Inlägg

Inlägg som Modellören har skrivit i forumet
Av Modellören
Skrivet av FX9:

Jag sällar mig till @Ozzed 's sida.

Och vill tillägga att mining helst skulle undvikits att ens tagits fram.

När du handlar varor från andra delar av världen så önskar du i bland att annat betalningsmedel. Eller ta bara det där med att möjligheten att föra över pengar mellan två olika banker här helt låst från fredag kl 17 till måndag kl 8.

Eller varför inte när folk gör olika bedrägerier och man vill kunna spåra pengarna.

Av Modellören

Var är en "riktig peng " för något. Snäckskal på en ö för hundra år sen. En kopparplatta som någon hackade bort bitar på som betalning för småsaker. Eller ett skuldbrev ?

En papperslapp med några siffror på är ju egentligen ett bevis på att du har rätt att kräva in en skuld. "Pengar" kan ju bokstavligen se ut så som vi vill att dom ska se ut varken mer eller mindre. Förslagsvis något som gör att vårt vardagsliv blir så mycket lättare än att tvingas bära med sig ett par hundra kilo metaller när man vill handla lite mjölk.

Eller att tvingas hålla på med en bank som ställer hundra efterblivna frågor och tar tre dygn på sig när jag vill köpa en fredlig sak av en privatperson i japan. Det ger ju liksom ingen bra upplevelse att hålla på med en bank längre egentligen.

Jag hoppas verkligen därför att krypto blir bra och betydlig smidigare att hålla på med eller helst sätta lite press på så att bankerna skärper till sig lite.

Av Modellören
Skrivet av FX9:

Lol

@Ozzed är forumets största mining motståndare

Hahaha
Ett sånt där miningtroll menar du

Vi andra kanske är rika och kan luta oss tillbaka en dag då skrattar vi nog gott i en sån här tråd !

Av Modellören
Skrivet av Ozzed:

Ah. Fan också. Tack för klargörandet

(Tolkar "Fan också som att du vill prova)
beror på vad du har för kort.

har gått alldeles utmärkt att mina på grafikkort närapå hela tiden förutom nån liten svacka (men mest mental för snacket gick så) precis när ASIC kom där för en massa år sen. I dag gäller det bara att ha mer än 8GB ram så är det bara att köra. Det enda du behöver göra är att sätta igång egentligen men det är alltid massor att ta reda på och det krävs ju att du tycker den tekniska biten är rolig att hålla på med.

Du kan börja med att ladda hem ett program från nicehash och köra igång direkt. regga bara ett konto där och du behöver inte ens en krypoplånbok.

Glöm inte att du ska klocka ner ditt grafikkort bara och lite sånt.

Av Modellören
Skrivet av jOnÄTÄn:

5G kan vara trevligt att ha även om man köper en budget telefon och jag tror inte det höjer priset särskilt mycket. Jag köpte min motorola g100 för 3990kr i somras den har 5G.
5G ska kunna hantera flera enheter samtidigt innan det blir överbelastat. Nu vet jag inte hur 4g är. Men när jag för 10 år sedan hade 3g bredband så kunde jag surfa och spela helt okej så länge klockan inte var mellan typ 16:30 -19:00 på en vardag för då var nätet överbelastat i mitt område.
Ex idrottsevenemang eller andra platser där det är väldigt många på liten yta borde kunna ge användarna bättre uppkoppling om de fixar 5g mottagning.

Om fler går över till 5G så avlastar ju detta dom som fortfarande hänger kvar på 4G.

Förstår fortfarande inte varför någon som köper en medelbra telefon eller i detta fallet egentligen en något dålig telefon (teknist lite efter) skulle vara intresserad av 5G. är ju helt ointressant på en sån telefon,

Skrivet av twit:

Alternativt skaffa en blåtandsmottagare med hörlursförstärkare och fortsätta med dina befintliga lurar - nu med bättre* ljud!

* beroende på befintlig telefons ljudmässiga förmågor

Vaddå "nu med bättre ljud" ??? Blåtand ger ju en sämre ljudöverföring än en kabel mellan, det är alltid en förlust.

Skrivet av BrottOchStraff:

Sätt en BT adapter på dom
Har hör endel bra om denna typ av adapter som är gjord specifikt för bose. Den smälter ihop rätt bra med designen:
https://www.amazon.com/Wireless-Bluetooth-Adapter-QuietComfor...

Kommer aldrig hända. Blåtand krånglar alltid på något sätt och är det något av nått jag avskyr det är att hålla på och gå in i menyer och klicka och klicka och klicka när det är otroligt mer stadigt att använda en kabel.

behöva hålla på med att ladda, plus drar mer ström från batteriet på telefonen. blir också ofta knas när någon ringer och en funktion drar i gång som man inte önskar så det ger med kickande och letande i menyer som jag bara avskyr.

när jag lyssnar på musik då ska jag lyssna på musik. det är därför som att köp av en telefon utan 3.5 kontakt är en total ickefråga. Jag har nästan hellre en MP3 spelare i fickan med en 3.5 utgång egentligen med en vettig dac.

Av Modellören
Skrivet av ronnylov:

Är kanske på gränsen till konspirationsteori men det påstås att de företag som utvecklar ny mining-hårdvara exempelvis någon ny ASIC-miner de kör mining med sina nya miners ett halvår eller så själva innan de släpper dem på marknaden och att det är detta som de tjänar mest pengar på. Sedan säljer de burkarna dyrt till övriga miners när de gått över till nästa nya produkt som de kan mina med. Så skulle jag också ha gjort om jag byggde en ny supereffektiv hårdvara att mina med. Intäkterna är ju störst när man är först.

Stämmer bra. Håller själv på med Mining och ville själv köra ASIC för nån säg 8-9 år sedan men förstod ganska snabbt att det inte är kul att "förbeställa och betala i förväg" en-två-tre ASIC som aldrig dyker upp förns lönsamheten går ner så mycket att det rent av blir väldigt svårt att mina in det man investerat. . Det är lite lättare att greja med grafikkort som man kan sälja när man får lust till nån gamer.

Jag minar fortfarande på GTX 1070 så länge det är lönsamt och det är det ju så.

Av Modellören

Jag faller in in kören att sötningsmedel kan smaka äckligt. Gillar inte vanliga drickor alla gånger för allt är äckligt söta och jag önskar att man kunde köpa drickor med hälften eller en tredjedel av den sockermängd som är i dag.

Har läst att Sverige är det land som har mest socker i våra varor. Måste det verkligen vara så. jag älskar choklad och det ska egentligen vara Marabou men i bland tycker jag att den är så jäkla söt att det blir som en biter äcklig avsmak. Jag har köpt en soda streamer för att jag ska kunna reglera det där själv så då tar lite mindre än hälften av det rekommenderade. Har provat sockerfritt ett tag men det smakar nästan som Vodka på något äckligt sätt eller jag vet inte vart jag ska placera den där men det är verkligen en äcklig obehaglig smak så nu måste jag kasta bort dom smakerna.

Kolsyra och en liten dutt vanlig sockrad saft tycker jag är godast just nu.

Av Modellören

Undrar man vad man ska med G5 till på en medelbra telefon ? Känns som en underlig prioritering.

Utan en 3.5 port och oledskärm så hoppar vi denna, känns ju hopplöst omodernt, och bakvänt, trådlösa lurar som tar bort vinsten med att köpa en lur som är svindyr.
Har ett par klassiska Bosslurar på 3.5 plug som alltid är med och hållit i över tio år nu. Då ska jag alltså köpa trådlösa lurar om jag vill fortsätta lyssna på musik, som innehåller miljöovänliga batterier helt i onödan.

Nä tack.

Av Modellören
Skrivet av Soir:

Nu nämndes ju inte mining alls, utan scalping, alltså att sälja dessa bristvaror till mycket högre pris än vad de köpts in för.

Ja samma sak där vad vet dochu om det? en har tillomed nämt det i tråden att en annan köpt åt honom.

Det är inte långt till jul så det kan vara julkappar också. Alla vet att det blir helt annorlunda i år.

Av Modellören
Skrivet av Frallishpc:

Min kompis fick tag på ett 3060ti till mig 😊 Kom ca 09.45 till Medis. Äntligen dags att bygga dator!

Grattis ett väldigt bra kort drar inte så mycket ström jämfört med andra kort.

Vill ha exaakt sånt kort och tänkt bygga nytt men får väll kanske stå ut med 2600k och gtx 1070 ett år till. Fick tag på en låda men tappade inspirationen helt på grund av bristen...gamingen helt nedlagd.

Av Modellören
Skrivet av cracko:

Mest gamers på sveavägen. Någon hade tagit med sin typ farmor som garanterat inte visste vad ett grafikkort är, uppenbar scalper och borde nekas i kassan.

Men vad vet du om det? Kan ju vara någon som vill fixa ett till någon annan i familjen som måste vara på jobbet och så.

Tror du dom stora miniingfarmarna enns bryr sig om och lägger tid på enstaka kort som man bara kanske kan få tag på. Dom köper ju för tusan Bullk patcher pallvis via helt andra kanaler och säkert personliga kontakter ibland....

Av Modellören

Det var kö ända till trappen vid Lidl... Om jag kunde infoga bild på telefonen så hade jag visat bild.

Gick tillbaka till jobbet då man sa att 3090 är slut 11. 25

Av Modellören

Jag minns att Gigabyte hade mycket problem med kondensatorer för nån tio år sedan och där var det inte ett snack om att få dessa reklamerade eller någon rabattkupong eller något. man hade med vilje satt i mycket billigare och jättedåliga kondensatorer för att tjäna så mycket som möjligt.

Kondensatorerna höll runt tre år sen var det bara att sätta lödkolven på mammabrädan för den som hade lust. Det var bland annat tack vara Gigabyte som jag fick upp ögonen på det samt att det är ganska lätt att byta själv om man inte har tummen mitt i handen. Det var det som gjorde att tillverkare satte i jättebra kondensatorer och kallar det "millitaryklass" "Build 10-Year Guarantee" med mera...

gigabyte har alltid klingat lite sådär vi bygger billigt skräp som vi kränger lika dyrt..

Av Modellören

Obigatoriskt Chipset !

Firefox, svart tema. + Tillägg uBlock Origin
Search & destroy

Reason + ReCykle
Ableton Live lite
Autocity
Spoytify
Netflix
VLC
PhotoShop Elements 8
Steam
Epicgames
En rad med spel.

Av Modellören

är det någon som håller på med sånt här...

REM ======================= Removing Windows default apps =======================
ECHO.
:winappstart
set /p winapps="Removing Windows default apps? y/n: "
if '%winapps%' == 'n' goto odrivestart
if /i "%winapps%" neq "n" if /i "%winapps%" neq "y" goto winappstart

powershell "Get-AppxPackage *3d* | Remove-AppxPackage" > NUL 2>&1
powershell "Get-AppxPackage *bing* | Remove-AppxPackage" > NUL 2>&1
powershell "Get-AppxPackage *zune* | Remove-AppxPackage" > NUL 2>&1
powershell "Get-AppxPackage *photo* | Remove-AppxPackage" > NUL 2>&1
powershell "Get-AppxPackage *communi* | Remove-AppxPackage" > NUL 2>&1
powershell "Get-AppxPackage *solit* | Remove-AppxPackage" > NUL 2>&1
powershell "Get-AppxPackage *phone* | Remove-AppxPackage" > NUL 2>&1
powershell "Get-AppxPackage *soundrec* | Remove-AppxPackage" > NUL 2>&1
powershell "Get-AppxPackage *camera* | Remove-AppxPackage" > NUL 2>&1
powershell "Get-AppxPackage *people* | Remove-AppxPackage" > NUL 2>&1
powershell "Get-AppxPackage *office* | Remove-AppxPackage" > NUL 2>&1
powershell "Get-AppxPackage *xbox* | Remove-AppxPackage" > NUL 2>&1

Copypasta in i anteckningar. Spara som valfrittnamn.DAT

klicka på den... tryck y.

Tänker att man kan få till något som stänger av allt nytt som vädergrejen nere i högra hörnet och allt man inte vill ha. Någon nämnde det i tråden.

Av Modellören
Skrivet av Kensu:

Japp, såg det och läste om det. Tror jag låste upp låset (low hashrate) spärren nu dock.

Glöm nu inte att klocka ner grafikkortet som du minar på.

Av Modellören
Skrivet av Kensu:

Ja, är chockad nog att ingen har nämnt det men det kanske påverkar inte alls?? Grafikkortet skall alltså funka precis som vanligt ändå oavsett version eller?

Det fungerar inte alldeles fullt ut med den minneshasighet som den stöder men är bakåtkompatibel, precis som mycket annat på datorer. För just Mining räcker det med PCIe 1X så mining kommer av den anledningen ha exakt noll problem.

Helt ovidkommande av den anledningen rent allmänt. men så har vi det här med "låset" på just 3060

i detta fallet så har TS sån tur att det är ju det kortet han vill spela på och därför kommer det fungera, värre vore om det var tvärt om. Då måste man köpa en HDMI dummy exempelvis.

men när han spelar så kommer det gå lite lite sämre än vad det kunde gjort ? men antar att det inte lär synas i praktiken, nån FPS hit och dit...

Av Modellören
Skrivet av infigo:

Nu ska TS inte mina på 3060 som jag förstår det. Han ska mina på sitt 1070 men han kan inte få bild ens en gång på sitt 3060

Hur som så är han ändå tvingad att göra så som jag skrev.

Av Modellören
Skrivet av macmann1:

Om du menar generellt är detta är inte ett krav, det går alldeles utmärkt att mina med ett 3060 i en annan PCIe-slot, men den måste vara pcie 3.0 och x16/x8, vilket den inte ser ut att vara i TS fall. Däremot ska det inte spela någon som helst roll för att få bild mig veterligen, det handlar bara om vilken hashrate du får med ethereum.

Kan även jag tänka mig att en BIOS uppdatering kan behövas om det inte heller fungerar som ensamt kort.

Nä det måste inte alls..

Vi är ju inte vid 470.05 och allt möjligt annat för att få det att fungerar optimalt

ÄN !

Tja jag äger inte ens ett 3060 själv och inte hundra uppdate... men det borde ju hjälpligt hacka i gång i vart fall så att TS kan se att det fungerar åtminstone. Så att han kan börja mina lite medans han läser på och kan lösa andra faciliteter medans han minar på vilket bör fungera utmärkt men långt från bäst.

* Så länge han har skärmen i det kortet bör det fungera eller HDMI-dummy.

Av Modellören

Det är för mycket breda spekulationer och lösa gissningar i den här tråden tycker jag...

Det är spärrat på ett klurigt sätt så att det inte ska vara jättelätt att ha flera 3060 på raken att MINA med.

Men det går alldeles utmärkt att mina med ett 3060 och flera andra kort. Det du måste göra är att sätta in 3060 först och den ska sitta på den slott som är den slott som man avänder föra alla andra slottar... Vanligtvis den som sitter närmast processorn.

Allså inte på dom små PCIe skottarna utan den breda.

! och obsavera--- Du har koll på all drivutiner och allt sådant och ställt in Windows rätt... Chipsetrutinen är där.

1 ta bort alla drivrutiner som har med grafikkort att göra. Ladda ner den nyaste drivrutinen.

Stäng av datorn och sätt i grafikkortet på PCIE slotten jag talade om. Nu och detta är jätteviktigt (detta är en del av spärren skärm måste sitta på 3060 !). Du sätter in skärmkabeln i 3060 grafikkortet. Sätt i alla strömkablarna.

Starta upp din dator, har du bild nu så borde allt vara ok så långt. kolla i enhetshanteraren om kortet är där... ja visar det bild så är detta nästan onödigt.

installera grafikdrivutinen, starta om datorn.

Nu ska ditt 3060 fungera ! vad du än gör så ska ditt 3060 aldrig flyttas på och när du upptaderar något och alla kort lägger av så måste du upprepa detta ovanför.

Restan av korten sätter du in på anda lämpliga slottar en i taget... i med grafikdrivutin... Sen startar du om. Upprepa.Alla kort du sätter in måste samma sak göras.
en sak till. fungerar inte nästa kort (Ytterligare felkälla och nästa steg nu) nu så måste du nog öka virtuellt minne. Lägg in lika mycket som alla GB på dina kort tillsammans.

Nu ska det fungera