Inlägg

Inlägg som somvanligt har skrivit i forumet
Av somvanligt

Ok så pwrsw ska sitta horisontellt? Så har inte jag gjort... :S

Av somvanligt

Tack panpo98, det var nyttig info som kan komma behövas om inte allt reder upp sig genom att byta plats på dessa småkontakter. Jag skulle vilja veta helt säkert först hur de ska placeras (om jag får tag på sån info) och testa det först.

Skrivet av MultiMan:

Jag har precis tittat i manualen och precis som med alla Asus är den väldigt tydlig och exakt, inget att ta fel på. Inklusive bilden hur frontkontakterna ska kopplas. Ta och titta igen. Hade kunnat lägga upp ett urklipp om jag suttit vid datorn, men det får vänta.

Gör gärna det om/när du får tillfälle. I min manual är allt jag hittar om dessa pinnar under "Motherboard overview" där en pil ringar in allihop med sammanfattningen "System panel connector". Sen får man själv läsa på själva moderkortet och det gjorde inte saken självklar alls. Och nu när allt är monterat så är det för svårt att se den lilla texten.

Av somvanligt

Nybyggd dator startar inte

Fractal Design Core 3000 chassi med Asus P8Z77-V LX moderkort.

Inget händer när man försöker starta. Det lyster en diod på moderkortet som indikerar standby power viket gör att jag inte tror att det är fel på PSU och strömkablar sitter som dom ska. När jag läste felsökningsgude på komplett.se (http://www.komplett.se/k/k.aspx?action=custserv&topic=trouble...)
så är allt ok utom möjligtvis punkt 4: "Kontrollera stickkontakterna (frontkablaget) mellan moderkort och chassi är korrekt anslutna.(POWER Switch, HDD LED etc.) Se moderkortsmanualen för hur du ansluter kontakterna."

Manualen är inte exakt på dessa kontakter och text på kortet är lite otydlig. Dock är stickorna för power-on väl märkt och den matchande kontakten har jag dragit ut och vänt på utan att det gjorde någon skillnad. Eftersom moderkortet får ström och grafikkortet inte kan sättas fel så tror jag att det är något mellan frontpanel och moderkortet som är problemet. Komplett skriver även i sin guide för hur man bygger dator:

"Notera att du kan montera kontakterna för lysdioder ("LED"), strömbrytare och resetknapp åt olika håll utan att något tar skada men att det kanske inte fungerar. För att undvika onödigt huvudbry så benämns de färgade kablarna till varje kontakt som "+" i manualen för moderkortet och när man vet detta så bör det göra monteringen enklare."

Men det funkade ju inte när jag vände på kontakten till power-on. Ska jag behöva chansändra alla kontakter med en slags matematisk formel över hur många olika kombinationer man kan fästa dessa kontakter från frontpanelen? Gör folk så? Finns det någon som har kortet som vet hur man fäster? Verkar jag vara på spåret eller tror ni något annat? Eller vad ska jag göra?

Tacksam för svar.

Av somvanligt

Jag har nästan exakt samma problem med samma kort. De höga temperaturerna känner jag igen och har haft länge. På default läge så går fläkt på 30% och då drar tempen iväg mot 80 grader utan att jag spelar nåt spel ens. Men mitt problem är att dess svartvita fyrkanter är gröna och uppstår några sekunder innan allt krashar. Eller att det blir en ridå av räta linjer uppifrån och ner och sen krashar. Ibland upplever jag att det hjälpt att öka fläkten via Catalyst Control Center, ibland inte. Det händer mer i särskilda spel också. Jag skulle nog påstå att jag sällan är under 80grader när jag spelar så mitt kort kan ju mycket väl vara skadat sen länge då. Jag ska prova ikväll och dra på fläkarna ordentligt och kanske öppna upp så får vi se om det gör någon skillnad. Bara det att ljudnivån då blir oacceptabel. Önskar jag hade pengar att köpa ny speldator för den är nog snart 5 år gammal.

Jag känner igen hela händelseförloppet med att hålla på och trixa med drivrutiner också och att inte fatta vad det var och det hjälpte aldrig att fixa med drivrutiner. När jag läser det du skriver så blir jag mer och mer övertygad om att det var/är ett värmeproblem som kanske är bestående. Synd isåfall men samtidigt skönt att till slut få veta vad det är.