Inlägg

Inlägg som Blueson har skrivit i forumet
Av Blueson

Letar skollaptop till programmeringskurs

Hej! Ska börja en programmeringskurs och letar efter en hyfsat vettig laptop, har själv ingen aning angående laptops så tänkte fråga här.

Skulle gärna köra på en SSD med tanke på att jag tänkte köpa en extern hårddisk för att lagra det mesta på ändå, skulle gärna ha en hyfsat stor skärm som är skön att programmera på och jag skulle uppskatta ifall den kan köra typ Dota på low i 60 fps ifall jag skulle vilja ta med datorn till några vänner.

Skulle anta att ett vettigt pris är runt 6-7k kan nog gå högre ifall det skulle behövas, tack för hjälpen!

Av Blueson

Hej! Jag och ett par vänner försöker dra ihop ett lag att spela aktivt med, vi letar efter en pos 4/5 spelare, vi är rätt dåliga och våran average mmr tillsammans är runt 2.7k, men ifall någon är där omkring och vill spela med oss lägg gärna till mig på steam så kan vi se Vi spelar för det mesta för att bli bättre. http://steamcommunity.com/profiles/76561198035587167/

Av Blueson
Skrivet av teejee:

Då får du nog en klart sämre router än Thomson misstänker jag.
Du säger inget om hur snabbt internet ni har eller hur stort ni bor. Bra routers kostar det tredubbla. Asus N56 är bra och går att få för 600kr. Asus N66 är ännu vassare och ligger på 900kr.

Vi betalar för tillfället för 12-30 mbit/s och får ut ~12 mbit/s. Vi bor i en vanlig villa och har de vanliga tekniska grejerna uppkopplade på det, smartphones Smart-tv's och datorer, 2 st tv och 2 datorer

Av Blueson

Ska brygga min Thomson router från Telia, fast vet inte vilken router jag ska använda...

Hej! Jag ska brygga min Thomson router för att få mitt Wii U att fungera, funderade på att köpa denna http://www.inet.se/produkt/5404495/asus-rt-n12-d1-n300-mrea14...

Jag vet inte riktigt vad jag ska leta efter när jag köper en ny router, vi är en familj på 4 person som alla har varsin smartphone med 2 datorer och 2 Smart-tv:s uppkopplade på nätverket, hade en sådan router fungerat eller behöver vi något maffigare? Tack för hjälpen!

Av Blueson
Skrivet av Pelleboj:

Inte just med smash men med Mario Kart, sök på thomson i denna tråd så lär du hitta många inlägg. TG789vn fungerar inte bra med Wii U.

Var jätteglad över att äntligen kunna spela Smash och MK8 får väl vänta med det ett bra tag nu tills jag har råd med en ny router de kan brygga om......

Edit: Lite off-topic men tror ni man hade kunnat brygga om och använda denna? http://www.inet.se/produkt/5404495/asus-rt-n12-d1-n300-mrea14...

Av Blueson

Någon som haft problem med att spela online på Smash med en Thomson TG789vn router? Har pratat med telia fast de dirigerar mig till deras fina premiumsupport för 19 kr/min.... Har försökt öppnat portar fast när jag öppnar de som Nintendo har lagt ut får jag "Spelets eller programmets portkonfiguration står i strid med ett redan tilldelat spel & program. Tilldelning av spelet eller programmet är inte möjlig."

Har inget problem med att komma ut på nätet med mitt Wii, fast när jag försöker spela emot min vän eller använda matchmaking får jag bara ett felmedelande...

Av Blueson

Tänkte bygga en HTPC av Rasberry PI, tips på delar?

Tänkte om ni har några tips på en enkel setup för en Rasberry som ska användas som en HTPC körandes XBMC. Tänkte på fjärrkontroll, chassi etc. Tack för all hjälp!

Av Blueson

Jo jag fick reda på det i helgen, datorn dog under åskan, var inte ens på hade bara kablen inne... :/

Av Blueson

Nytt grafikkort!

Tjenare! Hade tänkt och byta ut mitt lite äldre Asus 6950 2 GB kort, tittade lite på http://www.inet.se/produkt/5409996/sapphire-radeon-r9-270x-4g... och tänkte att det var en hyfsad uppgradering. Spelar inte speciellt grafikkrävande spel och vill bara ha en mindre uppgradering fast något som kanske håller 2-3 år till. Vad sägs? Har inte haft någon koll sedan jag köpte mitt förra grafikkort så jag är lite osäker vad som är vettigt för mitt behov.

Samt, någon som vet vilka 2 spel som ingår?

Av Blueson

Vill ha en TV som jag kan ansluta till datorn

Hallå, jag kan inget när det kommer till TV-apparater, jag letar efter en TV, helst runt 32' med full HD som jag kan ansluta till min dator, och detta helst utan att använda någon sladd. Om jag förstår rätt så ska det gå genom routern och jag ska kunna komma in åt min dator därifrån, jag vill kunna komma åt filmerna och serierna jag har i själva datorn genom nätverket och se det på TV:n utan att behöva ansluta en sladd. Någon som vet hur jag skulle kunna göra detta? Jag skulle kunna sätta ihop en dator enbart för att ha den bredvid TV:n men skulle hellre gå med ett lite billigare alternativ.

Några som har förslag på TV samt hur jag skulle kunna fixa detta? Tackar!

Av Blueson

Några tips på några ny mmorpg:n?

Så jag och en vän letar efter ett nytt mmorpg, det ska helst kännas fräscht och inte som WoW.... Det ska ha en hyfsad playerbase, och ska inte kännas grindigt. Tack för alla svaren om ni vill ha lite fler krav fråga bara så ska jag se om jag kan lägga till några, detta var lite snabbt skrivet!

Av Blueson

Inget Vietnamn? :< Jaja ska bli en bra vecka ändå!

Av Blueson

Om du ska vara en hygglig människa kontakta dem, annars så ge det till en god vän!

Av Blueson
Skrivet av sassa46:

Min bror kör minecraft på "högsta" grafiken med en pentium dual core, något gammalt amd kort, och 2 gb minne, laggar knappt alls.

Sitter själv på 4 gb minne intel E7400 och får drops till 25-35 fps på högsta med medelvärde på 35-40 :/

Av Blueson
Skrivet av Azoicer:

Du kan väl inte ha klaner i LoL?

I level 30 så kan du skapa ett rankat lag där du spelar med dina vänner. Och varför skulle man inte kunna ha en klan i lol? Alla team baserade spel eller bara online spel kan man ha klaner i, vissa mindre seriösa vissa mer seriösa.

Av Blueson

[QUOTE=Son of Qwerty;12781322]Har själv försökt Dota 2 men slås av hur tråkigt det är. Tycker att TB summerar det rätt bra att man inte bryr sig om motståndarna första 20 minuterna och när man väl möter dem inser man att man har kommit mycket längre eller ligger långt efter.

Att klaga på att man gör samma sak i SC2 är väl lite sådär när Dota ändå går ut på att denya/last hitta creep under de första 20 minutrarna typ.

När det gäller SC2 sååå... för att öka variationen i dina games kan du ju:

  • Cheesa

  • Lära dig nya build orders

  • Byta ras

[/QUOTE]

Måste säga att byta ras är ett väldigt roligt sätt att spela spelet, har tänkt byta till random i HOTS för att få så mycket variation som möjligt!

Av Blueson

För vi alla vet ju att en support ska vara såhär istället

http://i.imgur.com/VGVni.png

Jag tror nog att det kunde varit värre för dig, testa ringa dem istället brukar funka mycket bättre.

Av Blueson

Råd om SSD

Så jag ska köpa ett antal delar för att sätta in i min dator, CPU, mobo ram hdd och en sdd. Jag har absolut ingen erfarenhet med SSD:er så jag tänkte fråga lite här.
Jag har funderat på http://www.inet.se/produkt/5315272/corsair-ssd-force-3-series... eller http://www.inet.se/produkt/5315273/corsair-ssd-neutron-120gb
Som sagt jag har ingen erfarenhet så ifall någon kan ge mig bättre förslag, vill veta mer eller säga eventuella problem med dem är jag tacksam. -Jesper!

Av Blueson
Skrivet av grafit:

Om du vill överklocka så kan det vara en orsak att köpa en ny kylare eller om du stör dig på ljudet. Skulle jag vara du så skulle jag köpa minnen utan någon stor kylare för att undvika möjliga problem i framtiden.

Tror du att dessa skulle funka bättre då? http://www.inet.se/produkt/5315229/corsair-8gb-2x4096mb-cl9-1... Tack för din hjälp btw!

Av Blueson
Skrivet av grafit:

Ser bra ut tycker jag, allt fungerar.Tänker du använda dig av kylaren som kommer med processorn eller har du någon annan kylare redan? Jag tänkte bara att RAM stickornas kylare kan komma i vägen för större luftkylare.

Jag hade tänkt och använda mig av den som kommer med processorn, skulle du råda mig att byta?