Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Alling har skrivit i forumet
Av Alling
Skrivet av hölmiz:

Jo det går ju att mecka till det mesta men då terminalen ger mig ångest och jag inte vet något enkelt sätt att med gui ta bort snap som default och ersätta detta med flatpacks så föredrar jag en distribution som er mer av vad jag vill outofthebox.

BTW så kan det vara en av Linux största svagheter att så fort som man googlar hur man gör något så är 90 % av resultaten hänvisningar hur du går tillväga i terminalen. Jag vill kunna göra saker via ett gui tack!

Kan förstå att man inte känner sig bekväm med terminalen för att få saker gjorda i allmänhet. Men varför vill du inte använda den om en guide beskriver vad du ska göra?

Av Alling

Mm, det låter ju bra. Men jag förhåller mig nog försiktigt skeptisk tillsvidare, med tanke på att NR200P i skrivande stund inte finns hos en enda svensk återförsäljare (förutom bluffbutiken Westium Data).

Av Alling
Skrivet av GizmoTheGreen:

ja, om någon lägger upp en kommentar med en fil på mitt projekt, som antagligen är riktat till de som aktivt arbetar på projektet. och de kan ju då godkänna kommentaren? visst är ju då utvecklaren kanske utsatt för risk men om kommentaren ska innehålla en crashdump eller liknande och där är en PDF eller EXE i arkivet kan man ju ana ugglor i mossen, och blockera kommentaren.

En kommentar behöver inte nödvändigtvis vara riktad endast till aktiva maintainers, och det är inte alla projekt som har aktiva maintainers. Men förstår mer hur du menar nu.

Citat:

varför ska filen ha publik åtkomst utan någon inloggning alls?

Att den ska ha det tycker jag bör vara utgångspunkten – från användarens perspektiv är det rejält tröttsamt med den typen av artificiella inloggningskrav. Många forum har ju det så, men det är väl pga begränsade resurser och kanske för att locka till registrering. Inget av de argumenten känns försvarligt i GitHubs fall.

Citat:

vill man dela filer publikt med github som nån sorts "free hosting" så får man väl göra ett repo, inte gömma filer i kommentarer "unlisted" som man sedan sprider vidare till kompisar istället för att använda dropbox/gdrive/annat.

Ja, så ska man givetvis inte göra. Men det är inte uppenbart för mig att lösningen är att kräva inloggning för att se bifogade filer.

Citat:

är väl rimligt? förhindrar inte någon som inte är med i teamet att forka eller skicka merge request eller vad det heter t.ex.
så hindrar inte opensource alls.

Nä, men i OSS ingår ju i praktiken även att kunna delta i diskussioner om mjukvaran, vilket var vad jag menade med min invändning mot förslaget att bara uppladdaren eller projektets maintainer(s) borde kunna ladda ner filen.

Citat:

vara inloggad på github och neka all åtkomst utan credentials vore ju minimum oavsett. speciellt från en icke-publicerad kommentar, den filen ska ju vara privat, då. eller tänker jag fel?

Håller inte med om att man nödvändigtvis ska behöva vara inloggad för att se bifogade filer (se ovan), men håller med om att filen inte borde finnas tillgänglig om inte kommentaren den hör till gör det. När jag funderade kring det insåg jag emellertid att det nog inte är trivialt att implementera det på ett bra sätt i praktiken.

Slutligen vill jag be om ursäkt för att mitt förra inlägg lät betydligt bistrare än det lät i mitt huvud när jag skrev det.

Av Alling
Skrivet av GizmoTheGreen:

vore väl lätt för servern och kolla om filen tillhör en publicerad/godkänd kommentar eller inte, om den inte är det ge 403. enda som kan eventuellt ladda ner filen är inloggad som uppladdaren eller utvecklaren vars projekt kommenterats på.

Vore det verkligen det? Publicerad, visst. Men vem ska sitta och granska varje kommentar som postas på GitHub för att verifiera att den inte innehåller skadliga filer?

Ser inte heller hur föreställningar om "utvecklaren vars projekt kommenterats på" kan gå ihop med konceptet fri mjukvara med öppen källkod, som ju ändå får anses vara ett huvudsyfte med GitHub.

Av Alling

Hackarna har utnyttjat att det går att ladda upp bilagor till kommentarer i Githubs system för att spåra buggar, nya funktioner och annat.

Aldrig kan vi få ha något fint i denna värld.

Av Alling
Skrivet av THB:

Vet att deras nisch är mITX-chassin men skulle vara nice om de kunde släppa lite trevliga större chassin med samt gärna något "NAS-Chassi" med plats för 6-8st 3.5" diskar.

Stora chassin går det ju redan tretton på dussinet av. Det gapande hålet i marknaden just nu är ju det som NR200 lämnade efter sig: en go-to-rekommendation för alla som bara ska bygga en vanlig speldator.

Av Alling
Skrivet av Thomas:

Det låter som om du beskriver color banding / posterisering.

Dito!

Det hade inte skadat att veta vilken skärm du har för att kunna ge bästa möjliga råd och/eller mer kött på benen.

Av Alling
Skrivet av användare-234:

VA eller IPS?

IPS får man väl anta, med tanke på det tänkta användningsområdet och tonvikten på korrekt färgåtergivning.

Men man önskar ju att det hade framgått i inlägget från Asus!

Av Alling

Annonsen är avslutad

Av Alling

Annonsen är avslutad

Av Alling
Skrivet av jreklund:

Det går inte att ingå en "affär" med en annan medlem vid skänkes annonser. Vi viktar inte för närvarande betyget beroende på annonstyp dvs Köpes, Säljes, Bytes och Skänkes. Då skänkes inte kostar några pengar så borde alla affärer resultera i en 5:a i betyg, vilket kan ge en skev bild på användarnas marknadsbetyg.

Rimligt. Då föreslår jag att inte visa fältet alls, alternativt visa ett meddelande om att det inte går att fylla i det för en skänkes-annons. Nuvarande implementation känns förvirrande och/eller som en bugg.

Citat:

Vi har inte reviderat vare sig design eller funktion sedan betygsystemet infördes. Får alla 5, 4, 3 (...) - fyller den ens någon funktion? Det finns inte någon plan på att se över betygsystemet i år.

Om jag förstår detta rätt har det ingen direkt betydelse för min undran, även om det kanske verkade så utifrån trådstarten.

Av Alling

Avsluta annons: kan inte välja användare

När jag ska avsluta min skänkes-annons är fältet för mottagare utgråat och går ej att interagera med.

Bilden visar Safari på iOS, men det är likadant i Firefox på Ubuntu 20.04.

På en köpes-annons funkar det som förväntat.

Av Alling

@speccan fick hårddiskburen. Vill någon ha dammfiltret så skicka PM.

Av Alling

Intel har väntat ett år längre än vanligt med att introducera en ny sockel för stationära datorer. Raptor Lake Refresh har samma LGA-1700-sockel som används med 12:e och 13:e generationen Core-processorer, men i år kommer en ny sockel och nya moderkort.

Wow, vilken långkörare LGA 1700 blev. Verkligen imponerande, Intel!

Skämt åsido. Beställde precis en ny CPU till mitt AM4-moderkort från 2019.

Av Alling

@fusiob @Anton_Cimex @Keffmode @Saibot

Satte mig nu med cl_showfps 2 i 1920 × 1080 för att verkligen kika på siffrorna. Oftast runt 150 fps i Deathmatch på Dust 2, knappt över 100 fps på A Site. Det stämmer också väl överens med upplevelsen (som är att det inte flyter så bra som man vill).

Så det får bli en 5700X3D!

Av Alling
Skrivet av Pepsin:

Det finns heller inga större arkitektoniska skillnader så alla funktioner som stöds av 3060 TI stöds även av 2080 TI. Enda fördelen med 3060 TI är väl att det drar lite mindre ström.

Nja, en annan fördel med 3060 Ti är att det har stöd för 4K @ 120 Hz över HDMI, vilket 2000-serien inte har.

Av Alling
Skrivet av speccan:

Aha, fel sida stan i detta väder 😅 då lämnar jag till nästa behövande. Tack!

Vill du ha den så får du den gärna. Måste ju inte ske just i denna sekund.

Av Alling
Skrivet av speccan:

Får man fråga vart i Göteborg hårddiskburen befinner sig? 😄

Där min bil är. Vilket vanligtvis är i Lundby.

Av Alling

Define C HDD-bur + dammfilter

Skänker bort hårddiskbur och dammfilter till Fractal Design Define C om någon är intresserad. Dammfiltret är för chassits botten.

Läs hela annonsen här

Av Alling

The potential attacks hinge on the ability to create arbitrary accounts on the device using a service that runs on ports 3000/3001, which is available for smartphone connectivity, using a PIN.

Bitdefender explains that although the vulnerable LG WebOS service is supposed to be used only in local area networks (LAN) settings, Shodan internet scans show 91,000 exposed devices that are potentially vulnerable to the flaws.

Betyder detta att det är relativt lugnt så länge TV:n är bakom en router och varken port 3000 eller 3001 är forwardad, eller missförstår jag?