Inlägg

Inlägg som SweLingonBerry har skrivit i forumet
Av SweLingonBerry
Skrivet av marm0t:

Vad är skillnaderna på SB-E och "vanliga"?

Större bottenplatta, många fler heatpipes, andra fläktar, fler och större flänsar, större rent allmänt.

Både utseendemässigt och konstruktionsmässigt skiljer det ganska mycket mellan Nh-d14 och silver Arrow.
Silver Arrow jobbar med mycket fler flänsar, men med mindre mellanrum mellan dem. Detta gör att du behöver fläktar med högre statiskt tryck då det krävs mer kraft för att flytta luften över flänsarna. Detta behöver inte betyda att Silver Arrow låter mer, men kan vara värt att veta ifall man vill byta ut dem någon dag. Silver Arrow jobbar också med tjockare heatpipes och två fläktar av samma modell och storlek. Nochtua har en stor och en liten.

Av SweLingonBerry

Silver Arrow sägs vara aningen bättre än NH-d14. Men om jag inte minns fel tillverkas silver arrow knappt längre. thermalright har ersatt den med silver Arrow SB-E.
I princip kyler de flesta kylare i den storleken lika bra. Ett alternativ skulle kunna vara Phanteks PH-TC14PE.
Själv har jag en Noctua NH-C14 och är mycket nöjd med den.

Av SweLingonBerry

Man tackar så väldigt mycket! Klart man kommer förbi och kikar

Av SweLingonBerry

Jag har tyvärr bara hört dåligt om evgas eftermarknadskylare, låter mycket och kyler dåligt. Verkar som om evga-kort mest är till för personer som ska vattenkyla och överklocka. Har för mig att de har väldigt generösa villkor jämfört med många andra tillverkare.
Jag hade personligen satt in ett msi twin frozor istället, alternativt kfa2

om du snackar referenskylare med referens pcb skiljer inget mellan de olika tillverkarna.

Av SweLingonBerry

Anno 2030

Av SweLingonBerry

nätagget är 80+ silver, sedan kan man ju kanske argumentera att din övriga setup förtjänar lite bättre än ett 3år gammalt dell oem agg...

Av SweLingonBerry
Skrivet av pewpewhaxx:

PSU: DELL HNRP3 875W

Skrivet av filipcombat:

Till TS: Vad för märke har du på nätagget?

Kan inget om ämnet men såg att TS hade skrivit svaret på din fråga

Av SweLingonBerry

aquatuning
Liontech

Av SweLingonBerry
Av SweLingonBerry
Skrivet av lindsten:

Ah, ok. Jag vet vilken kontakt du menar, men jag trodde man skulle koppla fläktarna via moderkortet. Om jag kopplar dem direkt till nätagget så antar jag att de kommer att gå på max hela tiden. Gör de det även om de är kopplade till moderkortet (det måste väl finnas någon poäng med att de normalt kopplas till moderkortet, typ att man kan justera fläkthastigheten).

Skrivet av panpo98:

Skulle vara att man då ser hur snabbt de snurrar och sån info. Jag har då inte sett något annat. Vill man kunna justera hastigheten bruka man behöva köpa en fläktkontroll som man kopplar fläktarna till. Åtminstone var det så för 1-2 år sedan. Läs manualen till ditt moderkort om det finns något mer poäng.

Edit:
Sen så kanske folk tycker att det är mer praktiskt att koppla till moderkortet med tanke på luftflöde, fumla runt med kablar mm.

Det finns två typer av fläktar, 4-pin och 3pin. Skillnaden mellan mellan dem är att 4-pin går att varvtalsjustera direkt från modekortet (i realtid) medan 3pin körs med en konstant hastighet hela tiden. Båda kontakterna passar i båda uttagen, så kolla att du har kopplat 4-pin fläktar till 4-pin uttag för att dra nytta av hastighetsfunktionen. Då du ändå inte har en 4-pin fläkt tycker jag att det känns lättast att koppla den till en molex, även om det innebär lite jobbig kabeldragning.

Det går även att justera hastigheten på 3pin fläktar, antingen med motstånd eller med en fläktkontroller. Men då är det du som ansvarar för att datorn inte blir för varm under belastning. Normalt brukar man rekommendera nybörjare att i alla fall koppla CPU kylarens fläkt till en 4-pin för att inte processorn skall överhettas.

Av SweLingonBerry

Det enda som jag ser talar för ipad mini och inte nexus 7 är apparna, och det räcker för mig

Av SweLingonBerry
Skrivet av lindsten:

Mycket möjligt att det är jag som gör fel, men jag vet inte hur det går till i så fall. Kontakterna går ju bara att sätta i på ett håll och i det här fallet bara på ett ställe. Chassit jag har är BitFenix Ghost, men jag vet inte om det har en onormalt tjock kontakt. Jag vet inte hur tjocka de brukar vara - hur tjock är din, uppskattningsvis?

Om det är så att den skulle vara onormalt tjock kan du köpa en smalare internal usb 3.0 till vanlig usb 3.0 adapter och sedan koppla ihop den med en vanlig usb 3.0 till internal usb 3.0 adapter dett skulle dock bli ganska dyrt, men det funkar, lättare är då att göra som i mitt föregående inlägg, koppla fläktarna till molex.

Av SweLingonBerry
Skrivet av lindsten:

Ja, det är 3-pin. Hur gör jag för att koppla in dem med molex (var ansluter jag dem på moderkortet)?

Molexkontakten sitter på ditt nätagg, googla så ser du hur den ser ut. Till vissa chassin har jag sett att det har följt med molex - 3pin adaptrar, om inte går de att köpa för en billig slant, exempelvis: http://www.maxfps.se/product_view.aspx?productid=5375
http://www.inet.se/produkt/6300990/stromadapter-molex-ha-mole...

Borde gå att få tag i en ännu billigare/enklare om man letar lite till.

edit: hittade en billigare http://www.inet.se/produkt/8906185/adapterkabel-4-pins-till-4...

Av SweLingonBerry
Skrivet av TokigaSmurfeN:

Denna är helt klart världens skönaste och mest ergonomiska mus man kan tänka sig

http://www.logitech.com/en-gb/mice-pointers/mice/5845

Har använt den själv men gick över till Naga då jag behövde en lättare mus.

TokigaSmurfeN har helt rätt! Skönare mus finns inte, men om vi ska prata "prestanda/perfektion" är det en helt annan sak.

Av SweLingonBerry

1. Jag tycker det låter konstigt att du kan rotera din kylare. Kontrollera att du följt instruktionerna rätt. Visserligen är HYPER 212 EVO en billig kylare och monteringen är kanske inte den bästa, men 4-5 grader låter mycket.

2. Låter väldigt konstigt, USB 3.0 är en standardiserad intern koppling och kan bara se ut på ett sätt... Inte kan väll ASUS vara så dumma att de blockerar en fläkt header? Kanske missförstår jag dig. Om det är 3-pin fläktar kan du ju annars koppla in dem med en molex.

3. En b-ray maxar absolut inte en SATA 3, Sata 2 räcker gott och väl

4. Köp nya, IDE är gammalt som gatan.

Av SweLingonBerry

Kul med en guide för enkortsdatorer, skall bli spännande läsning!

Av SweLingonBerry

Har själv ett Gigabyte GeForce GTX 670, inget coilwine på mitt exemplar vad jag kan höra iaf.

Av SweLingonBerry

Som jag ser det har du 2 olika alternativ:

1. Precis så som du ritade:
Vad du behöver då är en så kallad accesspunkt. Detta är helt enkelt en apparat som gör om ett trådat nätverk till en trådlöst. Finns lite olika modeller att välja mellan http://www.inet.se/kategori/227/accesspunkter

2. förlänga det redan existerande nätverket
Ett annat förslag är att köpa en så kallad range extender som du ställer på mellanplanet. Denna förlänger ditt redan existerande nätverk http://www.inet.se/kategori/663/range-extender

Av SweLingonBerry
Skrivet av zabzab:

Har haft funderingar på att köra SLI, hur mycket kommer då att behövas? Om inte, kommer det nätaggregatet jag valt att fungera?

650w är väl det minsta jag skulle rekommendera för 670 SLI, men helst skulle jag gå upp till 750w så har du gott om utrymme för överklockning. Just på nätagget är det tyvärr oftast många som sparar in pengar trots att nätagget har en stor inverkan på datorns prestanda och livslängd. och med tanke på att du valt så fina komponenter i övrigt skulle jag lägga iaf. runt 1000 kr. Det är nästan alltid bättre att välja ett lite svagare agg med högre verkningsgrad och bättre kvalitet än tvärt om.

https://www.inet.se/produkt/6909731/fractal-design-tesla-r2-6... 80+ gold för de pengarna är ett grymt bra pris, dock ej modulärt.
https://www.inet.se/produkt/6900281/xfx-xxx-edition-750w-80-s... starkt och hög verkningsgrad, modulärt.

Det finns egentligen inte något dåligt agg i den här prisklassen, så det är bara välja det man vill, kolla på recensionerna. Själv är jag väldigt nöjd med mitt corsair ax750w men det är ett av de dyraste i klassen.

Av SweLingonBerry

precis som lidbergski säger är Gainward och Phantom-kylaren bra grejer.
Du kanske var medveten om detta, men gainwardkortets pcb är referens. Det blir alltså inga superöverklockningar, men du kommer fortfarande tillräckligt mycket högre för att det ska vara värt 500 kr extra enligt mig.