Inlägg

Inlägg som hannesboey har skrivit i forumet
Av hannesboey
Skrivet av SmOOthy:

http://www.elgiganten.se/product/hem-hushall/kaffe-espresso/H...

kör jag med. Haft den i snart två år och är nöjd. Bra kaffe och inget krångel.

Den var snygg. Såg den inte på Elgiganten idag faktiskt. Ska åka iväg i veckan eller nästa helg och kolla lite mer. Var på Elgiganten, Mediamarkt, Netonnet och Åhlens city.

Hur lång tid tar det på morgonen för att få en kopp kaffe? Och hur tyst är den?

Av hannesboey

Ny helautomatisk kaffemaskin

Hejsan, nu är det dags för mig att köpa en ny maskin och det blir min första helautomatiska maskin, så är inte helt hundra på vad man ska kolla på, hörs att Jura är bra märke.

Kollade runt lite idag på Elgiganten och fastnade för en speciell

http://www.elgiganten.se/product/hem-hushall/kaffe-espresso/E...

Var inte så plastig plus att vattenbehållaren var lätt att ta ur.

Någon som har något tips och budgeten ligger på max 9000 kr. Gärna mindre.

Av hannesboey

Hoppas det blir som ett nytt bf2. Enligt mig så var inte Bf3 en värdig uppföljare.

Av hannesboey

Kul att man bestämde sig att plocka isär sin dator igår och så upptäckte man att man har slut på kylpasta så man kan inte lira När jag köpte spelet så blev jag bara utkastad på grund av servrar och nu verkar det vara löst?

Av hannesboey

Kan man fixa det så man har det på sin tablet också?

Nexus 10 om någon undrar

Av hannesboey

Blir nog Alpha. Måste köpa Bioshock och Sim city.

Av hannesboey

vänta 11 dagar och se vad Samsung har att erbjuda.

Av hannesboey

Angående dina problem så upplever jag inga störningar dock så stängs headsetet av sig när batteriet är slut men den piper typ 10 minuter innan det stängs av så det är bara att sätta in sladden. Vet inte om jag fått ett perfekt exemplar för mina bara fungerar.

Av hannesboey

Jag använder g930. Min upplevelse med dessa har varit underbar. Inget brus eller störningar. Det enda som kompisar stör sig på är när jag går med i samtalet och sen sätter på headsetet så säger kompisarna att de låter som en ljud som de säger låter" FJOOONG" metalljud av något slag, väldigt konstigt. Mitt headset var inte ett måndagsexemplar och de är bara att stoppa in och köra.
Batteriet räcker hela dagen och jag brukar ladda det över natten bara, om batteriet tar slut så är det bara att stoppa in sladden och fortsätta köra, det är ju standard usb sladd så det är bara att köra med vilken sladd som helst, har till exempel en sån laddare till min tablet som laddar 2 Ampere så det tar väldigt fort att ladda fullt.

Av hannesboey

Jag har också S4 fungerar helt otroligt, köpte mina för 500 på webhallen så för 299 som de kostar nu så är det ett kap.

Av hannesboey
Skrivet av mfm:

Får hoppas att allt ni jobbar med är öppet för hela världen (inkl konkurrenter) att läsa...

https://www.dropbox.com/help/27/en

Av hannesboey
Skrivet av L0bbe:

okej va synd :/
Men när du antecknar använder du plattans egna tangentbort då eller?

Japp. På mobilen så använder jag Swiftkey för jag har inte en stock android mobil men annars så är tangentbordet underbart på Nexusen. Bättre än Swiftkey.

Av hannesboey
Skrivet av L0bbe:

Tack för en mycket välskriven och ingående berättelse!
Den låter toppen.
Är det en penna du använder för att anteckna i evernote?

Tyvärr så beställde jag ett par Keramiska knivar samtidigt så nu har tullen i Kina stoppat och öppnat paketet två gånger hittills så jag har inte fått den. Vet ej när jag kommer få tag på pennan men jag får se.

Av hannesboey
Skrivet av KingCobra:

Dropbox?? Funkar utmärkt! Sen finns det visst plattor som du kan ha USB minne till. Du behöver endast en MicroUSB -> USB kabel.
Men jag hade kört på att använda dropbox. Dela ut internetet med mobilen, logga in med plattan och ladda upp eller ner som du vill. Skitsmidigt. Jag använder dropbox varje dag.

Samma här. De yngre lärarna lärde oss att använda de och nu så lär vi ut de till de äldre. Vi har fått våran 50+ datortekniklärare att använda Dropbox för att ge ut uppgifter till oss. Funkar galant.

Av hannesboey
Skrivet av L0bbe:

har du glömt bort dig igen nu!
Ryck upp dig!

Haha. Helt riktigt det har jag gjort.

Vad tycker du jag ska ta upp då? något du vill att jag ska göra?

Kan börja med att det är en helt annan upplevelse med denna tablet än jag någonsin har haft med en Android telefon/surfplatta. Har kompisar som har tidigare surfplattor till exempel Samsung 10.1 och de har bara varit klumpiga och ingen trevlig enhet att leka med, men nexusen är helt otrolig. Kan säga hur en vanlig dag ser ut för mig när jag använder denna enhet.

Dagen börjar med att jag använder den som en väckarklocka, perfekt att ha när man är trött och det är svårt att missa att stänga av/snooza när man har en 10.1 tums skärm. Efter att högtalarna som är av de bättre jag hört från en tablet väckt mig så sätter jag mig vid frukostbordet och läser nyheterna på den. Underbart att få reda på vad som händer redan vid frukosten. Skärmen gör det väldigt trevligt att läsa och jag anser att de flesta hemsidorna Aftonbladet/Sweclockers är väldigt lätt att läsa på nexusen. Bilderna ser bra och skärmen gör ett väldigt bra jobb.

Sen så bär det av till skolan, vid detta lag så har jag ungefär 95-97 procent kvar av batteriet, och då har jag surfat i kanske en 15-20 minuter vid frukost/sängen. I skolan så brukar jag ta foton på till exempel uppgifter så jag slipper bära runt på ett ton papper ( studenter kommer fatta vad jag menar). När jag tar anteckningar så använder jag Evernote som gör det väldigt lätt och trevligt samt snabbt att ta foton på anteckningstavlan eller skriva ner det läraren säger. Jag brukar ta anteckningar i landskap och eventuellt porträtt, båda fungerar underbart.

Mellan lektioner eller när man får tid så brukar jag slösurfa medans de andra i klassen tar upp små Ajfons eller våra klumpiga skoldatorer som låter mycket och drar mycket batteri. Jag brukar kolla mycket Netflix och som sagt slösurfa på diverse hemsidor.

Vid hemresor eller till skolan så brukar jag inte använda surfplattan så mycket, för jag använder min telefon för att lysnna på musik.

När jag kommer hem så brukar jag slänga av mig min väska och låta bärbara datorn ligga kvar. Brukar oftast sluta med att jag lägger mig i sängen nu med kanske 70 procent kvar av batteriet och kolla på Netflix tills middagen är klar. Efter middagen så brukar jag starta igång stationära och så använder jag stationära som att skriva på och Nexusen som anteckningsblock eller kolla anteckningar.

Dagen brukar oftast sluta med ungefär 40 procent kvar av batteriet, och då har jag haft den igång hela dagen. Vid helger så brukar jag oftast ladda den på fredag eller fredag kväll och sen så laddar jag den igen vid söndag eller söndag/natten till måndag.

De jag gillar skarpt med tableten är just batteritiden den håller och den drar inte så mycket ström även när man spelar på den. operativsystemet känns rappt och allt man söker på Google som till exempel företag kommer upp via Google Now (som jag inte orkar gå in på så mycket nu men du får läsa om programmet så förstår du hur de fungerar).

Det finns inte så mycket som jag inte gillar om den som andra tablet kan ersätta: App-utbudet finns, hårdvarukraften finns, skärmen är otrolig, högtalarna är okej, känns otrolig i handen. Kan hålla den med en hand till exempel.

Så det är bara att köpa för jag tycker den är otrolig och mycket bättre än en Ipad.

Om det är något mer du vill att jag ska prova så är det bara att fråga

// Hannes

Av hannesboey
Av hannesboey
Skrivet av Mr_no_one:

"bloatade utorrent"
Hittar du inte inställningarna?

Han menar nog de nyare versionerna, med Utorrent pro och reklam och sådant.

Av hannesboey

Funkade ett tag men nu är det katastrof.

Av hannesboey

En Nexus 10?

Av hannesboey

Funkar bättre för mig hemma. 100/10 comhem.