Inlägg

Inlägg som SweLingonBerry har skrivit i forumet
Av SweLingonBerry

Varken det modekort eller den processor du köpt har stöd för överklockning så att lägga 1000 spänn på en kylare är extrem overkill. Fortsätt du med stockkylaren alternativt satsa på en hyper om du vill få ned ljudvolymen en smula i load.

Av SweLingonBerry
Skrivet av cabraja:

Summa sumarum är det endast skärmen som jag ser här en riktig fördel för MAC
Resten var bara nonsens.
Ska du ha samma prestanda som på en PC för 15k får du nog lägga till rätt många tusenlappar till.
Dubbla HDDS kan du glömma.

du kan väl knappast säga att det inte är en fördel att laddaren är magnetisk?

Av SweLingonBerry

Sandisk - Slut
OCZ - har haft mycket problem med stabilitet tidigare, jag skulle inte lita på OCZ
Samsung - Den mest stabila, har funnits längst tid på marknaden, inte den bästa prestandan.
intel - sand-force, inte snabb i alla situationer, bra support från intel, endast 60gb

Jag skulle köpt samsungen, mest för att jag själv redan äger en, men egentligen är det dött lopp mellan samsung och intel, du kommer bli nöjd vilken du än väljer av dessa.

Av SweLingonBerry
Skrivet av jakobb:

Tänk också på att Gainward-kortet har referens PCB och därför inte klockar lika bra, men fortfarande, riktigt bra pris!

Av SweLingonBerry
Skrivet av visenstam:

Hoppas det blir några SSD klipp och ett nedsatt gtx 670 DirectCUii då skulle jag bli överlycklig!

Inte något jätteklipp men ändå: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=751639&cks=ASS&assoc=B99...

Av SweLingonBerry
Skrivet av X-oiL:

Hehe ja de egna klapparna är i särklass de bästa klapparna Fan ni gör det svårt! Jag gillar fronten på 07an mer tror jag och som sagt det går ju trots allt att göra om 5.25" platserna om man vill. Kanske inte ens kommer ha fler än 5st diskar samtidigt.

Kom på en till fråga, hur stor skillnad gör ett externt ljudkort? Har bara ett enklare HIFI-system idag men det står också på listan för uppgradering. Något ljudkort ni isf kan rekommendera?

Jag hade kört på den digitala ljudutgången på ditt moderkort och låtit förstärkare sköta resten. Att köra analogt ut från dator och in in i en förstärkare har jag aldrig gjort, så det ska jag inte uttala mig om. Men jag kan tänka mig att om man gör detta att du kommer att höra en ganska stor skillnad förutsatt att anläggningen i övrigt är bra.

Av SweLingonBerry
Skrivet av Raffe:

Visst är det härligt att ge sig själv julklappar?
OT Det som är bra med att det finns 4st 5.25 är att du kan med en enkel adapter göra på det till 3.5or eller 2.5or
https://www.inet.se/produkt/8906219/adapterkit-3-5-till-5-25
https://www.inet.se/produkt/6901684/silverstone-sst-fp58bodd-slim-ssd-5-25
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=611240

Och mer där till

Skrivet av X-oiL:

Gillar Lian-Li som du byggt i, riktigt snyggt! Som du säger också lite dyrt. Var först inne på FD 605 men känns inte som att det erbjuder mer än GD08b, har även kikat på GD07 men 4st 5.25"?? vem använder så många??

Ja, du det är frågan det... Men det går som sagt att göra om 5,25 platser till 3,5 med adaptrar, nackdelen är dock att de inte blir vibrationsdämpade, inga problem för en SSD, men värre för mekaniska. Det är ju egentligen samma chassi, men med olika fronter, så frågan är vilket du tycker är snyggast.

Och ifall du tycker 07an är snyggare är det värt "modifieringarna" och vad dessa kostar?

Av SweLingonBerry
Skrivet av X-oiL:

4st 3.5" + 1st 2.5" känns det som i dagsläget.

Några alternativ:
http://www.inet.se/produkt/6903545/lian-li-pc-c60b-svart Har jag själv och är mycket nöjd med det, se bygge i sign. Rymmer enligt spec. 6 3,5" hårddiskar, men med ett nätagg av de mått du (och jag) har minskas detta till 4st. Om du vill kan du annars ta bort 5,25" platserna och sätta dit de två resterande 3,5" burarna. Finns även plats för 2st 2,5" enheter. Tyvärr ganska dyrt, men också otroligt snyggt!

http://www.inet.se/produkt/6909778/fractal-design-node-605 Otroligt snyggt, men bara 4st 3,5" platser. 2,5 SSD bör du dock kunna gömma undan någon stans utan problem.

http://www.inet.se/produkt/6901695/silverstone-grandia-gd08b-... Kanske det som på pappret skulle passa bäst, och som du själv titta på. Hdd-platser så det blir över, men kanske inte lika stilrent som de övriga. Billigt!

Av SweLingonBerry

Om vi tänker bort byte av hårddiskar i chassifrågan; Hur många 3,5" platser kommer du minst vilja ha?

Av SweLingonBerry
Skrivet av Casper:

Inte för att låta bitter men kommer en radiator verkligen få plats där. Ser ut som om H100n monterad på bilden kommer i precis samma höjd som fläkten. Tänk också på att radiatorer har ändtankar som tar upp en del plats.

Hur ser det ut i fronten på chassit, kan man ta bort en hårddiskbur och montera en radiator där? Du har även ett hål i botten, går detta att använda eller tar nätagget för mycket plats?

Ta fram en linjal och börja mät, tänk även på kylflänsar som sticker upp och fläktar som ska få plats. Planering är A och O när det kommer till vattenkylning

Av SweLingonBerry
Skrivet av Casper:

Så kundvagnen jag satt ihop ser bra ut?

Skickades från m.sweclockers.com

Var du hade tänkt sätta 120mm radiatorn? Får du plats med denna istället?

Hur djupt är chassit? Tänk på att FC lik har sin ut och ingång rakt ut mot modekortet. Har du plats för att slangarna ska gå ut och "runt" hela grafikkortet? Annars kanske det är bäst att kompletera med tva av dessa.

Av SweLingonBerry
Skrivet av Casper:

Vad menar du med detta, att jag inte behöver någon extra radiator?

Jo, en extra radiator kommer du att behöva, men hur du drar loopen spelar mindre roll. Att dra slangarna den kortaste vägen blir oftast snyggast.

Om, jag vore du skulle jag tänka på om det är värt pengarna/besväret. För mig vattenkyler man en dator för att först och främst få en tystare dator. Med de radiatorer du får plats med kommer du troligen behöva köra fläktarna ganska snabbt för att få bra temperaturer. Men visst, det är väl en bra början, o radiatorerna kan du ju återanvända i nästa bygge.

Av SweLingonBerry
Skrivet av EvilWord:

släng in en 120 rad också så ska det nog vara bra. det är inte bra om samma vatten går ifrån processorn till grafikkortet utan att kylas ner.

Att temperaturerna skulle bli mycket sämre för att vattnet går direkt från CPU till GPU är bara en myt. Då loopen är sluten kommer allt vatten att värmas upp och hålla i princip samma temperatur hela tiden. Det sklijer endast några få grader på vattnet som går in i loopen och på det som kommer ut då det rör sig sjukt snabbt.

Av SweLingonBerry
Skrivet av FoamBox:

det är ju en fläkt i mitten...

Haha! Ooops, blind man kan vara ibland

Av SweLingonBerry

Det finns ju dom som har lyckats... Dock med ett 680. http://www.ozone3d.net/public/jegx/201206/colorful-gtx680-cra...

Av SweLingonBerry

CPUn ska inte vara några problem, finns lösningar för detta: http://www.sweclockers.com/nyhet/15343-nofan-cr-95c-icepipe-k...

Av SweLingonBerry
Skrivet av mrsnipes:

Det ingår en fläkt till H70 så det är bara att beställa.

FEL! Till H70 core ingår ingen fläkt! Detta måste du köpa till själv. Om du köper ordentliga fläktar drar dock priset iväg en smula. Finns redan en massa trådar i forumet om andra kylare runt 500 så kolla runt lite.

Av SweLingonBerry

Jag var och tittade på nya iPad och iPad mini i veckan. Tyvärr led jag för mycket av ipad minis låga ppi. Kanske vänjer man sig efter ett tag, men det är svårt att gå tillbaka till en sämre skärmpanel när man vant sig vid en iphone.

Av SweLingonBerry

Här är en väldigt djupgående recession av chassit. Kolla också på vad andra har sagt om CM storm trooper då detta är i princip samma chassi, men i svart.

Ett alternativ skulle kunna vara NZXT switch 810, men då sparar du inga pengar

Edit: Glömde länkarna
http://www.youtube.com/watch?v=gDDovw39nTw
http://www.youtube.com/watch?v=o0KTWM8Ftcw

Av SweLingonBerry

Om du inte redan har hittat svaret själv kan jag berätta att Windows 7 har ett sådant program inbyggt i sig. Du hittar det under kontrollpanelen -> system och säkerhet -> säkerhetskopiering och återställning.