Inlägg

Inlägg som Henke157 har skrivit i forumet
Av Henke157
Skrivet av Kasidro:

Wow's motor har ytterst lite med wc3 motorn att göra även om de kan ha en gemensam förfader. De enda blizzard spel som det är klarlagt att de delar motor är sc2 och heroes of the storm.

Om jag minns rätt från olika tech-intervjuer och bloggar.

I början så delade WoW motor med wc3, som sedan blev extremt moddad för att kunna bli ett MMO.

Först i WoW legion så gjorde de om basen som var wc3s gamla motor och dagens motor borde inte ha så mycket att göra med det.

WoW classic kör på den nya legion-motorn (vilket även dragonflight gör), men är i princip en emulation av den gamla wc3-motorn för att den nya klarar så mycket bättre att köra på modern hård och mjukvara. Spell batching (Batcha spells per x antal server ticks tror jag) t.ex., som var hur de hanterade spell pop prios i WoW vanilla finns inte längre utan spells exekveras mycket snabbare. I WoW classic så emulerade de spell batching och hårdkodade delays och latency för att få samma feeling som i vanilla.

Det är samma motor i WoW dragonflight och WoW classic, men classic har mycket mindre grafikkrav och CPU-krav så den kommer att köras bättre, även om den är ovanpå ett emulationslager.

Av Henke157

Testade som du sa xgenstudios att det laggar hårt. Men kom ihåg att det finns en open source flash emulator, så googlade och fick fram Ruffle.

https://ruffle.rs/

De hade en extension för firefox (samt chrome och typ safari), och efter jag lagt till den så fungerar motherload perfekt på xgenstudios igen.

Hoppas det fungerar för dig!

Av Henke157

När jag första gången behövde skapa ett användarnamn så var det med Runescape. Jag testade mitt vanliga namn "Henrik", och sedan "Henke", dock som kanske väntat var båda tagna. Så som Runescape fungerade då var att föreslå det du skriv in plus en siffra, om den är tagen nästa siffra. Första accountet jag gjorde blev "Henke154", men glömde bort lösenordet och skapade ett nytt account som blev "henke157". Användarnamnet har följt mig sedan dess.

Använder även andra användarnamn så jag vill vara mer RP, men det är bakgrunden till den på sweclockers.

Av Henke157

Den videon är ju tyvärr dock fake.

Discord har en riktigt verifierad youtube-kanal, där man bland annat kan hitta de tidigare aprilskämten, och den här videon ligger inte där.

Dessutom om man kollar i kommentarerna och speciellt den pinnade kommentaren, så är det uppenbart att det är fake och att det är någon som försöker imitera discord.

Discord brukar även lägga upp väldigt mycket på twitter. Senaste tweeten (då jag kollade nyss) var för 4-5h sedan då de skrev att de skulle släppa sitt aprilskämt "soon", medans videon har varit publik i mer än 13h (tidigaste inlägget jag såg på reddit).

Av Henke157

Skriver lösningen ifall någon annan har det här problemet i framtiden.

Jag uppdaterade firmware på min Corsair GT SSD genom deras verktyg (Corsair SSD Toolbox) för detta. Sedan dess har jag inte längre haft problem med BSOD.

Har även bytt ut min SATA-kabel, men det gjorde ingen skillnad i min situation.

Av Henke157
Skrivet av Mordekai:

Gällande spel som utvecklats för den interna SSDn är det ju exakt samma sak mellan PS5 och Series X/S, de kommer inte kunna köras direkt från USB-lagring, förhoppningsvis implementerar de en lösning där spelet kopieras till SSD i bakgrunden när man startar det. Det blir ju lite semantiska övningar för att förklara PS5s expansionslösning som öppen och Xboxens som proprietär. Det kommer vara skillnader men vi vet inte om och när utbudet av expansion till PS5 kommer överstiga alternativen till Series X/S.

Yes, jag är mest orolig att xboxs externa lösning kommer kosta multum mer än vad PS5s kommer göra. Mer konkurrans ger bättre priser. (plus att jag gillar open source väldigt mycket )

Det hade varit en cool lösning att kunna flytta spel mellan extern usb-lagring och den interna SSDn on the fly, typ någon cachelösning.

Av Henke157

@elajt_1: Tekniskt ser jag inte några problem, det är mest legalt och angående konkurrans som jag tänker.

Mer konkurrans ger bättre priser för konsumenter. Om xbox standard för koppling är låst till en licens så kommer det vara svårare att skapa diskar. Detta jämfört med playstation som använder m.2 som vilken tillverkare som helst kan skapa diskar med.

Av Henke157

@jOnÄTÄn: Sökte igenom artikeln och hittade det här citatet:

“At launch, the Seagate Storage Expansion Card for Xbox Series X will be the only Expansion Card available,” reveals a Microsoft spokesperson to The Verge. “We look forward to sharing more details in the future.” It’s not clear whether Microsoft will have its own branded expansion cards or just how many other third-party drive makers will be able to create expansion cards.

Så det blir väl någon sorts "timed exclusive" för Seagate, men jag hoppas att fler tillverkare får licens att skapa diskar.

Av Henke157

@hACmAn: Filsystem gissar jag att du menar. Nej, men NTFS som microsoft använder är inte öppet heller.

Av Henke157
Skrivet av jOnÄTÄn:

Men du får 1tb(på x varianten) istället för 825gb och troligtvis billigare "diskar"på xbox eftersom de inte behöver ha lika hög prestanda.
Förhoppningsvis kommer det även alternativ som är billigare precis som på xbox 360 tiden.

Så som det är formulerat så undrar jag hur mycket av systemet som kommer tas på disken av Xbox series X.

Jag spekulerar att en proprietery lösning som är låst till en enda tillverkare (Seagate) inte kommer göra det så speciellt mycket billigare. Då jämfört med PS5 som kommer använda en öppen standard (M.2) och förmodligen stödja fler än en tillverkare.

Av Henke157
Skrivet av Mordekai:

Verkar som en mycket dålig grund för val av konsol, du kan ju fortfarande koppla in lagring via USB på Xboxen. PS5 kör ju en extremt proprietär lösning för den interna SSDn som inte ens är standard NVMe, vilket kommer leda till att expansionsplatsen inte kommer kunna leverera samma prestanda/funktion. Ska du välja efter hårdvara blir det väl viktigare med Playstation 5s oerhört snabba interna lagring eller Series X överlägsna grafikkort. Men välj efter spel, gillar man playstation-exklusiva spel är det ju ett solklart val och vice versa.

Jag måste ha båda, några enstaka titlar kommer jag lira på min PS5 men bulken av spelande kommer ske på min Xbox.

Kanske, spel och pris är väl de vanligaste. Men PS Vita hade en propritery lösning som gjorde det dåligt för den bärbara

PS5 använder ju M.2-standarden för sin externa ssd som fungerar med systemet enligt den här artikeln. Förutom att de också stödjer USB-external drive. Då det är en populär standard som även är en öppen standard ser jag den som överlägsen än Xbox lösning.

Även om inte alla M.2 fungerar out of the box enligt samma artikel ovan så är det ju mer än bara en enda.

Samt att enligt den här artikeln så kan external storage som kopplas via USB till Xbox Series X inte köra spel, utan då måste det ligga på den interna SSDn eller microsofts proprietery lösning. Citatet:

“You can continue to use your existing USB 3.1+ external hard drives on Xbox Series X and you can run Xbox One, 360 and OG Xbox games directly from the external USB HDD,” explains a Microsoft spokesperson. “Games optimized for Xbox Series X and the Velocity Architecture need to be run from the internal SSD or the Expandable Storage Drive.”

Finns inga benchmarks än vad jag vet, men genom att grafikkretsen är starkare så kan man ju spekulera som du skriver att den är överlägnse.

Av Henke157

I och med att microsoft gått på en proprietery lösning för storage så kan det isåfall vara en intressant vinkel för att skaffa en PS5, som kör en mer standard lösning.

Av Henke157

Jag har inte förstått varför Intel har problem med sin produktion. Är det R&D som ligger bakom eller någonting om att de inte lyckas få till produktion?

Finns det någon insatt som kan förklara?

Av Henke157

Jag älskar minecrafts mod-community och allt vad de hittar på. <3

Av Henke157

Absolut, mer satsning på rymden och vetenskap ger oss bättre teknik! Go space!

Av Henke157

@The Kristoffer: Aha! Det var single-coreprestandan som menades. Ja, det är stort. Tack för förklaringen.

Av Henke157

@Yoshman: Tack för en välgjord genomgång! Det visste jag inte.

Jag såg inte presentationen. Men om det är som du säger så är jag mindre orolig för prestanda-loss med en övergång till ARM-64.

Av Henke157
Skrivet av Findecanor:

Det är egentligen inte en "ARM-processor". Det är en Apple-utvecklad processor som kör ARM-instruktioner (64-bittars AArch64).
Apple A12Z som sitter i senaste iPad Pro kan mäta sig i enkeltrådad prestanda med Intel-processorn i Apple's MacBook Pro.

AArch64 är en mer modern instruktionsuppsättning än x86-64, så den har mer potential för prestanda, eller i alla fall för prestanda/watt som är vad Apple bryr sig mest om. Sen handlar det om utförande, och vad processorn är optimerad för. De ARM-processorer som sitter i de flesta mobiltelefoner tror jag är mer optimerade för låg strömförbrukning än prestanda.

Ser man på! Det visste jag inte. Tack för klargörningen. Jag får läsa på mer om det.

Jag tänkte som du menar i den andra ARM, som sitter i mobila enheter.

Av Henke157
Skrivet av Chibariku:

Finns flera områden där ARM presterar bättre än x64. IPC och prestanda per watt är de största fördelarna. Att Apple fortfarande kommer lansera Intel datorerer tyder väl på att den maximala prestandan inte riktigt är där än dock.

Yes, jag borde ha varit mer klar med vad jag menade med prestanda. ARM är väl designat för att det ska vara de stora fördelarna?

Jag tänker mig rent beräkningsmässigt på ett "desktop-os". Att MacOS klarar att köra beräkningsintensiva grejer fortfarande.

Av Henke157
Skrivet av Mindfighter:

Nja...

AMD 3700x vs A13
https://gadgetversus.com/processor/amd-ryzen-7-3700x-vs-apple...

9900k vs A13
https://gadgetversus.com/processor/intel-core-i9-9900k-vs-app...

A13 är en 6-core CPU (som sitter i iPhone 11) med 2 stora core + 4 små core

A14 ryktas ha 25% snabbare single-core prestanda och 8 stora core + 4 små core
https://www.theverge.com/2020/4/23/21232441/apple-arm-mac-202...
...en best med andra ord!

Jag förstår inte vad du menar? I båda exemplen som du skickar så har x86_64 bättre prestanda än ARM?