Inlägg

Inlägg som Modellören har skrivit i forumet
Skrivet av Tadidas:

Någon som är insatt, är det lönt att skaffa wifi 6 om man inte har någon enhet som stöder standarden?

Och finns det wifi-dongles (USB) som har stöd för wifi 6? Har för mig att jag letade för några månader sedan utan framgång.

Nä jag tycker inte det är värt det, av vad jag läst så om du byter upp från wifi 5 till wifi sex så märker du ingen skillnad alls om alla dina prylar har wifi 5. (Senare så kan ju en pryl gå på wifi6 och resten som går på annan antenn får därför avlastning och mer tillgång)

jag själv har redan en ny med wifi 6 men men jag hadde ändå mycket gamla grejer som en d link 655 och en liten nyare som någon kastat i soprummet. jag kör bara mest en enda surfplatta och tycker att bara neflix och youtube fungerar så är det ok,. Sen ska det vara så att man inte märker så mycket skillnad om man har få grejer. Wifi 6 är bra om man har mycket prylar och är en stor familj. Sen att små saker ska kunna gå mycket strömsnålare, En liten sak kan stå där utan att kolla upp mot nätverket tusentals gånger i sekunden utan den sätter sig i stället i viloläge och kollar en gång i veckan. Det kan wifi 6

Det dök upp en på rea för nån femhundring och det är inte en värsting heller men jag behöver i inte så mycket som sagt och den var billig så jag slog till på en TP AX1500.
En liten tanke är att det kan var nice med kortare svarstider när man kollar på youtubeklipp och det kanske blir lite mer saker uppkopplat om ett par år. Ja ska också uppgradera allt jag har för allt är gammalt, ny dator, ny platta, ny telefon och så vill jag ha en webbradio i köket. tanken är att allt ska ha wifi 6 har dom inte det då köper jag inte

har letat webbradiol nu men det står inte ens vilket WIFi dom har så ... Finns ju knappt några prylar än så nej du kan lugnt luta dig tillbaka och köpa senare när du tycker att du har det behovet. läs på under tiden kanske slå till på någon rea.
Det är mitt tips...

Man kan ju köpa en och riva av den ena delen så får man äntligen den telefon man vill ha.

Hmm ja om alla vitala delar sitter på rätt del vill säga...

Ho den som blir måste framföra att en bra mobil har baksida och skärm i polykarbonat, levererat med Glossy/matt skyddsglas, 3.5 hörlursutgång, löstagbart batteri som har bra kräm... med wifi 6, välfungerande blåtand 5..., Nya G5 nätet kan man skippa helt.

Lite mindre än alla andra så man kan ha den i jobbfickan och dammtät.Men för den sakens skull inte sämre prestanda och någotsånär vettig kamera !

Förövrigt välldigt bra initiativ av Samsung.

Skrivet av -ronz:

Min poäng var hur stor andel av konsumenterna bryr sig om detta. Alla jag känner som jag spelar med vill bara ha något som "presterar bra" och frågar man om watt och nm ser dom ut som frågetecken..

Jag bryr mig uppenbarligen rätt mycket

Jag antar att dom är just det : Helt ovetande

Som jag sa där det kanske inte är så viktigt just nu utslaget på ett år men jag lovar att vi lär få se trubbel på elräkningen om inget gör något åt den saken.

Va har rätt nyligen fått se att man får betalt för att använda El. men vi har ju även kostnad för elnätet och ytterligare avgifter mm så man har ändå fått betalat men på själva elen så fick man faktiskt betalt för vi hade överproduktion. Sen har det vänt och vi har haft en kort period men rekorddyr el.

Det märks inte så mycket för konsumenter... Det ena tar ut det andra.

Men! vi kan få väldiga problem om mycket blir galet samtidigt och då kommer det där dyra elpriset ligga som ett lock över hela samhället och då blir det inte kul och lär påverka även den som spelar på ett törstigt system. Intresset för annat lär väckas ganska markant efter en sån vinter.

Det är rent uruselt hur det har hanterats och det där kommer drabba alla även en gamer...tyvärr.

Skrivet av hokko:

Jag har inte märkt någon som helst skillnad på min amd eller intelbuild på elräkningen. Har inte heller märkt någon skillnad på min intel som överklockad vs stock med strömbegränsning.

Däremot så tyckte jag att mitt amdsystem var mycket mer prisvärt men blir ändå att jag kör med mitt intelsystem mest då jag har en 240 hz skärm. Aldrig fattat folk som hatar så mycket på intel, att amd har varit tvärkassa i 20 år är anledningen till att intel inte har behövt göra något. Om man ska hata på någon så är det enda rimliga att hata på amd för alla vet att de som tillverkar dessa cpuer inte arbetar med välgörenhet.

hat (Dit påstående och det får stå för dig) VS rakt av fakta.

Intels olika delar i Mexico, Israel, Costa Rika, två ställen i Kina, Vietnam, Pengang, Irland.

kan du förövrigt nämna något större företag som inte tänker på aktieägarnas vinster i första hand ? jag deltar inte i vilket företag som är bäst vs något annat jag går bara på fakta om vad som är bäst... har alldrig känt det direkt som att ett företag ärn en parter man är gift med eller något alls överhuvudtaget. Sånt kan nötter hålla på med och vill du kolla ett ställe där man är värt så är det nog inom sporten eller aktier,,, kolla Avanxas forum och Fingerprint där några kavaljerer fortfarande inte har gett upp... kolla Eniros forum nått två år bakåt, kolla den aktie man poster mest om. prova att prata illa om fel fotbollsspelare eller lag där har du.

Eller om du träffar någon lågt ut på vänsterkanten, prova att säg fel saker till en sån så får du se på rabiat beteende.

Samma fenomen men jag står helt utanför det där så blanda inte in mig i det. Skiter högaktningsfullt i det och går bara på dom fakta som finns utefter eget behov.

Skrivet av -ronz:

Men hur stor andel bryr sig om att det är 14nm?
Jag bryr mig egentligen bara om pris och prestanda och i viss mån effektivitet. Om det är 7 eller 14nm spelar ingen roll.

Du bryr dig om du sitter många timmar och själv står för elräkningen Dessutom så är det skönt att ha en tyst eller överkomligt tyst dator och främst sval särkillt om man bor i en lägenhet som är väldigt varm på sommaren.

14nm är verkligen allt värre med tiden och det kan bara Intel lösa genom att börja tillverka 7nm minst.

Särskilt om man som jag då totalt tröttnat på allt vad tower heter och spelar inte lika mycket vill gå på MIN-ITX högst, och prioriterar TDP före att suga ut dom där sista procenten FPS och det blir nog någon 65 Wat processor nästa bygge och gärna något grafikkort som drar lite snålare än dom värsta.

Nu sitter jag i skrivande på en Intel NUC i3 7100-U och jag kan göra det mesta och den drar väl 15 WAT (Sen tillkommer skärmen så klart). Du kanske inte bryr dig i dag men elpriset kan komma skena iväg av orsaker vi inte bör gå in på här för det blir mycket politik och annat av det men kommer en sådan månad lär du kanske tänka annorlunda efteråt. Risken är nämligen överhängande stor... Vissa lär ju kanske tvingas ha datorn avstängd om det händer om man inte har råd.

Med 30 Hz så är det ju inte några skärmar man ska sitta och stirra in i länge om man inte vill få ont i ögonen.

Så för egen del så går därför detta bort.

Skrivet av pi:

Ja,har sett över alla drivrutiner. Har bestämt att star stable/sims spelande lillasyster får ta över i5-4670k burken.

Ok ja men dåså

Skrivet av pi:

Har kollat allt, ser ok ut.

Varför svarar du inte på frågan ?
Återigen har du installerat chipsettdrivutinen eller inte... BOKSTAVLIGEN!!!!

Svara åtminstone ja eller nej på frågan.

Skrivet av pi:

Hej,jag förstår hur du tänker, grejen är vi har ominstallerat datorn totalt flertalet gånger, försökt pilla med modifierade drivrutiner till killer e2200 nätverkskortet, och grejat med diverse andra saker men har ändå inte fått det att funka bra med konstiga fryslagg som varar i flera sekunder och spel som känns tröttare än vad det borde vara. Orkar inte greja mer, in med det nya och ut med det gamla.

Det handlar inte om tron att han ska bli bättre i spel, han är bara trött på att det inte funkar bra och jag är trött på att höra om det.

Och du kan inte svara på om du har koll på chipsetdrivrutinen ?

ta reda på lite mer, är det HHD i datorn så ska du fixa en SSD. Du kanske kolla vilka program killen har i gång. har han massa i bakgrunden som inte behövs jag då kanske det segar ner, många program kan man ställa in i inställningarna så att dom inte startar upp när datorn startar. tryck ctrl alt del och kolla där vad som är i gång och avinstallera det som inte behövs och kolla vad allt är. En sak som i bland kan slöa ner något otroligt är avsaknad av chippsettdrivrutiner, du måste gå in på moderkortets tillverkaresida och leta upp dessa där... Chippset och en del där. Ställ in lägre setings i spelen på LOV så kommer det mesta lösa sig.

Skrivet av pi:

Sonen svär över sin i5-4670k burk och det är dags att fixa lite nytt. Tänker att ett Ryzen 3600 bygge blir bra....
Har dålig koll på minnen, kompatibla moderkort, bra priser osv.

Fundera på det nedan.

Skrivet av EDC:

Första frågan är vad som det klagas på så det inte köps en dator till som inte löser problemen som upplevs.

Har du en frustrerad arg tonåring som det går dåligt för i ett spel och som tror att allt kommer lösa sig om pappa köper ny dator , han kommer bara sitta där och vara lika arg och kommer skämmas inför sina kompisar när han är lika kass med den nya datorn.

Jag spelar själv på en 2600k och ja den är sämre men man kan faktiskt spela bra på den ändå... Det är bättre om du tvekar datorn lite eller att han gör det själv och att du tar och köper ny dator om ett till två år i stället. Snart så börjar han gymnasiet och ska ha saker till skolan eller varför inte köpa saker som julklapp. Lägg pengarna till Körkortet i stället och en liten gammal bil sedan.

Man säljer alltså en 65W processor som är låst och en olåst 125 W processor. Och på det 14.

Dessutom sjukt svindyrt.

Varför pratar alla jämt i dom här trådarna alltid som att... Allt ska brassas på maximalt och vi skiter i hur mycket ström allt drar och det är bara det som man max kan prestera som räknas. ?

Är den ingen som någonsin tänkt att ett användande skulle kunna vara att om man bara ser på film och surfar så skulle ju hela externa grafikkortet kunna stängas ner helt. Sen när man vill spela så slås det på. Man skulle spara massor med ström på det sättet.

Har vi ett foldinglag? fanns ett här förut. har en rigg med minst fyra grafikkort att dra igång och skulle hellre vilja bidr om vi har en Sweklockers eller ett sverigelag.

En sak som slagit mig är att det ofta handlar om något universitet i USA och det stör mig. Skulle hellre hjälpa ett svenskt företag eller universitet med det här eller åtminstone något inom eller samarbete i EU eller nordiskt land.

Men kanske lite oftopic och vist om man kan göra en god gärning för människan så är det ju bra. Bränner gärna el på en vecka eller två...lägenheten är lite småkall.

@Lonian: Fyra tusen ? nä inte ens det.

Ser detta lite som skräp med förväntad kort hållbarhet, om möjligt lite bättre hårdvara än en lågpristellefon. Skulle jag få välja att få en exempelvis en nokia 4.2 gratis (Eller till samma pris) eller den där telefonen som skulle jag valt Nokian före den där flif-floff telefonen.

Jag väntar en fyra år till dom kommer med något som håller men jag vet inte jag är inte alls förtjust i det formatet och ser det som en tillfällig gimmick. Verkar som alla olika som kommer nu dras med ett eller annat problem.

Jag hoppar detta helt...

Jarå men processorn börjar ju flaska lite, men det går och det går bra dessutom. Dock kommer inte det grafikkortet gå optimalt men det är frågan om du kommer märka någon större skillnad som användare egentligen ?
Kolla bara att grafikkortet har DVI utgång till skärm nummer två.

Släng också i en SSD ! Förutom det så behöver du inte byta något.

På sikt så bör du kanske börja tänka på att uppgradera moderkort+processor och då kan du ju bara föra över grejerna,

Jag säger upp och kör en i taget pausar lite mellan i bland och pausar om jag ska göra något. Åker jag bort vill jag ändå inte titta så då är det avstängt.

Just nu kör jag HBO men har precis tittat färdigt på allt jag vill titta på, Så vid månashiftett så stänger jag av det. Ska hålla flytta och tapetsera den nya lägenheten och fixa lite och lite annat så det blir en hel månad utan någon tjänst överhuvudtaget än telefon för 100 kr, bredband för 139 kr mån.

Blir det en kall och regnig vår så brassar jag nog på med Netfix i April, Maj. men till sommaren blir det nog lite fiske och annat...

fast? ljudet! Eh men ofta så har dom hu kraftigt underdimensionerade högtalare så det låter skit när dom vräker på högre än vad högtalarna eller förstärkaren tål så det låter dist av alltihopa. Lodenesswars här vräker vi på så det låter skit.

Har bättre ljud hemma med ett två-kannals system.

jag håller med andra man störs av folk som ska hålla på å prassla eller prata genom hela filmen. men där finns ett knep, boka premiär då är det mer folk som vet hur man sköter sig. Eller så bokar man när filmen gått länge för då är det lite folk i hopp om att dom håller käften eller är diskreta med sin mest prassliga påse dom kunde hitta.

Förutom det är filmen bra så är man inne i filmen. Har man levt med VHS och alla piratkopior så vet man vad man talar om

Inte fan sitter jag och glor på" det svarta" i en film ? Även om jag har LED med svart hemma. Gör man det då är man inte intresserad av film helt enkelt.

Ett gott råd börja titta på film och sluta stirra er blinda på specifiktationer och data då kommer ni ha det mycket roligare.

@tEsw: Du kan ju driva den med en vanlig powerbank så slipper du kablar på skrivbordet