Inlägg

Inlägg som Alling har skrivit i forumet
Av Alling
Skrivet av Awsmkiid:

Fair point, men jag hade frågat innan jag hade monterat ihop datorn med nya agget då jag håller mig uppdaterad och vill vara på den extra säkra sidan.

Det är för mig helt otänkbart att du skulle ha frågat om vad som presenterades för dig som ett exakt likadant nätagg som det du skickade tillbaka skulle vara kompatibelt med kablarna till det sistnämnda, efter att tillverkaren uttryckligen instruerat dig att använda just de kablarna och de passade fysiskt.

Vidhåller du seriöst att misstanken ens skulle ha föresvävat dig?

Av Alling
Skrivet av urban22:

Om du har ett någorlunda rymligt fack för nätaggregatet går det ju faktiskt att koppla in alla sladdar som följer med och lämna dem okopplade

Visst, det skulle kanske funka i ett stort chassi, men även då känner jag att hela syftet med ett modulärt agg till stor del är motverkat. Det följer ju ofta med ett veritabelt ormbo med kablar av olika slag.

Av Alling
Skrivet av Haziza:

Han blandar kablar mellan olika nätaggregat men vill att EVGA tar på sig hans misstag?

Nej, det verkar inte vara fallet, vilket du ju vet eftersom du förstås läst åtminstone artikeln du kommenterar och förmodligen också Reddit-tråden som artikeln hänvisar till.

As per [EVGA's] instructions, I sent only the power supply unit itself and no cables. They were very clear in their instructions - "Keep all accessories as you will only be receiving a power supply in return."

[…]

After explaining the situation, and the tech pulling up my RMA file, he knew what the problem was. He notified me that "At some point, the pin layout of these power supplies was changed".

Han använde kablarna från ett EVGA 1000 GQ till ett EVGA 1000 GQ, enligt uttryckliga instruktioner från EVGA. Så vad menar du med din kommentar egentligen?

Av Alling
Skrivet av Maskaren:

Det var en väldigt fin samling av adaptrar. Har inte riktigt förstått varför man ger bort sånt som är så bra att ha, när det väl händer att man behöver dom. För platsen det tar så är det väldigt liten uppoffring att spara.

Kan inte minnas hur många gånger jag velat testa något, sätta upp något temporärt eller helt enkelt behöver byta ut något och så har jag det jag behöver i min kabel/adapterlåda. Visst går det få tag på allt nytt, men det tar ofta längre tid och inte alltid man vill spendera pengar och tid om man bara ska testa något.

Visst är det bra att ha saker som kan vara bra att ha, men jag har verkligen för mycket prylar. Även om många av dem inte tar så stor fysisk plats utgör de en stor mental belastning.

I just denna annons är det också i hög grad fråga om dubbletter. Blev mörkrädd när jag gick igenom adapterlådan: inte behöver man sex stycken DVI–VGA-adaptrar till exempel. Två räcker och blir över. Nu är lådan halvfull istället för överfull.

Av Alling

-rep EVGA

Nätaggregatet i fråga är modellen 1000 GQ och vad EVGA hade missat att påpeka var att stiftlayouten på strömkontakterna hade ändrats i den senare revision av nätaggregatet som företaget skickade ut […]

Märkligt att ändra designen på det viset även om de inte hade skickat ut fel nätdel. Kan ju drabba någon som har eller har haft ett exemplar av vardera revision och – förstås – tror att kablarna är kompatibla. Varför kan tillverkare inte bara göra saker enkla för användarna?

Av Alling

Blandade adaptrar skänkes

Har rensat ut dubbletter och adaptrar jag inte behöver.

  • 2x 6-pin till 8-pin PCIe power

  • Dell MDP–VGA

  • DP–DVI

  • MDP–DVI

  • HDMI–DVI

  • 6,3 mm till 3,5 mm

  • CrossFire-brygga

  • HP Sps 414135-001 Dongle for 65-watt Smart adapter

  • MDP–DP

  • Flygplansadapter

  • AUX-splitter

  • DVI–VGA

  • VGA–VGA

  • MDP–HDMI

  • USB till Micro USB/Lightning/Apple 30-pin

  • Cigarettuttag–USB

  • MDP + TOSLINK till HDMI

Kan skicka de mer udda/speciella om någon behöver, annars får ni hämta.

Läs hela annonsen här

Av Alling
Skrivet av Snabbt_o_Hårt:

@Flutters Förbrukning per mil Megawatt vs Diesel ?

80kw x0,75 (45min(60min) = 60kw laddad som ger 6 mil = 10kW per mil. viket är super bra då min Volvo C40 drar 3kW per mil i 120km/h

Skrivet av Flutters:

Du är sågott som spot on med 10kw per mil.
Min snitt förbrukning har legat på 101.2kw/100 km enligt lastbilen.

Kilowatt (kW) är en enhet för effekt. Energi anges typiskt i kilowattimmar (kWh). En bil kan alltså dra 10 kWh/mil, men inte 10 kW/mil.

Det fina med att använda rätt enheter är att alla uträkningar blir enklare. Se till exempel hur den inledande uträkningen i @Snabbt_o_Hårt:s inlägg blir med rätt enheter:

80 kW × 0,75 h = 80 × 0,75 × kW × h = 60 kWh

Wh är verkligen bara W × h, precis som ab betyder a × b.

Av Alling
Skrivet av hk-tray:

Jamen precis. Optisk ska väl egentligen bara vara att tuta och köra.

Inte det problemet du hade, men när jag kopplade in min fick jag först bara totalt oljud – DRRRRRRRRRRRRRRRRRRR – ur högtalarna, som var anslutna med optisk kabel. Var tvungen att ändra inställningen Digital Sound Output från Auto (vilket tydligen betydde Pass Through) till PCM.

Av Alling
Skrivet av Satariel:

5950X still going strong.

Lol? Så brukar vi ju traditionellt säga om 2600K, men 5950X har inte ens fyllt fyra år. En polare till mig sitter fortfarande på sin i5-760 "Lynnfield" – och en 360 Hz-skärm. 😅

Av Alling
Skrivet av n0kturnal:

Visst smoothare scrollning i chrome, men för en gammal sunkskärm med discord på kvittar de nog rätt hårt

Det tycker jag inte. Skulle säga att den stora grejen med hög uppdateringsfrekvens på en sekundär skärm är hur mycket mer responsiv musen blir: man slipper att den blir seg och hackig varje gång man ska göra något på den andra skärmen. Ställer mig gärna bakom @Yamal:s ”inte hela världen”, men inte ”spelar noll roll” eller ”kvittar rätt hårt”.

Av Alling
Skrivet av n0kturnal:

Kör du inte 3d på den så spelar de noll roll

Jo, skillnaden mellan 60 och 144 Hz är påtaglig alldeles oaktat 3D.

Av Alling

Ah, XL2411T – gåvan som aldrig slutar giva.

Kort svar: nej. Var är @Laxpuddings standardsvar på denna fråga när man behöver det?

Densammes klassiska genomgång från 2015 ger mer kött på benen iallafall.

Av Alling
Skrivet av YamahaDGX630:

Visste faktiskt inte att jag fick reducerad ljudkvalité genom headsetet till ljudkortet! Förutom den uppenbara flaskhalsen att headsetet sänder trådlöst då såklart!

Så jag skulle med andra ord kunna köpa ett ljudkort för 10K och ändå inte få ut något mer i ljudkvalité?

Ja, det är troligtvis så att du, om du skaffar ett jättedyrt ljudkort, ändå inte får bättre ljud. Förenklat är det väl så att du hör "RS 185:s återgivning av vad Focusriten producerat". Det vill säga resultatet av att sampla den analoga signalen från Focusriten till en digital signal (i basstationens ADC), sedan skapa en ny analog signal utifrån den digitala signalen (i lurarnas DAC) och till sist omvandla den nya analoga signalen till ljudvågor. Detta då till skillnad från vanliga analoga hörlurar, som inte tar omvägen via den digitala domänen.

Skulle ditt nuvarande ljudkort så att säga vara flaskhalsen (vilket torde vara högst osannolikt) borde ljudet förbättras av att uppgradera det – men taket skulle då sättas av RS 185:s ADC och DAC (och förstås dess element etc).

Av Alling
Skrivet av YamahaDGX630:

Absolut!
När jag väl sitter med headsetet så vill jag kunna dra igång GTA ena stunden, och andra stunden plugga in gitarren i ljudkortet och höra ljudet i headsetet!

Detta blir ju svårt med ett USB-headset eftersom en pluggad gitarr i ett externt ljudkort inte kommer att höras genom ett headset som går över USB direkt in i datorn

Ah, jag förstår! Det är alltså inte för att du vill åt ljudkortets ljudkvalitet (för det får du ju inte, då det väl sitter en ADC i headsetets basstation och en DAC i själva headsetet), utan av praktiska skäl. Bra!

Om det finns typ en grunka med RCA/AUX i ena änden och USB i andra föreställer jag mig att en generisk sådan produkt skulle kunna ha hög latens, dålig kompatibilitet med headset etc. Så det enklaste är nog att köpa ett nytt headset med samma funktionalitet, typ RS 175 om RS 185 inte finns tillgängligt längre.

Av Alling
Skrivet av YamahaDGX630:

Hur hade ni andra löst mitt dilema?

Jag har sedan 8 år tillbaka använt mig av externt ljudkort till datorn för musikproduktion. Detta innebär att jag inte kan använda USB-headset över huvud taget, eftersom jag vill att allt ljud ska gå genom ljudkortet (Focusrite Solo Gen 3)

Detta har jag löst genom att använda Sennheisers långlivade RS 185 - trådlöst headset med digital ljudöverföring mellan sändare och mottagare. På headsetet kör jag en trådlös ModMic, med andra ord har jag ett fulländat headset som går via ljudkortets analoga kontakter.

Men hur löser jag detta den dagen jag behöver penionera mitt Sennheiser RS 185?
Jag vill gärna fortsätta med trådlöst, och jag vill inte köra med USB - har jag ens några alternativ då?

Varför vill du att allt ljud ska gå genom ljudkortet? Menar inte att det är något konstigt med det, men vill veta vad du har för mål för att eventuellt kunna besvara frågeställningen.

Av Alling
Skrivet av r80x:

Jag hade kunnat tänka mig en Mac till Cubase men tyvärr så kostar en likvärdig den jag har i sign en arm och ett öra. Den jag har i sign köpte jag för knappt 5k på tradera för ett år sen
________________________
Visa signatur

Laptop Workstation PC Specialist || Intel 10875H - 250mv & Liquid Metal || Nvidia RTX 2070 883mv @ 1935MHz & Liquid Metal ||64GB Ram || Samsung 970 EVO 2TB + 512GB OEM || 1TB & 512GB External SSD + 2.5TB NAS

Nu består trådens värde även när du byter signatur.

Av Alling
Skrivet av Phod:

Jag förstår inte, framtida referens?

Om någon läser den här tråden i framtiden när den underförstådda kontext som ditt inlägg skrevs i inte längre finns kvar, så finns den dokumenterad i mitt inlägg.

Citat:

Jag känner till användaren Alastor Moody, jag nämnde ju honom i mitt inlägg! Jag ville inte dra in hen i tråden bara, eftersom det inte var avsett som något slags påhopp.

Jag förstår att du känner till honom. Det gjorde dock inte jag, och det gör inte nödvändigtvis en framtida läsare. Tycker inte att det hade framstått som ett påhopp även om du hade @:at honom. Att @:a tycker jag för övrigt är det mest korrekta sättet att referera till andra användare, eftersom det är det sätt som bevarar mest information och struktur – precis som jag tycker att alla referenser till artiklar, trådar, webbsidor etc bör vara hyperlänkar.

Citat:

Min poäng var mer att nivån på frågor om PC-hårdvara har gått till att vara något där en person kan svara på mycket med i princip samma inlägg. Gå upp eller ner i prisklasser på CPU/GPU utifrån budget bara.

Tycker att din poäng var väldigt tydlig och välformulerad – om man känner till kontexten. Därför tillfogade jag den efter bästa förmåga.

Av Alling
Skrivet av Phod:

Nu är allt så förutsägbart, och varenda köpråd kan besvaras av Alastor Moody som postar samma AMD-dator (ibland med ett Nvidia-kort dock).

För framtida referens: @Alastor Moody avser användaren med samma namn, som utmärker sig med i snitt hela 15 inlägg om dagen (och 0 trådstarter) sedan sin registrering.

Av Alling
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Det är ju bara en funktion av bandbredd: man är realistisk utifrån dagens förutsättningar och låter skärmtillverkare FreeSync-märka även stora/högupplösta skärmar. Poängen är att för 99% av målgruppen ska det räcka att se FreeSync på paketet för att veta att de får något bra.

Men nog hade man för enkelhetens skull kunnat tillåta 120 Hz på lägre upplösta skärmar också då? Man anser ju uppenbarligen att 120 Hz är gott nog – vilket det verkligen är, åtminstone för alla som inte redan vet att de behöver mer än så.

Av Alling

Skärmar med upp till 3440 pixlar horisontell upplösning måste nu ha en maximal bildfrekvens på minst 144 Hz. Skärmar med högre horisontell upplösning än så, det vill säga 4K-skärmar och ultrabreda skärmar med upplösningar som 3840 × 1600 och 5120 × 1440, måste ha minst 120 Hz.

Märkligt att de ska krångla till det så. För åtminstone 99 % av målgruppen lär det vara svårare att komma ihåg ovanstående än att se skillnad på 120 och 144 Hz.