Inlägg

Inlägg som a4magkar har skrivit i forumet
Av a4magkar

Väldigt lite nertid.
Alla klasser har någon form självhelning under strid, snabb återhämtning utanför strid och dör du och det finns spelare i närheten så kan de återuppliva dig oavsett vilken klass de har - vilket de oftast gör. Eftersom det är realm vs realm finns all anledning i världen att vara vänlig mot sina medspelare. Det är de andra servrarnas spelare som ska ha spö!
>:)

Nytt och fräscht färdighetsystem som jag bara har skrapat på ytan på. Tyckte Swtor var alldeles för likt WoW i det avseendet, m.a.o. blev snabbt uttråkad. GW2 å andra sidan - det ser enkelt ut vid en första anblick, och det tycks som att man har fått se allt när man låst upp de förmågor som låsta till specifika vapen och vapenkombinationer - vilket går mycket snabbare än att lvla karaktären. Men så har vi Helnings + 3 Utility + Elite förmågor utöver det och de förmågor som hör till F-tangenterna.

Val av ras begränsar inte vilka yrken man kan välja på, men ger trots det en helt annan spelupplevelse från ras till ras. Bra röstskådisar och det är raserna har extremt olika... ehm "attityd" Charr är krigiska så in i h-e, Norn är "heroiska" så in i h-e, Sylvari är ena riktiga drömmare både bildligt och bokstavligt. Asura är helkul. De vanliga människorna är till skillnad från de flesta andra liknande spel något av underdogs, man får ganska mycket "belägringskänsla" från deras startområde.

Och då har jag ändå inte kommit in på rasförmågor: http://wiki.guildwars2.com/wiki/Racial_skill

Enorm värld, att bara utforska rasernas huvudstäder tar sin tid.

Det är gjort med PvP som grundtanke - striderna är inte hopplösa pga av att den andre spelare har Epics och du har det inte. Jag gillade Rifts PvE men spelen kan inte jämföras när det kommer till PvP.

Ingen månadsavgift.

Av a4magkar
Skrivet av connsann:

körde med mitt gammla program igår och med Windows 7 vad 8000ppd så dom bytte projekten i natt då???

Eller missuppfattade jag dig??

Projekten byts hela tiden, ganska ofta kan man få en serie av samma projekt t.ex. projekt 8051 (XX, XX, XX) där X skiljer sig åt mellan arbetena men det är fortfarande projekt 8051 - och då tycker man ju att poängen ligger stabilt. Men så får man en ett nytt projekt och då blir poängen per dag annorlunda.

Av a4magkar
Skrivet av connsann:

Testade det gent emot mitt många år gammla program för enbart grafik kortet.
den la sig på ca 5000 ppd istället för över 8000 som jag hade med det gammla med enbart grafikkortet.

Varför blev det så dålig ppd?

Lite för tidigt att säga, det är helt andra projekt nu och ppd:n kan skilja sig en hel del beroende på vilket projekt man har fått för tillfället.
Jag tror också att om man kör med v7 så kan man få andra projekt än om man kör med ditt gamla program.

Av a4magkar
Skrivet av connsann:

Kollade lite på nytt grafik kort. ska man välja ett GeForce GTX 560Ti 1GB eller ett 670 kort??? För då kör jag in de i min nyaste setup och kör in GTX260 kortet i "källarburken".

Om vi pratar enbart folding så är 560 Ti kortet det klart prisvärdaste, ppdn mellan korten skiljer sig inte så mycket därför att Stanford ännu inte lyckars optimera sin klient för 600-serien.
580 och 680 kort ger ungefär samma ppd av vad jag hört.

670 kortet är ett mycket bättre kort för spel - om vi pratar om ett grafikkort som inte ska sitta i en foldingdator.

Av a4magkar

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=745450

Den här kanske? En HP ProBook 6465b LY453EA
SSD + något så sällsynt som en matt skärm. Bra om man vill titta på textdokument hela dagarna.
1600x900 upplösning på skärm. Vikt 2,2 kg - inte så lätt men bärbara affärsdatorer brukar vara byggda för att hålla.

Av a4magkar
Skrivet av connsann:

Tror inte att jag kan vara med och slåss längre men ska försöka komma till topp 20 igen i båda listorna. Dock håller jag på att bygga ett V8 monster på methanol just nu och en Volvo 940 motor på 3 liter, så det kommer gå lite segt kan jag bara förvarna om

???

<-- *Tänker*

Aha!
Du beskriver motorn som driver fläkten som kyler din högt överklockade processor i din folding-dator.
Med en sådan utrustning kommer du att nå topp 20 på ingen tid alls.

<-- Folding-galning

Av a4magkar
Skrivet av Gunjin79:

Kör 2st gamla amd 5770 i burken med en FX.8120 vad för PPD bör man ha? har inte lekt runt med inställningar eller så än samt har sweclockers någon passkey för foldinglaget?

Sweclockers lag nummer är 37451, passkey är något som är kopplat till just dig och ger dig en bonus efter 10 lyckade användningar, du får passkey via e-post från folding@home: http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/getpasskey.py

Grafikkorten kan ge ca 3000 till 4000 poäng per dygn och styck, skulle jag tro. ATI-korten är superba för Bitcoin men har i alla fall varit dåliga på folding.
FX 8120 kortet ensamt - om det får gå dygnet runt borde ge 15 000 poäng per dygn under Windows 7 och med passkey-bonusen efter 10 lyclkade inlämningar. Utan bonus är det betydligt lägre - kanske mellan två occh tretusen per dygn.

FX är rätt överclocksvänligt. Chansen är stor att den cpu-kraft som grafikkorten kräver sänker ppd för CPUn så mycket att det inte lönar sig att folda med grafikkorten, men det gäller först med passkey-bonusen, fram till dess kan du prova med att folda med grafikkorten också.

Av a4magkar
Skrivet av ford-p:

Till hösten ska företaget där jag jobbar byta ca 25 datorer i fabriken. Jag ska försöka övertala ledningen om att köra folding på dessa. De kommer stå på 24x5 i några år i sträck. Datorerna kommer inte vara speciellt kraftfulla, typ Core I3 eller liknande. Därför tänkte jag försöka skaffa grafikkort till datorerna, max 400kr/st.

Är det fortfarande Nvidia-grafik som är effektivast?
Kan man använda den här listan och välja ett grafikkort så högt upp som möjligt för den summan man får köpa för?
http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-graphics-card-revi...
Om jag inte får köpa in grafikkort vilket integrerad grafik ska jag satsa på? AMD, Nvidia eller Intel?

Om det fortfarande går att få tag på så gav Nvidia 430-korten ca 5k ppd.
Det och 450 är väl bland de bästa budgetkorten när det gäller inköpspris/ppd och bra Watt/ppd.

<-- Är inte 100% uppdaterad men jag har inte sett att det har hänt något som ändrat detta.

Edit: Ska de gå i flera år i sträck = smp-folding. Grafikkort slits och är beroende av drivrutiner på ett annat sätt än processorer.

Av a4magkar

Legend of Grimrock!

Dungeon Masters andliga uppföljare - beroendeframkallande rpg / pysselspel.

Av a4magkar
Skrivet av Brainsplitter:

Xeon processorerna har stock 2GHz och med moderkortet jag skrev (ASUS Z9PE-D8 WS) så ska man kunna överklocka också vad jag har läst, så det borde väl ändå ge lite mer?
Är det kanske bättre att kolla efter begagnade saker? Har sett på ebay att det finns 8 kärnor med HT för runt 300-400$ styck, men då jag är lite paranoid för att bli blåst etc vill jag helst inte köpa från någon som sitter på andra sidan jorden. :/

Skillnaden mellan 2st 6 kärniga Xeon på 2 GHz och 1st 3930K på 4 GHz ligger snarare på driftsäkerhet temperatur och elförbrukning till Xeons fördel än folding-ppd - just därför de inte pressas lika mycket som 3930K. Men med större antal kärnor så är den mer framtidssäkrad än 3930K-datorn att kunna få BigAdv. BigAdv jämfört med smp ger en mycket stor skillnad.

Asus moderkortet är säkert lämpligt för överklockning - men jag tvivlar på att Xeon-processorerna låter sig överklockas så lätt. Intel har ett väldigt stor prispåslag för ökning av GHz på Xeon - så de vill nog helst inte att de ska kunna överklockas och få extra hastighet "helt gratis". Det finns en processor - E5-2687? med extra högt TDP som borde vara överklockningsbar, men inget jag har sett bekräftat.

Jag är lite som du när det gäller begagnat - en smula paranoid - jag vill ha garantier att det fungerar. Så hellre Opteron än begagnade Xeon köpta utomlands - om jag hade bestämt. Men viktigaste är moderkortet och minnena har köpts hos någon pålitlig - processorerna i sig är rätt så robusta.
Var själv lite inne på 2 x Xeon - för vad som helst är bättre i det långa loppet än GPU-folding som jag ser det.

Edit: Wohoo 20 miljoner!

Av a4magkar
Skrivet av emilgf:

Hallå swec, jag har min 960t BE överklockad till 3,8Ghz och upplåst till 6 kärnor, vad borde jag få för PPD?

Det brukar ta ganska lång tid att göra färdigt ett projekt/work så jag undrar om något ej står rätt till.

Mvh

//Emil Gozdzik

Det varierar mycket när det gäller smp-folding beroende på hur mycket datorn används. Men kring 15000 ppd om datorn körs dygnet runt är väl ett högst ungefärligt riktmärke för folding under windows 7.
Får du ett mycket lägre värde, typ 200 ppd så råkar du köra cpu-arbeten - inte smp-arbeten och de använder bara en kärna och har ingen passkey-bonus.

Får du kring 1000-2000 ppd så har kör du antagligen smp-folding men inte lämnat in 10 fullständiga arbeten med passkey aktiverat.
Använder du datorn mycket / spelar spel etc. och stänger av den för natten då lär inte komma i närheten av 15 000 ppd då passkey-bonusen blir större ju snabbare ett arbete klaras av - förutom variation i poäng av antalet avklarade arbeten/dygn. Men du bidrar fortfarande till forskningen - så folda på!

Av a4magkar
Skrivet av khg:

Det tog 37minuter att ladda upp det slutförda projektet och ytterligare 3minuter att ladda ned och starta nästa projekt.
Så totalt idlar maskinen 40minuter.
.

De där 37 minuterna det tar att ladda upp - det är inte tiden för att skriva WU:t till hårddisken? = används mycket RAM-minne under tiden trots att dina CPU:s idlar?
Har du en SSD med snabb skrivhastighet så kan du få ned den tiden till någon minut oavsett vilket filsystem ditt Linux-OS använder.
<-- Kör omodifierat Lubuntu 12.04 med ext 4 som filsystem. Valde min lilla SSD just för att den hade en snabb skrivhastighet.

Det kan gå snabbt med ext 3 och vanlig mekanisk HDD men jag tvivlar på lika snabbt som med en SSD.

Av a4magkar

Den där studentrabatten - gäller den för alla sorts datorer och hur stor är den?
Och jag antar att det inte spelar någon större roll i fall skärmen är blank så länge betraktningsvinklarna är bra?

Vad det gäller ergonomi - främst tangentbordet - så har jag goda erfarenheter av HP och Lenovo.
ASUS och Samsung är bättre på att göra "kvicka" datorer med snabba uppstarter om det är högprioriterat.

Lenovo ThinkPad Edge E420s kanske? Betrakningsvinklarna är inte de bästa höger och vänster men i övrigt verkar den passa in rätt bra - ingen SSD men en 7200 rpm hdd, hyfsad processor med ett diskret grafikkort, stort handlovsstöd och Lenovo tangentbord. Pris på 6500 kronor.
http://www.net2world.se/lenovo-thinkpad-edge-e420s-4401---int...

En efterföljare - Lenovo ThinkPad Edge S430 - är på gång till Sverige, kanske kan vara något om studentrabatten tar priset till under 7000 kronor.
http://www.theverge.com/2012/1/5/2683261/lenovo-thinkpad-edge...

Av a4magkar
Skrivet av ecce:

Nu gör vi en ny satsning på lite folding för sweclockers räkning! Gamla datorer i labbet är bytta på nya: Core i7 2600, 16 GB RAM. Det har hänt en del med foldingklienterna sedan jag använde den sist. Beräknad PPD i FAHControl på Win7 säger nånstans mellan 15k och 22k PPD per maskin. Extremeoverclockings statistik visar något i stil med 4k poäng per maskin (?). Kör vi fullt ös så blir det nåt i stil med 70 maskiner som foldar under någon månad.

Just nu experimenterar vi med native win7 vs nätbootad linux och vad som är lättast att administrera och ger mest PPD, vi inväntar också en laddning nya hårddiskar och lite annat godis, men hoppas vara igång om nån vecka.

... 70 maskiner? O_o
WOHOOO!!!!

Det ser vi fram emot!
Vete tusan hur extremeoverclocking har kommit fram till 4k för smp-folding på i7 2600k? Kan tänka mig att det bara blir 4k om bara en kärna skulle folda cpu-arbeten och inte smp-arbeten.

Välkomna tillbaka!

Av a4magkar
Skrivet av khg:

Jag tycker att det ser skumt ut när jag kollar system monitor. Kraken 99%CPU minne 3,9GB av 64GB.
Visar system monitor fel?
Den visar även bara 32 kärnor.
Så tyvärr tror jag att det är något galet med installationen av klienten och/eller hjälpprogrammen.
Men jag tänkte vänta till detta arbetspaket registrerats och se PPD.

Så vitt jag har sett så används inte så mycket RAM-minne under själva foldingen, det är när WU komprimeras / packas upp som jag har ser att mycket RAM används.

32 kärnor... jag antar att det motsvarar 2 cpu:s som inte registreras. Kan nog inte hjälpa dig där, kolla upp så det inte är hårdvaru-relaterat i fall du har överklockat. Det kanske är det två cpu:s som inte kyls ordentligt eller vars minnen inte klarar överklockning bra?

I vilket fall som helst - grattis till 40 mille!

Imponerande prestanda trots problemen.

Av a4magkar

KHG, hur har det gått?
Såg att du hade en topp på 167 536 poäng - provkörning av nya systemet?

Av a4magkar

AMD Radeon HD7610 är det aningen starkare kortet:
http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-7610M.70566.0.html
mot¨
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-525M.43889.0.h...

Båda räknas i den sidan som klass 3 grafikkort.
Diablo 3 prestandan begränsas nästan inte alls av processorn så det är ett kraftfullt grafikkort som gäller. Så det är väl bara att kolla runt i fall det finns bärbara datorer med klass 2 eller 1 grafikkort för det priset. Men glöm inte bort skärmen - vore tråkigt om allt flyter på bra, men du knappt kan se vad som händer på skärmen.

Av a4magkar
Skrivet av Stupo:

Jag har googlat som fan efter vikten på XPS 14z men hittar inget. Den jämförs dock i formfaktor med Apple MacBook Pro och borde väl således ligga ganska nära i vikt och volym?
?

Finns uppgifter om vikt på Dells egen sida: http://www.dell.com/se/p/xps-l412z/pd
1,98 kg.

Jag kan inte hjälpa dig med vilken du ska välja, men det ser ut som om du får det du betalar för i vilket fall som helst. Dell-datorer är vad jag hört minst lika hållbara som någon ASUS-dator. Dell brukar rikta in sig mer mot företag än privatpersoner.

Edit: Test från pcworld: http://www.pcworld.com/article/243527/dell_xps_14z_review_jus...

Av a4magkar

Tror att det är lite priskrig på gång och kanske är det så att SSD har äntligen börjat sjunka i pris på allvar?
Inwarehouse hade denna http://www.inwarehouse.se/k/ki.aspx?sku=745450 för liknande pris. SSD på 128 Gb och skärmupplösning är HD+ = 1600x900

Av a4magkar
Skrivet av Horvendile:

Uppdatering:
Jag har varit på Mediamarkt och tittat på en variant av Samsung-datorn. Jag gillade allt utom att det var med lilla batteriet, och jag har inte övertygat mig om att det är bra nog.
Den där Lenovo Thinkpad X121e, var det någon som hade koll på om skärmen är matt eller inte? Lenovo själva säger "11.6" HD AntiGlare".

Den är matt - har inte sett modellen i verkliga livet men http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-ThinkPad-X121e-NWS... nämner att den har "matte display".

Det är ganska vanligt att datorer riktade mot företag har matt display och jag har för mig att thinkpad serien egentligen är en sådan serie, där x121e är det billigaste alternativet.
ASUS motsvarighet - ASUS B23E - är något större (1,5 kg, 12,5 tums skärm) men framförallt dubbelt så dyr >_<
Den har också en matt skärm.