Inlägg

Inlägg som Србо har skrivit i forumet
Av Србо
Skrivet av Behappypro:

Tack för ditt svar. Jag har läst den artikeln du länkade och några till men jag tänkte fråga om någon själv vet någon extra information om denna laptop. Jag vet inte hur stor skillnad det är på 6700 och 7700 processorer men den länken på prisjakt med datorer kostade väl över min budget, jag hade tänkt runt 15-17 000:-

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har just den med 6700hq, nej den låter inte mycket vid spel, Netonnet har dessutom öppet köp så du kan testa och är du inte nöjd så är det bara att lämna tillbaks. Skärmen är bra, blir inte för varm, ingen spellaptop är skapt för att ha i knät.

Av Србо
Skrivet av Hazelberg:

Hej!

Köpte en mus (Mionix Naos 7000) från CDON när den var på rea, och var inte nöjd med den. Scrollhjulet satt löst och kändes kasst att scrolla med i jämförelse med min gamla Naos 5000.

Reklamerade och fick fraktsedel på mail, vilken jag skrev ut och använde för att skicka tillbaks musen. Samtidigt skickade de en ny mus tillsammans med en ny faktura från Qliro som jag inte skulle betala, utan den skulle rivas när jag skickat tillbaks den gamla musen.

Nu några veckor senare dimper det ner en påminnelse från Qliro att betala, med en dyr påminnelseavgift dessutom. Jag har kvitto på att jag lämnade in paketet för nästan 3 veckor sedan. Vad kan jag göra åt detta? Har skrivit två gånger till dem, men efter 2,5 arbetsdagar har jag fortfarande inte fått svar. Enligt påminnelsefakturan är sista betalningsdatum på tisdag, så om deras svarshastighet på mail fortsätter att vara så långsam som den varit hittills kommer jag inte ha fått några instruktioner om fakturan innan den förfaller.

Ska jag betala den nu, och så kommer CDON kompensera i efterhand? Känns otroligt jobbigt att sitta med fakturor som snart går ut och med förseningsavgifter, och inte kunna ta kontakt med det ansvariga företaget i realtid. Chatten är avstängd då de "prioriterar mail". Minst 48 timmar mellan varje svar, känner mig verkligen prioriterad som kund...

Tacksam för hjälp helt enkelt, det skulle lätta huvudvärken om någon kan säga hur jag bör agera.

Har struntat i köp från CDON just på grund av att dom vägrar byta från Qliro, scamfirma:
https://se.trustpilot.com/review/qliro.com

Av Србо
Skrivet av Arzei:

DAC till mobilen, vad tycker folk om det? När blir det värt kostnaden? Jag har ett par Beyer DX160 iE (ungefär den nivån jag brukar lägga mig på hårdvarumässigt) som jag kör rakt in i min Nexus 5X. Tycker ju att det låter okej, men undrar hur stor skillnad en vettig DAC kan göra, har sett att det finns modeller med USB-C.

Otrolig skillnad och det är billigt. Har LG V10 som har en bra dac men HiFime Sabre 9018 DAC är liten men ger fantastiskt klart, fylligt ljud, mediokra mp3 får ett tydligt lyft för att inte tala om bra flac, lyssnar just nu och det finns inget att anmärka på.

Givetvis blir upplevelsen större ju bättre lurar man har, mina Shure SE846 är perfekta. Däremot klarar inte min mobil ge tillräckligt med ström till dacen för att driva 400i, men 400i är ju inget jag ändå skulle ta med mig utanför hemmet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Србо

@kB1930: För dom pengarna kan du få mycket bättre allrounddator. Den här har bra skärm, betydligt bättre processor och grafikkort: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4323974

Av Србо
Skrivet av Tarzanochkent:

Fundera på att köpa en dator från kina, en HASEE
Model: Z6-KP7GT med windows 10 på kinesiska men tänker använda mig av att installera windows pro så jag kan få den på svenska eller engelska.
Är det någon som har erfarenhet av detta märke eller av att ha köpt från kina samt med ny installation av windows för att få bort bort för installerad wimdows med annat språk?
Mvh

https://i.imgur.com/0JW3eTq.png

https://www.aliexpress.com/store/product/HASEE-God-of-War-Z6-...
Kostar nästan lika mycket som i Sverige, samma specifikationer förutom ingen hdd men större ssd:
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4323974

Av Србо
Skrivet av cluster-:

Ser gött ut. Lite arkadkänsla. Påminner ganska mycket om BurnOut-serien.

Det är underhållande och lätt att tiden flyger iväg när man vill ta bara en bana till. Finns på Steam, har Win 10 och undgått problem som vissa råkat ut för.

Av Србо
Skrivet av Yaana:

@Србо: Det beror ju på vad som man prioriterar; att betala och gynna industrin eller spara pengar och skada den. Humble Bundle är, vad jag förstått det, legitimt?

Det skall inte vara legitimt att ta hutlöst betalt som Steam, Origin, även Humble Bundle (förutom dom få bundles) etc. Betackar mig menlösa påståenden som att dom måste ta svindyrt betalt. Nytt spel borde kosta max 300kr.

Av Србо
Av Србо

A Man Called Sledge 4/5, inte typisk western, hyfsat gjort.

Av Србо

Kanske någon har missat Split Second, roligt tidsfördriv:

Av Србо
Skrivet av Yaana:

Häng på Steam-reorna eller liknande från legitima sidor alternativt betala fullpris, med tanke på hur mycket tid man kan lägga ned på ett spel så är det helt klart värt det.

Svindyra överlag med få bra reor, betackar mig giriga Steam och liknande. Har köpt många spel på Kinguin och aktiverat på Steam, Origin osv under lång tid, alldrig problem. Humble Bundle brukar ha bara ett par spel i veckan som erbjudande, äldre spel som om dom är bra har man skaffat redan, resten på Humble Bundle är skyhöga priser överlag.

Av Србо
Skrivet av stoltz:

Tack. Dem svenska sidorna har jag koll på vad som är bra eller inte. Var mer om någon hade koll på någon anorlunda bra "kina lur" som man hade missat.

Dom här har bra recensioner överlag och får mig intresserad:
KD Brand Bluetooth Earphone Wireless Sport

Av Србо
Skrivet av anon99339:

Riktigt snålt att spara några hundra på bland det viktigaste i datorn med en 20 000 kronorsbudget.

Här är en avrådan från just detta moderkort pga avskalad design och kylning: https://youtu.be/ZGrxhf_xZWI?t=17m57s

Har inte med snålhet att göra, onödigt. Finns andra testare som inte håller med dig och din testares rant om moderkortet:

Av Србо
Skrivet av stoltz:

Jag bumpar denna fråga lite pga att jag också letar BT in-ear lurar för ungefär samma pris. Dock vanlig android.

Optoma NuForce BE Sport3

Av Србо
Skrivet av anon99339:

@Србо: Vilket fruktansvärt moderkort. Det har ju inte ens kylflänsar på VRM. Åtminstone Asus Strix B350-F eller MSI B350 Gaming Pro Carbon är önskvärt med den budgeten.

Inget fel på det moderkortet, går att överklocka, bra kvalité, onödigt att slänga ut mer pengar när det här moderkortet är tillräckligt bra. Behövs inga kylflänsar på dessa vrm.

Av Србо
Skrivet av Tfaric:

Hej, tänkte äntligen köpa min nya dator, antagligen nu på onsdag när jag får lön, skulle köpt en i somras men saker förstörde min ekonomi.
Jag har cirka 20k för datorn kan nog lägga på nån lax men inte så mycket mer än det.

Jag kommer använda den mestadels för spel, kanske lite video redigering. Dator skulle behöva bra ram då jag ofta spelar sitter i voicechat och tittar på youtube samtidigt.

Mina önskemål utanför det ovanför är att datorn är tyst och kan ha 3 skärmar. Windows installerat på en ssd och minst en TB minne utanför den.

Jag är rätt så inkompetent när det gäller hur man bygger en dator så jag vill ha den professionellt byggd så jag inte själver förstör något när jag försöker skruva ihop den.

Jag hoppas på att detta är något att gå på, tror det är bättre att jag får bra hjälp från grunden istället för att färsäka sätta ihop något ofungerande och få hjälp från det.

Tack på förhand för hjälpen är det något så fråga bara

Du kommer knappast kunna bli besviken på denna dators prestanda som speldator, videoredigering osv. Har inga högljudda komponenter.
https://www.inet.se/kundvagn/visa/10723788/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10723788/

Av Србо

Det är nästan lika starkt som 1080, snarlik prestanda. Vem är tokig och köper 1080 när 1070ti är någon futtig procent svagare?!

Av Србо

Har iptv med alla önskbara kanaler, dom flesta jag tittar på har hd. Det är svindyrt att betala en till flera hundringar per månad för enskild kanal och alldrig att dom skulle få dom pengarna från mig. Vad gäller film på bio, måste det i regel vara en mycket bra film för att jag skall betala den dyra biljetten. Dom flesta tar och köper eller ser film lagligt om dom gillar film oavsett om den finns med bra kvalité på nätet olagligt att ladda ner. Jag har Steam som är fullt med spel, gillar jag spelet så köper jag det oftast, givetvis finns det många spel som inte är toppen men är det stor sänkning i pris så köper jag om det är spelbart.

Rätt så talande för EU, film och spelbolagen att dom inte har några skrupler, vill ha kontroll och girigheten har inga gränser för dom.

Av Србо
Skrivet av rockabilly65:

Jag vill tex göra det omöjligt att kunna se Jockiboy på
alla mina enheter, Mobil, padda och dator 😊

Rolig du är. Youtube är full med Jockiboys. Bara ignorera.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Србо
Skrivet av dannesthlm:

@Србо: Jag anser mest att jag inte blir förvånad.

Dom beställer en studie, har en agenda som man vill driva genom att peka på resultatet i studien. Precis som alla politiker har dom sina åsikter färdiga och klara, dom ska bara använda studier och liknande för att kunna bekräfta sig själva.

Sedan är väl vissa köpta av industrin också, kanske rent av dom som beställt studien. Industrin i sig är egentligen inte så intresserad vad som är bra eller dåligt för dom. Dom intresserar sig i alla lägen för att ha kontroll.

Håller med, dom vill ha kontroll och har inga skrupler.