Inlägg

Inlägg som tvelander har skrivit i forumet
Av tvelander
Skrivet av snajk:

Jo det är säkert mycket vanan som är grejen. Men vi har ju de flesta av oss ganska stor vana vid en cykel medan enhjulingsvanan nog är ganska låg liksom. Bilden du visade är ju en indikation, de enda cyklister jag har sett med så mycket skydd är ju typ sådana som kör BMX i half pipes och liknande, och även där är det väldigt ovanligt. Medan de två personer jag ganska ofta ser på vägen till jobbet med denna typ av enhjuling har minst lika mycket skydd som killen på din bild. Cross-hjälm med hakskydd, armbågsskydd, knäskydd, handledsskydd och så vidare.
Jo jag påstår inte att min anekdot är allmängiltig. Men det är klart att en enhjuling är mindre stabil än en tvåhjuling (som i sin tur är mindre stabil än en fyrhjuling), det går liksom inte att komma runt riktigt. Elektroniken hjälper ganska mycket, uppenbarligen, för jag har cyklat enhjuling och det är fan riktigt svårt att bara hålla sig uppe, men lika stabilt blir det ju inte hur man än gör.

Mycket stabilare än cykel enligt mig har du ej åkt euc så är det svårt veta.
Gyrot sköter massor.

Av tvelander
Skrivet av pine-orange:

Skärp dig och börja trampa istället, så kan du också bli en välanpassad individ.

Gött när man kommer fram till polaren för man ska på lite eftermiddas häng i 30c i sommaren och är helt slut och lika mycket vatten i kläderna som att man varit på gymmet i 3 timmar på intensiv pass.....
Jämfört mot att ta något som tillåter mig åka A till B och fortfarande ha kvar min outfit samma som den va hemma innan man åkte....

Av tvelander
Skrivet av Pamudas:

13" bärbar + myndighet = 👍 ... eller något sådant

Dom kör nog standard core policyn så dår är du rip :/

Av tvelander
Skrivet av snajk:

Jo det handlar nog mycket om vana. Men samtidigt, om ett transportmedel kräver en massa olika skydd, eller om det får mig att vilja ha på mig en massa skydd, så känns det inte riktigt som att det passar för att ta sig till jobbet.

Sen är det sant att folk ramlar emellanåt oavsett transportmedel. Men just denna typ av enhjuling är inte alls vanlig, och ändå har jag sett fler olyckor med sådana än alla cyklar och elsparkcyklar kombinerat de senaste åren.

Kräver inga skydd alls utöver hjälm, du kan köra i 15km/h och tare jättelugnt det handlar bara om inställning jag har kortare bromsträcka med denna över cykel jag tar mindre plats i trafiken jag kan röra mig 180 grader utan att tappa balansen jämfört med cykel (äger räser cykler och använder denna också) känner mig extremt mycket säkrare på EUCn.

Jag ser nog 1-2 per dag på cykel och sett 0 på EUC och jag åker med flera stycken så det är nog ingen bra ide ta som fakta, tar hellre sjukhus statestik på sparkcyklar och cykel ^^

Av tvelander
Skrivet av Pamudas:

Låter som en policy på din arbetsplats Vi kör McAfee (eller ja, "Trellix") och varje onsdag körs en scan igång 08:00 och håller på tills 16:00-ish när den blir klar. Tar upp en sisådär 80-90% CPU hela dagen. Ringer till IT-avdelningen som menar att detta är normalt. Det är härligt att jobba med IT

Tar den så långtid va har ni ens cpus och diskar? våran virus check går på snitt 20-30 min vid fast och vid total så går den på runt 1 timma vid 50 % last men flyttar sig till högre last % av cpun ifall inget görs.

Tror ni har sjukt dålig policy som är en microsoft generel policy för det är enkelt.

Av tvelander
Skrivet av BasseBaba:

Trist, men nu blev jag glad över att jag inte är ensam över att lida detta problem, ha ha!

Det är för dom inte kan configa antivirus rätt beroende på core count så dom kör en policy över hela brädet.
Så har du då en 2 core 4 HT PC så kommer den gå på knäna om du har en policy som är satt via core %.

Detta hade vi också problem med för vi körde en standard profil för workstation men dom har 10 core så därav märkets det inte men på laptop vid den tiden va visa 2 core 4 HT PCs så dom gick ej använda pga dom gick i 100 % core usage vid antivirus för den tog den profilen i GPon.

Så det man måste göra är configa antivirus för var je PC modell och inte för hela kontoret om det inte så att alla PCs har exakt samma core count eller överdrivet mycket core count.

Av tvelander
Skrivet av snajk:

Någon business-snubbe som jag stötte på flera gånger i veckan på vägen till jobbet hade en sådan. Första gången jag såg honom hade han kostym på sig och vurpade ganska rejält. Nästa gång jag såg honom hade han hjälm, men vurpade rejält igen precis framför mig. Nästa gång jag såg honom igen såg han ut ungefär som på din bild med en massa olika skydd och dessutom var hans enhjuling "lagad" med massa silvertejp och grejer. Jag blev allt lite sugen på en sådan första gången jag såg honom, fram tills han ramlade av en ojämn kullersten eller liknande.

Ja då hade han nog ett billigt hjul med litet däck under 16 tum säkert och dålig motor som ej orka ta den där stenen mitt äter sånt till frukost.
Kör du 19 tum + kan du köra över stora trotoarkanter utan problem.

Tror han körde över sin förmåga och det gäller ju alla fordon även cykel och sparkcykel.
Jag kör massa i stan och ser folk ramla hej vilt överallt oavsett fordon så är mer om personen i fråga.
Jag kört detta sen det kom och ramlat några gånger men inte alvarligt och ej bland folk utan då i skogen när man tar ut svängarna lite och kör lite yolo (ensam)
Vi är nog en grupp i Gbg på minst 15-25 pers som kör och tar det väldigt varsamt.

Av tvelander
Skrivet av chicken:

Dessa fordon är underbara, ganska svårt att hitta dem som bara går max 20km/h med max 250w motor. Normalt med dessa så går dem i 30-45km/h med upp till 3000w motorer och då hamnar dem i kategorin övriga fordon och får endast köras på inhägnat område men om man ser vanliga användare så är det ingen som bryr sig om detta ändå.

Behövs inte hitta nån som har det du säger, du får ha en med 50000W om du vill men du får bara köra i 20Km/h
Dom får köras på allmän väg
Pga dom har ett hjul och inte två, därav är scooters som är över dessa får ej köras allmän väg jag har kollat upp detta och pratat med polisen.
Gråzon tills nya regler kommer som är framskjutna pga corona.

Av tvelander
Skrivet av Söderbäck:

Det ser ut som en välbyggd produkt och så.

Men den här typen av fläkthubbar... är de så bra?

Jag förstår om man kanske vill köra två likadana fläktar i samma hastighet. Typ 2 vattenkylningsfläktar, 2 chassifläktar eller de två fläktarna på towerkylaren. Då funkar väl en y-split kabel OK tänker jag.

Men 7-8 st till samma PWM-input. Vill man ha det?

Jag kör alla på samma input enklare styra.

Av tvelander

Kör EUC bästa köpet någonsin extremt smidigt för allt, handla och träffa polare och ta sig långt utan några omständigheter.
Den klarar 14+ mil också så de e gott

https://oneradwheel.com/wp-content/uploads/2020/09/How-to-ride-a...

Exempel bild inte jag på bilden.

Av tvelander
Skrivet av Luminous:

Alltid ett nöje och spännande med en artikel av @Laxpudding!

Dyrt, men det finns de som har pengar och framförallt har spenderarbyxor på.
Inte @tvelander om han redan kör en LG 48CX förstås, inte illa en sån heller.

Själv sitter jag med en LG 48C1, men de har ju proppat in reklam i UI:t nu

Jävla go skärm spela på problemet är mer att flickvännen, innan vi flyttar får en ljuskanon i fejset i sovrummet när jag tabbar
Ska bli gött med hobbyrum nu när man flyttar till en 3ea

Av tvelander

Yepp funkar väldigt bra

Av tvelander
Skrivet av Siimuliize:

Inget att vara avis på. Det är ju bara tv apparater 🤣

Vill ha en stor TV får inte :/

Av tvelander
Skrivet av jimet:

Inte ens det använder man edge till. Öppna cmd och kör kommandot winget install Google.Chrome

Amen

Av tvelander
Skrivet av kallandes:

Så är det! Man får ett hum via Steam survey, om man tar bort mars. inte så mycket mer. Just med privatkunder, som köper för spelande. För Nvidia är ju det mest intressanta hur många de sålt, oavsett användningsområde!

Självklart jag jobbar med Dist / sale kontakter och det är sjukt mycket som ej når markanden.

Av tvelander
Skrivet av kallandes:

Inte helt sant, men säkert det bästa sättet ändå att jämföra med. Deras statistik visar ju bara hur många dom skeppat till partnertillverkare + FE, inte hur många som sålts till privatkunder. Förutom FE, som dom säljer själva då!

Jag pratar om hela ledet du kommer aldrig få exakta dist siffror
Mycket går ju inte ens ut till privat kunder tyvärr.

Av tvelander
Skrivet av Siimuliize:

55tum LG OLED i sovrummet
55tum LG OLED i grabbens rum
32tum LG i badrummet
89tum LG Nano i vardagsrummet
22 tum LG i bilen

👍

Avis på riktigt!

Av tvelander

Enda gången man får riktiga siffror är om Nvidia släpper sales.
Annars helt omöjligt.

Av tvelander

Bara om det är SFF annars får det gärna vara stora möjligheter utan att behöva såga i chassit.

Av tvelander

Bara trådlöst logitech mus