoC som din telefons Snapdragon 800. Vill du ha Oreo, Pie eller bara något annat än LOS får du testa lite olika bland listan på XDA. Det är det enda sättet att ta reda på vilka ROM:s du gillar och din telefon fungerar bra med.

Tack så hemskt mycket för all info du har postat! Ska sätta mig nu och kika lite.
Jag satt och läste lite här på xda innan jag skrev denna tråden och då stod det att de rekommenderade en viss TWRP version för Phronesis (som jag läste på xda att folk rekommenderade till Note 3). Skulle det möjligen vara något att köra på tro? Kanske är rätt utdaterat.

Citat:

1. Download Phronesis rom and save it to your phone memory or sd card
2. Get a good recovery. TWRP recovery recommended, 2.8.7.0. Newer versions are not supported
3. Boot into recovery, factory reset (full wipe, clean install is recommended). Make choices in Aroma.
4. Optional flash kernel of choice if you're
4. Reboot after successful install and wait for best rom in town to build. Allow about 10 - 15 minutes for first boot.
5. Your phone will reboot once after the first boot to complete customizations..
6. Sit back and enjoy

Av Crazy
Skrivet av LemonIllusion:

Vilken Note 3? Ge hela modellnumret SM-Nxxxx eller liknande.

Ursäkta, haha! SM-N9005

Av Crazy

Hjälp en förvirrad själ att roota sin Note 3

Tjenare,

Jag ber redan här om ursäkt för denna tråd, men jag har en Note 3 som jag är rätt så trött på och funderar därför på att roota den i hopp om att det ska fräscha upp den, samt råda bot på hur jäkla mycket batteri den drar. Provade att byta batteri, men trots det får jag ladda min telefon mellan 3-6 gånger per dag, beroende på anvädning, vilket är ganska tröttsamt.

Har därför läst mig till att jag borde installera följande ROM:
https://forum.xda-developers.com/galaxy-note-3/development/ro...

Grejen är den att trots att jag har läst en del om rooting så är jag alldeles för grön på det för att våga ge mig på det helt själv. Förstår ärligt talat inte vissa delar i alla guider jag har läst och sen verkar varenda guide jag har läst säga att man ska göra olika saker vilket också är jäkligt förvirrande. Tyvärr har jag inga bekanta i närheten som kan sånt här, annars hade jag låtit de få fixa detta åt mig. Därför skapar jag denna tråd här i hopp om att en vänlig själ skulle kunna tänka sig att hjälpa mig.

Hur gör jag? Kan någon dumma ner allt jag behöver göra?

Skulle verkligen verkligen uppskatta det!
Tack på förhand.

Av Crazy

Användare: @Honkens84
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Hämtning + betalning med Swish
Produkt: EVGA GTX 1080 Ti FTW3

Positivt:

- Trevlig och smidig.
- Snabb kommunikation och affär.
- Betalning via swish på plats.

Negativt:

- Inget

Slutbetyg: 5/5

Av Crazy

Kortet är nu sålt!

Av Crazy
Skrivet av Freddyj:

Jag ska eventuellt åka ner till Halmstad i morgon söndag (19/8) mitt på dagen. Om du kan tänka dig att sälja kortet för 5300:- och det finns möjlighet för mig att hämta kortet då så köper jag det gärna av dig.

/Fredrik

Hallå,

Tyvärr släpper jag inte kortet under 6000kr.

Av Crazy

Kortet finns fortfarande kvar!

Av Crazy
Skrivet av Bladee:

5000kr hämtar.

Har två intresserade på utsatt pris, men skulle jag nu inte få kortet sålt så uppdaterar jag här.

Av Crazy
Skrivet av Cuna:

5k+200 när kartong etc fixas fram.

Har för tillfället två personer som båda har bjudit 6000kr var för det.

Av Crazy

EVGA GTX 1080 Ti FTW3

Tjenare, slänger upp annonsen på nytt:

EVGA GTX 1080 Ti FTW3:

Kortet fungerar felfritt (inget coilwhine eller annat skit), fick det levererat från Komplett i Augusti/September 2017 och säljes tyvärr endast av ekonomiska skäl. Kvitto finns.

Alla tillbehör så som; broschyrer, kartong, etc. finns, men är tyvärr magasinerade i Skåne för tillfället. Men de både finns och kan fixas i efterhand så fort jag åker ner dit!

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4220986

Pris: 6000kr
Frakt: Ser helst en affär mellan 4 ögon i Halmstad då kartongen till kortet som sagt är magasinerad, men vid ev. frakt löser jag det på ett säkert sätt. Frakten går isåfall på 89 kr med Skicka Lätt.

Tack på förhand!
Mvh, Crazy.

Läs hela annonsen här

Av Crazy

Kommer att slänga upp annonsen på nytt! Skriver det här för att förhindra förvirringar.

Av Crazy
Skrivet av Peppe79a:

Varför sätta ett startbud på ett pris du inte godtar??

Sätter du ett för högt startbud klagar folk på att det är ett för högt startbud. Hade jag kunnat ändra annonsens text så hade jag satt det till 5500kr idag! Sen för övrigt innebär inte "startbud" lägsta godkända bud. Hade jag satt startbud 6000kr så hade inte någon budat bara för det.

Av Crazy
Skrivet av Cuna:

så två högsta dratt sig ur..
då säger jag 5100

Precis! Kan dock redan nu säga att jag kommer inte att släppa det för så lågt.

Av Crazy

Då två bud har dragits tillbaka kommer jag att låta annonsen ligga upp tills vidare. Ett bud på strax över 6200kr och jag kan tänka mig att sälja det direkt!

Av Crazy
Av Crazy

Bud via PM på 5800 kr!

Av Crazy
Skrivet av Cuna:

är kortet 2 slot eller 2.5?

Dual.

https://images.evga.com/products/gallery/11G-P4-6696-KR_XL_5.jpg

Bilder på kortet får dyka upp imorgon istället. Sitter och försöker få undan så mycket videoredigerande som möjligt innan kortet åker, haha. Ber om ursäkt för detta!

Av Crazy
Skrivet av KLIONE:

Hehe. Nja grejjen är att jag provat både Nvidias Shadowplay och Windows egna inspelnings och tycker fan att jag märker skillnad på att köra utan. Gällande inputlag alltså. Då med en 8700K och 1080Ti. Kanske har kassa drivrutiner eller något, har faktiskt inte forskat så mycket i det.

Jadu, om du märker av inputlag då, så vet jag inte vad jag ska säga, haha.

Av Crazy
Skrivet av KLIONE:

Tjena CraZy, har en liten off-topic fråga till dig angående att spela in, antar att du kör med Shadow Play eller Windows inspelningsgrej (typ Xbox?). Känner du inte av mer inputlag till skillnad om man kör helt utan inspelning? Det är det enda som håller mig tillbaka från att spela in. Sitter på en rätt OK dator tycker man väl, men fpskräsen och inputlagkänslig som man är så suger det ju Demos är inte på frågan då det ser helt retarded ut gentemot live.

Helt off-topic tycker jag ändå inte att det är! Men nej, jag märker ingen skillnad och har du åtminstone en någorlunda bra dator så ska inspelning aldrig vara ett problem. Jag kör med Nvidias egna och det fungerar felfritt. Är varken krävande eller påverkar sjävla spelupplevelsen på något sätt. Har alltid Shadowplay igång med alla spel jag spelar. Det är bara att börja spela in!

Av Crazy

EVGA GTX 1080 Ti FTW3

Tjenare,

EVGA GTX 1080 Ti FTW3:

Kortet fungerar felfritt, är inköpt på Komplett för exakt ett år sen och tyvärr är enda anledningen till att jag säljer det att jag måste pga en rätt kraftig ekonomisk överraskning.

Alla tillbehör så som; broschyrer, kartong, etc. finns, men är tyvärr magasinerade i Skåne för tillfället, men de både finns och kan fixas i efterhand så fort jag åker ner dit!

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4220986

Pris: Bud
Startbud: 5000 kr
Frakt: Ser helst en affär mellan 4 ögon i Halmstad då kartongen till kortet som sagt är magasinerad, men vid ev. frakt löser jag det på ett säkert sätt. Frakten går isåfall på 89 kr med Skicka Lätt.

Budgivningen ligger upp till någon gång på fredag. Är jag inte nöjd med högsta bud kommer jag inte att sälja det.

Jag kommer att uppdatera med bilder när jag kommer hem ikväll.

Tack på förhand!
Mvh, Crazy.

Läs hela annonsen här