Inlägg

Inlägg som soccom83 har skrivit i forumet
Av soccom83
Skrivet av versions:

första länken tar mig till wd red 3tb, inte din kundvagn.

om du vill ha plats för rikligt med vattenkylning är obsidian nog för dig. t.ex. 750d är ett fulltower som kan vara bra. är inte direkt någon expert på vattenkylning men tror att du ska kunna få in en 360 i taket och en 240 längst fram. tar du ut 5.25"-platserna där uppe får du plats med ännu mer. annars finns värstingen 900d men där får man ha in en jävla massa saker för att det inte ska se tomt ut. corsair brukar vara duktiga på att ha med många möjligheter för olika användare utan att man behöver modda chassit.

det brukar stå vad man kan trycka in i det utan att ändra chassit på företagens hemsidor. borde även finnas mycket information om du googlar lite för hur bra olika chassin är för vattenkylning.

såg att du redigerade nu.
jag tycker att det är en utmärkt kundvagn. tyst och kraftfull.

http://i1.ytimg.com/vi/6BBUer4Sf9g/maxresdefault.jpg

haha

ska helst ha plats i huset för datorn... vilket jävla monster till chassi i bild alltså!
mm tror min inköpslista är klar isf.

kommer dock köpa en del från inet
http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6868309-00.png

Sen

https://www.netonnet.se/Customer/SharedList/8913

från netonet.

får med 2 spel på inet :D.

Bytte minne till ett som kostar 100 skr mer, i 1866 o klarar 1,5v bra eller onödigt?

Av soccom83
Skrivet av versions:

Börjar se riktigt bra ut. Tänk på att grafikkortet du har valt är mycket långt. Du får ta ut den övre hårddiskburen (gör dock inget då du har tre 3,5"-platser där och två SSD-platser på baksidan av chassit (måste monteras innan moderkortet, det fick jag upptäcka själv)) för att få plats och ett andra kort går nog inte i, värt att tänka på om det är viktigt för dig att båda korten är likadana. Annars köper du bara ett annat märke då som är lite kortare för ditt andra kort.

H440 är ett fint chassi men kanske inte bästa valet om du inte gillar fönster. Titta lite på andra tillverkare också, speciellt Corsair gör jättefina chsssin, speciellt Obsidian-serien.

Om du vill spara en slant kan du kika på en Crucial M500 240GB istället. Hälften write, liknande read (tvivlar på att du märker någon skillnad där) och MLC-minnen istället för TLC vilket är en förbättring.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för all feedback du ger Versions!
Ser för närvarande ut:
https://www.netonnet.se/Customer/SharedList/8876
och sen samma processor ram och mb som innan
http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/uppgraderingspak...

Bytte ssd så kom jag ner under 13 :), vilket var mitt mål. funderar dock fortfarande på h440 iom att den verkar vara tyst (som define) på trots av fönster, men kanske lite "större" innuti vilket kanske är bra att ha inför framtiden med eventuell vattenkylning, och sen använder jag verkligen inte 5.25" enhet längre. Ska fundera lite på den, men det skiljer sig typ 200kr. Har kollat lite på obsidian också, ska se på recensionen på swedroid.

Av soccom83
Skrivet av versions:

ser fint ut. tänkte nämna några saker. vad jag har hört här på forumet så är asus dc2-version av r9 290/290x tagen direkt från gtx 780 och ploppad på. huruvida det här påverkar kylprestandan på ett märkbart sätt vet jag inte. om du tror att du vill ha två kort i framtiden skulle jag rekommendera att du kör på 850w, speciellt om du ska ha r9 290 då det är lite hungrigare än 780. i7 med 8gb minne över i5 med 16gb minne alla dagar i veckan enligt mig. en i7 är snabbare i några spel samt tung multitasking och kommer få längre livslängd (och mycket högre andrahandsvärde men den kostar också mer). 16gb ram är en skitbra uppgradering från 8 om man regelbundet slår i taket med 8. det är absolut inte något jag gör. om du ligger under 8gb minne använt med 8 och 16 kvittar det fullständigt hur mycket minne du har. jag satte på battlefield 4, 2st world of warcraft, två enklare spel, 30-40 flikar i firefox samt småprogram och kom upp i drygt 8gb minnesanvändning. min 4770k går ner på knäna långt innan jag når ens 10gb minnesanvändning (mest pga battlefield 4, när jag stängde av det så gick det bra igen). det här varierar givetvis för olika användare och vad man använder för program men för gamer-svensson som spelar spel, tittar på streams, tittar på film och hänger på facebook ser jag 16gb ram som helt onödigt i dagsläget. i framtiden blir 16gb säkert lagom, precis som att 4gb var lagom för några år sedan men då kan du lätt köpa 8gb minne till.

om du ska överklocka kan det vara en god idé att köpa en till 140mm-fläkt till framsidan på chassit. http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/kylning/chassifl... är samma som redan sitter i datorn. annars finns det dyrare varianter som http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/kylning/chassifl... och http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/kylning/chassifl.... jag skulle nog kört på fractal design om målet inte är att byta alla fläktar i chassit ändå.

edit: här kan du läsa sweclockers recension av asus dc2 290x och sapphire tri-x 290x. 290 är mer eller mindre samma kort som är lite avskalat.
http://www.sweclockers.com/recension/18202-radeon-r9-290x-med...
http://www.sweclockers.com/recension/18345-radeon-r9-290x-med...

annars rekommenderar jag gärna techpowerup för grafikkortsrecensioner om du vill läsa på mer.

edit 2: angående fläktar så finns "inet tyst chassifläkt" på inet som är samma fläkt som fractal designs bara svart och kostar lite mindre. tror att de tar 109kr för en 140mm.

Testar vi igen då.

Cpu,mbord & ram:
http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/uppgraderingspak...

Resten
http://www.netonnet.se/Customer/SharedList/8846

Bygger ihop först ser hur den låter tar efter det beslut om extra fläkt.
Funderar annars på nzxt h440 som fick bra recension både här och på techpowerup.
Min funderar kring det är att jag 1 inte direkt gillar fönster på sidan 2 att man tappar ljuddämpningen på en sida, vill inte ofra eventuellt extra ljud för att få en "snyggare" låda, vad tror ni?

Av soccom83
Skrivet av versions:

absolut inget fel på att köpa radeon. var försiktig bara så att du inte köper referensversionen av r9 290/290x för då kommer du bli väldigt missnöjd.

https://www.youtube.com/watch?v=YRZQjIA667s&feature=player_de...

du kan absolut låta inet montera och sedan sätta i grafikkort och processorkylare själv. om du säger till kan de säkert dra pci-e-kablar åt dig och låta bli att sätta dit den medföljande processorkylaren för att underlätta för dig. jag vet inte hur det skulle gå med garanti eller hur de ser på modifikationer av deras byggen så det får du fråga dem om.

Tack för feedback!
Nu när du länkade en del gånger till netonnet var jag tvungen att gå in o se vad de har för priser på övriga utbudet, de är billigare eller lika i pris på i princip allt, tror faktiskt jag sparar in någon tusenlapp på att köpa det mesta därfrån om jag ändå ska montera det själv. Kommer nog köra

http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/uppgraderingspak...

och
https://www.netonnet.se/Customer/SharedList/8804

dessutom verkar de ha grejorna inne vilket alltid är en fördel :).
Något ni tycker jag bör ändra?

Av soccom83
Skrivet av versions:

inet kommer inte montera kylaren då den är långt över deras högsta vikt (650g)

en sticka är dumt, speciellt när du betalar 750kr för 8gb minne som kör i single-channel med cl10. det finns fyra platser på de flesta moderkorten, inte två.

rekommenderar att du bygger själv faktiskt. du kanske inte betalar något för monteringen (utöver 200kr i frakt) men det finns väldigt bra priser i andra butiker. grafikkortet tycker jag åtminstone att du kan montera själv (och processorkylaren om du inte vill byta).

http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/grafikkort/amd-p...
https://www.komplett.se/sapphire-radeon-tri-x-r9-290-4gb-oc/8...
http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/grafikkort/amd-p...
http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/grafikkort/nvidi...

Du har nog rätt, fixar att montera det själv, tänkte mest att det hade varit skönt med garanti på bygget, visste dock inte om det där med 650g på kylaren. Du verkar dessutom ha rätt angående priser på grafikkorten, får ta o kolla lite recensioner om gtx780 från msi, anledningen att jag mest sneglat på radeon är att jag lirar en massa spel, eller snarare jag vill lira spel som kör mantle, dessutom tänker jag att grafikminnet kan komma i användning i framtiden om upplösningen körs upp ett snäpp.

Av soccom83
Skrivet av versions:

Tjo, tog mig en tankeställare om vad du skrev, och ändrade om lite i paketet. Tänker att jag norde klara mig ganska bra med 250gb på ssd, lade till en 3tb istället, behöver ju alltid mer plats, vad tror ni om detta?
Tog en 8gb stick för eventuell framtida uppgradering med ytterliggare 8 eller 16 :).

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6868291/2014-06-22

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6868291-00.png

Av soccom83

Ny Speldator 11-13k, feedback

Hej alla!
Tänkte få lite feedback på kommande datorbygge
Vad ska du använda datorn / komponenterna till?
Är det några särskilda program eller spel som måste fungera inom vissa tidsramar eller inställningar?

Datorn ska användas till film och spel som bf4,cs:go skyrim, football manager 14/15, thief och kommande witcher 3.

Har du särskilda några särskilda krav på chassi, montering eller övrig funktion?

Vill helst att datorn ska vara så tyst som möjligt. Dem behöver väl egentligen inte vara så tyst under tiden jag spelar, men gärna vid filmtittande osv, eftersom datorn kommer stå i samma rum och vara igång när jag sover.

Vad har du för budget?

Verkligen MAX 13000

Finns det vissa märken du föredrar, och vad är det som gör att du vill ha just dessa?

Kan väl säga att jag föredrar amd när det kommer till grafikkort, eftersom thief och bf4 kör mantle och är väl aningen sugen på evga nättdel. Annars har jag väl inga preferenser.

Satte ihop denna lite som hastigast för att ge en bild av vad jag är ute efter. Om det går att pressa priset några hundralappar så är det helt okej med mig :).

http://www.webhallen.com/se-sv/varukorgen?prodlist=198865q1,1...

Av soccom83

Inget nytt om ryktet att man skulle behöva vara ständigt uppkopplad för att lira? det tycker jag skulle vara helt åt skogen isf...

Av soccom83
Skrivet av Arazand:

Äntligen, också 27-tum, 4K som inte kostar som en ny bil, ja tack.

Han kanske ska använda det till ett oscilloskop.

120 behövs för 3d?

Av soccom83

tack för svar! jag tyckte jag läste någonstans att fabriken som gör komponenter till nvidia hade haft leveranssvårigheter så att den nösta generationens geforce som tidigast dyker upp 2014. Klart att man skulle kunna vänta och avvakta radeons nästa... men vänta kan man alltid göra!

Av soccom83

*CPU=Q8400
*PSU= Corsair 550VX
*Moderkort= Asus p5Q
*CF/SLi= nej
*Gränssnitt= pci-e
*Skyrim/bf3(4)/football manager 2013/Fifa 13
*upplösning:1920*1080
*budget:3500
*Är det viktigt att grafikkortet är tyst? Isåfall: hyffsat
1. Är du beredd att lägga ca 200kr extra för att det ska vara tyst? ja
2. Skulle du kunna montera en kylare själv för att få kortet tyst? nej

Jag tänkte uppgradera min dator i steg pga budget, ligger inne med ett gtx 260 i dagsläget och funderar på ett gtx670, eftersom 260 känns lite trött i skyrim och fläkten börjat låta något så in i! Min fråga är hur mycket är min processor en flaskhals? när jag kollar aktivitetshanteraren när jag lirar ligger aldrig cpun speciellt högt i belastning, men gpun gör det (i skyrim ex.) är det helt bortkastat att köra 670 på min processor?. tanken är att jag ska köra detta tills april/maj när intel behagar släppa haswell.

Av soccom83
Skrivet av whiskerer:

Har väl inte så mycket med saken att göra? Bara för att det är okej att ha sex innebär det inte att det är okej att köpa sex, alla dina argument är exakt lika applicerbara där. Men om du tycker att prostitution är okej så kan jag köpa dina argument även om jag inte håller med om dem för fem öre.

jag skulle säga att det skulle vara samma sak som att sälja sex, det är ju en tjänst man försöker förmedla i det fallet. Det gör ju i princip alla företag, jag menar modeller är ju mer än bara en glorifierad klädhängare.. Carmen electra, pamela anderson osv. Jag tycker nog att sälja en image på det sättet måste vara okej. Att man sen kan tycka att det inte har med sammanhanget att göra är en annan sak, det får folk verkligen tycka och sedan agera utefter. Att kategoriskt säga att något är rätt eller fel är ofta svårt.

Av soccom83
Skrivet av rampjesus:

Boothbabes är fett pinsamt. Har ingenting att göra med datorer (eller alla andra produkter de visar upp sig med) och jag skäms bara jag tänker på fenomenet.

Annars såg mässan trevlig ut. Synd att man inte bor i götet. Ja, eller, bo där vill jag inte göra men att besöka mässan hade varit skoj.

Vad är det som gör dem fett pinsamma? Har inte de samma rätt som en "nörd" eller en helt vanlig snubbe att stå där? har inte företag rätt att anställa vem de vill?
brudar har ju inte direkt så mycket med bilar att göra heller, men ändå finns det mängder att bootbabes på bilmässor. Men vi kanske ska inför regler som säger att tjejer/kvinnor inte får vara lättklädda på allmän plats, och att de inte får arbeta om som bootbabes om det genomförs en omröstning på facebook och det anses vara felaktigt?

Av soccom83

För guddskull uppmärksamma nu inte att det var boothbabes på plats, då lär det ju aldrig hända igen... då kommer säkert militanta feminister dit och protesterar tills "vi" det vill säga alla andra än dem, inte orkar höra på tjatet längre utan tar bort boothbabesen för all framtid
Trevlig helg alla!

Av soccom83
Skrivet av PerZerk:

Är väl bara naturligt att de bara heter Sony.

Skulle säga att det är en nödvändighet att bara heta sony. däremot misstänker jag att de kommer satsa hårt på varumärket xperia. SEs telfoner från 2011 har ju överlag fått bra omtal, sitter själv med en arc och är hur nöjd som helst.

Av soccom83
Skrivet av Sir. Haxalot:

Men, Sony köpte ju upp Ericssons del, det innebär väl inte att Sony måste lägga ner alla divisioner som var Ericssons.

Det var ett gemensamt bolag, joint venture. Fanns inga delar som var "ericssons" eller "sonys" utan de samägde det hela (som jag har förstått det). Egentligen behöver inget hända, den fysiska närheten i Lund spelar egentligen ingen roll, det enda är väl att vissa avdelningar som sitter i Ericssons byggnad får flytta på sig ett par hundra meter.

Själv ser jag det som ett logiskt steg, Sony är bättre och mer i behov av det som SE kunde leverera. Ser fram mot de produkter som kan komma nu :).
Ericsson är ju en av världens bästa och största på det de sysslar med, så de kommer ju inte försvinna i det närmaste. snarare att de blir större och kan koncentrera sig mer på det (bygger ju LTE nätverk så det knakar över hela globen väl?). Sen är det ju inte sagt att Sony och Ericsson inte kan samarbeta kring saker framöver, bara inte tillsammans, utan en mer tydlig fördelning!

Angående jobb som försvinner från Sverige, det är inte på grund av girighet som Sverige sackar efter. Det är bland annat på alldeles för lång lönesättning och att vi beskattar ihjäl allt som rör sig i detta land... i min åsikt i alla fall

Av soccom83
Skrivet av Maxie360:

*CPU= AMD Phenom II X4 955 Black Edition, 3,2Ghz.
*PSU= Chieftec Smart Series 550W PSU
*Moderkort= M4A785TD-V
*CF/SLi= Ej intresserad av CF/SLI
*Gränssnitt= PCI-E
*4gb ram
Jag ska spela BF3, körde betan på medium/high med mitt nuvarande kort (5770) och det flöt på rätt bra men vill ha bättre.
Spelar i 1680*1050
2000-2500kr, helst så mycket valuta för pengarna det går.
Nej, ljudnivån är inte jätteviktig.
Obs! Rätt litet med plats, under ~27cm och inte för nära det.

Hur stor är skillnaden mellan samma kort med 1gb respektive 2gb minne? Är det värt pengaskillnaden?

jag är inte så väldans insatt, utan har en egen post lite längre upp. Jag har samma budget som dig, och har kikat på 3 kort. Gtx 560 TI (ligger runt 2k) bäst prestanda för pengarna verkar många vara överens om, Radeon 6950 2 gb och gtx 570 (gainward finns på komplett för 2495). Grejen med radeon är att vissa av dem kan man switcha biosen på till ett 6970, vilket gör det till det mest prestanda för pengarna, men risken är att det inte fungerar att switcha bioset på. Sen är 6970 och gtx 570 väldigt lika i prestanda, handlar mycket om vilket spel man spelar.
1 eller två gigg handlar mer om upplösningen man kör i som jag förstått det (och fler skärmar). Med tre skärmar kanske 2 gb är att föredra, men vet faktiskt inte, men lirar du på en skärm med 1680*1050 är jag rätt säker på att 1 eller 2 gb inte spelar någon roll, dock är det mycket snack om att BF3 äter väldigt mycket minne från kortet, men det är en Beta trots allt...
Vet inte om du blev så mycket klokare har inte fått svar själv, men jag är just nu inne på gtx 570
/mvh

!OBS VET INTE HUR LÅNGT RADEON KORTEN ÄR! GAINWARD GTX 570 ÄR 22 CM OM JAG SETT RÄTT.

Av soccom83
Skrivet av bourne94:

jag skulle nog kört på ett nytt 570 (helt nytt från komplett etc) då det känns mer framtids säkert med garanti och att du kan kasta in ett till senare (om det skulle behövas):)

Men det är bara jag det:P:D

Börjar även luta åt den slutsatsens själv. har inte råd att "slänga" bort 2,5k ifall det skulle bli strul och inte ha garanti då :), och då att jag i framtiden kan köra sli.

Av soccom83

hmm visste inte att garantin försvann vid andrahandsköp på ett asus. då är det väl ett gainward helt nytt för 2495 på komplett som ligger närmast till hands...
Lutar ju verkligen åt en gainward, referens ex, iom att man kommer kunna köra sli på den lite lättare än att leta upp ett 5970 om 6 månader... intressant feedback, har inte bestämt mig helt än

Av soccom83

Radeon HD 5970 (Begagnat) Vs Geforce 570 (nytt)

Som titeln låter vilket kort hade ni valt? 5970 har är två år gammalt med ett års garanti kvar PRIS 2600 eller Geforce gtx 570 är som nytt (15 dagar gammalt) med två års garanti PRIS 2200.
har en Intel core quad 8400, och ett nätagg corsair vx 550w (2hds 7200 rpm+ 1 80mm fläkt + 1 120 mm fläkt) .
Mina funderingar är att 9770 nog är bättre i dagsläget. men det verkar som att drivisarna till Nvidia blivit bättre över tiden.
De spel jag vill lira är BF3 och skyrim, samt att 5970 är två år gammalt...
Vilket hade ni valt och varför?

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}