Inlägg

Inlägg som Alling har skrivit i forumet
Av Alling
Skrivet av ab3:

Kan ni förklara vad ni menar här? Förstår inte riktigt. Vad innebär VPN på hemserver?

Jag kan låtsas att jag är hemma när jag egentligen är borta. Den huvudsakliga fördelen för mig är att jag kommer åt min instans av Userscript Proxy, som lägger in Better SweClockers när jag besöker SweClockers.

Skrivet av pellen:

Nu var du allt slug med marknadsföringen! (skrivet från Better Sweclockers )

Det är min signatur, och det är sant i 99 % av fallen.

Av Alling

Aktiverar VPN (till min server hemma i lägenheten) varje gång jag går in på SweClockers på surfplattan eller mobilen, så att jag får Better SweClockers. Annan sak än vad Scott syftar på, förstås, men vill ändå trycka på att "använda VPN" inte nödvändigtvis betyder att framställa sig som någon annan än den man faktiskt är.

Av Alling

Snyggt! Låter som att det kan vara värt att klä av DIMM:arna för att få plats med en A12x15 åtminstone, istället för den A9(?) som kämpar för att trycka tillräckligt med luft genom min L12 idag. Framförallt går min 3700X lätt över 60 grader i skrivbordsmiljö, vilket då tvingar upp varvtalet på fläkten.

Av Alling

Du måste berätta vilken skärm och dator du har när du startar en sådan här tråd. Har inte 650M:s specifikationer i huvudet, men om laptopen har DisplayPort finns det kanske en chans att du kan köra 60 Hz.

Av Alling
Skrivet av galenmyra:

800 hämtar

Skrivet av Andash:

900+frakt

Skrivet av Jibby:
Skrivet av AlpAne:

1000:- kr och upphämtning.

Vad kul att det finns folk som vill ge ett nytt hem åt detta fina grafikkort. Är bortrest till imorgon, så avvaktar tills dess åtminstone.

Av Alling
Skrivet av j0h4nN:

1500kr hämtar i gbg

Skrivet av lnd1437:
Skrivet av j0h4nN:

1900 hämtar

Skrivet av AlpAne:

2000:- kr och hämtar

Skrivet av Cypress_86:

2100:- +frakt

Skrivet av fesoj:

2200+frakt

Skrivet av SamAxe:

2300+frakt!

Skrivet av eimrich:

Bjuder 2500kr och kan hämta i GBG.

Vad kul att det finns folk som vill ge ett nytt hem till dessa fina komponenter. Är bortrest tills imorgon, så avvaktar tills dess åtminstone.

Av Alling

EVGA GTX 980 + EK vattenblock & backplate

Säljer nu mitt trogna EVGA GTX 980 SC ACX 2.0 som funkat mycket bra utan några problem överhuvudtaget. Inget coilwhine. (Hade först fyra olika 970 med coilwhine innan jag köpte detta 980.) Har bara körts i stockfrekvenser.

På kortet sitter ett EK-FC980 GTX - Acetal+Nickel och en EK-FC980 GTX Backplate. Originalkylaren ingår såklart också, liksom kartongen.

Kan mötas upp, skicka eller eventuellt ta med till SweClockers Live.

BUD

Läs hela annonsen här

Av Alling

5930K, Asus X99-Pro, Dominator Platinum DDR4

Då jag byggt en ny dator är det nu dags att sälja min fina Haswell-E-plattform.

CPU:n har körts i 4,0 GHz. Aldrig testat att pressa den, men vill minnas att jag framgångsrikt testat 4,4 GHz iallafall.

I/O-plåt medföljer givetvis, liksom kartonger (utom till CPU:n).

* Jag har egentligen två kit med fyra moduler var för sammanlagt 32 GiB, men två av modulerna i det ena kitet ger fel i MemTest. Så förutom de fyra felfria moduler som sitter i moderkortet på bilderna finns det ytterligare två fullt fungerande moduler och två som inte fungerar som de ska.

Kan mötas upp, skicka eller eventuellt ta med till SweClockers Live.

BUD

Nyckelord: moderkort X99 minne RAM GB 16GB

Läs hela annonsen här

Av Alling
Skrivet av hakd:

@Alling:

Testa stäng av hårdvaruaccelerering i webbläsaren, gissar att din GPU går från vila till load när du upplever "hacket"
Är den av så slå på den istället

Det stämmer att GPU:n klockar upp sig precis när det laggar, men det hjälper inte att ändra något i about:config. Utan hårdvaruacceleration laggar det hela tiden, inte bara när man börjar scrolla. Det enda som hjälpt hittills är Prefer maximum performance i Nvidias kontrollpanel, så att GPU:n aldrig klockar ner sig.

Notera att problemet (föga förvånande) verkar vara kopplat till hög upplösning: Om jag kör Firefox i ett fönster som bara täcker en fjärdedel av skärmen (ungefär 1 920 × 1 080) flyter allt på som det ska med GPU:n på 300 MHz, men i hel- och halvskärm laggar det om jag inte tvingar den att hålla sig högt klockad.

Av Alling
Skrivet av fragande:

Har typ 500 värden som är ändrade tyvärr Har du testat att sätta gfx.webrender.all till true? Om det inte är aktiverat som standard i nyare versioner av FF.

Det hjälpte inte. Däremot gjorde det susen att sätta Power management mode till Prefer maximum performance i Nvidias kontrollpanel. Då klockar GPU:n aldrig ner sig till 300 MHz, utan ligger på 1470 MHz konstant.

Nackdelen med det är förstås att datorn drar mer ström och att grafikkortet blir varmare. Dess temperatur (vid låg belastning) stabiliserar sig på 74 grader i mitt Ghost S1 med en NF‑A12x15 som utblås i botten, så jag kan nätt och jämnt tvinga fläktarna att stå still med MSI Afterburner. (Gigabyte klarar tydligen inte av att bygga fläktar som kan gå långsammare än 40 %, så det är ett måste att kunna kyla kortet passivt i idle.)

Av Alling

Har mer än 150 GB ledigt, men inget intresse för RDR2.

Av Alling

En genuin och helt spontan våg av nostalgi gick genom kroppen när ingressbilden dök upp på skärmen. Det här får man inte missa!

Av Alling

Absolut inte. Ser ingen anledning till det överhuvudtaget. Visst, man kanske kan börja spela spelet några timmar tidigare för att man slipper vänta på att ladda ner det, men det är ett så ytterst minimalt mervärde för mig att jag aldrig skulle komma på tanken att offra den enda lilla röst jag har gentemot spelutvecklarna för det.

Av Alling
Skrivet av fragande:

Drog också den slutsatsen när jag höll på och krånglade med det ett tag. Har definitivt med GPU att göra. Problemet har kommit och gått med olika nVIDIA-drivare. Stänger man av hårdvaruacceleration försvinner det har jag för mig, men det är ju inte så kul. Har för mig att jag till sist löste det genom att ändra några flaggor under about:config men jag minns ju inte vad. Förbannat irriterande problem hursomhelst.

Aha! Om du går in på about:config och klickar på rubriken Status borde du kunna se precis vilka flaggor som inte har standardvärdet.

Av Alling

Samma problem beskrivs på MozillaZine av Hyberpsycrow, som har ett RTX 2080 Ti och, precis som jag, en 4K-skärm med 120 (144) Hz.

Av Alling

Hmm … Problemet verkar vara kopplat till GPU snarare än CPU. Om jag sänker upplösningen på skärmen försvinner problemet eller blir åtminstone mindre påtagligt. Och det verkar vara när GPU-klockfrekvensen ligger på ca 300 MHz (enligt MSI Afterburner) som det laggar när jag scrollar, inte när den (som en följd av scrollandet) hoppat upp till runt 1 500 MHz.

Av Alling
Skrivet av Aeig:

@Alling: Pröva att stänga av alla energisparfunktioner i BIOS och klocka den manuellt på ex. 4GHz.

OK, ska prova det.

Citat:

Det du även kan göra först (innan detta ovan) är att stäng av eventuell hårdvaruacceleration i webbläsaren, jag får problem i Chrome med mitt RTX kort bla.

Provade att sätta layers.acceleration.disabled till true, men det gjorde ingen skillnad.

Citat:

Edit: Visst har du HDR stöd på denna skärm? Jag har också en Acer HDR 4K skärm nämligen.

Edit2: Du kan pröva att stänga av HDR i Windows 10 om du ej redan gjort det och scrolla utan, se om det gör någon skillnad.

Tja … på pappret. Har allt HDR-relaterat avaktiverat i Windows såvitt jag kan se.

Skrivet av Philip320:

Visst har du provat att installera om Windows?

Mitt gamla hederliga stalltips! Definitionsfråga; installerade Windows i måndags då jag byggde datorn.

Av Alling

3700X + RTX 2060 S – hackar när jag börjar scrolla

Har precis byggt en ny dator med en 3700X och ett RTX 2060 Super, men har stött på ett problem som jag inte haft på någon av mina andra datorer (5930K + GTX 980 respektive 6600K + GTX 960).

När jag börjar scrolla i Firefox hackar det till och flyter riktigt dåligt i några tiondelar av en sekund. Absolut inte i närheten av några mjuka 120 Hz. Därefter flyter det på som det ska, om jag till exempel scrollar upp och ner kontinuerligt. Om jag sedan håller musen still i bara ett par sekunder och börjar scrolla igen hackar det likadant igen – varje gång. Det är nästan som att datorn går ner i någon form av vila och inte hinner vakna upp snabbt nog när jag börjar scrolla igen.

Någon som har en aning om hur man kan få bukt med detta? Inte roligt när en ny, fin dator känns långsammare än den maskin den ska ersätta.

Provat:

  • AMD Ryzen High Performance och vanliga High Performance under Power Options.

  • Chrome – där uppstår inte problemet.

  • G-Sync av och på, i fullskärms- och fönsterläge.

Specs:

  • CPU: Ryzen 3700X

  • Moderkort: Asus ROG Strix B450-I

  • RAM: Corsair Vengeance LPX 32 GiB @ 3200 MHz

  • Grafikkort: Gigabyte RTX 2060 Super Gaming OC

  • SSD: Samsung PM961

  • PSU: Corsair SF750

  • Kylare: Noctua NH-L12

  • Chassi: Louqe Ghost S1 MkII

  • OS: Windows 10 1903

  • Skärm: Acer XV273K

Av Alling

Byggde min första riktigt egna dator (alltså där jag valde delarna själv) för detta spel, som jag fick i julklapp 2011. En 2600K och ett HD 7970 referens blev det. Skön nostalgitorsdag! ^_^

Av Alling
Skrivet av LemonIllusion:

@Alling, @Gurt: Det finns redan ett sätt att hantera det här problemet för enskilda specialfall där man av en eller annan anledning inte vill att ikornerna ska dyka upp, men det är nog bara en högst privilegierad grupp med två medlemmar som känner till det i dagsläget (hej @Biberu! <3). Hemligheten är att slänga på en static på sin img-tagg så blir man av med ikoner av alla de slag.

[img static]https://lalalalala.se/bildpåkatt.png[/img]

Klicka för mer information
Visa mer

Detta dök upp för lite drygt tre år sedan (räknade jag rätt på tiden där? tusan vad snabbt det går) när jag ville snygga upp mina prisjaktlistor så att ikonerna inte blockerade hela thumbnailen totalt.

Nu är vi fyra som känner till detta, åtminstone fram till dess att @Alling glömmer bort att han vet det igen.

EDIT: Tycker även det är värt att dra in cursor: zoom-in (och kanske även zoom-out) i tråden när @Alling ändå varit inne på spåret att det är universell standard att klicka på bilder för att förstora. Jag tycker definitivt att lämpliga markörer ska användas när det finns något att förstora för att förtydliga ytterligare.

Men du skojar – har det varit så här enkelt i alla år?! Du är ju kung!