Inlägg

Inlägg som FX9 har skrivit i forumet
Av FX9
Skrivet av Allexz:

Det mest tragiska här är att supportärenden alltid har beräknade kostnader. Ett kortare mail eller samtal som går på 5-15 minuter beräknas gå på mellan 200-400kr.

Ett mailsvar av rang som ovan med enormt mycket text som ironiskt nog inte hjälpt kunden alls går nog på runt 500-1000kr.
Om texten sedan också är sann om att man även blandat in andra avdelningar som t.ex legal så är nog ärendekostnaden uppe på 1000-3000kr beroende på hur lång tid det tagit att generera svar.

Av detta skäl så upprättar man såklart interna rutiner som drar ner interna kostnader för "skitärenden" som detta.
Hade man från början bara gett en värdecheck utan gnäll på 500:- så är sannolikheten stor att proshop hade sparat en hel del pengar internt och samtidigt sluppit negativ pr som syns för sweclockers läsare.

Om de gett ett presentkort på 1000:- istället efter att tråden uppmärksammats på sweclockers innan det långa mailet genererats så hade man sannolikt fortfarande gjort en mindre förlust internt, samt tråden hade fått en helt annan ton.

"Att ha rätt till varje pris" passar verkligen denna tråd.

Under förutsättning att personen som svarar har andra ärenden att hantera vill säga. Om den sitter sysslolös så kan den såklart få skriva hur långa mail som helst utan nån ökad kostnad...förutom kostnaden för tappade kunder när sånt här uppdagas

Av FX9
Skrivet av EnBlåFågel:

Däremot exclusivt Early Access med förhandbokning till extra pris är väl något jag skulle se ner på dock.

Vilket är vad denna tråd hanterar

Av FX9

Har du testat starta om datorn?

Av FX9
Skrivet av MadMantiz:

Ni hamnade väl i att ha en ny pump utan kartong? Kanske gick att sälja ändå men många som köper nytt gillar att få med förpackning. Fick ni göra den till demo med nedsatt pris som följd blev ju detta den extra kostanden. Eller?

Antagligen värt det för att få en nöjd kund

Av FX9
Skrivet av r80x:

Jag förstår fortfarande inte vad det är som är så fruktansvärt med det. Om du har som mål att levla upp din drakgroda först av alla i wow så får du ju ligga där och vila muspekaren för deluxe edition när det släpps. Det är ju utbud och efterfrågan som styr marknaden, inte din moraliska kompass, jag menar, den försvann jj faktiskt när du köpte en ny mobil sist eller handlade på HM.

Ska folk kalibrera sina moraliska kompasser så känns level-orättvisa i multi-player spel som kräver en modern dator mer som gubbgnäll eller jante.

Kanske ser på detta på ett annat sätt efter morgonkaffet. Får återkomma sen 🤣 så ta inte mina ord negativt, jag bara kräks lite tankar.

Inte köpt en mobil sen ca 2002 (får telefon via jobbet)...inte handlat på HM...nånsin.
Men det kvittar - bara för att man gör en omoralisk sak betyder det inte att man automatiskt gör en annan omoralisk sak - dom hör inte ihop.

Så även om jag går på stan och slår ner folk så skulle jag kunna fortsätta ha en moralisk kompass rörande spel utan att det skulle spela nån roll

Men jag förlorar inge sömn över vare sig min telefon eller "headstart" spel (vilket jag aldrig kommer köpa).

Av FX9
Skrivet av r80x:

Jag ska vara ärlig och säga att jag inte förstår vad problemet är. Du betalar lite extra för att få spela ett par dagar innan, det finns ju helt klart en marknad för personer som vill det. Har själv gjort det när det varit ett spel som riktigt kittlar i fingrarna. Har aldrig blivit missnöjd faktiskt men å andra sidan så har jag aldrig gjort det med ett EA spel så kanske därför jag klarat mig 😅

Men att jämföra detta med att dopa sig är rätt av fel. Doping är användandet av olagliga eller ej tillåtna substanser och tillvägagångssätt för att öka sin prestation bland andra som ej gör det. Att använda sig av fusk (wallhack, aimbot mm) är som att dopa sig men att köpa en deluxeversion som ger dig early access från utvecklaren själv förstår jag inte hur ni kan jämföra med doping. Absolut, alla har inte råd att köpa, har sällan själv det men jag har inte råd men en Porsche eller en tesla heller men klart att andra ska kunna köpa det trots mina preferenser och min ekonomi.

Mitt problem med det är att dom kan annonsera ut spelet till ett visst pris (så det får bra PR för billigare pris) men sen gör dom det mer eller mindre obligatoriskt att betala det högre priset som ger tidigare access, på grund av köparnas brist på tålamod.

Visst, man kan låta bli att köpa det, men speciellt i multiplayer spel så är det inte ett alternativ om man inte vill komma efter alla andra.

Moraliskt lågvattenmärke i min bok...

Av FX9

Eu får väl steppa in och sätta stopp för möjligheten att betala extra för att få tillgång lite tidigare...

Av FX9
Skrivet av huxflux:

Det var ursprungsinlägget. Fanns till W10 men försvann med W11.

Doh...
Fick win 11 på jobbdatorn för nån vecka sen, då fanns det alternativet där direkt iaf

Av FX9
Skrivet av huxflux:

Rätt säker på att den inte funnits till Windows 11 då jag varit och pillat med inställningarna över tid. Men vad vet vi utan någon googling.

Har funnits där sen jättelänge i windows 10.
Standard är "alltid, dölj etiketter", vilket jag hatar och måste alltid gå in och ändra på varenda dator jag ska jobba med

Av FX9
Skrivet av stefaneriksson123:

Märkligt jag som sökte men inte hittade något, tack!!

Precis!
Men du säger att det inte är supervanligt, hur är det tänkt att man ska göra då?

Låt säga att jag har en extern SSD som jag vill stänga av då den inte används hela tiden. Känns lite onödigt att låta den "snurra" hela tiden om den enbart används ibland.

Kanske är tanken att "unmounta" USB-diskar och liknande då de ändå stänger av sig själva då. Hmm..

Ser en hel del dockningsstationer också istället för usb-hubbar som används till bärbara datorer.

Om du ska koppla ur den/stänga av den så bör du absolut välja "koppla ifrån" i windows ändå...

Vanligaste är väl att man sen kopplar ur sladden eller helt enkelt låter den vara kvar.
En SSD snurrar ju inte så den drar nästan inge ström när den är igång.

Av FX9

9 av 10 i tråden diskuterar fel Early access

Av FX9

Petson och findus?

Av FX9
Skrivet av loefet:

Som jag skrev innan, Thermalright är bästa "Bang for Buck" idag.
https://www.inet.se/kategori/1078/luftkylning/286/thermalrigh...
En Phantom Spirit (ej SE) skulle nog sitta fint.

Fyndvara just nu

https://www.inet.se/produkt/x212892/thermalright-phantom-spir...

Av FX9

Har inte den skärmen upplösningen:

ASUS
TUF Gaming VG34VQL1B
34" 3440 x 1440 21:9 VA 165Hz

Så du sätter för hög upplösning.

Av FX9

Kan rekommendera att skaffa den från leverantören istället om det går

Av FX9
Skrivet av attilakok:

Har en 200 millimeters fläkt som på full hastighet låter minst sagt som en dammsugare.
Men med en adapter är det uthärdligt...
Problemet är att adaptern inte är specad för 4.8 watt.
Skulle det kunna vara så enkelt att bara köpa ett motstånd istället?
https://www.electrokit.com/motstand-5w-1.5ohm-51r5

<Uppladdad bildlänk>

Är inte den där low noise adaptern bara ett motstånd?

Av FX9
Skrivet av qc3fxv3a:

Det ska förberedas en del grejor på en verkstad. Varför bryr du dig om saker som du inte har med att göra eller är relevanta för frågan?

Nej, så gör inte vuxna människor med normalt hyfs. Låt säga att en förälder just dött och han var lite upprörd och -riven pga detta. Givetvis "bjuder" man på en försening i den situationen. Dessutom, vill du verkligen ha en hantverkare hemma att göra något när denne har tankarna på något helt annat håll? Risken för att arbetet ska bli dåligt utfört är ju påtaglig.

Free speech
Ställ inte frågor på ett öppet forum om du inte kan leva med att alla möjliga skumma typer svarar lite åt alla möjliga håll, mig inkluderat såklart Du behöver ringa en advokat om du är ute efter svar som håller i rätten vilket du verkar vilja ha.

Men om du sagt att deadline var ett visst datum så hade han ju direkt kunna sagt att då går det inte, tyvärr och tackat nej till uppdraget - och jag tycker det hade varit schysst av dig att acceptera det. Men nu sa du ju att det gick bra och då får du stå för det - det tycker iaf jag är hyfs

Av FX9
Skrivet av qc3fxv3a:

Kostnadsskillnaden skulle understiga ett halvt basbelopp (det handlar nog om 5 000-10 000:-) så det är ett förenklat tvistemål man kan sköta själv, vilket jag gjort många gånger tidigare.

5000 i SKILLNAD mellan första och andra snickaren för 4 timmas jobb?

Skulle första snickaren jobba nästan gratis eller?

Om det var så tidskritiskt från början skulle du inte get respit utan propsat på första avtalade tiden.

Av FX9
Skrivet av Bengtt:

Hade samma brillor i 10+ år innan jag bytte sist. Förutom det du nämner pajar även färger för mig i utkanten av glasen. Antagligen för att jag är halvblind. Man vänjer sig. Med det sagt trodde jag att vi kommit längre i RR-(Real Reality)teknologin. Antar att det är optikerna som säljer skit bara.

Fast finns ju vissa fysikaliska regler som inte går att bryta lixom, som även de som skapar glasögon måste förhålla sig till...har nog inte nödvändigtvis nått att göra med att dom vill sälja dåliga billiga saker...

Av FX9

Borde inte originalkällan (streamen från VHS-kassetten) lagts över på datorn som en "raw", d.v.s. utan komprimering till att börja med? Alternativt väldigt lite komprimering.
Då originalet redan är så dåligt så kommer lite komprimering nog inte göra nån skillnad, men att göra om till MPEG-2 är ju rätt förstörande trots allt

Sen kan man dra ut till DVD eller vilket format man nu är ute efter, när man redan har en digital version som har relativt lite/ingen komprimering.